Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5733 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קראתי אתמול מאמר של מישהו שעשה מקצה שיפורים ל206GTI שלו, וסקרנו אותי הטענות שלו בנוגע למערכת היניקה של ה206 והשיפורים שנפוץ לעשות לה.

הוא אומר, ולזה אני נוטה להסכים - שמהנדסי פג'ו לא טמבלים, ומיקמו את מרבית הרכיבים (הצנרת, ה airbox וכו') במקומות טובים מבחינת חום.

לטענתו הוא מדד את החום במספר ימים הן בתא המנוע, הן מעליו והן באספלט, והמסקנות שהוא הגיע אליהן:

1. מרבית המשפרים שמתקינים פילטר פתוח באזור מכסה המנוע, במטרה להקטין את אורך הצינור ואת המערבולות בו, למעשה פוגעים בביצועים כי שם הטמפרטורה החמה ביותר (68 מעלות).

2. פתח היניקה המקורי קרוב מידי לאספלט החם, ובו בעת רחוק מהairbox מה שגם יוצר מערבולות וגם בגלל קוטר הצינור המקורי נוצר תת-לחץ.

הלאה הוא מפרט פרויקט שהוא עשה כדי, למיטב הבנתי, לקחת אוויר בתצורה המקורית אך בצינור רחב יותר מצד הרכב במקום מלמטה וכך לטענתו מתקבלת טמפ' אוויר קרה יותר בכל התנאים ותוספת לתגובה ולכח המנוע.

המאמר שלו פה

שאלותיי הן:

1. האם בכל הפג'ו מע' היניקה כזו או רק בGTI הזו?

2. האם נכון מה שהוא אומר בנוגע למיקום הפילטר הפתוח? (וכן הוא מתייחס גם לבניית בידוד סביבו) אם כן, מה ניתן לעשות כדי להמנע מהתופעה?

3. מה דעתכם על הפרויקט שעשה?

(אגב זה הכל מתוך עניין וסקרנות, אין לי כ"כ זמן להתעסק כרגע בקרבי המנוע שלי...)

Chevrolet Sonic RS 2014, 1.4T

פורסם
שים קיט ראם-אייר יעודי לרכב שלך ותסגור עניין.

איזה יופי של תשובה.

מנומקת, מוסברת. כזו שאפשר להחכים ממנה.

[אני ציני, למקרה שזה לא ברור]

לפותח השרשור -

במרבית המקרים מתכנני הרכב בכלל, ואלה שאחראים על תכנון המנוע והסביבה שלו בפרט - נהנים ממשאבים שיצרני אפטר מרקט יכולים רק לחלום עליהם, אם מדובר ביכולות סימולציה הרבה יותר מתקדמות, אם מדובר ביכולות חישוב עדיפות בהרבה, ואם מדובר בשנות נסיון של צוותי אנשים שעולות עשרות מונים על פני אלה של יצרן אפטר מרקט כזה או אחר.

המקומות היחידים בהם יש ליצרן אפטר מרקט ייתרון על יצרן רכב הוא בתהליכים התעשיתיים עצמם.

כלומר, אם היצרן מחליט, מפאת מגבלות ייצור ותפוקה שהחל מ-רף מסויים החלק תקין, אזי יצרן אפטרמרקט שאינו מחוייב לכללים כאלה יכול להרשות לעצמו להיות בררן פי כמה.

ולעניינינו, ב99.9 אחוז מהמקרים לפילטר פתוח אין שום ייתרון על פני מערכת יניקה יעודית, ובמקרים הנותרים, באחוזים גבוהים מאוד - גם ראם אייר, מלבד תחושת הביצים הגדולות שנותן לבעליו, לא תורם הרבה לעומת מערכת מקורית, או תורם הרבה מאוד אבל מגיע עם הגבלות שימוש חמורות [לא עמיד לנסיעה בגשם, מסוכן לנסיעה בשלוליות וכו']

אז אחרי שפירוט השיקולים הזה - כל אחד יכול לעשות בחירה חכמה ומושכלת לגבי מה הוא מתקין באוטו שלו ומה לא.

אישית - במרבית המקומות בהם ראיתי שיפורים משמעותיים - העדיפו לשמור על הקונפיגורציה המקורית כל עוד היא לא היתה מגבילה [משיקולים של נפח מנוע \ ספיקה והספק מבוקש], משמע, לרכבים שאינם משופרים באופן מאסיבי, אין שום טעם בפילטר פתוח, וגם היעילות של ראם אייר היא תוספת שולית לעומת המגבלות של סט אפ כזה.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

אני יודע שזה לא נראה תשובה עניינית.

אבל אני בטוח שהנושא הזה, נחרש פה בכל מובן אפשרי.

ואני בטוח שאם פותח השרשור היה עושה חיפוש, הוא היה מקבל את התשובות שהוא מחפש.

לדעתי, כל הקיטים האלה של היניקת אויר לא מוסיפים הרבה, חוץ מרעש "מגניב" כדי להרשים בחורות ברחוב, ולהלהיב ילדים שלא מבינים הרבה.

כל היופי, זה שהרעש שנשמע ,זה מהמנוע עצמו :twisted:.

פורסם

אם אפילו אחד מהמגיבים היה טורח לקרוא את השאלה במלואה, היה רואה שלא מעניין אותי לבצע שום שינוי ברכב שלי, אלא לקבל ידע תיאורטי, טכני, בנושא הזה, ודעה על דבריו של כותב המאמר.

בכל מקרה, תודה על לא דבר, כנראה שהמקום המתאים לדיון משכיל הוא בפורומים בחו"ל.

Chevrolet Sonic RS 2014, 1.4T

• תוכן חדש...