Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5002 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

יש לי מספר שאלות:

1) באיביזה 1.2TSI בעלת הספק של 105 כ"ס, זאת אומרת בלי צ'יפ, כמו שהיא מהיצרן - עד כמה אגזוז זרימה חופשית יוכל לסייע להגדלה בביצועים? מבחינת הספק

2) בהמשך לשאלה 1, נניח ואני עם תוכנה, זאת אומרת לאיביזה יש 130 כ"ס, לכמה לצפות בנוגע לשיפור בהספק?

3) בנוגע לחוקיות - צריך להשיג אישורים מיוחדים? או שיש פשוט אגזוזים ודודים למיניהם שהם חוקיים מראש?

בכל מקרה, אני די מעוניין בשדרוג בנושא של הפליטה, מכאן נובעות השאלות. כמו כן, אשמח לקבל המלצות בנוסף לתשובות לשאלות, המלצות שנוגעות לאגזוזים ודודי זרימה חופשית שיוכלו לתת שיפור כלשהו בהספק ובצליל (לא משנה מה התקציב, אני כבר אקבל החלטה אחרי ההמלצות כי אני לא כזה שפיץ בנושא).

תודה, ויום טוב

פורסם

1. הדוד יוכל לתת שיפור מזערי וגם זה רק בטורים ממש גבוהים.

2. עם תוכנה יכול להיות שהשיפור יהיה טיפה יותר מורגש אבל בכל מקרה מדובר על תוספת כוח קטנה מאוד (לא יותר מ3-4 כ"ס).

לפיט סטופ יש דודים של חברת רמוס שלהם דודים יעודיים לרכב שלך כך שלא תהיה בעיה של חוקיות וגם הדוד לא ירעיש מאוד.

מנסיון של דוד ייעודי של רמוס על סיאט לאון כשנתיים אני יכול לומר שמעולם לא הייתה לי איזושהי בעייץת חוקיות כזו או אחרת וגם לא בטסט.

שוק האפטרמרקט למנוע הזה חלש מאוד מכיוון שהמנוע לא הרבה זמן בשוק לכן אם אין לך הרבה אפשרויות לשיפור.

מה שכן, תוכל להחליף את הפילטר אוויר המקורי לפילטר כותנה של K&N/סימוטה ובכך המנוע ינשום קצת יותר טוב.

יכול להיות שתרגיש שיפור את תתדלק 98 אבל זו כבר החלטה שלך.

פורסם

קשה לי להאמין שתוכל לשמוע את המנוע הזה גם אם תוריד את כול המערכת לגמרי.

don't drive faster than your guardian angel can fly

ההונדה סיויק מטוס.

הונדה סיויק שנת 97 אוטומטית,, מאוד מהירה
פורסם

2. עם תוכנה יכול להיות שהשיפור יהיה טיפה יותר מורגש אבל בכל מקרה מדובר על תוספת כוח קטנה מאוד (לא יותר מ3-4 כ"ס).

לפיט סטופ יש דודים של חברת רמוס שלהם דודים יעודיים לרכב שלך כך שלא תהיה בעיה של חוקיות וגם הדוד לא ירעיש מאוד.

מנסיון של דוד ייעודי של רמוס על סיאט לאון כשנתיים אני יכול לומר שמעולם לא הייתה לי איזושהי בעייץת חוקיות כזו או אחרת וגם לא בטסט.

שוק האפטרמרקט למנוע הזה חלש מאוד מכיוון שהמנוע לא הרבה זמן בשוק לכן אם אין לך הרבה אפשרויות לשיפור.

מה שכן, תוכל להחליף את הפילטר אוויר המקורי לפילטר כותנה של K&N/סימוטה ובכך המנוע ינשום קצת יותר טוב.

כמה יעלה בערך דוד של רמוס? והפילטר?

פורסם

סלח לי- אך אני כבר לא יכול לשבת בשקט אחרי הבדיקה שעשיתי לפילטר נייר המקורי ברכב שלי- אין שום הגבלה בזרימה בפילטר נייר- אתה יכול לעשות ניסוי קטן בעצמך, קח פן ביתי פשוט ותיראה שהוא מצליח לינוק אוויר בקלות דרך הפילטר המקורי ללא מאמץ.

כל הקטע שפילטר נייר מקורי מהיצרן מגביל את נשימת המנוע זה מיתוס וכל בדיקה פשוטה מראה זאת.

אני בדקתי זאת בבית שלקחתי את כל בית הפילטר של הגרנדה 1.4L שלי עם פילטר נייר שבקרוב דורש החלפה- הצמדתי את צד היניקה של הפן לחור היניקה של בית הפילטר- ופלא ופלא- אין שום הגבלה והפן ינק אוויר ללא כל מאמץ- אז אחת כמה וכמה מנוע של רכב.

לכן תישמרו על המנוע שלכם ואץ יזרקו כסף על פילטר כותנה מלא בשמן שגם לא מסנן היטב את אבק הפודרה בארצנו(אנו לא באירופה עם אוויר הצח שלהם.)

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

בדקת יניקה עם פן ביתי ואתה מצפה שיקחו אותך ברצינות?

איזו אינדיקציה הייתה לך כדי לדעת מתי יניקת האוויר טובה יותר, דרך נייר או דרך כותנה?

פורסם

אם לא הבנת את ההקבלה- אז צר לי, זו בידיוק הסיבה שעדיין אנשים מבזבזים על כך כסף למרות אין ספור המלצות מומחים כולל יצרני הרכב שפילטר נייר מספיק.

אם אומרים שפילטור הנייר פוגע בנשימת המנוע ומוריד מספיקת האוויר- ואנו מדברים על עוצמת יניקה של מנוע בוכנה ולא סתם מאוורר - אז איך הטיעון הזה מחזיק מים אם אפילו פן ביתי שהיתנגדות הקטנה ביותר גורמת לו להיסתובב על סרק ללא הזרמת אוויר- מצליח ללא כל מאמץ לינוק דרך בית הפילטר של הנייר ללא ירידה בהזרמת האוויר?, אז זה ההוכחה הפשוטה ביותר שפילטר נייר מקורי של היצרן לא גורם לשום פגיעה בנשימה של המנוע או ירידה בביצועים.

אחרי שתעשה את הבדיקה בעצמך תבין כמה שזה עצוב שאנשים זורקים מעל 300 ש"ח לחתיכת כותנה משומנת שלא מסננת כמו הפילטר המקורי וגם יוצרת נזק הן לבוכנות והן לחיישנים (ליכלוך מהשמן ומהפגזת האבק הדק של ארצנו)

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

הבנתי את ההקבלה וגם הבנתי את מטרת הניסוי.

אני רק אומר שלדעתי אין לך את הכלים הנכונים לדעת מתי ספיקת האוויר טובה יותר.

בלי שום קשר, אני לא חושב שיש צורך בהחלפת הפילטר המקורי אם לא משדרגים לסטייג' אחד ומעלה.

פורסם

כאן כבר באמת צריך ליבדוק לעומק- אבל עדיין רק שמדובר במנועים בעלי נפח רציני + שיפורים בסטייג מיתקדם שיונקים כמויות מאד רציניות של אוויר, ולא מנועי ה1.2~1.6 ליטר שכל שני וחמישי יש דיון על פילטר פתוח.

בכל מיקרה אין פילטר בעל שטח פנים זהה שיניק התנגדות נמוכה יותר וזה לא יבוא על חשבון דרגת הסינון.

שים לב שהיצרנים מחשבים את שטח הפנים של הפילטרים מנייר בהתאם לנתוני המנוע וככה יוצרים ירידה בהתנגדות בלי פגיעה ביניקה לכל מנוע גודל הפיטר שמתאים לו.

לא רוצה להיזכר בנוסחאות הפנאומטיקה והידראוליקה עם חישובי הספיקת במשאבות עם PpIn PpOut וכ'- סמכו על מהנדסי היצרן, שום פיקסל לא נוצר ללא עשרות חישובים כאלו ואחרים.

פורסם

תיארתי לעצמי שיגיבו על הפילטר אוויר.

קודם כל, לרכבים גודשים עם מיפוי שונה בד"כ ממליצים להחליף את הפילטר המקורי בפילטר כותנה (אפילו על 1.2TSI) וחוץ מזה, שהאתה החלפת פילטר על מנוע 1.4 אטמוספרי חלש ולא נתן לך כלום לא אומר שעל 1.2TSI התוצאה תהיה זהה.

ואם כבר הזכרת בדיקות של פילטרים, אז הבדיקה הנכונה ומדוייקת היא ע"י לוג של קריאות מאף (G/S) ולא איך שאמרת.

Zurs, לקבלת מחיר על דוד רמוס ופילטר אינבוקס K&N צור קשר עם פיט סטופ 03-6884836. רק תציין את הדגם המדוייק של הרכב.

פורסם

רגע אבל דיברתי על הנושא של הפליטה, אגזוז/דוד זרימה חופשית, לא אמרתי שאני מחפש פילטר.. איך הגעתם לנושא? אבל ויכוח מעניין, אהבתי את הניסוי שהבחור עשה.

עכשיו דניאל, המלצת לי בנוגע לדוד, מה בנוגע לאגזוז?

פורסם

ניסוי מעניין אבל לא רלוונטי מאחר והפן לא מסוגל להוציא (כנראה) אויר במהירות או בכמות שהמנוע יונק כך שזה לא באמת רלוונטי, בטח לא ״מדעי״.

זה על אותו עיקרון של להגיד שטורבו חשמלי יכול לשפר ביצועים כי הוא דוחף אויר, זה נכון, אבל הוא לא יכול לדחוף כמות גדולה מספיק ובמהירות גבוהה מספיק בשביל לדחוס אותו.

כל עוד אין שיפורים רציניים לא רואה צורך בפילטר פתוח אבל כן ניתן להחליף את הפילטר המקורי בפילטר אינבוקס, הוא יעלה קצת יותר יקר ממקורי אבל היתרון נעוץ בכך שלא צריך להחליף אותו, אפשר לעשות בו שימוש חוזר לאחר שטיפה ושימון.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

התרומה של מערכת פליטה לרכב במקרה שלך תתבטא בכמה מישורים:

1.יהיה לך סאונד קצת יותר קרבי.

2.בגלל סעיף 1 הרכב ירגיש לך פסיכולוגית יותר נמרץ (תכל'ס השיפור, אם יהיה כזה, יהיה שולי ולא מוחשי).

3.הסדנא בה תרכוש את מערכת הפליטה תהנה מתזרים מזומנים משופר.

אל תטעה, זה לא שאני פוסל את שדרוג מערכת הפליטה, פשוט אתה צריך להבין את המשמעויות שלה ולא לבוא עם ציפיות גבוהות כי אתה תתאכזב.

השיפור הכי טוב שתוכל לתת לרכב שלך מבחינת עלות\תועלת זו תוכנת ניהול מבית הסדנאות המוכרות.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
התרומה של מערכת פליטה לרכב במקרה שלך תתבטא בכמה מישורים:

1.יהיה לך סאונד קצת יותר קרבי.

2.בגלל סעיף 1 הרכב ירגיש לך פסיכולוגית יותר נמרץ (תכל'ס השיפור, אם יהיה כזה, יהיה שולי ולא מוחשי).

3.הסדנא בה תרכוש את מערכת הפליטה תהנה מתזרים מזומנים משופר.

אל תטעה, זה לא שאני פוסל את שדרוג מערכת הפליטה, פשוט אתה צריך להבין את המשמעויות שלה ולא לבוא עם ציפיות גבוהות כי אתה תתאכזב.

השיפור הכי טוב שתוכל לתת לרכב שלך מבחינת עלות\תועלת זו תוכנת ניהול מבית הסדנאות המוכרות.

אני מבין אותך, ומודע לעניין שאין יותר מידי (אם בכלל), מה לצפות בנושא הכח.

העניין הוא שאם כבר אני רוצה להתעסק בכח, זאת אומרת תוכנת ניהול מנוע, אני מאמין שדי יציק לי להיות עם הצמיגים הנוכחיים (185). אני חושב שיהיה יותר חכם לעשות את שני הדברים יחד, ואת זה אני מעדיף לעשות בעתיד היותר רחוק, כאשר הצמיגים הנוכחיים יגמרו, ויש זמן עד שזה יקרה.

תגיד, עדיף להזמין את הפילטר מאיביי או לקנות על בטוח מאחת הסדנאות? ופילטר בלבד, ללא שינוי במערכת הפליטה - יתן תרומה כלשהי לצליל (כח ברור שלא)? בכל זאת, זו יניקה

• תוכן חדש...