Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5416 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בעבר עלה כאן הנושא על טורבו חשמלי לרכבים, וכמובן שהתשובה הייתה שלילית מכיוון שהצריכת אוויר של המנוע הייתה אמורה להיות גדולה יותר ממה שהטורבו הזה יכול לספק.

אבל מה בנוגע למנועים קטנים של דוגמא קטנוע 125 סמ"ק 4 פעימות זה יכול להיות אפשרי לא?

מה אתם אומרים?

וברשותי גם טורבו שירד מרכב דיזל זה אפשרי להתאים את זה אם קצת ריתוכים לקטנוע?

השאלה גם איך זה אמור לעבוד אם ההילוכים כי לקטנוע אין הילוכים..

אבל מצד שני הטורבו מרכב דיזל ככה זה ללא פורק..

איך שאני רואה את זה פשוט לחבר לפני הפילטר לחבר לחשמל וזה עובד..

מה דעתכם?

ובקשר לטורבו שירד מהרכב דיזל אפשרי לרתח מהסעפת פליטה לבצע חיבור לסעפת יניקה וזה פשוט יעבוד נורמאלי בלי בעיות מיותרות לחבר בוסט קונטרולר מכאני לוייסטגיט ולהנות, הטורבו הוא גם קטן IHI Turbo VJ25 אני ישמח לשמוע את דעתכם המקצועית

פורסם

תקשיב חבר,

1) "טורבו חשמלי" זרוק לזבל, מה גם שהאלטרנטור של המנוע לא יצליח להחזיק אותו

2) טורבו לאופנוע זה לא חכם, אפילו טיפשי משהו. שמת לב שיצרני אופנועים לא שמים טורבו לאופנועים (והיו ניסיונות, אתה יכול לחפש), יש סיבה למה.

אגב,

אם בכל זאת אתה הולך על זה, יכול להיות מעניין לראות את הפרויקט, אז שתף.

גם תואר ממכללת טיזנבי או ממרכז האקדמי מוצמוץ זה תואר אקדמי....

בעלים גאה של: חיפושית 74, ZX 93, דייהטסו טריוס

פורסם

כרגע אין ברשותי את האמצעים לבצע את הפרוייקט הזה ובעזרת ה' עוד חודש יהיו ברשותי מעל ומעבר לכלים הנדרשים מה שיחסר לי זה רק שיסכימו לי לעשות את הפרוייקט הזה במסגרת הלימודים נחרטט אותם שזה לניסיון שלי ולא לשימוש על הכביש מוחעחע..

ובקשר לטורבו החשמלי דווקא ניראה לי שאפשר מקסימום להחליף לאלנטרנטור שיספק יותר אמפר..

אולי בהתחלת הנסיעה הוא לא יספק מספיק אוויר אבל בסגירות אני חושב שאם המהירות האלטרנטור יעבוד חזק יותר וכשהוא יעבוד חזק יותר אז הטורבו החשמלי יעבוד חזק יותר ואם הטורבו החשמלי יעבוד חזק יותר אז הוא גם יסע מהר יותר.. מין רוטציה כזו..

ובקשר לטורבו מהמנוע דיזל? אפשרי לא?.. ללא פורק.. סה"כ כיוון בוסט שאני יתחיל מהכי נמוך ולאט לאט לעלות את הגדישה עד למשהו שיוכל לעזור לי בלי לשרוף מנוע.. וכמה ריתוכים ..

דעות בבקשה? חיזוקים חיוביים? חיזוקים לא חיובים?..

פורסם

אתה צריך טורבו קטנטן מאד כדי שהוא ייכנס בטורים סבירים, זכור שהמנוע קטן מאד.

מה התקציב שלך לפרויקט? אתה תזדקק לאינטרקולר,סעפת ייעודית ועוד..

גם תואר ממכללת טיזנבי או ממרכז האקדמי מוצמוץ זה תואר אקדמי....

בעלים גאה של: חיפושית 74, ZX 93, דייהטסו טריוס

פורסם
אתה צריך טורבו קטנטן מאד כדי שהוא ייכנס בטורים סבירים, זכור שהמנוע קטן מאד.

מה התקציב שלך לפרויקט? אתה תזדקק לאינטרקולר,סעפת ייעודית ועוד..

לא כמו הרוב פה, התקציב שלי הוא לא כלכלי וכמו שכבר אמרתי אני לא יצטרך לקנות חלקים ברגע שיאשרו לי לעשות את זה בסדנא אני ישתמש בחלקים שלהם שאני יאלתר.. והאמת היא שאינטרקולר בתור התחלה לא חשבתי עליו אבל בעתיד אם אני יראה שזה פועל ומועיל ללא תקלות הטורבו לקטנוע אז אני מאמין שאני עוד ימשיך לשפר את ההספק ואז יבוא גם האינטרקולר..

בנתיים אני בסה"כ בונה על להוסיף אוויר ודלק למנוע..

ובקשר לטורבו קטן לא יהיה לי מאיפה להביא טורבו קטן אז אני חושב שאני יעשה פרוייקט קטנטן לטורבו שברשותי..

לעשות לו מעין צוואר בקבוק כזה שהוא יוציא פחות אוויר אבל ביותר לחץ..

פורסם

שכח מטורבו מספיק קטן למנוע כזה. הטורבו הכי קטן שאני מכיר טוב ל 50 סוסים ומעלה (GT12), ולא נראה לי שתגדוש 4 באר...

חשמלי, לעומת זאת, דווקא לא רע בגודל הזה, רק תשכח מצריכת דלק סבירה כי הנצילות של המערכת תהיה מחורבנת.

כדי לקבל תוצאה סבירה, אתה צריך לדעת מה אתה עושה. מה אתה צריך:

1. מנוע DC של כמה מאות וואטים לפחות, בעל אופיין עבודה מתאים ל -

2. מדחס בעל נצילות סבירה שייתן את ספיקת האוויר המצחיקה הזו. אין לי מושג היכן למצוא כזה.

3. כנראה מצבר חזק יותר

4. אלטרנטור. אני לא יודע אם אפשר לחזק אלטרנטור קיים של קטנוע. אולי ישנם קיטים כאלו (סלילים + מגנטים חזקים יותר?)

5. להכין את הקרבורטור לעבודה בלחץ חיובי

6. התאמה של המנוע לעבודה בנצילות נפחית גבוהה. יחס דחיסה, תזמון הצתה

7.עוד מלא דברים שאו ששכחתי או שאין לי כוח לכתוב. בקיצור, בחייאת. סע בירידה

תקנו אותי אם אני תועה

• תוכן חדש...