Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התייעצות לגבי תחזוקה של איביזה טורבו 2002

שימו לב! השרשור הזה בן 4971 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

שלום לכולם,אני חדש בפורום.

רכשתי סיאט איביזה טורבו 2002,האוטו מדהים ללא ספק.

יש כמה תוספות כגון: צ'יפ אפסולוט,פורק של פורג',אגזוז סופרספרינט,ווסט דלק מוגדל...

האוטו כרגע עם פילטר מקורי ונוסע חזק ביותר,חשבתי להחליף לפילטר פתוח...מומלץ?פילטר פנימי פתוח או חיצוני?שמעתי שאם אני אשים חיצוני אז גם ישמעו את הגדישה ואת הפריקה כי עכשיו לא שומעים אותם בכלל.

אם תוכלו לתת לי עצות כיצד לשמור על הרכב זה יהיה מעולה.

קראתי שצריך לשמן את הטורבו/פורק פעם בכמה זמן...?!

יש לרכב שעון גדישה והוא גודש 1.2-1.3,זה טוב?באמת שאין לי מושג ואני ממש חדש בתחום רכבי הספורט.

דרך אגב האוטו עם 86 אלף קילומטר בלבד ובאמת שקשה למצוא רכבים כאלה,קניתי אותו מקרוב משפחה שהחזיק אותו מ2003 עד היום וחוץ מהחלפה של כוהל וטיפולים שוטפים לא היה במוסך אפילו פעם אחת(טפו טפו טפו).

תודה מראש,דניאל.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אצלך זה לא ממש משנה אם הפילטר יהיה פתוח לחלוטין או אינבוקס כל עוד ימוקם כמו שצריך.

פילטר פתוח יגביר לך את רעשי הפריקה גם עם פורק פנימי.

אם תחליף גם אינלט אזי הרעש יהיה מורגש הרבה יותר ובכלל מדובר בשדרוג מורגש.

תקפיד על שמן איכותי והחלפתו כל 10K ק"מ, שמור על הטורבו בכך שדקה לפני ודקה אחרי נסיעה הרכב נח ללא תזוזה וכבר עשית 50% מהעבודה.

תתחדש,

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

פילטר אינבוקס יחסוך כאבי רעש מיותרים (בפגישה עם בוחן), אינלט סיליקון יגביר קצת רעש פריקה. החלפת שמן כל 5K או חצי שנה לא תזיק. תקפיד בטיפולים להשתמש בחלפים מקוריים ושמנים איכותיים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

קודם כל תודה רבה.

לגבי הפילטר,אם אני ישים פילטר פתוח פנימי ואוסיף אינלט סיליקון רעש הפריקה יתחזק?ומה תפקידו של האינלט בעצם?קראתי שמישהו רשם שזה מוסיף 10-15 כח סוס,זה נכון?

BIG Y,לגבי הווסט דלק,אתה בטוח שהוא סתם אוכל יותר דלק ולא מוסיף ביצועים?אם אני אחזיר את המקורי הוא ייסע בדיוק אותו דבר?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

רעש יתחזק קצת, אינלט יוסיף קצת אבל לא 10 כ"ס. בכל אופן לא שמתי לב לתוספת כוח משמעותית אחרי הוספת אינלט.

אינלט זה צינור שדרכו עובר אוויר מהמסנן אוויר לטורבו. מתחבר בין MAF (טבעת שחורה עם קוביה ישר אחרי בית מסנן) לכניסה בחלק הקר של טורבו. במצב סטנדרתי זהו צינור פלסטיק שחור.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אוקיי תודה רבה,אני חושב על להתקין כזה אינלט,אני יכול לעשות את זה לבד בבית או שזה מצריך מוסך?

לגבי הפילטר,נראה לי שאני אקנה פילטר K&N פנימי,האם גם איתו יהיה שיפור מבחינת הסאונד של הפריקה/גדישה?

לגבי הפורק,כרגע יש על הרכב פורק של פורג',אין לי מושג פנימי או 50/50 אבל נראה לי שפנימי כי אין אפילו טיפה רעש של פריקה,מומלץ לחזור לפורק המקורי?מה בעצם הפורק המשופר נותן?הוא מוסיף כח?שומר על הטורבו?

תודה רבה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כן אתה סתם נוסע עשיר בדלק בגלל הווסת,אין טעם בסט אפ שלך לווסת דלק.

בהיזדמנות תבדוק לחץ דלק בלחיצה,במידה ויש לך עדין משאבת דלק מקורית.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אוקיי,איך אני בודק לחץ דלק?אני חושב שהמשאבה עדיין מקורית...

היום שנסעתי אחרי לחיצה ממושכת פתאום הטורבו הפסיק לגדוש כמו שצריך ונפל ל0.3-0.5 והאוטו נסע ממש חלש...ממה זה קורה?יכול להיות בגלל הפורק?מומלץ להחזיר למקורי?

ומה לגבי הפילטר?K&N פנימי ייתן משהו?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 4971 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...