Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5764 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

יש לי שאלה כללית. האם יש אפשרות להחליף את צלחות הבלימה הקדמיות ברכב לקוטר גדול יותר? (נניח מ 260 מ"מ ל 280 מ"מ ) .

(כמובן שמדובר בהחלפה שכוללת צלחות/ רפידות / קליפרים תואמים )

בתודה מראש.

היסטורית רכבים: אלפא 33 -91' :wink: \ קליאו 1.4 -ידנית 2003:-o \ניסן טידה 1.6 אוטומטית 2007 :roll: \ מגאן דיזל ידנית 2008 - :-) \פלואנס 1.6 בנזין אוטומטית (:shock: ) \הונדה סיוויק -2010 ידנית :-D \...עכשיו אין כלום...

פורסם
שלום רב,

יש לי שאלה כללית. האם יש אפשרות להחליף את צלחות הבלימה הקדמיות ברכב לקוטר גדול יותר? (נניח מ 260 מ"מ ל 280 מ"מ ) .

(כמובן שמדובר בהחלפה שכוללת צלחות/ רפידות / קליפרים תואמים )

בתודה מראש.

תזדקק גם לג'אנט יותר גדול וגם כמובן לצמיגים שונים שאולי אינם מותרים ברשיון.

כדאי שתשאל שאלות אלו בפורום שיפורים.

פורסם
תזדקק גם לג'אנט יותר גדול וגם כמובן לצמיגים שונים שאולי אינם מותרים ברשיון.

כדאי שתשאל שאלות אלו בפורום שיפורים.

בוודאות לא צריך חישוק גדול יותר, יש לי חישוק 15" וצמיג 185 ויש רכבים עם חישוק 15 וצמיג 185 , וצלחות 280 מ"מ ההבדל היחידי זה שלרכבים עם דיסקים 280 מ"מ יש גם abs , אצלי אין (וגם אני לא הולך להתאים).

ולמה לא נשיג בלימה טובה יותר? , יש יותר שטח חיכוך לבלימה, ממה שהספקתי לקרוא קצת דווקא בגלל ה abs "נאלצו " להגדיל את קוטר הצלחת .

היסטורית רכבים: אלפא 33 -91' :wink: \ קליאו 1.4 -ידנית 2003:-o \ניסן טידה 1.6 אוטומטית 2007 :roll: \ מגאן דיזל ידנית 2008 - :-) \פלואנס 1.6 בנזין אוטומטית (:shock: ) \הונדה סיוויק -2010 ידנית :-D \...עכשיו אין כלום...

פורסם

גם אני עובד על פרוייקט כזה פיאט פונטו 1.2 דור 1.

אם הייתה אומר איזה רכב יש לך ומה האפשרויות היה עוזר.

למשל פיגו משתמשים בסט של ברלינגו.

בפיאט אפשר סט של GT מה שאין למצוא חלקים.

תנסה את EBAY ואז תוכל להריץ חיפוש צלחות בלימה לרכבך וגדלים וכך תדע מה מקביל לשלך.

אצלי יש לי מתלה רזרבי והשבוע אחפש מפיאט פונטו 1.6 שהקוטר יותר גדול מ-240 שלי ל-257 מ"מ ואראה אם יתאים.

על הדרך תצטרך כנראה את יחידת הבוסטר.

אין צורך בגנט גדול יותר אם תלך על מידה אחת גדולה יותר .

לעניין קרארספורום קראתי הרבה בנושא ועדיין שוללים את השיפור הזה לעומת דיסקיות וצלחות איכותיות.

לדעתי אני מאמין בהגדלת הצלחת והקליפרים וכל הקשור מסביב

פורסם
...ולמה לא נשיג בלימה טובה יותר? , יש יותר שטח חיכוך לבלימה...

פיזיקה פשוטה ידידי-

כאשר אתה לוחץ על הברקס יש את הכוח שאתה מפעיל ויש את התוספת שמערכת ההגברה (הבוסטר) נותנים. אחרי כל המשחקים עם קוטרי הבוכנות וכו' בשורה התחתונה נמסר לבלמים כוח מסויים והוא לא תלוי בגודל הרפידה. לא משנה אם תעביר את אותו כוח למשטח בלימה (רפידה) בעלת שטח X או לרפידה בעלת שטח 2X, הכוח ישאר קבוע.

עכשיו, כפי שכולנו יודעים כוח החיכוך (הוא למעשה כוח בלימה של הבלמים) שווה למקדם חיכוך כפול הכוח הנורמלי. הכוח הנורמלי שווה לכוח שנמסר לבלמים. בקיצור במידה ותגדיל את שטח הרפידה אתה תקטין את הלחץ (כי לחץ שווה כוח חלקי שטח), אך הכוחות לא ישתנו.

מה שזה נותן זה לינאריות טובה בהפעלת הכוח, אבל לא בלימה חזקה יותר. לדעתי בפועל לא תרגיל הבדל ששוה את הפרויקט, אבל אני בכל מקרה מעביר את השרשור לפורום שיפורים, יכול להיות שלהם תובנות אחרות.

פורסם

מה עם עובדה שבצלחת גדולה יותר קליפר ורפידות יושבים רחוק יותר מהמרכז ולכן יש להם מנוף גדול יותר שמופעל על הצלחת?

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

אני מבקש לעשות את ה"פרוייקט" הזה הרבה יותר פשוט ממה שזה נשמע.

סה"כ מדובר לקחת את קיט "צלחת-קליפר-רפידות " של אותו רכב , מאותו שנתון , עם אותם מידות צמיגים / חישוקים . השוני : לרכב התורם נפח מנוע גדול יותר ומצוייד עם מערכת abs , וכמובן צלחות בלימה בקוטר גדול יותר.

האם בגלל שמדובר באותם רכבים , זה יהיה קל יותר? (אני משער , שאפילו הנבה היא אותו הדבר )

פורסם

כמו שהציעו לך , אם באמת זה אותו רכב, רק השוני הוא הABS, אני הייתי ממליץ לך להחליף אבל בתנאי שאתה גם מחליף את הבוסטר, אך אני לא חושב שיהיה לך אפשרי בגלל כל הצינורות שהולכים לABS, לכן מה שאני ממליץ לך זה לבדוק לעומק אם זה אכן אותו בוסטר והכל אותו הדבר כמו הרכב שלך.

אם הכל אותו הדבר. כלומר קוטר בוכנה, ננפח של המשאבה מרכזית, וגודל הבוסטר. רק הצינורות שונים ושהם מנותבים לABS, אז בהחלט הייתי עושה את ההחלפה,

A.R.T Performance

פורסם

תבדוק גם מחיר של רפידות טובות יותר במידה הנוכחית.

יכול להיות שזה יתן לך את השיפור שאתה מחפש בעלות ריאלית יותר מבחינה של החלפת חלקים וחיפוש קומבינות.

מתחדשת*

פורסם
השאלה מה אתה מתכוון להשיג בזה? בלימה טובה יותר לא בהכרח תקבל.

אני מבין את הבחור, גם לי עלה רעיון כזה כאשר חיפשתי בנרות צלחות בלימה לאלמרה 1.5 הנדירה , ברנו רצו 450 ש"ח לפני מע"מ לכל יחידה ! ולקח לי הרבה זמן למצוא תחליפי , כי כל מה שמצאתי היו צלחות לאלמרה 1.8 הפופולרית הרבה יותר. אבל בסוף מצאתי :-o

פורסם
מה עם עובדה שבצלחת גדולה יותר קליפר ורפידות יושבים רחוק יותר מהמרכז ולכן יש להם מנוף גדול יותר שמופעל על הצלחת?

בינגו.

בנוסף סט גדול יותר מסוגל לטפל ביותר חום. למשל אם אתה בירידות של הרי אילת מכביש 12...

Porsche 911 GT2

BMW 335i 2011

Mini Cooper JCW 2009 - GONE

BMW M3 2006 - SOLD

פורסם

וכמה פעמים הבן אדם הממוצע מגיע לכביש המדובר או מגיע למצב שבאמת הוא הולך לאבד בלמים כי הם מתחממים לו? מה אנחנו בשנות החמישים של המאה הקודמת?

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

קח בחשבון שהגדלת כח הבלימה, טובה ככל שתהיה, לא שווה הרבה אם הצמיג לא איכותי מספיק...

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

וגם בקלות אפשר להגיע לקילקול רציני של BIAS קידמי/אחורי - אומרים עד כדי מצב של הרעה ביכולת לבלימה עקב ABS שיפעל הרבה יותר.

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

• תוכן חדש...