Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5693 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

אני לפני טיפול (70,000) ורציתי לדעת אם מומלץ להחליף שמן גיר (הכוונה לRED LINE או MOTUL סינטטי מלא) או לחלופין לשמן מקורי.

תודה לעוזרים!

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

היי,

מתעלק על השרשור . בלאון שלי (לאון 4) קיים גלגל תנופה קל אשר משמיע רעש לא נעים ("chatter") בסלד נמוך וביניים (נשמע לעיתים גם ב 3500 סל"ד , בעיקר בעת בלימת מנוע או תחת גז נמוך).

האם קיים שמן גיר אשר מפחית את הרעש הזה ?

תודה

מיכאל

פורסם

סה"כ הגיר בסדר גמור, לפעמים הוא לא נכנס "חלק" לגמרי מראשון לשני.

מתישהו יהיה צריך להחליף שמן גיר לא? כמו שמחליפים שמן מנוע ושמנים אחרים ברכב, אני טועה?

פורסם

בהוראות יצרן (ספר רכב\ספר טיפולים) יש צורך להחליף שמן גיר כל קילומטרג' מסויים או תקופת זמן, אצל כל יצרן זה שונה.

אצל BMW לדוגמא, לא מחליפים אף פעם לפי מה שאני יודע.

אם השמן גיר שלך לא תקין אתה תרגיש כאשר הרכב קר לגמרי וגם מזג האוויר בחוץ קר שההילוכים עוברים קשה.

בנוסף, בקיצון השני - בנהיגה ארוכה ומאמצת השמן גיר יתחמם ויתחילו חריקות בין ההילוכים.

האם זה המצב?

גם אם לא, בדוק מה הוראות היצרן בנושא.

ואם כבר בשמני גיר עסקינו, על איזה שמן גיר מומחי הפורום ממליצים?

אני מכיר רק פז-גיר4...

דניאל.

אני שונא את הקיץ!

פורסם

אני החלפתי ב 60 אלף באיביזה טורבו,והיה הבדל מצוין בעברות הילוך אחרי ההחלפה,היה חסר שמן וגם היה נראה לא טוב שהורדנו אותו.

פורסם

יש לי את הספר רכב ולא רשום שם מידע לגבי שמן גיר.

אני יודע שלגיר הזה (6 הילוכים) צריך 75W90 סינטטי מלא ויש אותו לRED LINE ולMOTUL וכמובן מקורי.

חיפשתי באינטרנט וראיתי שיש דעות חלוקות בנושא של שמן גיר ברכבים האלה, לכן אני שואל פה.

BIG Y איזה שמן שמת ושל איזה חברה? ואיך בדקת אם חסר שמן?

פורסם

לחלק מהרכבים יש מדיד שמן גיר.

מאוד נפוץ בגירים אוטומטים, פחות בגירים ידניים...

אם לא כתוב כלום בספר הרכב בדוק בספר הטיפולים, או שתתקשר למוסך מורשה ותבדוק איתם מה צריך לעשות בכל טיפול.

צריך להיות רשום להם באיזה טיפול (ז"א אחרי כמה זמן או ק"מ) מחליפים שמן גיר.

אגב, לרוב המוסכים הגדולים יש פזגיר4, ככה שאם תחליף במוסך צ'מפיון אני מניח שזה מה שתקבל.

דניאל.

אני שונא את הקיץ!

פורסם

תיבת ההילוכים בסיאט לאון טורבו (02M) היא ללא החלפת שמן - מה שהיצרן מגדיר LIFE TIME

אני, עקב דיונים כמו אלו, החלפתי בלאון-4 שלי לשמן סינטטי מלא של RED_LINE ב 60K

בתקופה הראשונה, השמן וההעברות היו נהדרות, אבל תוך כמה אלפי ק"מ התחושה הייתה מעצבנת וגרועה מבעבר...

אחרי 30K נוספים, הוצאנו את ה REDLINE והוא היה עייף\שרוף, חזרתי לשמן המקורי והיקר מאד של VAG, ומאז אני מרוצה מאד.

סה"כ ההחלפה הכפולה כאבה מאד בכיס, ולמדתי טוב מאד שיש הרבה "שיפורים" שרק מקלקלים !!!

המלצה שלי: בתיבות 02M אין מה להחליף שמן, בוודאי לא ל REDLINE המאכזב !!!

יכול להיות שלתקופות קצרות (למשל מירוצים) הוא נהדר, מבחינת אורך חיים הוא ביזיון !!!

mic_k - ברכב שלך (שלי) שווה לבדוק האם "שמן מטפס" בצמיגות יכול להועיל, דבר עם קובי\ירון שהמליצו לי על זה, אני אישית לא הייתי נוגע ונשאר עם המקורי, הוא עשה אצלך בסה"כ 20K, וחבל לשפוך 600 או 800 שקל לפח, כמו כן, יש אצלי את ספר היצרן, כל הטיפולים ועוד דברים שלא לקחת :)

My 2 Cents

ליאור

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

פורסם
או קיי תודה, אני אשאר עם המקורי8).

עוד שאלה: האם מומלץ לשים תוספים כלשהם למנוע/גיר?

לא !

שמן גיר- בוודאות לא !!!

שמן מנוע - לא, אני החלפתי שמן כל 7.5K במקום 15 (יש תוספים שבוודאות יהרסו לך את שימון הטורבו ויחסלו אותו)

תוספים אחרים: פעם ב 10-15K אני הקפדתי לשים K44 או LM לניקוי מערכת הדלק.

לגבי ההערה של ותיקי פורום VAG, - אני רואה שיש תמימות דעים שה REDLINE הוא זבל אמיתי, ושהמקורי הכי טוב.

ליאור

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

• תוכן חדש...