Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5308 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אשמח לקבל תשובה

האם בכל רכב אפשר לשפר את האחיזה וההתנהגות על ידי הנמכה, החלפת בולמים קפיצים וכדומה?

האם התוצאות יהיו זהות או שיש פרמטרים שהרכב יוצא איתם מהמפעל בלי יכולת שינוי?

פורסם

השיפור גם תלוי על איזה כבישים אתה נוסע.

רכב מוקשח בטירוף יאחוז טוב מרכב פחות מוקשח במסלול, אבל בכבישים משובשים (סטייל ישראל) האחיזה של המוקשח בטירוף תהיה פחותה יותר.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

עקרונית, רכב מוקשח אוחז פחות. המתלים הקשים סופגים פחות כוח, אלא שהכוח הזה מעמיס על הצמיגים ואף על השלדה. ולכן, שיפור מתלים צריך לבוא לאחר שיפור צמיגים. מעבר לכך, המתלים הקשים מתמודדים פחות טוב עם אספלט של כביש ציבורי. הנמכה כן אמורה לשפר את האחיזה על ידי הקטנת אבדני האחיזה, אלא שההשפעה במכונית כביש לרוב קטנה, ובטלה בשישים לעומת ההשפעה של שינוי המתלים.

עכשיו להתנהגות: רכב קשיח ומונמך הוא חד יותר: תגובותיו לפקודות ניהוג מיידיות ומדויקות יותר. יש לכך גם חסרון: ברגע שתיתן פקודה "שגויה" (שתגרום לרכב להחליק) - ההחלקה תגיע באופן הרבה יותר פתאומי. עם זאת, גם התגובה לפעולות התיקון תהיינה חדות יותר ולכן ההחלקה תהיה נשלטת יותר. לכך יש להוסיף זווית גלגול נמוכה יותר שנוסכת בטחון, אך עלולה להפריע לתחושת הקרבה למגבלות. היתרון העיקרי של רכב מוקשח הוא בסדרת העברות משקל מהירות כמו בסללום, היכן שרכב רך יחליק את ירכתיו, והרכב הקשיח ימשיך לאחוז.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

התשובה לשאלה שלך מתחלקת לשני חלקים.

1. דברים שאפשר לשנות/להחליף:

בלמים (רפידות ודיסקים).

בולמים (קשיחים, מתכווננים).

קפיצים (מונמכים, מוקשחים).

צמיגים (רחבים, ספורטיביים, סמי סליקס, סליקס).

ג'אנטים (גודל ומשקל).

שאר רכיבי מערכת המתלים (אנטירול בארים, גשרים מייצבים).

2. דברים שאי אפשר להחליף, כלומר דברים שהם חלק אינטגרלי מהרכב:

צורת הנעה (קדמית, אחורית, כפולה).

חלוקת משקל (כמה אחוזים מהמשקל "יושבים" על הציר הקדמי וכמה על האחורי).

מערכות יציבות (ABS, ESP, EBD, DSC ושאר קיצורים).

בסיס גלגלים (מרחק בין מרכז הגלגל הקידמי למרכז הגלגל האחורי).

מפשק סרנים (המרחק בין הגלגל השמאלי לימני).

סרחי עודף (כמה משקל יש ממרכז הגלגל הקדמי/אחורי ועד קצה הרכב).

אפילו דרך העברת הכח לגלגלים (תיבת הילוכים).

ואחרון חביב: שלדה (קשיחות, צורת בנייה, משקל).

*אני לא מכניס לכאן את המושג "כיול מתלים" (תת היגוי / היגוי יתר) כי אם משנים מספיק חלקים במערך המתלים אפשר גם לשנות את ה"כיול" שלהם

מכאן נובע, שאפשר לשנות המון המון דברים שישנו (לאו דווקא לטובה, כמו שהסבירו מעליי) את האחיזה של הרכב, אבל גם אחרי כל זה יש לקחת בחשבון המון דברים ברכב שאי אפשר לשנות, כך שלא משנה מה תעשה תמיד יהיו הבדלים בין כל שני רכבים שונים, גם עם שמים בשניהם את אותם רכיבים ומכיילים באופן זהה.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

אני מניח שאתה לא סתם שואל ... כנראה שאתה מתכוון לרכב שלך..

אם כן, בוא תגיד מהו סוג הרכב? שנה?

ותקבל תשובה יותר טובה..

פורסם

יש לי קרוב משפחה עם גרנד לאונה ידנית שיכול למסור לי את הרכב אז חשבתי אולי להסב אותו קצת בעתיד למשהו מהנה יותר לנהיגה.

ההתלבטות שלי היא בין זה לבין לקנות 206 XS או 306.

• תוכן חדש...