Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4960 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

1. כלומר שאם שטפתי את הרכב מהג'יפה של השלוליות בחורף ועכשיו הוא נוצץ שיפרתי אותו? אני מתייחס לשיפור היכולות של הרכב, כי בזה הפורום הזה עוסק, לא?

שיפור הופעה של חייל היא לפי החוקים של הצבא ולא לפי טעמו האישי ובגלל זה ההשוואה לא נכונה. לא מעניין אותם שלבחור יש פרצוף ת#ת, העיקר שיתגלח ויבוא למסדר עם נעליים מצוחצחות :lol:

"שיפור" זה מילה שאפשר לייחס למלא דברים. אם למשל קניתי מערכת שמע טובה יותר מהמקורית זה מתאים לנושא של שיפורים או של אודיו?

2. משופרת מבחינת מראה- עניין של טעם בלבד. אחד אחר יחשוב שהיא מכוערת ובעיניו מה שעשית זה בעצם "שינמוך".

כשאתה למשל מוסיף כח לרכב זאת עובדה- הרכב שלך חזק יותר מהמקור ואי אפשר להתווכח על זה.

3. ברור וטוב שיש, אבל זה עדיין לא שיפור. זו קוסמטיקה, תצוגת אופנה למכוניות.

גם בשורה האחרונה לא הבנת אותי. מה שאני אומר בעצם, שגם ממצב מסריח אפשר וצריך להוציא את המיטב :lol:

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 85
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יש תעשיית רכב בארץ, לדוגמא הזיבר, שמיוצר בארה"ב. כן זה הגיוני בדיוק כמו שזה נשמע, ותודה למדינה שהביאנו עד הלום.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

אם כבר נתת את הזיבר כדוגמא, אז הוא מורכב בארה"ב בגלל מגבלות בירוקרטיות ורגולטוריות אמריקאיות ולא ישראליות.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
תעשייה של רכב ולא רק של סוסיתא כמה רכבי באגי.

בשביל להקים תעשיה של רכב, שגם תצליח ותרויח בשוק,

צריך לבדוק הרבה פרמטרים כגון:

חומרי גלם, ידע קיים, האם המוצר שימכר יעמוד מול הסטנדרטים הגבוהים שחברות אחרות הציבו ונמצאות בשוק.

לא מקימים מפעל מכוניות ביום אחד.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

חומרי גלם, ידע קיים, האם המוצר שימכר יעמוד מול הסטנדרטים הגבוהים שחברות אחרות הציבו ונמצאות בשוק.

ל'

כדאי להקים תעשיה של רכב שתצליח ותרויח זה צריך להיות מותג קיים שמעביר את אחד ממפעליו לארץ או לחלופין מקים מפעל חדש בארץ. לא בטוח שזה משתלם כלכלית, מבחינת ייבוא חומרי גלם, כוח אדם (אם הם מעבירים / מקימים מפעל עדיף להם להעביר אותו לארצות המזרח שם כוח העבודה יותר זול) ואני יכול למצוא חסרונות נוספים ברעיון זה.

They ignore you now but they will need you later, thats life

פורסם
אם כבר נתת את הזיבר כדוגמא, אז הוא מורכב בארה"ב בגלל מגבלות בירוקרטיות ורגולטוריות אמריקאיות ולא ישראליות.

לפי מה שהממציא אמר בראיון אפשהו, הוא ניסה לבנות אותו בארץ אבל לא הצליח בשבל חסמים ביוקרטים. היתרון ביצור בארה"ב הוא שצה"ל יכול לקנות אותם בכספי סיוע.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

כיום מעבירים אפילו את תעשית הטקסטיל לסין ולירדן,

ביגוד בסיסי כמו מדי צבא ואפילו את דגלי ישראל לא תופרים בארץ,

אז מכאן ועד אשר יעבירו לכאן מותג של תעשית רכב יש מרחק של שמים וארץ.

לדעתי לא יקרה בעתיד ולא יקרה בכלל.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

ל'

הערה קטנה, מדי צבא ושאר מדים של משרתי הבטחון מיוצרים בארץ.

אפרופו שיפורים, כבר ממזמן אני רוצה להנמיך את האונו, ובכלל להפוך אותה ליורו סטייל.

אבל בגלל הדעה הגזענית שיש על דגמים מסויימים כדוגמת האונו/לנסר, אני נמנע מלעשות את זה.

וכבר הספקתי לקבל הערות גזעניות על החלונות המושחרים שלי.

הלוואי והייתה פה את האפשרות לשפר לבד ובצורה מקצועית, לצערי כרגע זה עיסוק לעשירים בלבד ולכאלו שמוכנים להקדיש את חייהם לנושא.

פורסם
1. קוסמטיקה זה בהחלט שיפור, זה שיפור מראה. אמנם לא מתאים לפורום הזה אבל זה בהחלט שיפור. אפילו בצבא אומרים "חייל, שפר הופעתך". :wink:

ספר את זה למילואימניקים שמשרתים איתי :-P

2. הביצועים שלה לא עולים אבל היא לא נראית יותר טוב ממקודם? היא לא שיפרה את המראה שלה? אז היא משופרת.

אני נגד שיפורי מראה מוגזמים, אך בטוב טעם זה תמיד נחמד ונאה,

3. בחו"ל יש מגזינים ותערוכות שמוקדשים לרכבים משופרי מראה אבל לחלוטין לא משופרים מכנית

ואתה רואה שם דברים מדהימים.

בתחום שלי (רכבי שטח) לרוב כדי לשפר מראה אתה צריך לשפר מכאנית, החל מהגבהות

ועד למיגונים וקשת התהפכות, שכולם שיפורים מכאניים/בטיחותיים, אך מוסיפים "קרביות" לרכב

דרך אגב, מקור שיפורי מראה בלבד הוא בקפיצה מטורפת לחלוטין של אגרת הרכב ושל הביטוח המקיף

(לא הכל ורוד לא בגרמניה ולא בצרפת ולא בכלל באירופה) לרכבים משופרי הספק/ אחיזה.

ובצדק, ברכבים משופרים לרוב נוסעים בצורה פחות סבירה ויותר קיצונית

ל'

יש תעשיית רכב בנצרת ובקיבוץ סאסא.

בגלל שלא נותנים להם הקלות במיסוי בעקבות לחץ של יבואנים הם לא יכולים להתחרות ביצרנים מחו"ל מבחינת

מחירים לצרכן, יוצא, שהלקוח העיקרי הוא משרד הבטחון,

הסופה 3 הוא רכב מאוד איכותי, לי יצא להעביר מילואים על סופה סימן 2, גם הוא רכב מצויין,

נכון, זה JEEP לכל דבר ועניין, אך זה תוצרת כחול לבן, ואם לא היינו מדינה של בורים וחכמי חלם

אולי היה ניתן לקנות מכוניות תוצרת כחול לבן, ואף לפתח את תעשיית הרכב מעבר לשוק הצבאי/בטחוני,

האביר II למשל מבוסס על דודג' ראם (למרות שעוד לא ביצור)

http://www.ail.co.il/Products.asp

אני מאמין ויודע שכמו שבונים פה רכבי תחרויות תוצרת ביתית, ניתן להשתמש בידע לבנית קו יצור,

ולתת עדיפות לרכב תוצרת הארץ ע"י תמריצים כולל הקלות במיסוי לתוצרת כחול לבן!

כדאי להקים תעשיה של רכב שתצליח ותרויח זה צריך להיות מותג

קיים שמעביר את אחד ממפעליו לארץ או לחלופין מקים מפעל חדש בארץ. לא בטוח שזה משתלם כלכלית,

מבחינת ייבוא חומרי גלם, כוח אדם (אם הם מעבירים / מקימים מפעל עדיף להם להעביר אותו לארצות

המזרח שם כוח העבודה יותר זול) ואני יכול למצוא חסרונות נוספים ברעיון זה.

אם ישראל תוריד את מס החברות ע"י סעיף של הורדת מס לתעשיית הרכב, אני מאמין שלא תהיה

מניעה לייצר פה רכבים, נכון, קוריאה, סין, הודו, הן מדינות עם כוח עבודה מאוד זול,

אך גם איכות הרכבים בהתאם (ראה דהיו, טאטא, ודומותיה)

בארץ יוצרו וויליסים, נ"נ אביר, סופה, משאיות, רכבים, ועוד, ועובדה, שרוב הרכבים הנ"ל

שרדו התעללות צבאית, החל מבט"שיות שעובדות מסביב לשעון, ועד לרכבי סיור ועבודה

שחייהם חיי מרורים המה!

ניתן להחיות את תעשיית הרכב בארץ, הממשלה צריכה לתת תמריצים ליזמים מחו"ל

וניתן להתחיל מיהודי ארה"ב הידועים בממונם הרב ואהבתם לישראל,

ל'

אוי לחרפתינו ואוי לבושתינו! דגל הלאום נתפר מחוץ לגבולות המדינה היהודית,

אכן זה נושא כאוב, אם בגין היה חי הוא היה נוזף בכולנו!

לענינינו,

כפי שאמרתי, כשמדינת ישראל תתן תמריצים ליזמים ותעשיינים, תהיה פה תעשיית רכב!

כמו שההיטק בנה פה מפעלים (אינטל הקימו שני מפעלים השנה בארץ) כך גם תעשיית

הרכב יכולה לצמוח פה! הכל עניין של רצון, רק לבל נשכח דבר אחד, כל יצרן מקומי

שניסה לקום רוסק ע"י משרד התחבורע שלנו, שהעדיף (כמובן) לתת את המונופול ליבואנים,

וכך שוק תעשיית הרכב הישראלי מייצר עבור כוחות הבטחון בלבד,

כל הכבוד לך ארצי מולדתי,

GMC Cannon-ball going like a train, all down"

the 40 in the driving rain" (Mark Knopfler)...GM TRUCK

8)RIDE ON: GMC SIERRA K2500 4X4 1987 - RAT-TRUCK

פורסם
יש תעשיית רכב בנצרת ובקיבוץ סאסא.

בגלל שלא נותנים להם הקלות במיסוי בעקבות לחץ של יבואנים הם לא יכולים להתחרות ביצרנים מחו"ל מבחינת

מחירים לצרכן, יוצא, שהלקוח העיקרי הוא משרד הבטחון,

הסופה 3 הוא רכב מאוד איכותי, לי יצא להעביר מילואים על סופה סימן 2, גם הוא רכב מצויין,

נכון, זה JEEP לכל דבר ועניין, אך זה תוצרת כחול לבן, ואם לא היינו מדינה של בורים וחכמי חלם

אולי היה ניתן לקנות מכוניות תוצרת כחול לבן, ואף לפתח את תעשיית הרכב מעבר לשוק הצבאי/בטחוני,

אם ישראל תוריד את מס החברות ע"י סעיף של הורדת מס לתעשיית הרכב, אני מאמין שלא תהיה

מניעה לייצר פה רכבים, נכון, קוריאה, סין, הודו, הן מדינות עם כוח עבודה מאוד זול,

אך גם איכות הרכבים בהתאם (ראה דהיו, טאטא, ודומותיה)

,

אתה צודק, אבל לא בטוח שהם יכולים לייצר כמות רחבים שדרושה להם כדאי להיכנס לשוק הציבורי וכאן הם פונים לקהל יעד שונה לגמרי שזה כולל בניית מותג מחדש שזה הרבה יותר מכמה פרסומות בודדות בטלוויזיה. אני גם משוכנע שהמפעל הקיים לא מתאים לרכבים לציבור הרחב. בגדול אתה צודק שהמדינה צריכה לעודד תעשייה של רכבים כחול-לבן.

פורסם

דודג' ראם מכרו 216 יחידות ב2011

שברולט סילבראדו מכרו כמעט אלף יחידות.

טויוטה לאנד קרוזר נמכרו 582 יחידות

גולף GTI נמכרו כ110 יחידות

ביואיק לה קרוס מכרו גם כאלף יחידות ב2011

לדעתי, אם ייצרו (בתור התחלה בלבד) 500 יחידות, מכל סגמנט עיקרי

זה יספיק לשוק לדעתי, ואם ישווקו אותו נכון ובמחיר אטרקטיבי זה יכול להיות פריצה,

קח את שלושת הסגמנטים הנפוצים בישראל:

1.טנדרים

2.SUV

3.פרטיות

אם מכל סגמנט אתה מייצר 500 מכוניות, ומצליח למכור כ90 אחוז מהן,

נחשב כי פרצת לשוק! ולמזלנו, השוק בישראל קטן, כך שלא מדובר על מספרים

מופרזים, לכן, אם יהיה עידוד מצד המדינה לתעשיית הרכב, אני מאמין שגם משקיעים יבואו,

פורסם

בשביל חברה שבמהלך 50 השנים האחרונות ייצרה פחות מ100,000 רכבים זה נחשב יחסית הרבה (:

אבל במידה וזה יהיה אפשרי, זה יידרוש מימון ראשוני - כאן אני מאמין שהצבא או הגוף המזמין משלם עוד לפני ההזמנה.

ואיך הם יימכרו את הרכבים ? אין מערך מכירה ואין כלום.

פורסם

צריכים להקים כזה, כמו כל חברה שרוצה לשווק את עצמה, צריך להקים מערך שיווקי,

את התמריצים בהעדפה להקלות מיסוי הם יקבלו מהמדינה, כמובן שאם זה ינתן ליזם פרטי

הוא ירצה להרוויח מהמכירות, לכן יעשה הכל כדי לחדור יותר לשוק, ככל שהחברה יותר תכנס לשוק

ככה צריך לתת לה יותר תמריצים ומוטיבציה, החברה לאט לאט תהפוך לרוויחת כולל מערך של שירות לקוחות

ומוסכים בערים המרכזיות, כולל שוק חלפים טוב (כמו הסופה שכל חלק של רנגלר מתאים לה)

וכמובן, זליגה של מכוניות לחו"ל אם הקוריאנים הצליחו לחדור לאירופה והיפנים לארה"ב, גם אנו יכולים!

ולדעתי, ישראל כמדינה רק תרוויח מזה! ראשית, בגלל תמריצי המיסוי עסקים יעדיפו רכבים כחול לבן,

גם הלקוח הפרטי יעדיף. כי הוא יוכל (תיאורתית) לקנות משפחתית במחיר של אלטו,

• תוכן חדש...