Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5651 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
האמריקאים האלה ממש גרועים?

איך ממנוע 2.2 ליטר הם הצליחו להוציא רק 115 סוסים??? :roll:

יש יפניות 1.6 עם הספק יותר גבוה מזה...

אז למה שג'ון לא ייקח כמה שיעורים פרטיים אצל האנס או יושימורה...?

זה באמת משנה כמה סוסים יש? לאותו ג'ון V8 בנפח קרוב ל-6 ליטר אומנם בעל הספק של רק 250 סוסים, אבל הוא מספק קרוב ל-50קג"מ מומנט וזמינות כוח בטורים נמוכים + עמידות גבוהה מאוד ולאורך המון זמן.

מנוע הזה יכול לסחוב בלי בעייה משקל כולל של 7 טון.

לאומת יושימורה שממנוע 2 ליטר הוציא 250 סוסים, תן לו לסחוב 7 טון ויצאו לו כל הבוכנות הקטנות שלו דרך מכסה המנוע.

הספק לא משחק תפקיד העיקרי. קחו לדוגמא את פרידריך. כאשר פרידריך בונה משאית שאמורה לסחוב 250טון, הוא מכניס לשם מנוע בעל הספק יחסית נמוך של עד 600 סוסים בערך. תן ליושימורה עם ה-600 סוסים שהוא מוציא מ-3 ליטר לסחוב 250 טון: מעניין מה יתפרק קודם הקראנק או הגיר. :lol:

לנסיעה מנהלתית עדיף מנוע גמיש ובעל כוח רב על טורים נמוכים, רצוי מאוד שמנוע הזה לא יגיע לרוויה בכל טווח העבודה שלו.

הונדה אקורד למשל מתחילה לנסוע ב-4000סל"ד, עד אז המנוע לא קיים והרכב זוחל. אז נכון שיש לו הרבה סוסים יחסית לנפח של 2.4. אבל אותו קוליר עם רק 112 סוסים נוסע כבר מ-1500 סל"ד.

לא כולם צריכים את מאיות השנייה ב-0 ל-100, לא כולם משתתפים במירוצים שכל סוס נחוץ כדי לנצח. יש כאלה שרוצים רכב עם כוח זמין, אמין ועמיד לאורך זמן.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

הכל טוב ויפה ויש משהו בדבריך, אבל מה קורה כשאתה מכניס למשוואה גם את צריכת הדלק?

עדיין תעדיף V8 עם 250 סוסים ומומנט זמין מסל"ד נמוך או 1.6 עם 125 סוסים?

פורסם

לי יש בדיוק את ה-V8 האמריקאי עם 250 סוסים ונפח 5700.

מה לעשות: אני אוהב רכבים גדולים.

בשביל רכב גדול צריך מנוע גדול.

אין ספק שמנוע 1.6 בהספק שציינת מתאים לרכב משפחתי או לרכב קטן. אבל רכב שמשקל עצמי שלו 2500 טון צריך גם מנוע מתאים.

יחד עם זאת, לעינינינו. אני בטוח שקוליר עם מנוע 2.2 נותנת הרבה יותר כוח זמין בטורים נמוכים וקל יותר להתנהל איתה בנסיעה מנהלתית מאשר עם 1.6 על אותו משקל. מעבר לזה הבדל בצריכת דלק לא משמעותי.

הייתה לי גולף 2300. זה רכב שמאוד נוח להתנהל איתו ביום יום בזכות הרבה כוח זמין בכל טווח עבודה. הפרש צריכת דלק לאומת 1.6 בעיני זניח ושווה כל גרם דלק.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

ידועות לך בעיות אמינות מכניות של קוליר? אם כן, בבקשה פרט.

פורסם

בזמנו ראיתי סרטון (אמיתי! מישהו צילם במצלמת וידאו),

של רכבת משא עם קטר ומס' קרונות שנתקעה על הצטלבות עם כביש ראשי בדקוטה, ארה"ב.

לאחר שנוצר פקקון, פשוט התחבר איזה מטורף עם דודג' ראם v8 סטנדרתית ,אדומה ונוצצת (אל תשאלו אותי דגמים, לא יודע), לקטר ופשוט גרר את הרכת כמה עשרות מטרים:shock:.

אני משוכנע שלראם הזה לא היו יותר מ250, אולי 300 כ"ס. אני גם משוכנע שאף רכב אחר שלא בנוי בקונסטלציה הזאת היה גורר קטר וקרונות.

ללמדך שלנפח אין תחליף מבחינת מומנט וכוח עצום, כבר מסל"ד נמוך יחסית.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם
ידועות לך בעיות אמינות מכניות של קוליר? אם כן, בבקשה פרט.

לחבר התנתקו הבלמים לגמרי והפסיקו לעבוד בזמן ירידה.

אבל עזוב , ידוע לך משהו טוב בקוואליר ? לא כי אולי אתה עולה פה על משהו , אני רץ להביא קוואליר.

לא לקח את התרופות שלו.

פורסם
אני גם משוכנע שאף רכב אחר שלא בנוי בקונסטלציה הזאת היה גורר קטר וקרונות.

ללמדך שלנפח אין תחליף מבחינת מומנט וכוח עצום, כבר מסל"ד נמוך יחסית.

כמה פעמים יצא לך כבר לגרור קטר עם קרונות שאתה צריך כל כך הרבה כוח זמין???

הבנתי לגמרי את הדוגמא ואני מסכים איתך אבל לא על זה הדיון,

לרכב פיק-אפ כמו הדודג' ראם שצריך לסחוב משאות כבדים כל היום זה הגיוני שיעדיפו כוח זמין בסל"ד נמוך,

אבל מה הטעם לעשות את זה ברכב משפחתי כמו הקוואליר?

פורסם

אני ציינתי קודם את דעתי בקשר לרכב הזה ושיפורים, אפשר לימצוא רכב שהוא בסיס הרבה יותר טוב.

בכל אופן, לא ידעתי קודם לכן על בעיות מיוחדות.

עריכה: מאוד קשה לי להאמין שדוג' ראם, אפילו עם המנוע V8 גרר קטר. משקל הקטר הוא מעל 90 טון. למרות שאולי, אולי על הילוך כוח הוא יכל לגרר כמה מטרים.

ואני כמובן מסכים: אין תחליף לנפח. לקואליר המנוע רק 2.2, 2.4 ולא V8. לכן ביחס למשקל המנוע סביר.

פורסם

לקוואליר אין ולא היתה הנעה אחורית, אם כן מזמן קואליר קופה שנת 96 הייתה הרכב הנפוץ בארץ :twisted:

גם הSRT שמעלי לא יצליח לסחוב רכבת עם קרונות ללא צמיגים ואספלט מתאימים.

שמעתי על הסירטון הנ"ל, אם אני זוכר נכון החברה הוציאה אותו קקוריוז ליחסי ציבור כמו הטוארג שגרר 747 400.

בזמנו הייתה קוואליר קופה שהייתה אמורה לגדוש, ראיתי אותה פעמיים נוסעת ובשתי הפעמים הנהג לא הסכים לגדוש משום מה :roll:

חוץ מהרבה מאוד בלינג בלינג לא ראיתי תוצאות (ואני לא אומר שאין, שפשוט הנהג בשתי היזדמניות שונות ומתאימות לא הסכים אפילו להראות שהטורבו עובד) אולי שווה ליצור איתו קשר ולקבל טיפים ומה באמת אפשרי להוציא מהרכב.

(הרכב בצבע אדום אני בטוח שיש פה תמונה למישהו)

פורסם

ברצוני לתקן כאן כמה חברים לקוואליר אכן יש הנעה אחורית בדגמים שהמנוע נפח 3100 סמ''ק,

בדגם 2200 הנעה קידמית:wink:.

גולף GTI כי חיים פעם אחת:twisted:

• תוכן חדש...