Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5303 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בקצרה:

לאחר חודשיים וחצי בהם חיפשתי פוקוס האצ' ידנית התייאשתי ולבסוף(לפני חודשיים) קניתי פוקוס האצ' אוטומטית שנת 2000 עם 76,000 ק"מ בלבד,בבדיקה בקומפיוטסט הגיר,מנוע ושסי יצאו תקינים.

אני בסך הכל מרוצה מהאוטו אפילו הספקתי לכייף איתו פעם-פעמיים בנס הרים,רק הגיר האיטי והגס הזה מקלקל.

אני מאוד אוהב גיר ידני,ומשתעמם עם אוטומט.

ועכשיו ברשותכם כמה שאלות:

1.מה עלות משוערת של הסבה כזו?(לכל הילדים,נא לא לזרוק סתם מספרים באוויר-רק מי שבאמת מבין שיגיב)

מצאתי ב-ebay קלאץ' וגיר ב-350 דולר מחברת חלפים גדולה ומוכרת באנגליה(שם הפוקוס נמכרה כמו זבל),עם פידבק חיובי,כאשר על הגיר הם נותנים שלושה חודשי אחריות.

2.אילו עוד חלקים צריך להוסיף על מנת להסב?(משאבת גיר,בורר,סט דוושות מה עוד?)

3.האם ישנה בעייתיות בהרכבת גיר מרכב שנמכר עם הגה בצד ימין?(כלומר האם הגיר ושאר החלקים בעצם יושבים באותו מקום כמו בפוקוס צד שמאל?)

4.מה עלות פירוק והרכבה משוערכת?(בהערכה גסה כמובן)

כמה דברים אחרונים:

אין צורך להציע לי לחפש פוקוס ידנית כי אין פשוט,וממה שיש הכל שחוטות ו/או חרושות בק"מ.

יש איזה מישהו עם פוקוס שיש לה מכה בשסי ב"יד 2" אבל הוא לא מעוניין למכור אותה לחלקים או לעשות טרייד גירים,ואשכרה חושב שיצליח למכור אותה(אשרי המאמין או "חי בלה לה לנד..").

אין לי ציפייה שהרכב יהפוך למשהו מהיר-לא לזאת הכוונה(שכן אם מהירות הייתה חשובה לי כנראה שהייתי נשאר עם הבלונדה המטורבתת/האקסית המיתולוגית),חשוב לי להסיר מהרכב את הסירוס הזה ולגאול אותי ואותו מיסוריו ועל הדרך למקסם את חוויית הנהיגה(עם ההגה והשלדה המעולים) ואולי גם להרוויח עוד כמה ק"מ לליטר.

תודה.

turboy

פורסם
בקצרה:

לאחר חודשיים וחצי בהם חיפשתי פוקוס האצ' ידנית התייאשתי ולבסוף(לפני חודשיים) קניתי פוקוס האצ' אוטומטית שנת 2000 עם 76,000 ק"מ בלבד,בבדיקה בקומפיוטסט הגיר,מנוע ושסי יצאו תקינים.

אני בסך הכל מרוצה מהאוטו אפילו הספקתי לכייף איתו פעם-פעמיים בנס הרים,רק הגיר האיטי והגס הזה מקלקל.

אני מאוד אוהב גיר ידני,ומשתעמם עם אוטומט.

ועכשיו ברשותכם כמה שאלות:

1.מה עלות משוערת של הסבה כזו?(לכל הילדים,נא לא לזרוק סתם מספרים באוויר-רק מי שבאמת מבין שיגיב)

מצאתי ב-ebay קלאץ' וגיר ב-350 דולר מחברת חלפים גדולה ומוכרת באנגליה(שם הפוקוס נמכרה כמו זבל),עם פידבק חיובי,כאשר על הגיר הם נותנים שלושה חודשי אחריות.

2.אילו עוד חלקים צריך להוסיף על מנת להסב?(משאבת גיר,בורר,סט דוושות מה עוד?)

3.האם ישנה בעייתיות בהרכבת גיר מרכב שנמכר עם הגה בצד ימין?(כלומר האם הגיר ושאר החלקים בעצם יושבים באותו מקום כמו בפוקוס צד שמאל?)

4.מה עלות פירוק והרכבה משוערכת?(בהערכה גסה כמובן)

כמה דברים אחרונים:

אין צורך להציע לי לחפש פוקוס ידנית כי אין פשוט,וממה שיש הכל שחוטות ו/או חרושות בק"מ.

יש איזה מישהו עם פוקוס שיש לה מכה בשסי ב"יד 2" אבל הוא לא מעוניין למכור אותה לחלקים או לעשות טרייד גירים,ואשכרה חושב שיצליח למכור אותה(אשרי המאמין או "חי בלה לה לנד..").

אין לי ציפייה שהרכב יהפוך למשהו מהיר-לא לזאת הכוונה(שכן אם מהירות הייתה חשובה לי כנראה שהייתי נשאר עם הבלונדה המטורבתת/האקסית המיתולוגית),חשוב לי להסיר מהרכב את הסירוס הזה ולגאול אותי ואותו מיסוריו ועל הדרך למקסם את חוויית הנהיגה(עם ההגה והשלדה המעולים) ואולי גם להרוויח עוד כמה ק"מ לליטר.

תודה.

שלום,

יש בכלל פוקוס האץ ידניות בארץ? בעבר חיפשתי ולא מצאתי :(

דבר ראשון, 350$ בשביל גיר + קלאץ זה מחיר טוב מאד.

בנוסף תהיה חייב את כל הקונסולה הפנימית של הידנית+הידית\כבלים משאבה וצנורות קלאץ(במידה ויש) פדאלים+ תושבות שכנראה משתנות בין ידני לאוטומט חישן מהירות, לוח שעונים של ידני??, ואולי תצתרך להחליף מחשב ניהול מנוע לידני ע"מ שלא יפעיל נורת תקלה ואולי לא יעבוד כמו שצריך,(במידה ומחשב הגיר משולב בתוך מחשב ניהול המנוע)

כן, אתה חייב שהחלקים הנלווים יהיו לרכב עם הגה בצד הנכון, (ידיות, כבלים דושות וכו)

עלות של עבודה להסבה כזאת (ללא התעסקויות בצמת חשמל) בסביבות ה 2500 ש"ח.

קו---------------------------------------

פורסם

MIT5 למה נראה לך בדיוק שזה מעניין אותי?

אנא מכם רק תגובות ענייניות בבקשה.

אם אין לך משהו חכם להוסיף אז פשוט אל תגיב.

תודה לעוזרים.

turboy

פורסם

שאלה למבינים:

האם מישהו יודע אם הגיר הידני בפיאסטה(2000-2003) זהה לגיר בפוקוס?

הבנתי שלשניהם יש את תיבת ה-IB5,השאלה אם יש הבדלים(מעבר ליחסי העברה שבטח שונים),האם אפשר להשתיל אותו בפוקוס?

turboy

פורסם
שלום,

יש בכלל פוקוס האץ ידניות בארץ? בעבר חיפשתי ולא מצאתי :(

דבר ראשון, 350$ בשביל גיר + קלאץ זה מחיר טוב מאד.

בנוסף תהיה חייב את כל הקונסולה הפנימית של הידנית+הידית\כבלים משאבה וצנורות קלאץ(במידה ויש) פדאלים+ תושבות שכנראה משתנות בין ידני לאוטומט חישן מהירות, לוח שעונים של ידני??, ואולי תצתרך להחליף מחשב ניהול מנוע לידני ע"מ שלא יפעיל נורת תקלה ואולי לא יעבוד כמו שצריך,(במידה ומחשב הגיר משולב בתוך מחשב ניהול המנוע)

כן, אתה חייב שהחלקים הנלווים יהיו לרכב עם הגה בצד הנכון, (ידיות, כבלים דושות וכו)

עלות של עבודה להסבה כזאת (ללא התעסקויות בצמת חשמל) בסביבות ה 2500 ש"ח.

שכחת גם גלגל תנופה (שזה חלק שלא פשוט להשיג כי בד"כ לא מפרידים אותו מהמנוע).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

עד כמה שידוע לי, וכתוצאה משיטוטי האחרונים ברשת בחיפוש אחר מידע. (יש שרשור פתוח הכל מצוין שם)

הבנתי שיש חלקים וחלפים להכל, גם גלגל תנופה אתה יכול למצוא, ואם לא, אז בסכום המתאים גם ייצרו לך אחד חדש.

רק צריך לחפש. שמתי לב גם שבעיקר באנגליה יש שוק ענק של חלפים לכל סוגי הרכבים.

בהצלחה בפרויקט שלך! :-)

Volvo S40 T4 MT

Volvo For Life :-D

• תוכן חדש...