שיפורים - כוח, אחיזה ומה שביניהם
כאן אפשר לקבל הצעות וייעוץ לגבי כל דבר שבסופו הרכב שלכם יסע מהר יותר, יאחוז טוב יותר או יבלום חזק יותר. זיכרו! שיפורים בישראל הם תחום אפור, שלא לומר שחור. קחו את זה בחשבון. ונהגו בבגרות ואחריות.
כללי פורום שיפורים - חובה לקרוא
ברוכים הבאים לפורום שיפורים. כדי לשמור על פורום נעים ומכבד, להלן כללי הפורום:
1. אין לפרסם מוצרים למכירה כאן בפורום אלא בפורום המסחרי (אם אתם ספונסר פורום מורשה) או בפורומי המכירה (אם אתם חברי פורום מהמניין).
2. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י "חברי פורום" חדשים, ימחקו.
3. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י גולשים וותיקים, ימחקו בתוספת ענישה.
4. לו לאחר המלצה על מקום מסוים יהיו עודף תגובות כגון: "כן, הם הכי מגניבים/הכי שולטים!!!/הכי מקצועיים/אחלה בורקסים" הן תמחקנה בתוספת ענישה.
5. תופעות של משתמשים שמגיבים רק בכדי להשמיץ מתחרים ו/או לפרגן יחסמו.
6. כתיבה נאותה מחויבת גם מהספונסרים.
7. לא. אין אופציה לשנות אף אחד מששת הסעיפים הקודמים.
המטרה כאן היתה לבנות פורום מקצועי, רלוונטי, אמין ובין היתר עם דעות מכל הכיוונים. זה לא מה שקורה.
אחלה יום לכולכן.
תודה, מנהלי הפורום.
9,654 נושאים בפורום הזה
-
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אני לא יודע עם זה חוקי אבל זה מה שאני מכיר: 1)השחרת חלונות 2)ספויילר) 3)אורות לבנים מהפנס(לא יודע תשם של זה) 4)מדבקות 5)כמו אורות קטנים זוהרים בצבע כחול ששמים בפנסים הקידמיים בדרך כלל 6)חצאיות לרכב 7)החלפת טאסות מאגנזיום 9)סאן רוף 10)לאדים 11)מחשב דרך 12)ריפודים, שטיחים, גיסוי הגה איזה עוד דברים חוקיים קיימים..אם יש עוד תוסיפו לרשימה לא מבין כלום בשיפורים
הודעה אחרונה מאת יאשה והפיצפוצים, -
- 3 עוקבים
- 28 תגובות
- 6.7 אלף צפיות
אני רוצה להתחיל מקצה שיפורים לוולוו. אני אחליף את הגיר לידני עוד כמה חודשים אבל בינתיים מעוניין בשיפור ההתנהגות. צמיגים זה ברור. יישור קו נעשה כבר (והרכב מחר יעבור דרך הידיים המיומנות של בני ל. לעוד יישור קו עצבני במנוע). מה אפשר לעשות כדי שההתנהגות תהיה פחות "סירתית"? אני מדבר על הקשחה ואולי הנמכה קלה, ולאחר מכן הורדת משקל רצינית, כשהמטרה היא 250 קילו פחות. יש למישהו מושג כמה זה אמור לעלות ועד כמה זה מסובך? הנה הלבנה שלי:
הודעה אחרונה מאת tzvipper, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
קנתי את הרכב הראשון שלי {בארץ} מנוע 1.6 108000 ק"מ אני יודע את כול הסיפורים על הרכב הזה אבל במחיר שקניתי לא היה הרבה אפשריות רציתי לדעת מאיפה להתחיל אני רוצה יותר כוח \מהירות תקציב 10 אלף+
הודעה אחרונה מאת Romek, -
-
גדישה ב-206 1 2
מאת no-speed-limet- 22 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
שלום לכולם. החלום שלי זה לגדוש ב-206 שלי הרכב 206 1.4 8V ידנית דגם מנוע KFW הרכב במצב פיקס 100%, עבר ישור קו מלא! עכשיו אני לא מכיר דגמים וכו' אשמח לקבל דגמים וקישורים לאן לפנות. אשמח לקבל עזרה של דגמים אפשרים וחלקים שאני יזדקק להם הציפיות שלי זה לא להגיע ל400 כוח סוס! אני רוצה גדישה של 0.6-0.8 טורבו כמה שיותר קטן יותר טוב שיהיה אפשר להסתיר אותו אני רוצה לעשות להסתיר את הפרוייקט כמה שאפשר! לא רוצה משהו ראוויטני, אני מתכוון לעשות את זה כמה שיותר דסקרטי ומוסתר תודה רבה מראש לכול העוזרים
הודעה אחרונה מאת avishai123, -
- 8 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
יש לי איביזה 08 1.4ל'. ונכון לעכשיו יש לי 1500 ש"ח בינתיים לשפר את האחיזה או שעדיף משהו אחר? מבחוץ כבר הספיק לי חלונות אחוריים שחורים וזהו. אני מעוניין לשפר את האחיזה ורציתי לדעת מה אפשר לשפר באחיזה ב1500 ש"ח, חוץ מצמיגים כי כבר יש לי צמיגים של החברה ואין לי כוונה כרגע להחליף אותם. והאם כדי לשפר את האחיזה בפיטסטופ?
הודעה אחרונה מאת giudi, -
החלפת צמיגים
מאת shandor- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
האוטו שלי סיאט לאון FR 2008 נוסע בשנתיים האחרונות על פירלי פיזרו המידה 225 45 17. שני הצמיגים האחוריים שלי 30K והקדמיים 15K. אני רוצה לבצע החלפה לרבעייה בתקציה של 600 ש''ח לצמיג, יש אופציה טובה שהיא לא הטויו? בנוסף האם כד להחליףאת צמיגים עכשיו לפפני החורף או לחכות כבר לקיץ, הרי בחורף האוטו נח הרבה יותר.
הודעה אחרונה מאת Milk-Inc, -
- 3 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום יש לי רנו מגאן 2 שנת 2005. איזה שיפורים של כח ,יופי,מראה אפשר להוסיף כי אני לא מוצא בשום מקום כלום תודה מראש =)
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
אני צריך להחליף את הבולמי זעזועים של היאריס TS שלי. הבנתי שיש אופציות טובות יותר מהמקוריים ולא באחרך שהן יקרות יותר. כמובן שהמטרה היא לשפר את היציבות, אולי להנמיך אותה בעוד חצי סנטימטרים ואם מחשבה להקשיח אותם. אין ברצוני להשקיע 15 אלף שקל בבולמים, אבל אשמח לדעת מה מומלץ. ותודה מראש.
-
- 0 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום, מברר לגבי הרכבת מוט מייצב להונדה סיויק שנת 96 קדמי ואחורי. מאיפה ניתן לרכוש את החלק כמו כן מה אמורה להיות העלות של החלקים מחירים בנפרד. בתודה, רועי.
הודעה אחרונה מאת רועי .א, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 4 אלף צפיות
כרגיל כשצריך להחליף משהו אצלי אני מעדיף לשים שיפור, ולא את החלק המקורי. אני לא מכיר בכלל את עולם הברקסים ולא יודע אילו חברות מומלצות ומה העלויות הצפויות. אשמח לקבל קצת המלצות, טיפים וכמובן מחירים אם מכירים. הרכב הוא סיאט לאון 2006 TFSI.
הודעה אחרונה מאת edanj, -
-
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום, רציתי לשאול האם כדאי לי לשים פילטר אוויר פתוח על שברולט אופטרה 2009 חמש דלתות [מנוע 1600, 110 כוח סוס], ואם כן - אני אשמח לקבל המלצות על חברות או על מוסכים\חנויות שאפשר לסמוך עליהן. תודה מראש, אריאל.
הודעה אחרונה מאת Croc, -
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
קראתי אתמול מאמר של מישהו שעשה מקצה שיפורים ל206GTI שלו, וסקרנו אותי הטענות שלו בנוגע למערכת היניקה של ה206 והשיפורים שנפוץ לעשות לה. הוא אומר, ולזה אני נוטה להסכים - שמהנדסי פג'ו לא טמבלים, ומיקמו את מרבית הרכיבים (הצנרת, ה airbox וכו') במקומות טובים מבחינת חום. לטענתו הוא מדד את החום במספר ימים הן בתא המנוע, הן מעליו והן באספלט, והמסקנות שהוא הגיע אליהן: 1. מרבית המשפרים שמתקינים פילטר פתוח באזור מכסה המנוע, במטרה להקטין את אורך הצינור ואת המערבולות בו, למעשה פוגעים בביצועים כי שם הטמפרטורה החמה ביותר (68 מעלות). 2. פתח היניקה המקורי קרוב מידי לאספלט החם, ובו בעת רחוק מהairbox מה שגם יוצר מערבולות וגם בגלל קוטר הצינור המקורי נוצר תת-לחץ. הלאה הוא מפרט פר…
הודעה אחרונה מאת ליאור קלה, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום רב. לאחרונה רכשתי את הרכב הנ"ל מנוע 2000 עם 140 כ"ס הבעיה היא שההספק שאני מקבל מהרכב אינו כפי שציפיתי בנוסף לפעמים לוקח לגז בערך 2 שניות להגיב אחרי לחיצה על הדוושה אילו שיפור רכב אני יכול לבצע כדי לשדרג את מהירות ותאוצת הרכב מה חוקי? מה לא חוקי... תודה רבה לעוזרים!
הודעה אחרונה מאת natan5, -
-
- 14 תגובות
- 3 אלף צפיות
שלום , ברצוני לרכוש בזמן הקרוב איביזה קופרה שנתון 2006-7 או אפילו FR בגלל הפוטנציאל הטמון במנועי ה VW 1.8t . למרות שאני לא מבין גדול בתחום ( אם בכלל ) הבנתי משיטוטים באינטרנט וקצת ידע פה ושם שהמנועים הנ"ל מאוד קלים לשיפורים ולכן יש לי מספר שאלות : יש דגמים של 150 כ"ס ( FR ) ויש דגמים של 180 ( קופרה ) , האם מדובר באותו מנוע ומכלולים ופשוט הטורבו עובד חזק יותר ? כמו כן , הבנתי שרק עם צ'יפ אפשר בקלות להגיע לאזור ה 200 כ"ס , האם זה נכון ? כמו כן מה המחיר של דבר כזה ( אם יש בעיה עם זה אפשר בפרטי ). עוד דברים שקראתי הם שאפשרי להגיע לאזור ה 240 כ"ס בלי להחליף טורבו , רק צ'פ פילטר אגזוז , רק הבלאי יעלה מאוד ולכן מומלץ להחליף את ה K03 טורבו ל K04 שמסוגל להחזיק כזה כו…
הודעה אחרונה מאת edanj, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם,יש לי פיזו 306 מנוע 2000 טורבו ואני רוצה להגדיל את מערכת הפליטה,איזה קוטר מומלץ?
הודעה אחרונה מאת AmIt306, -
-
- 2 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
ברשותי כמה ליטרים של טולואן(מרוכז 115%)ברצוני להוסיף אותו לרכבי עכשיו מספר שאלות: -כמה ליטרים של טולואן אני מוסיף במידה וטנק הדלק שלי הוא 45 ליטר? -האם יש חשש לגרימת נזק עקב ריכוזו הגבוה? -האם תורגש צריכת דלק טובה יותר? אני אמשח לקבל כל מידע לגבי החומר ושימושו בעולם הרכב אטמוספרי/ומנוע גודש תודה, מאור
הודעה אחרונה מאת TalRaZ, -
- 25 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
שלום רב ברשותי איביזה טורבו שנת 2002 טלטלים מחוזקים בוכנות TT מזרקים 440CC האיירפלו מטר מנותק צי'פ של פריליניג אני גודש כרגע 1.4 בסוף רביעי הEGT באזור 950. עכשיו מיליתי 10 ליטר טולול על טנק מלא 98 והעלתי לאט לאט גדישה עד 1.7 באר והEGT בסוף רביעי 970 כמעט לדעתי זה הרבה מאוד, ויש הרבה שאני שואל אותם אומרים שזה תקין שרוב הוואגים עובדים על טמפרטורות כאלה. עכשיו ככה למדה קידמית לפי הסורק תקלות לא מגיבה האם זה משפיע איך שהוא? ואני מעלה תמונה של החיישן EGT איפה שהוא ממוקם האם זה תקין 950? http://www.siz.co.il/my/5mjgwidjynwy.jpg זה התמונה של מיקום החיישן בסעפת ATP והEGT הוא של גריידי האם ביחס לאיפה שהחיישן ממוקם האם זה תקין? תודה רבה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת itzik t, -
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 5.6 אלף צפיות
מדובר על רכב מסוג: Audi A3 1.8T 180 כ"ס, תיבת הילוכים אוטומטית (טיפטרוניק). מדובר בצורה הקודמת לא החדשה. ידוע לי כי מדובר על עסק לא זול, אני לא מחפש הערות כמו "שרי אריסון מחפשת שותף" או "תמכור ותחפש אחת ידנית" כיוון שמי שקצת מכיר את הרכב,לא קל למצוא אחד במצב טוב (במיוחד ידני). אני מעוניין להשאיר את הרכב כמה שיותר מקורי, איזה חלקים עליי להחליף? מאיפה כדאי להביא חלקים? (יבוא/פרוקיות/הצעות אחרות?) מה עלות של כל חלק?האם אתם מכירים מוסך שמתמחה בנושאים מהסוג הזה? האם שינוי כזה מרתיע קונה פוטנציאלי בעתיד? תמיד הייתה לי העדפה לגיר ידני, וברכב כזה אני מאמין שאוכל להינות מהיכולות של הרכב הרבה יותר. אני מקווה שבעזרתכם אוכל קצת להבין יותר על הנושא ולהג…
הודעה אחרונה מאת ShayRally, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
הלכתי לפנצ'ריות לבדוק כמה יעלו לי רביעייה של HP2 אך לא מצאתי צמיגים טריים. הציעו לי HP3 משנת 2010 שניראו לי ממש טובים והכי טריים מכולם. מה ההבדל בעצם בין HP2 ל HP3 ?
הודעה אחרונה מאת Dubchak, -
-
- 2 תגובות
- 2 אלף צפיות
יעוץ ברכישת צמיגים מידה 215/45/17?? לרנו קליאו ספורט החדשות והאם באמת זה נכון כמו שאומרים ש toyo R1R מוריד את הביצועים של האצה ומהירות מרבית ? או שזה סתם שטויות? ומה אתם חושבים על continental contisportcontact 3
הודעה אחרונה מאת KOBANA, -
- 5 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום לכם, ברשותי 10,000 שקלים. אני רציתי להתייעץ איתכם, מה עדיף, להשקיע אותם בשיפורים ב seat ibiza sc 1600 שנת 2009, אם אני לא טועה 155 כוחות סוס, ידני. או להשקיע אותם בשיפורים ב- mitsubishi galant 1600 נפח מנוע, שנת 1992-93, אוטומטי. כל הרכבים הם ישר מהחנות ללא שיפורים. באיזו מכונית הכי כדאי להשקיע ומה באפשרותי לשפר (אני לא כל כך מבין בשיפורים..). תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת ליאור קלה, -
אהלן חברה, אני די חדש בפורום קוראים לי אביב. לאחרונה התחדשתי בGOLF GTI 2004. רציתי לשאול למה אין הרבה 04 בישראל?היה שינוי לרעה משנתוני 01\02? ועוד שאלות: הרכב שלי במצב סטוק,ללא שום שיפורים. קודם כל לפני הכל,פורק.מה עדיף?פורג' 007/THUNDER [פיטסופ]? שעון גדישה מומלץ? לגבי ג'יפ,אני יודע שיש את הצ'יפ של אפסולוט.הוא בשבילי כאופציה שניה בגלל ששמעתי שיש צ'יפ מיוחד לGTI.שמעתי נכון?ממולץ?אם לא האפסולט הוא המומלץ ביותר לרכב שלי? תודה לעונים,ושיהיה שבוע טוב לכולנו.
הודעה אחרונה מאת elili, -
שיפור אחיזה 1 2
מאת yanivkn-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 4 אלף צפיות
שלום. רכשתי רכב חדש אותו אני עתיד לקבל בעוד כחודש. הרכב (ברמת הגימור הזו) מגיע עם צמיגים 205/55/16 ועם גאנטים מגנזיום תואמים. ברצוני לשדרג את הצמיגים ל- 225/45/17 עם גאנטים מגנזיום תואמים. ידוע לי שלרכב זה יש רישוי עם צמיגים אלו שכן הדגם ברמת הגימור הגבוהה מגיע עם צמיגים אלו. מספר שאלות - 1. האם שדרוג צמיגים יכול להיות עילה להסרת אחריות היבואן ? 2. היכן ניתן למצוא (רצוי בצפון) מקום בו ניתן לבצע את השדרוג בצורה אמינה וזולה ( תוך מכירת הצמיגים הקיימים והג'נטים הקיימים) ? 3. האם יש המלצה ליצרן ו\או דגם צמיג וג'אנט ? 4. כמה אמור לעלות לי כל השדרוג ? 5. האם יש שיקולים נוספים אותם עלי לקחת בחשבון (אורך חיי הצמיג, האם יש השפעה על צריכת דלק וכו' ) ? …
הודעה אחרונה מאת yohann, -
-
- 2 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
לאחר התעסקות רבה ומייגעת בנושא של התוכנות לרכב. מצאתי את זה: http://www.mybluefin.co.uk/search?make=38&fueltype=3&model=379&variant=2107&year=2010 האם זה אומר שאני יכול להתקין צ'יפ (תוכנה בעצמי) וכמובן לבטל במידה ואני רוצה? איזה בעיות יכולות להגרם או אם בכלל מחברה שמשווקת את הצ'יפים שלה דרך סוכניות של VAG ברחבי אירופה?
הודעה אחרונה מאת Balakai, -
- 11 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
גולף 99 . התאורה הכחולה בלוח השעונים היא חלשה. סתומרת אין לי בעייה עם התאורה היא מאירה בסדר - רק כל העיניין שאני רוצה תאורה מגניבה למרות שאני מגביה את הגלגלת על הכי גבוה האם היא נחלשה במשך הזמן ? בקיצר חברה יש כבר בעולם מנורות עם טכנולוגיה חדישה שמאירה יותר טוב מנורות של שנת 99. אז אני כיביכול רוצה להחליף את הנורות. עכשיו אם אני כבר משתגע ומפרק בזהירות..אז אני כבר צריך המלצה למנורות טובות ולא סיניות פצצות עם תאורה תכלת זוהרת אני צריך שתשלחו לי לינק עם תמונה איזה דגם של מנורה\ לד מתאים לרכב שלחו לי בבקשה לינק EBAY אתם חושבים שזה סתם שטותי כזה בכלל ?
הודעה אחרונה מאת יאשה והפיצפוצים, -
- 8 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום רב, ברצוני לקבל חוות דעת לרכישת 4 צמיגים במידה 185/60/14. הדגש על חברה טובה ומוכרת/לא רועש/אחיזה טובה ביבש/רטוב. טווח מחירים: עד 1500 ש"ח לרביעיה. רק מי שמבין..... תודה.
הודעה אחרונה מאת linkmypc, -
משענת מרכזית - לאון 2003
מאת Guest Igrosh- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אהלן חברים, רציתי לשאול, האם מישהו נתקל בארץ במשענת מרכזית לסיאט לאון דור ראשון? אם כן, אפשר פרטים? תודות
הודעה אחרונה מאת חולגי, -
- 16 תגובות
- 5.6 אלף צפיות
הרכב הוא סוזוקי בלנו שנת 97 כמו שכתוב בכותרת והגיע הזמן להחליף את ארבעת הצמיגים, גודל הצמיגים הנוכחים הוא R13 ומחיר כל צמיג אם אני זוכר נכון הוא בערך 250 שקל שזה אומר צמיגים פשוטים ? הייתי רוצה שתמליצו לי על צמיגים בגודל 14/15R שהם איכותיים ובעלי אחיזה טובה יותר ממה שיש עכשיו על הרכב וכמובן שעם גודל הצמיג הרוחב שלו יגדל גם ? כי רוחב הצמיגים שיש עכשיו הוא צר והייתי רוצה להגדיל את כל העסק. התקציב הוא בערך 300 שקל לגלגל ואם ההבדל הוא משמעותי אולי אפשר לחרוג ל 350.
הודעה אחרונה מאת Tom_22, -
- 19 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
שלום לכם ברשותי B3 שני ליטר (נרכש ב-דצמבר 2008)אשר מתנדנדת באופן מוגזם בפניות מהירות, ביחוד על רקע המכונית השניה במשפחה שהיא פורד פוקוס שנת 2000. מקריאה במעט פורומים בחו"ל מצאתי הערות לגבי זה שדגמי 2007 עד 2009 וכולל, באמת סבלו מקפיצים רכים מדי ובולמים בעלי שיכוך בלתי מספק אך זה תוקן בדגמי 2010 מה שלא ודאי בעיני ובייחוד לגבי רכבי היבואן בישראל. אני מעוניין מאוד לטפל בבעיה במחיר אובדן נוחיות קטן אך לפתור את המטרד הבטיחותי הזה(איני מעונין בהנמכה-הרכב גם כך נמוך). מצאתי בינתיים רק בולמים של לקוני,שנאמר עליהם כי מתאימים לסובארו מהדגם שלי. האם עלי להחליף בולמים בלבד או גם קפיצים והאם זה יפגע באחריות? בתודה מראש gprr
הודעה אחרונה מאת gprr, -
- 7 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
יש לי מצובישי סופר לנסר 93 ידני ואני רוצה להנמיך אותה אבל אני מפחד שאחריי זה ירגישו כול גרגיר של אספלט על הכביש כמו איזה לא יודע מה איך אני יכול לעשות את זה ?
הודעה אחרונה מאת Kreios,
-
מי מחובר 59 משתמשים רשומים, 11 אנונימיים, 246 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- `Infinity
- SlowRide
- פינדר
- nglancer
- davemustaine87
- SurfHigh
- natco
- לב טוב
- sfargol
- 1enzo
- ofralon
- מיץ פטל