Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5650 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב הוא 206 1.4 8V ידני שנת 2003

יש דגם של 206 1.4 שהוא 16V.

עכשיו אני יודע השראש מתאים אחד לאחד לבלוק הכול מתחבר פיקס.

השאלה שלי היא האם הסעפות של ה-8V מתאימות לראש של ה-16V?

דגם מנוע 8V הוא KFW

דגם מנוע 16V הוא KFU

תודה רבה מראש

צרפתיה היא כמו אישה, אתה מוציא כרטיס אשראי רק בשבילה:brickwall: :brickwall: :brickwall: :brickwall: :brickwall:

פורסם

אני מצטער להתווכח איתך אבל קיים ועוד איך קיים

הינה תמונה שלו מה-service box

מישהו יודע? מתאים לא מתאים מבחינת סעפות?

kf02a08e.jpg

צרפתיה היא כמו אישה, אתה מוציא כרטיס אשראי רק בשבילה:brickwall: :brickwall: :brickwall: :brickwall: :brickwall:

פורסם

תקשיב לא באתי להתווכח!

נכנסתי לסרוויס בוקס.

בחרתי 206.

בחרתי 1.4 16V 90HP!

כתוב בברור.

ולקרוא אני יודע.

פורסם

זו תוכנה ישירות מהאתר של פג'ו העולמית!

יש בארץ בודדות.

מצאתי ראש כזה בפרוקייה.

ואחרי בדיקה מעמיקה הסעפות לא מתאימות!

חוץ מזה הראשים מתאימים אחד לאחד.

פורסם
שוב,אין כזה דבר 1400 16 שסתומים.

אם היית בודק לפני שאתה צועק, הייתה רואה שיש מנוע כזה. לא יודע אם הוא אי פעם הגיע לארץ, אבל הוא לגמרי קיים:

הנה הוכחה שהוא הופיע ב 206, ופה תוכל לראות אותו ב 207.

פורסם

המנוע הזה נמצא ב-207 1.4 עם גיר רובוטי.

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

לפותח השרשור-

העובדה שהראש "יושב" על הבלוק זו ההתחלה, אבל רק ההתחלה!

מבחינת הבלוק צריך לבדוק שהבוכנות מתאימות לראש 16V.

יכול להיות שהבוכנות של המנוע 16V מצריכות שקעים לשסתומי היניקה כמו במנוע 1600 16V שיש ב 106 GTI.

יכול להיות שהבוכנות לא מצריכות את השקעים אבל ייצרו לך יחס דחיסה נמוך מידי או גבוה מידי.

דבר נוסף שצריך לבדוק זה את המשאבת שמן- מנוע 16V מצריך משאבת שמן חזקה יותר בגלל המרימים ההידראוליים.

אם נשווה למנוע 1600 של פיג'ו- משאבת שמן של 16V חזקה משל 8V וחייבים להחליפה בביצוע שדרוג שכזה.

עכשיו מעבור לניהול מנוע-

המחשבים יכולים להיות זהים אך המפות שיש במחשבים שונות ולכן יש להחליף גם מחשבים

או לבקש מפיג'ו שיצרבו לך את המפות המתאימות (מה שאין סיכוי שיקרה...)

או הפיתרון של צ'יפ...

ועכשיו נעבור לאביזרים הנלווים למנוע:

סעפות- תצטרך להחליף

דאון פייפ- תצטרך להחליף

מזרקים- סביר להניח שתצטרך להחליף שיתאימו לניהול ולמנוע 16V

שינויים בצמת מנוע- תצטרך לעשות מאחר והחיישנים לא יושבים באותם מקומות (במיוחד לאור העובדה שאתה מחליף סעפת יניקה)

ברגי ראש מנוע- סיכוי טוב מאוד שתצטרך להחליף מאחר וראש 16V בעל מבנה שונה לחלוטין (ברגים של 16V אמורים להיות קצרים יותר)

אלה הבעיות שעולות לי לראש לפני שמתחילים את העבודה בפועל.

יש סיכוי טוב שיצוצו עוד בעיות בעתיד.

לצערי אני מדבר מניסיון של הרכבת ראש 16V של 106 GTI על בלוק 8V ב 106 ראלי דור ראשון.

בכל מקרה, בהצלחה :)

ערן

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

אני מנסה לחפור בנושא הזה ולהבין אותו לעומק.

דברים ששמתי לב אליהם:

קישור למידע מועיל ,המנוע יושב על סיטרואן סי 3 http://www.scribd.com/doc/19937698/2004c2c3c3plurielxsarapicassoberlingo

1. אטמי הראש מנוע אינם זהים ב 100 אחוז , באטם הראש של ה KFU יש חריצים קטנים עגולים נוספים

2. הפלאג שיוצא ממודול ההצתה במחשב בדגם KFW יש 4 חוטים , ואילו בדגם KFU יש 8 חוטים(למה לעזאזל צריך כל כך הרבה?!) , {חשבתי אולי לחבר את מערכת ההצתה הקיימת, בעזרת חוטי הצתה(כרגע יש גוש אחד) שישמשו כ"מאריכים"}

3.סעפת הפליטה ,מסתבר, תואמת למנוע NFU המוכר וקרוביו.

ונעבור לשאלות, ואני מקווה שיש פתרונים.

הניהול מנוע של המנוע שלי (KFW) וה-16(KFU) זה אותו ניהול.

1. לפי דבריך , במידה ואני רוכש מנוע KFU קומפלט , אזי חיבורי המחשב לחיישנים אמורים להתאים?

חוץ מזה שמתי לב שאפשר לפרק את גוש החיישנים(חלק מהם בכל אופן) מסעפת היניקה, האם יש אופציה לחבר את הגוש הקיים במידה ולא מדובר באותו הניהול, ב KFX או ב- Z ? KFW

2 .ד"א בספרות כתוב שה"מגנטי מרלי" להלן ה-ECU של המנוע KFU 16V הוא L5 , ואילו המנוע KFW 8V הוא L4\IFL5\L5 ,האם נובע מכך שהניהול שונה? (במידה ומתאים ,האם בדגם KFX שמופיע רק L4\IFL5 אזי שהוא שונה?)

3. לא יכולתי שלא להתעלם מהעובדה שיש במנוע KFU מערכת VVT ,האם היא מסבכת את העניינים בהשתלה(איך זה עובד בכלל)? מועיל?

4. לפי הספרות יש הבדל במזרקים ובלחץ של משאבת הדלק , בKFU יש 3.5 באר והתנגדות המזרקים הינה 14.5 אום.

וב KFW יש 3 באר והתנגדות המזרקים הינה 12 אום.

יש אפשרות להשאיר את המזרקים המקוריים ,ולהרכיב אותם פיזית בראש של ה KFU .

או לחילופין ,האם בד"כ למזרקים יש מידה סטנדרטית?

סליחה שייאשתי אתכם , אני מקווה להחכים (ומי יודע אולי יום אחד בעתיד אצלי)

רביד.

• תוכן חדש...