Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4765 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

התופעה:

בזמן האחרון התחלתי להרגיש כל מהמורות בכביש, הרכב הזה ידוע שמרגישים בו כל דבר אבל לאחרונה זה נהיה בלתי נסבל.

הרכב לא נמוך או שוקע, אני יודע שהוחלפו זוג קפיצים ובולמים (הקדמיים אני מניח) ב 2006. אין לי מושג למה הוחלפו גם הקפיצים, זה היה במורשה אז בטח עשו על הדרך.

תפוחים ומסרק הגה הוחלפו לפני כשנה+ גם כל התושבות של המנוע/גיר חדשות אם זה משנה.

כרגע יש על הרכב 153 אלף ק"מ, כמו שציינתי הבולמים הקדמיים הוחלפו ב 2006 כשהרכב היה על 70 אלף ק"מ.

אז הם עברו משהו כמו 80 אלף ק"מ סה"כ.

מחפש המלצה לרבעיית בולמים. תקציב עד 1000 שקל כולל עבודה, כיוון פרונט ומה שביניהם.

זה מספיק לבולמים איכותיים או שאצטרך למתוח את התקציב?

על מה להתמקד? בולמים של KYB, מונרו או אחרים? האם לחשוב בכלל על בולמים של קוני או שהם לא מומלצים לנסיעה יומיומית?

העלתי 4 תמונות של המצב כרגע ברכב.

הגומיה שמתחת לקפיץ השמאלי קרועה ונראית מוזר, אני נוסע ככה כבר למעלה מכמה שנים אבל רק עכשיו התחילו קירקושים והבולם שעל הקפיץ הזה (השמאלי) התחיל לנזול.

בתמונה מספר 1 רואים את הקפיץ והבולם הימני. שם המצב נראה בסדר.

בתמונה מספר 2 רואים את הצד השמאלי, סימנתי את הגומיה שנראית מעוכה באדום. כבר שנים שאני נוסע ככה ולא הרגשתי דבר.

סימנתי גם בכחול גומיה שמתחילה להיקרע, האם הגומיה הזאת קשורה לבולם?

בתמונה מספר 3 רואים את הגומיה של הקפיץ עצמו ממבט עליון. היא דווקא נראית בסדר.

בתמונה מספר 4 רואים את הגומיה שהמעוכה, הבנתי שהיא לא קשורה לקפיץ?

בזמנו יצא לי לשאול במוסך לגבי זה אבל אף אחד לא רצה להתעסק עם זה ואמר שאין גומיות כאלה כבר להשיג.

אם אני כבר רוצה להחליף את כל הבולמים, שווה לשים דגש על הדברים האלה לא?

האם הגומיה המעוכה היא בעצם כרית בולם תחתונה או שאין דבר כזה?

האם מומלץ להחליף גם את 4 הקפיצים אם אני כבר מחליף את כל הבולמים?

עוד משהו,

מה אתה אומרים על המוצר הבא?

http://www.ebay.com/itm/POWERFLEX-WISHBONE-BUSHES-FIAT-PUNTO-Mk1-inc-GT-TURBO-/120526690468?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item1c0ff358a4

זה גומיות של Powerflex למשולשים הקדמיים. אין לי מושג מה מצב הגומיות של המשולשים אצלי.

האם כדאי להזמין או שזה בזבוז מוחלט ברכב כמו שלי? הבנתי שהם יותר קשיחים מהגומיות המקוריות ולהפך, ארגיש יותר את הבורות בכביש.

IMG_2727.jpg

IMG_2728.jpg

IMG_2734.jpg

IMG_2730.jpg

פורסם

מצאתי את הגומיות הנ"ל בארץ:

attachment.php?attachmentid=7972&d=1369734387

לפי הקטלוג של פיאט, יש עוד 2 גומיות ו Bump Stop:

http://eper.fiatforum.com/eper/navi?MOD_COD=176&COUNTRY=012&GRP_COD=443&CAT_COD=NW&SBMK=F&DRIVE=D&MAKE=F&COMM_MODEL=FPUN&ALL_FIG=0&LANGUAGE=3&PREVIOUS_KEY=PARTDRAWDATA&NEW_HTTP=TRUE&ALL_LIST_PART=0&SB_CODE=-1&KEY=PARTDRAWDATA&PRINT_MODE=0&EPER_CAT=SP&GUI_LANG=3&WINDOW_ID=1&SGRP_COD=5&SGS_COD=0&DRW_NUM=2

אם אני כבר מוריד קפיצים על מנת להחליף את הגומיות האלה, לא עדיף כבר לחדש את כל האזור שם?

בכמה מוסכים נאמר לי שלא כדאי, ושכדאי רק להחליף את הגומיות התחתונות שהצגתי כי כל הלחץ עליהם. האם זה נכון?

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם
אני סובל מאותה הבעיה בפונטו שלי, אני מאמין שזה פשוט בגלל שזה פיאט ורכב ישן.

אין דבר כזה. הרכב היה יותר כיפי לנסיעה כשהיה חדש.

לפותח השרשור - בזבוז מוחלט זה לבזבז כסף על רכב ישן כשאפשר להשקיע אותו על רכב חדש יותר.

לצורך העניין פיאט פנדה בת שנתיים עלתה לי 40K, והיא חסכונית משמעותית מהפיאט שאתה נוסע בה.

אבל, אם אתה אוהב את הרכב שלך ומתחשק לך לנסוע בו עוד כמה שנים ולא איכפת לך לשים עליו כסף שאתה יודע שלא יחזור אליך (האוטו כבר עכשיו לא שווה יותר מ-5K) - אז כן, כדאי מאוד להחליף כריות בולם וכל תושבת שקשורה לעניין הזה.

אל תלך על משהו מחוזק ויקר, אתה יכול להסתפק במקוריים שלא אמורים לעלות הרבה, אולי נשארו כאלה במחסני היבואן.

• תוכן חדש...