Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4752 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בשום תרחיש אפשרי אף אחד לא חשב לקחת בחשבון עליה במידה של הצמיגים, שיפור בולמים/קויילאוברים, וברקסים רבותי, ברקסים ! למען השם אתם אומרים לו בוא תעלה ב50 אחוז בהספק של הרכב והברקסים המקוריים יהיו בסדר ?! :|

אין טעם, זה שזרקו פה באוויר מצערות וטורבו לא אומר שפותח השרשור ילך בכיוון הזה (הוא לא...).

בסך הכל מדובר פה על תוספת של 10-20 כ"ס, אין צורך בשדרוגים שציינת (למרות שכדאי בלי קשר, אבל זה כנראה נמוך בסדר העדיפויות).

• תגובות 85
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בולמים/קואילאוברים משופרים יכולים לתת הנאה בכבישים הנכונים יותר מכל טורבינה או "שיפור" אחר, בלי קשר התקציב נמוך מדי מכדי שהשיפור יהיה מורגש, והכל כאן ספוקלציות

פעם Clio b 2001 ידנית/Clio b Sport MK2 2003/פיאט פונטו 98

מגאן RS 225 למכירה

פורסם

אבל זה לא מה שהוא מחפש... :roll:

זה כמו להציע סטייק למי שיש לו חשק לפיצה...

ואין ספקולציות - יש נתונים מוכחים.

פורסם

מסכים עם כותב מעליי לגבי מחירים של החלקים !

סט קאמשאפטים בארץ יעלה בסביבות 5.5 עד 6 אלף שח לפני הרכבה

גם פולים יעלו סדר גודל של אלפיים

לגבי סעפת פליטה גם מחירה לא ירד מתחת ל 5 אלף

הסעפת לא תבטל את הממיר

צריך לזכור שכל זה ללא עבודות הרכבה .

ניתן גם לטפל בראש מנוע ולקבל שינוי מטורף אבל גם המחיר בכיוון של כל התקציב של הבחור .

מיתר לציין שיש כל מיני קומבינות תוצרץ ישראל והמחירים בהתאם .

פורסם

נתן, לא נתקלתי בסעפת פליטה שלא כללה ביטול ממיר (ברכב הספציפי הזה כמובן), אשמח אם תחדש לי.

והנה תרשים של סעפת הפליטה, הממיר הוא חלק מה"דאון-פייפ":

manifold.jpg

פורסם

יש לי רגע 2 שאלות בשביל להבין קצת.

מה זה remap?

ומה זה המצערת האלקטרונית הנוראה הזאת כל כך שמסרסת את המנוע? מה תפקידה ברכב?

עריכה:

דרך אגב כולכם פה כל כך מבינים בכל השיפורים האלה, איך אפשר ללמוד את כל זה? איפה אפשר ללמוד? זה נושא שמאוד מדבר אליי וזה התחביב שלי מכוניות ואני מעוניין לדעת ולהכיר את כל הדברים האלה.

עריכה2:

אני רואה שאתם מתווכחים פה, עזבו עכשיו את התקציב, אפשר למתוח אותו גם ל15 אלף וגם ל20. אני בחרתי להתחיל עם 10 אלף

בתור התחלה.

מוסכם על כולם מה שdiforce אמר? שעל ידי החלפה של הסעפת פליטה, קאמשאפטים, צנרת וניהול מנוע אני יכול להגיע ל150 סוסים?

עריכה3:

כמו שירין רשם, אם אני מרכיב מערכת פליטה אני צריך לבטל את הממיר ואז אני לא עובר טסט אבל מקבל 15 סוסים. אין שום דרך שמישהו פה מכיר שאפשר לעשות את זה ולהשאיר את הרכב חוקי? אין תחליף לממיר הזה? נשמע לי הזוי שאין לזה פיתרון שהרכב ישאר חוקי.

פורסם

עד כמה עבודה על הקאמשפטים בלבד תשיג שיפור למנוע הזה? הכוונה לקחת קאמשפטים + פולים מתכווננים של NFX ולהשתילם בלבד ללא המכלולים האחרים ( מה שיגביל ל7000 סלד +-) ולעשות תוכנה- ניתן להשיג את הקאמשפטים היום במחירים די נוחים בלי לקרוע את הכיס, העניין הוא עד כמה התוספת תורגש ללא החלפת הסעפת.

אגב ירין, אני מאמין שאתה ראית שהשיפור הכי נפוץ אצל החברה בחו"ל עם ה106ים והסקסו הוא להשתיל את הNFU, עם סעפות מקוריות של NFX, מכלולי ראש של NFX ותוכנה וההספק עומד על בין 130-135, אנשים שהוסיפו לזה סעפת 4-2-1 הוציאו 145-150 כ"ס, וזה בלי עבודה על הראש.

306T

פורסם

עומרי, תוריד את כל הסרטים של מהיר ועצבני.

או לחילופין תעשה גוגל לכל מילה שאתה לא מכיר, תקרא קצת על איך עובד מנוע בערה פנימית ואיזה חלקים מרכיבים אותו, תכנס לפורומים בחול בהם באמת יש פרויקטים של שיפורים (בארץ אין, אסור, גם להחליף גלגל אסור בלי בוחן עם רכב ופקידה צמודים).

You get the point

מתחדשת*

פורסם

אני מכיר מספר אנשים שבצעו שיפורים לרכב (לא תוכנה, אלא החלפה של חלקים מקוריים בחלקים משופרים). את כולם, ללא יוצא מן הכלל, ראיתי עומדים ברחוב עם רכב מושבת לאחר שמשהו משמעותי התקלקל ברכב ברגע בלתי צפוי. העלות של התיקון היתה הרבה יותר גדולה ממה שהם ציפו.

אני שדרגתי בזמנו מ-206XS ל-206CC שני ליטר. ההבדל בביצועים היה משמעותי וגם קיבלתי כל מיני צ'ופרים כמו הגה ספורטיבי, בקרת אקלים, גג נפתח ומגניב ושלל תוספות שלא קיימות ב-XS. ככה קיבלתי גם יותר ביצועים וגם פינוקים.

יש בפורום אנשים שטוענים שאפשר לשפר רכב (לא תוכנה) מבלי להאיץ את הבלאי של המנוע. יכול להיות. אני לא נתקלתי בזה.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

אין מצב בחיים שקאמשאפטים יעלו 5 - 6 אלף.

המחירים פה מוגזמים ,יש דרכים להביא דברים מבלי לשלם לכל הנבלות העוסקים בתחום בארץ.

וואלה יופי , מביאים זוג צינורות ברזל ב 2000 מוכרים ב 6 ...

לחבר יש 206 XS עם המנוע המקורי , אצלי הוא יושב עם מצערת חוט ולא אלקטרונית , עם סעפת 4-1 ( שעלתה לי 900 שקל בבנייה , לא משהו מבחינת מקצועיות אבל טוב יותר מהמקורי ) וניהול מחשב שונה ... זהו , כל האוטו מגיב בצורה פסיכית לגמרי ביחס לתגובת מצערת של ה 206 של החבר. כמו מנוע אחר. המכוניות האלה קלות מאוד , יש שיפור ניכר על כל 10 כ"ס . זה לא איזה גולף.

לא לקח את התרופות שלו.

פורסם

shugiflex - נכנסת לפורום שיפורים בשביל להמליץ לבנאדם לא לשפר את הרכב שלו? :lol:

ודרך אגב, יחס הספק/משקל ב-XS הוא 104.85 כס" לטון, ב-CC הוא 109.21 - ממש לא הבדל משמעותי בביצועים (ורכב כבד מתנהג פחות טוב לרוב, יש בינהם הבדל של 197! קילו לרעת ה-CC).

diforce - מתמטיקה פשוטה: 2500 ש"ח (עלות המוצר בחו"ל) + 500 ש"ח משלוח (שוקל לא מעט, וצריך ביטוח) + 50% מסים/מכס/מע"מ/עמלות = 4500 ש"ח לפני התקנה.

הרכב שלך הוא 8 או 16 שסתומים? איזה שנה הרכב?

Romek - אי-אפשר לבנות סעפת שתתחבר לממיר המקורי, זו בדיוק הנקודה. התכנון של הסעפת המקורית משלב בתוכה את הממיר וזה מה שעושה אותה מחורבנת.

אולי אפשר להרכיב ממיר איפשהו אחרי הסעפת, אני לא מכיר פתרון כזה - אולי נתן או diforce כן.

פאשה - לא יודע להגיד לך לאיזה תוצאה לצפות, לא יצא לי להתקל/לקרוא על מישהו שעשה שינוי כזה.

מה שאני כן יודע זה שבמנוע של C2 VTS יש אותה סעפת פליטה מחורבנת, אבל הוא מוציא 125 כ"ס מהמפעל, איך? סעפת יניקה משודרגת וכנראה (לא בדקתי בעצמי, מקריאה בפורומים זרים) גם קאמשאפטים טיפה שונים וניהול שונה (קוד מנוע TU5JP4S אם אתה רוצה לחפש בעצמך).

פורסם

Diforce,

אני מבין שהרכב שלך הוא גם xs, ברגע זה הוא נחשב חוקי? אתה יכול לעבור איתו טסט?

אם הבנתי נכון, אתה החלפת סעפת וזה אומר שביטלת את הממיר, אז הרכב לא עובר טסט?

פורסם

קודם כל התגובה לדיפורס !

אני אל מכיר אותך אבל הייתי מציע לך לשמור על שפה נקיה . לפחות פה בפורום !!!

לקרוא ליבואנים נבלות ? קצת נסחפת !?

אם אתה רוצה לייבא חלקים לבד ולקרוא להם צינורות ברזל אתה מוזמן לעשות כן .

למעשה מה שאתה מציע נקראה מרמה וגנבה במילים אחרות אתה גנב ! אם אתה חושב לעשוך כך או כבר עשית אל תציע גם לאחרים לעבור על החוק !

כמו שנאמר פה אם יש יבואן שמייבא עם אישורים העלות היא יותר מ 50 אחוז מכוון שהמעמ הוא לא רק על החלק אלה גם על המשלוח ! זאת פרנסתו וזכותו להרוויח .אתה לא חייב להזמין או לקנות ממנו .למען הדיוק כאשר אתה קונה בארץ המוצר כולל גם אחריות שגם זה עולה כסף .במקרה בעיה או תקלה יש לך כתובת .

בקיצור מעבר לזה כל מילה מיותרת .

לגבי הסעפת זה פשוט !

הממיר יורד יותר למטה אחרי דאונפייפ כך שאין בעיה של תקינות רכב לטסט .

לגבי הבדלים בן מנועי C2 VTS

אכן ההבדל הוא בסעפת יניקה שונה .קאמשאפטים שונים .

השיפור הכי נפוץ של המנוע הזה לא בחלקי קאסטום אפטר מארקט הוא פשוט !

החלפת סעפת יניקה של סי 2 .סעפת פליטה של 206 GTI וקאמשאפטים של סי 2 .

כל זה עובד באנגליה מכוון שיש המון חלקים ומכוניות מושבתות .

לא בטוח שכל זה יעבוד בישראל ולא בטוח שיצא יותר זול מחלקים משופרים יותר .

בהצלחה

פורסם

לחבר יש 206 XS עם המנוע המקורי , אצלי הוא יושב עם מצערת חוט ולא אלקטרונית , עם סעפת 4-1 ( שעלתה לי 900 שקל בבנייה , לא משהו מבחינת מקצועיות אבל טוב יותר מהמקורי ) וניהול מחשב שונה ... זהו , כל האוטו מגיב בצורה פסיכית לגמרי ביחס לתגובת מצערת של ה 206 של החבר. כמו מנוע אחר. המכוניות האלה קלות מאוד , יש שיפור ניכר על כל 10 כ"ס . זה לא איזה גולף.

אשמח אם תשתף (אפשר גם בפרטי) איפה בנית את הסעפת, העלית פה אופציה מאוד מעניינת בהתחשב בעובדה שסעפת תעלה פה מינימום 3000-3500 שקלים. כל סעפת שונה מהסעפת הנוראית המקורית הזאת תהיה שיפור משמעותי, גם אם זה יהיה טיפה פחות יעיל מסופרספרינט.

306T

• תוכן חדש...