Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5711 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הכל טוב, יפה ובהחלט נכון.. רק שמשהו אחד נשכח או פשוט לא ידוע.

בכל הקשור לקפיצים המיועדים להתקנה על הבולם המקורי או בולם תחליפי (ובקיצור, לא תקף לקפיצי קוילאובר):

כדאי לדעת שערכי הקפיץ המונמך/ספורטיבי כמעט ואינם שונים מערכי הקפיץ המקורי (כן, כן) NM בודדים לכאן או לכאן.

עיקר הקשיחות היא תוצר של קפיץ קצר יותר (פחות כריכות ויותר "מתוחות") ולכן, אין משמעות כ"כ לדיון על ערכי קפיצים כשמדובר בקפיצים בלבד.

הדיון רלוונטי לקוילאובר או לקפיצים ERS המוזמנים עפ"י נתונים רצויים.

קוילאוברים כבר כבר מגיעים מותאמים מהבחינה הזו (בולם-קפיץ).

קפיצי ERS מיועדים למירוצים ולהתקנה על בולמים בבנייה אישית ולכן, גם הם לא רלוונטיים.

קפיץ קשיח מידי (ביחס לבולם) יגרום לרכב לקפץ. כשהבולם "רך" מידי לעומת הקפיץ, הוא לא מצליח לרסן את פעולת הקפיץ ולעדן את התנועה (וזו הרי אחת ממטרות הבולם). הקפיץ ימשיך להתכווץ ולהפתח ללא ריסון אפקטיבי.

ולכן, אני חוזר להמלצה הראשונה שלי, במידה ואתה רוצה שליטה על הכיול, אתה צריך קוילאובר מתכוונן קשיחות.

קוילאובר פשוט (מתכוונן גובה בלבד) מתאים לאלו שמעוניינים רק בשליטה על הגובה מטעמי ויזואליות בלבד, ללא קשר לשיפור ההתנהגות וכיוונון עצמאי לתוצאה רצויה.

לשפר בלי להתפשר

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
הכל טוב, יפה ובהחלט נכון.. רק שמשהו אחד נשכח או פשוט לא ידוע.

בכל הקשור לקפיצים המיועדים להתקנה על הבולם המקורי או בולם תחליפי (ובקיצור, לא תקף לקפיצי קוילאובר):

כדאי לדעת שערכי הקפיץ המונמך/ספורטיבי כמעט ואינם שונים מערכי הקפיץ המקורי (כן, כן) NM בודדים לכאן או לכאן.

עיקר הקשיחות היא תוצר של קפיץ קצר יותר (פחות כריכות ויותר "מתוחות") ולכן, אין משמעות כ"כ לדיון על ערכי קפיצים כשמדובר בקפיצים בלבד.

דודי, דבריך אינם מסתדרים עם חוקי הפיסיקה שלמיטב הבנתי מתקיימים גם בקפיצים לרכב. לא יכול להיות שהקשיחות היא תוצר של קפיץ קצר יותר בלבד. קשיחות בהגדרתה היא ערך הקפיץ אשר אינו נמדד במומנט (NM), אלא בערכים של כוח ליחידת מרחק - כלומר: כמה כוח צריך להפעיל כדי לכוון קפיץ למרחק מסויים, או באותיות: N/M. למרות שאני לא אוהב לדבר בנוסחאות, עדיין נוסחת הקפיץ הפשוט (הליניארי) היא לא מורכבת במיוחד ותסביר את דברי: F = K * dX. כאשר dX הוא השינוי באורך הקפיץ (מתיחה\כיווץ שלו).

במילים פשוטות יותר: קפיץ קצר או ארוך אינו רלוונטי לקשיחותו - אם תיקח שני קפיצים בעלי אורך שונה, אך קבוע קפיץ זהה - כמות הכוח שתצטרך להפעיל כדי לכווץ אותם במידה זהה (dX זהה) הוא שווה. לא זאת בלבד, אלא שקפיץ כזה ידרוש כמות זהה של כוח לכל כיווץ זהה נוסף, ללא קשר לכמה כיווצנו אותו. לדוגמא: אם על ידי הפעלה של כוח X כיווצנו אותו ב-5 ס"מ, הפעלה של X כוח נוסף (2X בסה"כ) תכווץ אותו ב-10 ס"מ.

כדי לייצר קפיץ אשר קשיחותו משתנה כתלות במידת הכיווץ, יש צורך בקפיץ פרוגרסיבי - כלומר כזה שעל כל כיווץ, קבוע הקפיץ משתנה. אם נחזור לדוגמא הקודמת, כדי לכווץ את אותם 5 ס"מ נוספים מהדוגמא הקודמת יש להפעיל כוח גדול יותר מ-2 X.

אני לא מומחה לבניית קוליאוברים, אבל אני מעריך שההבדל בין קוליאובר שמתכוונן לגובה ללא שינוי בקשיחות, לבין כזה שקשיחותו מתכווננת - הינו ההבדל בין קפיץ פרוגרסיבי לליניארי.

מה שאולי יכול להשפיע על הכתוב מעלה, נושא בו לא נגעתי הינו הסט-אפ של הבולמים - הם משפיעים על המהירות בו קפיץ מתכווץ ומתרחב (ואכן צריכים להיות מתאימים לערכי הקפיץ) בולם קשיח מידי יגרום לכך שהקפיץ לא יתכווץ (או יתכווץ פחות) על מהמורות - מה שיגרום לקופצנות ו"קשיחות" נוספת (למשל).

אני מצטרף לטוענים שקשיחות גבוהה מידי תגרום לקופצנות ורכב בטוח פחות.

פורסם

התשובה נכתבה במהירות ולכן עלי לספק כמה הבהרות שיעזרו לך להסכים איתי ולטובת הקוראים, נמנע משימוש במונחים מעולם הפיסיקה למתקדמים ונתרכז בהבנת העיקרון.

קשיחות - המילה הייתה צריכה להכתב בתוך גרשיים "קשיחות" כי זה המונח המקובל בפורומים. זה מה שהלקוח הסופי מרגיש וכך הוא מפרש את זה. אנחנו מדברים במונחים של שיפור ביצועים (זויות גלגול והעברות משקל) ולא קשיחות.

NM - צ"ל N/mm

ולסיכום: "קשיחות" הקפיץ כן קשורה למרחק בין הכריכות וזה מה שנעשה עם קפיצים ספורטיביים.

זה תופס גם לקפיץ ליניארי בו המרחק בין הכריכות קבוע וכן לקפיץ פרוגרסיבי בו המרחק בין הכריכות משתנה.

דוגמה:

שירוקו 1.4TSI

VA ca 40N/mm - progressive spring קדמי

HA ca. 25N/mm – linear spring אחורי

הנתונים לעיל הם של הקפיצים המקוריים וגם של קפיצי ההנמכה (לפחות אלו של KW) ויכולים להשתנות אך במעט (כמה N/mm בודדים, לא יותר) בין חברה לחברה.

ההבדל הוא באורך הסליל (לא בגובה האבסולוטי של הקפיץ) ובמרחק בין הכריכות.

לשפר בלי להתפשר

פורסם

ברור ומסכים.

למתקדמים, וכדי ליישר קו עם ההסבר הקודם, אותו קבוע קפיץ (K) תלוי במשתנים רבים, ביניהם גם כמות הלולאות, המרחק ועוד, כפי שהסברת.

פורסם
התשובה נכתבה במהירות ולכן עלי לספק כמה הבהרות שיעזרו לך להסכים איתי ולטובת הקוראים, נמנע משימוש במונחים מעולם הפיסיקה למתקדמים ונתרכז בהבנת העיקרון.

קשיחות - המילה הייתה צריכה להכתב בתוך גרשיים "קשיחות" כי זה המונח המקובל בפורומים. זה מה שהלקוח הסופי מרגיש וכך הוא מפרש את זה. אנחנו מדברים במונחים של שיפור ביצועים (זויות גלגול והעברות משקל) ולא קשיחות.

NM - צ"ל N/mm

ולסיכום: "קשיחות" הקפיץ כן קשורה למרחק בין הכריכות וזה מה שנעשה עם קפיצים ספורטיביים.

זה תופס גם לקפיץ ליניארי בו המרחק בין הכריכות קבוע וכן לקפיץ פרוגרסיבי בו המרחק בין הכריכות משתנה.

דוגמה:

שירוקו 1.4TSI

VA ca 40N/mm - progressive spring קדמי

HA ca. 25N/mm – linear spring אחורי

הנתונים לעיל הם של הקפיצים המקוריים וגם של קפיצי ההנמכה (לפחות אלו של KW) ויכולים להשתנות אך במעט (כמה N/mm בודדים, לא יותר) בין חברה לחברה.

ההבדל הוא באורך הסליל (לא בגובה האבסולוטי של הקפיץ) ובמרחק בין הכריכות.

המרחק בין הכריכות ואורך הבולם ,מכתיבות את מהלך המתלה ולא את קשיחותו.

מה שמכתיב את קשיחותו של הקפיץ הוא החומר ממנו הוא עשוי ועוביים של הכריכות.

פורסם

לא רק, קשיחות הקפיץ (כמות הכוח שיש להפעיל כדי לכווצו) תלויה ב:

"קפיציות" החומר ממנו עשויים

רוחב הכריכה (זה רוחב ה"חוט" של הקפיץ)

מספר הליפופים (או כריכות) האקטיביים - אלו שחופשיים להתכווץ (שזה אורך הקפיץ מחולק במרחק בין הכריכות, ולכן מה שדודי כתב - נכון בהחלט)

הקוטר הפנימי של הקפיץ

פורסם

אם אני מבין נכון את דבריו של דודי, במקרה זה, קפיצים בלבד אשר מגיעים בקשיחות זהה לזו המקורית ורק מציעים מהלך מתלה קצר יותר,

לא יעשו את העבודה עבור פותח השרשור, והוא ייאלץ לרכוש קויילאוברים מתכווננים (לא רק גובה) על מנת להגיע לתוצאה הרצויה.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

אז לחפש קפיצים צרים ומוקשחים ?

אולי להביא קפיצים מתכוננים ?

כי חבל לי להשקיע 5-6 אלף על קוילאוברים שאני לא ינצל אותם אפילו ל 10 % ,מה המחירים של הקפיצים הכי טובים שאפשר להביא ?

עשיתם לי פרופסורה בבולמים היום סחטין .

גם תושבות מנוע מחוזקות יעזרו הרבה לרכינה של המנוע .

פורסם

KW זו חברה רצינית מאוד.

מעט מאוד אחרות מתקרבות לרמה שלה.

על רייסלאנד מעולם לא שמעתי.

הייתי נזהר עם דברים לא מוכרים.

בדוק טוב טוב בחול איזה ניסיון יש איתם בכלל ובמיוחד לרכבים כמו שלך.

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

גם אני הייתי נצמד למוכר.

בזמנו שילוב של אייבך+בילשטיין עלה כ1000 ש"ח יותר מקויילים של VMAXX.

שיקולך,

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

מה זה רייסלנד לעזאזל ? בחיים לא שמעתי על זה , לפחות לא בעולם של הואגים

לדעתי , אתה צריך קוילאוברים מתכווננים , האופציה של ה-V2 היא המושלמת אולי אפילו קצת

אוברקיל בשבילך

הייתי ממליץ לך לבדוק על וייטק , אחלה קוילאובר במחיר יחסית טוב , לשימושים שלך לדעתי זה יהיה מושלם

פורסם

Raceland הוא לא יצרן של בולמים

בדומה ל FK (בכל הקשור לבולמים לפחות) זה מותג בלבד שקונה קוילאוברים מיצרן כלשהו וממתג את המוצר בעצמו.

KW מפתחת ומייצרת בולמים ומתלים בעצמה.

אין קשר.

לשפר בלי להתפשר

פורסם
גם אני הייתי נצמד למוכר.

בזמנו שילוב של אייבך+בילשטיין עלה כ1000 ש"ח יותר מקויילים של VMAXX.

שיקולך,

עידן

ווימקס יותר זולים מהבילשטין ,וגם בילשטין לא אפשרי לכיוון גובה, ככה שירד בתור אופציה

הכיוון הוא לווימקס רק בגלל המחיר ופשוט שאני לא צריך יותר מזה ,שוב הרכב לא בנוי לסיבובים ,הפחד היחיד שלי הוא שאנשים טוענים שהוא נורא רך .

מחר אני הולך לבדוק על קיט של קוני שהבנתי שהוא ממש סופר קשיח ,שזה בא לי בול .

ניסתי לברר על הריסלנד ולא מצאתי חומר על מכוניות וואגיות שיש להם ,ככה שקשה ליצור דעה על החברה הזאת .

וגם אני מעדיף לקנות מחנות מסודרת .

• תוכן חדש...