Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5314 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם יש אפשרות לקבל אישור לנסיעה עם מוטות מייצבים/פילטר פתוח?

לפי מה שהבנתי, פילטר פתוח נחשב פילטר אוויר חליפי. יש דרך להוכיח את זה לבוחן תנועה?

פורסם

לא אין אישור כזה,לא לפילטר ולא למוטות מייצבים.

ורק אם הבוחן ממש שיכור אולי תצליח לשכנע אותו שהפילטר הפתוח הוא מקורי/תחליפי.

חן

פורסם

זה מאד תלוי על איזה בוחן אתה נופל.

אני בעצמי עברתי טסט עם בין היתר פילטר פתוח והנמכה על איביזה קופרה ולא אמרו לי מילה.

אי אפשר לדעת...

פורסם

לגבי המוטות לא שמעתי בעיות גם לא תמיד בודקים לאיזה רכב יש מוט מקורי מהחברה או שאתה חלתתה לשים בעצמך, הם לא עומדים עם קטלוג ביד ובודקים, לא מאמין שתהיה לך בעיה. לגבי הפילטר פתוח תלוי על מי תיפול ומה יהיה מצב הרוח שלו, שמעתי גם סיפור שבעל רכב אטמוספרי התווכח עם שוטר שטען בהצבע על אלטרנטור שלבן אדם יש טורבו :oops: ולכן הוא רוצה להוריד את הרכב מהכביש, בסך הכל השוטרים שלנו ציונים הם לקחו את המילים של הרצל בצורה רצינית "אם תרצו אין זו אגדה" , תזהר שהפילטר פתוח לא יהפוך פתאום לטורבו. באסה לשפר בארץ!

פורסם

פילטר אויר- עברתי מספר טסטים ומעולם לא העירו לי אפילו.

אבל מצד שני גם אין הצדקה להתקין כזה ללא שדרוג מקיף של המנוע ומערכת הנשימה שלו.

מוטות מייצבים- כל עוד הם לא בצבעי ניאון עם מדבקות של חברות שיפורים ומהיר ועצבני, לא סביר שמישהו בכלל ישים לב אליהן.

מתחדשת*

פורסם

מישהו יכול בבקשה להסביר לי את העיניין של הפילטר הפתוח? אם ההחלפה שלו אינה חוקית מדוע הוא מאושר ליבוא לארץ? יש מספיק אנשים בארץ שמייבאים אותו בצורה חוקית לחלוטין.

גם אני עברתי לפחות 8 טסטים ללא קומבינות עם פילטר אוויר פתוח ולא קיבלתי אפילו הערה בנושא מהבוחנים.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

כמו שמותר לייבא ולמכור כלים לעישון סמים (באנגים וכו') אבל אסור בפועל להשתמש בהם.

מתחדשת*

פורסם

החלפת פילטר (לפתוח, סגור, מחובר או מנותק) אינה מהווה שינוי מבנה ואינה מוסיפה מעל 10% להספק המקורי שלהמנוע - לכן לפי מה שאני מבין אין שום בעיה חוקית.

מבחינת האישורים - לא נדרשים אישורים יעודיים לשום חלק תחליפי שמתקינים לך על הרכב.

גם לא לפילטר ולא למוטות מייצבים.

90% מרכבים בארץ מסתובבים עם חלקים לא מקוריים מורכבים עליהם.

זה שכל בוחן קופץ על הפילטר כאילו מצא פצצה אירנית - זה כבר סיפור אחר....

לדעתי זה בכלל לא קשור לאי חוקיות של העיניין.

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

לא תשיג אישור התקנה לדברים הנ"ל, המקסימום שתשיג זה אישור ייבוא, שלא יתן שום דבר..

לא נפלתי על בוחן תנועה עדין אבל עברתי טסט עם פילטר פתוח במכון רגיל בכרמיאל... אפילו לא פתחו מכסה מנוע.

עצה שלי - תבוא לקראת הסגירה ביום חג :)

פורסם

זה שינוי מבנה,

היה לי פילטר פתוח בקוואליר, וקיבלתי הורדה מהכביש על שינוי מבנה,

וכל מה ששונה בו זה אגזוזי "free flow" (שאותם האידיוט לא זיהה)

והפילטר הפתוח שהדליק אצל ונורות אדומות,

בכלל שברולט קוואליר קופה בתקופה היפה שלי הייתה אותה, הייתה בעיניהם

של משרד התחבורע והמשטרע כמטרה נעה,

לקוואליר שלי לא היו לא ספויילרים, לא חצאיות, לא הנמכות, פרט למגנזיום

יקרים, לא היה על הרכב חיצונית כלום, - שמעתי גם מבעלי קוואליר קופה או קבריולט

אחרים על הטרדות חוזרות ונשנות מצד החוק המעוות שלנו,

מצד שני, את בעלי הונדה סיוויק משנות ה90 היו רודפים יותר.

צרת רבים - נחמת טיפשים,

GMC Cannon-ball going like a train, all down"

the 40 in the driving rain" (Mark Knopfler)...GM TRUCK

8)RIDE ON: GMC SIERRA K2500 4X4 1987 - RAT-TRUCK

פורסם

עפ"י הבנתי, כל בוחן מתייחס ל"שינוי מבנה" בצורה אחרת.

ברגע שבאת לו לא טוב בעין, מבחינתו הפילטר נכנס באותו סעיף.

Girls Like It When I Hit It Sideways

פורסם

זה לא שכל בוחן עושה מה שבא לו זה שכל שוטר עושה מה שבא לו . לפני שבועיים שלושה עוצרים אותי לבדיקה שגרתית ופתאום אני שומע שאלה שמזכירה לי נשכחות "הרכב משופר" ? מדובר באיביזה קופרה סטנדרתית לחלוטין ,שעניתי בשלילה השוטר אמר שהוא שהצליל של האגזוז שלי נשמע טוב מידי ושהוא בטוח במאה אחוז שמדובר באגזוז לחץ (לכו תסבירו לו שאגזוז לחץ זה קטע של אופנועים) בקיצור שלושה שוטרים שמתחילים להגיד שהאגזוז נראה ונשמע טוב מידי כדי להיות סטנדרטי (יש לציין שהרכב התחיל להסמיק :lol: ) מפה לשם נתבקשתי כמובן לפתוח מכסה מנוע וכאן נמצאת הבעיה הרצינית של "המשפר הקל" , רוב השוטרים ובוחני הרכב (לפחות אלו שאני נתקלתי בהם) לא ממש מבינים ברכבים וממש לא מבינים בשיפורים , מה שכן הם מבחינים בחלקים נקיים יותר צבעוניים יותר ומצופי ניקל , מכאן יוצא שכל חלק נקי , מבריק או צבעוני הוא "שיפור" . האם יש הבדל בין סוגי פילטרים מבחינה חוקית ? אני אישית לא מאמין שאפשר למנוע מאדם לשים חלק חליפי ברכב גם אם הוא נראה קצת שונה .

אני אמרתי לשוטרים הנחמדים את מה שהבנתי כבר מזמן : "מי שרוצה רכב משופר שיקנה אחד כזה מהחברה" לדוגמא אימפרזה sti ואז נראה את השוטר שמתחיל לרשום סיבות להורדה מהכביש ...

נ.ב

השוטרים עזבו אותי לבסוף אחרי "ההודאה" שלי שהרכב אכן משופר ואפילו נתתי פירוט מדוייק של כל החלקים "המשופרים" ברכב כגון גאנטים גדולים , "אגזוז לחץ" , דוושות ניקל , אינטרקולר וכו.... ואחרי שהם נדלקו ביקשתי מהם לעלות בקשר ולבדוק מה אומר הכיתוב "קופרה" שמופיע על התחת של הרכב שלי ! :twisted:

ולא לשכוח כמובן שגם משירותים ניתן להדבק באיידס במידה וזה שישב על האסלה לפניך עוד לא קם! :shock::?:shock:
פורסם

כמו שכבר אמרתי בעבר וכמו שציינו כאן אין באמת חוק, כל אחד מפרש אותו אחרת. מי שבאמת רוצה לדעת מזה שינוי מבנה שילך ללמוד בקורס לרכב כבד ויסבירו לו ( הסבה של משאית לאוטובוס זה שינוי מבנה, הוספת ספויילר על גג המשאית שמסית את הרוח מהמכולה זה לא. סתם דוגמה). תהיו נחמדים עם השוטרים ויש סיכוי שהם יעזבו אתכם בשקט. אני לא קיבלתי הורדה כבר שנים טפו טפו טפו ועובר שתי טסטים בשנה בלי בעיות עם לא מעט דברים שחלק יגדירו כשינוי מבנה, כולל פילטר אוויר פתוח נקי ונוצץ.

• תוכן חדש...