Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5705 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

ברשותי רכב אופל אסטרה ידנית משנת 94, נפח מנוע 1.4 בנזין ואני מעוניין לשים צ'יפ ביצועים למחשב..

שניסיתי בכמה מקומות אמרו לי שהמחשב שיש אצלי ישן מאוד ואין להם דרך להתחבר אליו.

מישהו מכיר מקום שעושה צ'יפים למנועים ישנים כאלה ומה פחות או יותר העלויות?

תודה!

(SEAT IBIZA FR - 2008 (Toyo T1R 205/40/R17

UPsolute Chiptuning, S3 Intercooler

3Inch Downpipe Exhaust + Silicone Inlet, Simota Open Airfilter

Luk Reinforced Sports Clutch + Lightweight 4.4kg VW-VR6 Fly-Wheel, vMaxx 40mm. Springs

פורסם

א' - לא זכור לי שציינתי שאין ברכב טורבו

ב' - זה לא מה ששאלתי

Luk Reinforced Sports Clutch + Lightweight 4.4kg VW-VR6 Fly-Wheel, vMaxx 40mm. Springs

פורסם

יש לי טורבו.

להתחיל להביא ניתוחי כדאיות שבכלל לא ביקשתי זאת התחכמות

בסך הכל שאלתי שאלה פשוטה - איפה משיגים צ'יפ לרכב ישן?

למה צריך לנתח את זה ולהתחיל בביקורת, בונה ככל שתהיה, אבל לא נחוצה?

אם אין לך משהו חכם להגיד...

פורסם

אולי תגיד אתה כמה דברים שיחכימו את אלו שינסו אולי לעזור לך.

לאסטרה 1.4 סטנדרטית (94) אין (למיטב ידיעתי) גרסת טורבו במקור - ולכן תשובתו של חגי הייתה אמורה להיות רלוונטית, אם יש - אנא פרט כי יש גם גרסאות ללא טורבו בוודאות.

מי אמר שהיא סטנדרטית?!

צודק - לא אמרת, אם היא לא סטנדרטית והוספת\הוסיפו לה טורבו - בוודאי גם שמו\שינו את המחשב - כדי להגיד מה יש כדי שיעזרו לך, אנא תן פרטים נוספים.

מי אמר שהחליפו את המחשב?!

צודק - לא אמרת, אם היא לא סטנדרטית והוסיפו לה טורבו ולא החליפו\שינו את המחשב - נו...על זה באמת אין לי משהו חכם להגיד.

פורסם

יש לרכב טורבו, אני לא יודע אם הוא מקורי או שהוסף וגם אין לי דרך לברר...

אין לי יותר מידי פרטים עליו, אבל מה שאני כן יודע שיש לרכב מחשב ישן מקורי שלא נגעו בו ולא החליפו אותו

שניסינו להתחבר אליו לא הצלחנו מרוב שהוא ישן ואני יודע שהוא מקורי כי יש עדיין את המדבקות אחריות של אופל עליו משנת 1994.

מכאן והלאה, אחרי שנתתי את כל הפרטים שאני יודע לתת, אני חוזר לשאלה הראשונה

מחשב אופל משנת 1994, יש מישהו או מישהו שמכיר מישהו שיודע להתחבר אליו ולשנות לו את התכונות לביצועים ספורטיביים יותר?

פורסם

אני מבין שבפורום הזה הנוהל זה שאם אתה לא יודע את התשובה לשאלה תקניט את זה ששואל ותסבך אותו בעוד שאלות שיגרמו לו להיראות מטומטם ויעלו לך את האגו ואולי גם חיוך קטן על הפנים.

תודה רבה! עזרתם מאוד...

פורסם

לא מדובר באגו של אף אחד. ואין טעם להעלב. די "השתקת" את הבחור היחיד שנתן לך תשובה "אמיתית" לשאלה שמלכתחילה שאלת, ומכאן והלאה, זה לא תפס כיוון שמצא חן בעיניך - fair enough.

אני אנסה לענות לך כמיטב ניסיוני והבנתי.

קודם, כל אנסח ברשותך את השאלה שלך בצורה מדוייקת יותר. מה שאתה שואל זה בעצם: האם ניתן ליעל\לשנות את מחשב ניהול המנוע ברכב שלי כדי להגביר את הממומנט (וההספק) שלו?

השאלה שאני חושב שהכי קשה לענות עליה היא בעצם - מה מידת המיחשוב שהייתה במנועים לפני 16 שנה? אני מזכיר לך שב-94, לא היה אינטרנט אפילו והמחשבים הביתיים היו עם מסכים ירוקים, כאשר רק למליאנים היה מסף VGA ששיחקו בו golden ax. כלומר כמות הפרמטרים שעליהם למחשב הייתה שליטה היא מינימלית. יחד עם זאת, בוא נצא מתוך נקודת הנחה שניתן לשפר את זה - fine. כדי שיהיה פתרון עבורך, צריך להניח שיש איזשהו יצרן שמאמין שפיתוח ניהול מנוע משופר לאסטרה 94 הוא עניין כלכלי שיכניס לו רווח. המממ - לא נראה לי. OK, אולי ניהול מנוע עצמאי חיצוני? יש חיה כזה ומנועים משופרים מאוד, אפילו זקוקים לאחד, למשל (http://www.motec.com.au/aboutecu/ecucomparison) אם ניתן להרכיב מחשב ניהול עצמאי (קשה לי מ א ו ד להאמין) ובהנחה שיש לך טורבו (גם לזה אגב, אל תפגע, קשה לי להאמין) אנחנו מדברים על כ-2000 דולר, או בעברית 8000 ש"ח לפני משלוח מיסים והתקנה. אסתכן בנזיפה ואומר שעל רכב ששוויו כ-5000 ש"ח - לא נראה לי ההשקעה הכי נבונה של הכסף, כמובן שההחלטה היא שלך.

עכשיו שהשקעתי בתשובה מנומקת לשאלתך, אני אכתוב משהו שאולי יגרום לך להראות מטומטם ויעלה לי את האגו (למרות שלא זאת הכוונה) אבל אולי ימנע אי-נעימויות בעתיד.

נראה משאלתך המקורית שאתה לא ממש מבין מה בדיוק אתה רוצה. אתה אפילו לא יודע איזה מנוע יש לך (עם טורבו במקור, בלי טורבו במקור...). אתה גם היית מספיק יהיר כדי לנזוף באחרים על תשובה לגיטימית. לא לדעת ולשאול בפורום זה בסדר, בשביל זה יש פורום. אבל - גם לשאול צריך לדעת. תעשה מחקר קטן, תבדוק איזה מנוע יש לך, מה זה ציפ, איך זה עובד וכשאתה מבין מה אתה צריך - תשאל.

באמת מקווה שעזרתי

הכל ברוח טובה

פורסם

הנוהל כאן הוא אחד כזה שמצריך ממך, פותח השרשור, לפני בקשה משאר הגולשים לנדב לך מידע, זה שתנדב מידע ראוי בכדי שתוכל לקבל ייעוץ מהימן ולא חובבני.

אז עם כל הכבוד, אני לא מבין את הביקורת שנתת.

אתה רוצה ייעוץ ראוי? תן את דגם המנוע של המכונית. טיפ, הוא נמצא ברישיון הרכב.

כך נוכל לברר איזה דגם המנוע, אם יש לו טורבו או שאין, ואם הוא בעל פוטנציאל שיפורים בכלל...

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

• תוכן חדש...