Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4959 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
שלחלק לא קטן מהאנשים שמשפרים אין את האמצעים הכלכליים הנדרשים לשפר רכב,

מה שיוצא מצב שבו משפרים את הרכבים בצורה "חאפרית",

ככה הרכב נוסע על הכביש, ככה הרכב מתנהג ומגיב בהתאם.

אני בטוחה שיש סדנאות לשיפור איכותיות,

רק חבל שלא כולם משפרים במקום בטוח עם ידע נכון.

ל'

עזבי את זה, הם מסכנים את עצמם ואת הסובבים אותם,

ב2009 תפסו בטייבה(או משהו באיזור שם) אחד שמנמיך רכבים באמצעות חיתוך של

הקפיצים (גם ישראלים היו בין לקוחותיו) מה שיצר מצב מסוכן שהרכב עצמו נמוך,

אך הבולמים רכים מידי, הוא הספיק להרוג שני צעירים ואחד אחר הפך לנכה לשארית ימיו,

אני בא מתחום השטח, לרוב אנשי השטח משפרים בצורה מקצועית,

אך יש גם סדנאות שהם ממש טובות ואיכותיות, סדנא שאני מכיר מקרוב זאת הסדנא של ארנון,

באמת איש מקצוע מצויין!

בכלל כל תחום השיפורים בארץ נמצא בחיתוליו ביחס למקומות כמו צפון אמריקה, אוסטרליה, ומערב אירופה,

GMC Cannon-ball going like a train, all down"

the 40 in the driving rain" (Mark Knopfler)...GM TRUCK

8)RIDE ON: GMC SIERRA K2500 4X4 1987 - RAT-TRUCK

• תגובות 85
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שיפורים פנימיים אי אפשר שלא לאהוב,כמובן שיהיו בעל פואנטה ולא הגדלת הכ''ס בשביל להגיד "יש לי הונדה 9000 כ''ס,אני מגניב"

שיפורים חיצוניים,גם,אבל בטוב טעם,כל העניין הזה שנקרא "כריש" שאגב דומה יותר למגהץ,לא לטעמי בכלל

ספויילר צעקני וכל העניין של הניקלים לטעמי זה הדבר הכי מכוער שאפשר לעשות לרכב.

לעומת זאת ספויילר קטן וחמוד,ג'אנטים יפים (שוב בלי ניקלים זה כזה מגעיל) והפיכת הרכב לקלאסי מאשר לערסי,יבואו בברכה :)

סורי על ההתפרקות

פורסם
עזבי את זה, הם מסכנים את עצמם ואת הסובבים אותם,

עד שלא רואים את זה בעיניים, אף אחד לא מבין את המשמעות.

ואם בן של אדם חשוב, או שיש לו משפחה חזקה שטורחת להאבק,

אז שומעים על התאונה, אבל אז זה כבר מאוחר מידי.

תיכף יקראו לך "יפה נפש" מכיוון שדעתך אינה עם דעתם של השאר,

אני חושבת שזה מגיע עם הגיל,

ברגע שמתבגרים מסתכלים על החיים בצורה אחרת.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

נגיד והיה לי עכשיו רכב שחור מפוצץ בניקלים, כמו מאזדה 6, אני בספק אם לא היית מסובב ראשים.

בבקשה תגיד שאתה לא רציני...

איזה ראשים היית מסובב בדיוק עם מאזדה 6 מפוצצת בניקלים??? :shock:

פורסם
עד שלא רואים את זה בעיניים, אף אחד לא מבין את המשמעות.

ואם בן של אדם חשוב, או שיש לו משפחה חזקה שטורחת להאבק,

אז שומעים על התאונה, אבל אז זה כבר מאוחר מידי.

תיכף יקראו לך "יפה נפש" מכיוון שדעתך אינה עם דעתם של השאר,

אני חושבת שזה מגיע עם הגיל,

ברגע שמתבגרים מסתכלים על החיים בצורה אחרת.

ל'

מאוחר מדי עדיף מאשר לעולם לא,

שיקראו לי יפה נפש, זוהי דעתי והיא תשאר כך עד שאשוכנע אחרת,

וכן, כשמתבגרים רואים את החיים מזווית מנוסה ושונה, אך שאדם רואה כ"כ מקרוב את המוות

הוא מקבל הרבה יותר פרספקטיבה על החיים, הוא גם לומד להעריך את חייו יותר אחרי הכירות

עם מצב של כמעט מוות, הוא לומד לאהוב יותר את החיים ולשמרם כמה שיותר,

במקרה של רכב ש"משופר" ברמה של מוסך אפגאני, בעליו הוא לא רק רוצח, הוא מחבל מתאבד!

שיפורים חיצוניים,גם,אבל בטוב טעם,כל העניין הזה שנקרא "כריש" שאגב דומה יותר למגהץ,לא לטעמי בכלל

ספויילר צעקני וכל העניין של הניקלים לטעמי זה הדבר הכי מכוער שאפשר לעשות לרכב.

לעומת זאת ספויילר קטן וחמוד,ג'אנטים יפים (שוב בלי ניקלים זה כזה מגעיל) והפיכת הרכב לקלאסי מאשר לערסי,יבואו בברכה :smile:

סורי על ההתפרקות

מסכים! פרט למה שסימנתי באדום,

אני חולק עליך בעניין הניקלים,

ניקלים זה דבר יפה לרכבים הנכונים:

0_MVC-022F.JPG

57_Chevy_BelAir_2_Door_Hardtop.jpg

GMC Cannon-ball going like a train, all down"

the 40 in the driving rain" (Mark Knopfler)...GM TRUCK

8)RIDE ON: GMC SIERRA K2500 4X4 1987 - RAT-TRUCK

פורסם
מאוחר מדי עדיף מאשר לעולם לא,

שיקראו לי יפה נפש, זוהי דעתי והיא תשאר כך עד שאשוכנע אחרת,

וכן, כשמתבגרים רואים את החיים מזווית מנוסה ושונה, אך שאדם רואה כ"כ מקרוב את המוות

הוא מקבל הרבה יותר פרספקטיבה על החיים, הוא גם לומד להעריך את חייו יותר אחרי הכירות

עם מצב של כמעט מוות, הוא לומד לאהוב יותר את החיים ולשמרם כמה שיותר,

במקרה של רכב ש"משופר" ברמה של מוסך אפגאני, בעליו הוא לא רק רוצח, הוא מחבל מתאבד!

מסכים! פרט למה שסימנתי באדום,

אני חולק עליך בעניין הניקלים,

ניקלים זה דבר יפה לרכבים הנכונים:

0_MVC-022F.JPG

57_Chevy_BelAir_2_Door_Hardtop.jpg

סלחו לי אם לא הובנתי כראוי,יש הבדל בין ניקל לבין "ניקל",לא חסר אנשים שממלאים את האוטו בניקלים (שוב,מגזימים וזה יוצא מכוער),והם ממלאים את זה בניקל שנראה שעלה להם 3 וחצי שקלים,וזה רבותיי,לפחות לטעמי,מוריד מיופי הרכב,

פשוט פלסטיק מנצנץ באיכות גרועה.

אבל כמו תמיד-יש יוצאים מן הכלל

פורסם

שיפורים מכל סוג שהוא הם מעולים

יש אנשים שמעדיפים להשקיע בצד החיצוני של הרכב כמו טמבונים,חצאיות וספויילרים ויש כאלה שמשקיעים בקפיצים ,בלמים ואפילו טורבו.

אני בעד כל עוד הכל נעשה בצורה מקצועית ובטיחותית.

לא לכל אחד יש תקציב לרכב ספורט של 100K ומעלה ולא לכל אחד יש כסף לפרייקט טורבו .

אני נהנה לראות אנשים שמקשטים את הרכב בטמבונים בספויילרים זה מראה על אהבתם לרכב והם מעצבים אותו לטעמם האישי וזה עושה להם כיף לרדת לחניה ולראות את הרכב שלהם מדוגם , אז למה לא - אני בעד מה שטוב להם.

בכל אופן חלק מהרכבים שהיו בבעלותי שיפרתי גם בצורה הזאת וגם בצורה האחרת .

בסופו של דבר כל מה שעושה לאדם טוב אני בעד.

טעמי האישי הוא שיפורי חוץ בקטנה ,לשמור על המראה המקורי של הרכב בגדול ,אבל פה ושם נגיעות של נקילים או קאליפרים אדומים ,חלונות ושמשה אחורית כהים ,ג'אנט יפה (בהעדר ג'אנט מקורי כי תמיד מקורי הוא הכי יפה)

בעינין שיפורי המנוע אני בעד כל מה שלא מעיר את המתים מביחנת רעש.

Seat Ibiza Cupra 07:twisted:

פורסם
בארץ יש לשיב לב להבדל בין רכבים משופרים לבין רכבים משוברים.

כמה גיזענות בשירשור שרק התחיל פשוט מביך.

אמנם כבר הגבתי ונתתי את 2 הסנט שלי.

אבל בריצת הבוקר פתאום הנקודות שמעל החלו להטריד אותי.

אני לא יכול לעבור על השירשור, להגיב ולהשאר אדיש לנ"ל.

לדעתי בפורום ציבורי התייחסות mill3r הנה חסרת טאקט במקרה הטוב...ובכל מקרה עדות לליקוי תרבותי.

Balakai אני לגמרי עם האמירה שלך. גם אם "מביך" אינה המילה המדוייקת המבטאת את תחושתי. במיוחד לאור כמת הלייקים שהתגובה גררה. עדות לעיוורון (?!)...

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

כל עוד מדובר ברכב שיוצר בשנות מלחמת המפרץ והוא משפחתי סטנדרטי (או לפחות כך נועד להיות) אני חושב שהמשפ/בר (יש גם ישראלים כאלו לצערנו) עושה צחוק מעצמו ומהסביבה.

בכלל, אני חושב שהדירוג של ״מהיר ועצבני״ בקולנוע היה צריך להיות לבני 30 ומעלה, יותר מדי ערסים הושפעו מהסרט הזה

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני חושב שצריכים להפריד בין המושגים "תוספות קוסמטיות" ו"שיפורים". אז נכון שחלק יאמרו שתוספות קוסמטיות משפרות את מראה הרכב, אבל גם שטיפה ודיטיילינג עושות את זה. מכוני שטיפה יקראו סדנאות שיפורים מעכשיו?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
עם כל הכבוד לקריאות הגזענות שלכם פה, יצא לי להיות ביפו בשישי, ומרעשי האגזוז + באסים שהסופר לנסר הזקנה המשוברת שהייתה שם עשתה, חשבתי שאני עומד לדמם מהאוזניים. בתור נגן על גיטרת בס, בחיים לא שמעתי כל כך הרבה בס כמו בשישי האחרון :shock:

אבל כמו שאמרתי קודם, יש בינינו גם יהודים כאלה, ראוי שנודה בזה שבכל מקום יש כאלה.

אגב, ״ניקלים״ או בשמם המלא ״פלסטיק סיני זול וכסוף״ גם אם הם באים לבד ובכמויות קטנות, גורמים לי לגחך.

רכבים שניקלים טובים בהם הם למשל כאלו כדוגמת הפאסאט, ובכלל כל רכב שזה מגיע בו מהחברה, במאזדה 3 זה סתם הופך את הרכב לבדיחה על 4 גלגלים.

הסיכוי שאני אחנך אותך ודומייך שואף לאפס. או שאתה מבין או שלא. או שזה מכוון מצידך או שלא. זה גם לא התפקיד שלי לדאוג לניקיון של הפורום. אבל מכיוון שזה פורום אשר אני חושב שהוא מאוזן ועם כוונות לשמירה על איכותו, אני בטוח שיש עוד כמוני שהאמירות האלה צורמות להם.

זה בכלל לא קשור לדעות פוליטיות. בכלל לא! מדובר ביחס לזולת.

יש בדיחות שמתאימות/נסבלות בין שני חברים (שמבינים בדיוק את הכוונה) אבל בכלל לא מתאימות למקום ציבורי.

זה בהחלט עניין של תרבות (או חוסר תרבות!) לבוא וללעוג לציבור/גזע שלם על טעמו.

המקום הזה שאנו כה נהנים ממנו פתוח גם לציבור שנלעג כאן. ואני מסתייג מחוסר הרגישות שמשתקף כאן אצל יותר מדי אנשים שהנושא ממש מצחיק אותם.

בהרבה יותר פשוט לבוא ולהגיד שתרבות הספוילרים/ניקלים /הנמכות/אגזוזי 50"/... דוחה בעיינכם. למה צריך להוסיף את זה לענייני גזע או מוצא?

פורסם

מצב אידילי - רכב משופר יוכל ללכת לבצע מבחן מעמיק שיקבע שהוא עומד בקריטריונים של בטיחות ותקנות שונות המקובלות באירופה. הבעלים יקבל רישיון רכב חדש שיפרט את השינויים שבוצעו במערכות ההינע והמתלים, עם דירוג כ"ס חדש (על פי דינו). ישלם אם צריך תוספת "מס-ירוק", ישלם בהתאם יותר אגרת רישוי שנתית, ישלם בהתאם יותר ביטוח. אבל יוכל לנסוע בשלום ובבטחה בכבישים לאחר מכן ועם כיסוי ביטוחי מלא.

רכבים "משוברים" ולא משנה מה הדת או המוצא של מי שנוהג בהם, צריכים לרדת מהכביש ובמקרים חריגים להזרק לגריטה.

זה מצב שידרוש ממשרד התחבורה והמשרד לביטחון פנים פתיחות, מאמץ חשיבתי, עבודת מחקר וניסוח תקנות ונהלים שלא מושפעים מפופוליזם, היסטריה ו/או רצון לחלוב את הנהגים עוד יותר. על כן זה לעולם לא יקרה.

חשוב לומר שגם במצב האידילי הזה רכבים משופרים באופן קיצוני (כמו הקולט עם ה-1000 כ"ס) לעולם לא יוכלו לקבל רישוי לשימוש בכביש, אבל יוכלו לקבל רישוי מירוצים ולהנהג בשמחה במסלול הפורמולה 1 ע"ש רבין ליד ערד, במסלול הטורינג המהיר ע"ש מנחם בגין לא רחוק מעובדה וכמובן במסגרת מקצים פתוחים במירוצי הראלי-כביש הבינלאומיים ירושלים-בית-שמש או במירוץ חרמון-טבריה המאתגר.

אידיליה, לא?

פורסם

יש למצב האידיאלי הזה דוגמא בעולם?

פורסם

אני לא מכיר את כל פרטי החקיקה שם, אבל מהמעט שאני יודע המצב בגרמניה יכול להיות בסיס להתחלת עבודת מחקר על שינוי תחיקה ונהלים בתחום.

• תוכן חדש...