Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5800 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי לכולם!

מידת הצמיגים שהג'ימני שלי נועל היא 205/70/15.

יש לצמיגים חמישה ברגי סגירה.

אם אני קונה/מקבל/משיג ג'אנט מגנזיום, במידה 15, עם חמישה ברגי סגירה, זה יתאים לג'ימני שלי?

צריך לדעת משהו מעבר לזה? או שכל "15" יתאים לי?

אני לא אשנה את הצמיג בינתיים, אותו הצמיג בדיוק, באותה המידה, השאלה שלי היא רק בעניין הג'אנט עצמו.

"15" הוא "15" בכל מצב ולא משנה מה המידה של הצמיג עצמו? או שדווקא כן?

אשמח לעצת מומחים.

שבוע נפלא

סוזוקי ג'ימני - רכב שחונה כמו מאזדה 2, נוסע כמו דיפנדר בשטח, כמו גולף 1600 בכביש והעלות שלו כמו היא כמו של אופניים

פורסם

קפיץ קפוץ......

(מנהלים לא לנעול ולא לכעוס, אני זקוק לעזרה ותשובה, אנא התחשבותכם)

סוזוקי ג'ימני - רכב שחונה כמו מאזדה 2, נוסע כמו דיפנדר בשטח, כמו גולף 1600 בכביש והעלות שלו כמו היא כמו של אופניים

פורסם
צריך לבדוק אופסט, מרווח ברגים ורוחב הג'נט (אם אתה לא רוצה להחליף צמיג)...

את המידה של הצמיגים לא, את הצמיג עצמו, עם הזמן (ונניח לצורך הדוגמא עם התאריך שיפוג), ברור שאחליף.

בגלל שאני עצמאי לחלוטין, אך מה לעשות, ישנם דברים שאין לי בהם מושג, אשמח לפירוט כיצד ואיך אני בודק את הדברים הנ"ל?

מרווח ברגים? ניתן למדוד למשל עם סרגל לא? נראה לי לא מסובך במיוחד.

רוחב הג'אנט? אם מידת הצמיגים שלי היא 205/70/15, אז רוחב הג'אנט הינו 70 לא?

תקנו אותי והעמידו אותי על טעויות.

אשמח לכל עזרה ותשובה.

פורסם

מצויין.

אז אם אני רוצה לשים ג'אנטים מגנזיום, במידה המדוברת, כל מה שאני צריך הוא לוודא שהג'אנט הינו 5.5 אינץ וההיקף הינו 15?

צודק? טועה? יש משהו שפספסתי?

פורסם
ושהמרווח ברים תואם לשלך.:lol:

בוודאי, תודה על התיקון.

אוקי, החכמתי, מצויין.

תודה רבה רבה.

פורסם

מיפתח הברגים כאמור.

וגם:

OFFSET - היסט: מרחק מרכז החישוק מהאופן.

הכל מוסבר בפרוטרוט באנגלית עם איורים מעולים באתר הזה:

http://www.carbibles.com/tyre_bible_pg4.html

תגיד אם אתה עדיין מסתבך.

עצה ידידותית: אל תזלזל בהיסט, יתכן מצד אחד שהגלגל לא יתאים לכנפיים ברכב שלך, או שתקטין את מפתח הגלגלים, הצר גם ככה של הג'ימני, דבר שעלול לגרום להתהפכות במהירויות נמוכות עוד יותר!

זה אמנם פחות נראה בעין מג'אנט אלומינים או מגנזיום, אבל הרבה הרבה יותר משמעותי!!!

לפני כמה שנים היה באחד האתרים (אולי ג'יפולוג) מאמר מצויין בנושא (בעברית) מומלץ לחפש אותו!

עריכה:

הנה המאמר: http://www.jeepolog.com/373.html

והנה גם הסבר קצרצר בעברית על אופ-סט (היסט) :http://www.jeepolog.com/105.html

פורסם

הרבה הרבה תודה ידידי.

עזרת לי מאוד להבין ולהחכים.

תבורך.

• תוכן חדש...