Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5491 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

אני אתחיל מחוות דעת קצרה על רבעיית צמיגי T1R שרכשתי לפני חודש.

בהתחלה פחדתי מאוד מהדופן שקורסת מהר,וכך גם היה אחרי נסיעה טיפה אגרסיבית,ההרגשה הייתה שהצמיג נמרח על הכביש בלי שום פרופורציה בשילוב סוג של צריחה מקוטעת,משהו שלא שמעתי בעבר.

לאחר בירור קצר הבנתי שצריך להוסיף לצמיג הזה קצת יותר לחץ אוויר כדי להוציא ממנו ביצועים,לאחר בדיקה קצרצרה עם גיר לבן הגעתי ל38PSI בצמיגים הקדמיים(שהמלצת היצרן עומדת על 32 קדמי ואחורי!!),והאמת שאחרי סשן נהיגה ספורטיבית אפשר גם לראות על הצמיג עצמו פס שחיקה קל גם בלי גיר לבן,שנמצא בדיוק מעל המשולשים הקטנים.

בצמיגים האחוריים המצב שונה,לחץ האוויר שם נשאר 32 כמו בהגדרות היצרן גם לאחר הבדיקה עם הגיר,כנראה בגלל שתא המטען שלי ריק לחלוטין,הרכב ארוך קצת יותר מהרגיל(?) וחרא של חלוקת משקל.

במצב הזה,38 קדימה,32 אחורה הצמיגים מתפקדים מצויין,אחרי סשן חימום קצר מרגישים הבדל משמעותי באחיזה(!),ההבדל בניהם לבין הבריג׳סטון טורנזה Er30 הקודמים הוא שמים וארץ,פשוט תענוג לנהוג ברכב בכבישים המפותלים של הרי יהודה למרות שמדובר בסוג של משאית בטון(טויוטה אוונסיס בכל זאת).

הדופן בנסיעה יחסית אגרסיבית ולאחר פרובוקציות רבות,אינה נמרחת כמו בלחץ האוויר הקודם.

לעניין עצמו:

הספקתי להשים לב שהשחיקה של הקדמיים היא יחסית מהירה,וזה כי אני מרבה בטיולי נהיגה שאני מגיע לבית.

לרוב מדובר בכבישי הרי יהודה והנהיגה עצמה יחסית זורמת ולא אגרסיבית יותר מידי,אך יש מספר כבישים שההיכרות איתם טובה מאוד(עד רמת הסדק:twisted: )ושם הנהיגה אגרסיבית וטובענית מאוד,גם מהרכב וגם מהצמיגים שחווים התעללות קשה ולא מפסיקים ליילל.

לפני כמה שבועות נתקלתי בפאביה שנעלה זוג R1R מאחור,ומקדימה זוג פחות אוחז בכמה רמות מתחת(לא זוכר כרגע),וחשבתי לעשות את אותו הדבר כשאני יוצא לנהיגה אגרסיבית מהרגיל.

זאת אומרת לרכוש זוג ג׳אנטים ולהלביש עליהם צמיגים זולים(ובעלי אורך חיים ארוך יותר)יחסית,וכשאני מחליט על יציאה לנהיגה אגרסיבית שהיא יותר מסתם נהיגה זורמת בסיבובים,להרים את הרכב על ג׳ק ולהחליף.

אני מודע שזה יפגע בהנאה,ושאני אסבול מתת היגוי,אבל נראה לי שזה עדיף מאשר להחליף כל כמה חודשים זוג של T1R(השיקול הוא כלכלי מכיוון שאני חי ממשכורת של חייל)

עד כמה זה בר ביצוע?

עד כמה האחיזה תפגע?

האם כיוון הגלגלים יפגע כתוצאה מההחלפות המרובות?

אשמח להערות/הארות/דברים שלא לקחתי בחשבון.

פורסם

מה שאתה חושב לעשות שקול, לקניית רכב ספורט ולצאת לנסיעות התגרזנות עם לאנטיס.

הרי קנית את הצמיגים כדי להנות מהאחיזה הגבוהה שלהם, לא כך?

אז מה ההיגיון בהחלפה לצמיגים פחות אוחזים כשאתה יוצא להתגרזן?

תעשה רוטציה בצמיגים, קדימה אחורה ובהצלבה כל 5000 ק"מ והשחיקה תהיה די שווה.

אם כבר הייתי קונה צמיגים יותר אוחזים להתגרזנות, ככה לא הייתי מזבז גומי יקר על נסיעות מנהלתיות ביום חם.

בהצלחה וסע בזהירות.

HU: JVC KDBT1 AMP:JBL Cs50.4

COMP: MTX RTS652 SUB: Magnat Xpress 1200

פורסם

אאל"ט אסור לעשות הצלבה בצמיגים רדיאלים.

צמיג שיושב בצד במחסן אחרי זמן מה יתייבש ותאלץ להחליף אותו בכל מקרה.

אז לא משנה אם הם ישחקו או יתייבשו,קנית צמיגים מעולים תתגרזן.

חוץ מזה אתה לא תיהיה חייל לעוד הרבה זמן הם יחזיקו עד שתשתחרר.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

הצמיגאי אמר לי שלא מצליבים אלא מחליפים קדמיים באחוריים כל 5 אלף.

לא התכוונתי לאחסן את הצמיג באיזה מחסן ולשמור אותו לשנה הבאה,זו ממש לא הכוונה.

בסך הכל הכוונה היא שיציאה לנהיגה מאוד אגרסיבית-על מגבלות הרכב,תתבצע לאחר שהחלפתי את הקדמיים.

יש גם פעמים שאני יוצא לנהיגה ספורטיבית אבל לא בהכרח מתחרע על המגבלות,ובזה אפשר להתענג על הטויו.

שאני יוצא להתחרעות של ממש על הצמיגים,חשבתי להחליפם. 

פורסם

מכיר את הבעיה הזו מקרוב. בזמנו (ימי הקליאו העליזים) ראיתי שאני תוך שנה ופחות מ-10K ק"מ גומר (לצמיג נשאר הרבה בשר אבל הדופן נגמרת לחלוטין וזה לא עובר טסט) סט צמיגים (דאנלופ SP9000) החלטתי ללכת על צמיגי סמי סליקס (במקרה שלי פדרל שעלו כמו סט צמיגים ספורטיבי). אז נכון שצמיגים כאלה מחזיקים גג 20K ק"מ (בפועל 10K ק"מ) אבל לפחות במהלך השנה הזו אני נהנה מצמיגים עם אחיזה מטורפת ודופן קשיחה.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

לא ממש הבנתי מה אתה רוצה

אתה רוצה לסוע ביום יום עם צמיג טוב ו"בימי זעם " להחליף למשהו פחות ? אם כן, אתה דביל

אם המצב הפוך ואתה רוצה לשמור על הצמיגים הטובים לימי "הזעם " זה כבר יותר הגיוני

רק תעשה את זה לכל הרביעייה ולא רק לשניים הקדמיים (אתה לא רוצה להגיע לסיבוב ב100 + קמש עם צמיג חדש

ואוחז מקדימה וצמיג שחוק שלא אוחז מאחורה )

חוץ מזה, היום הR1R כאלה זולים , לא הייתי חושב על לשים משהו אחר

פורסם

לי יש סט של צמיגים ליום יום T1R ישנים וסט צמיגים לגימקנות של R1R.

לפני כמה זמן הייתי ביום מסלול והחלטתי לא להחליף את הצמיגים ולהשאר עם הצמיגים הפחות טובים.

התוצאה - התאכזבתי, הרכב החליק לי יותר מדי והזמנים היו חרא!

דווקא במקומות שאתה מתגרזן ונהנה חשוב להיות עם צמיגים שתומכים בך ולא להיפך.

פורסם

צמיגים טובים לימי זעם שמים מקדימה!!!

[b]Control, vision, determination. These are the three fundamental components... of the new generation race car driver. Speed is a byproduct. Going fast. But remember: The car is you, you are the car. Okay? Let's riiide[/b]

• תוכן חדש...