Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

seat cupra/fr מנוע

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5743 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום , ברצוני לרכוש בזמן הקרוב איביזה קופרה שנתון 2006-7 או אפילו FR בגלל הפוטנציאל הטמון במנועי ה VW 1.8t .

למרות שאני לא מבין גדול בתחום ( אם בכלל ) הבנתי משיטוטים באינטרנט וקצת ידע פה ושם שהמנועים הנ"ל מאוד קלים לשיפורים ולכן יש לי מספר שאלות :

יש דגמים של 150 כ"ס ( FR ) ויש דגמים של 180 ( קופרה ) , האם מדובר באותו מנוע ומכלולים ופשוט הטורבו עובד חזק יותר ?

כמו כן , הבנתי שרק עם צ'יפ אפשר בקלות להגיע לאזור ה 200 כ"ס , האם זה נכון ? כמו כן מה המחיר של דבר כזה ( אם יש בעיה עם זה אפשר בפרטי ).

עוד דברים שקראתי הם שאפשרי להגיע לאזור ה 240 כ"ס בלי להחליף טורבו , רק צ'פ פילטר אגזוז , רק הבלאי יעלה מאוד ולכן מומלץ להחליף את ה K03 טורבו ל K04 שמסוגל להחזיק כזה כוח ואף יותר ( כמובן עם צי'פ ) האם הדברים האלה נכונים ? כמו כן מעניין אותי המחירים של הדברים הנ"ל כמו כן אגזוזים וכדומה והאם יש מקומות ספציפיים בארץ שמתמחים במנוע הנ"ל.

אם אפשר גם קצת מידע על הגיר של הקופרה או ה FR והאם הוא נחשב אמין ויכול להיות אמין עד לאזור ה 240 כ"ס.

תודה :)

לא לקח את התרופות שלו.

פורסם

א. ההבדלים הם אינטרקולר חזית ומתלים שונים אצל הקופרה+ קוסמטיקה

ב. גם הK03S יכול להחזיק בכיף 240 כ"ס ויותר.

ג. צ'יפ + צנרת מלאה ואינטר בריא יביא אותך בכיף ל250 כ"ס +- בשני הרכבים.

ד. E&A לדוגמא מתמחים ברכבים הללו.

ה. הזרקת מתנול תתן לך עוד כוח על מנוע סגור ואותו הטורבו ביחסית מעט כסף

ו. הגירים היו נק' חולשה אך לרב טופלו אצל הבעלים הראשונים

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם
א. ההבדלים הם אינטרקולר חזית ומתלים שונים אצל הקופרה+ קוסמטיקה

ב. גם הK03S יכול להחזיק בכיף 240 כ"ס ויותר.

ג. צ'יפ + צנרת מלאה ואינטר בריא יביא אותך בכיף ל250 כ"ס +- בשני הרכבים.

ד. E&A לדוגמא מתמחים ברכבים הללו.

ה. הזרקת מתנול תתן לך עוד כוח על מנוע סגור ואותו הטורבו ביחסית מעט כסף

ו. הגירים היו נק' חולשה אך לרב טופלו אצל הבעלים הראשונים

עידן

תודה עידן , אז אתה אומר שאין טעם להחליף ל K04 אם אני לא רוצה לעבור את ה 220-250 כ"ס ?

קראתי שהצנרת המקורית מספיקה לעד 250 כ"ס האם יש טעם באמת להחליפה ?

בנוגע להזרקת מתנול איך זה עובד ? זה כמו ניטרו בלחיצה ? או שזה אוטומטית מזריק מתי שצריך או כל הזמן , תוך כמה זמן זה נגמר ?

לא לקח את התרופות שלו.

פורסם

הגיר לא מה שיקרוס לך, בהספקים גבוהים הקלאץ' יכול לעשות בעיות ולא להחזיק.

אתה יכול להגיע ל230-250 כ"ס עם הטורבו המקורי.

ציפ' עולה בסביבות ה2000-2500 ש"ח.

פיט-סטופ/E&A/TIG אלא הסדנאות שאתה צריך לברר בהם מחירים.

בברכה, בן.

Got To love It

פורסם

אני לא מכיר הרבה ששידרגו ל-K04. אם כבר משדרגים אז ל-GT28 ומעלה...

אבל היתרונות שלו שהוא עדיין זמין בסל"ד נמוך וטוב לנסיעה יומיומית,

ושהוא לא מצריך החלפה של הרבה מכלולים אחרים כשהוא מחליף K03.

פורסם

K04 יש בGTI/S3/לאון קופרה.

זה לעבור שלב "קטן מידי". בעלות לא גבוה יותר מאשר הטורבו הזה אפשר לשדרג באמת לGT28.

אני חושב שהK04 תומך עד 350-380 כ"ס.

Got To love It

פורסם

עידן - זה לא כזה נכון - ההבדלים בהחלט גדולים יותר מקולר חזית וגדישה - לדוגמא תעיף מבט בניהול.

כשסוכמים גם את סה"כ הרכב - בתור רכב ספורטיבי כמכלול - ההבדלים אפילו גדולים יותר.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

כמה הרכב שותה דלק ? בצורתו הסטנדרטית של 180 כ"ס , ובמידה ויהיה צי'פ אגזוז פילטר וכל זה שיגיע לאזור ה 230 ?

יש פה אנשים שעשו א השיפורים האלה ויכולים להגיד כמה הרכב שותה ?

לא לקח את התרופות שלו.

פורסם

ברור שהניהול שונה- יש 30 כ"ס יותר על אותו המנוע ואותו הטורבו.

לא הרגשתי צורך לציין זאת.

ההבדלים מתגמדים כשמתחילים לשפר.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

ההבדלים אמנם מתגמדים אבל האינטר קולר הנורמאלי שיש בקופרה הוא שיפור ענק לעומת הצוציק שיש בFR מה שחוסך הרבה כסף בשיפורים הראשוניים.

פורסם

דווקא הם לא מתגמדים.

בקופרה יש דסקים יותר גדולים והעצירה יותר טובה.

זה כמו להשוואת בין STI לWRX, שתתחיל להוסיף כוח לWRX תצטרך לטפל גם בבלימה ולעומתה בSTI לא.

Got To love It

פורסם

אני עם קופרה עם בערך 220 (כוחות זבביר על מאדים בנפילה חופשית ו180 כ"ס על כדור הארץ כמובן - ברכב סטנדרטי לחלוטין) - הצריכה אצלי היא בערך 1-9 בפקקים (רק עירוני ו/או פקקים) , מעורבת כשיוצא לי - 1-10.

הצריכה שלי גבוהה כי אני לא יוצא מתנועה עירונית (עובד בת"א , גר בהרצליה - נוסע רק בשעות עומס כל כיוון. נסיעות סופ"ש וכבישים פתוחים רק ברכבים אחרים).

הכל ב98.

יצא לי לעשות טנק אחד עם קצת נסיעות של כביש מהיר פתוח ולא נסיעה בשעות עומס - ועשיתי 1-11/2.

כל זה בנסיעה רגועה.

אם אתה חרמן על הגז זה יורד ל1-7.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

• תוכן חדש...