Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5749 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר לבטים רבים אם למכור את הרכב או שלא החלטתי להשאיר את החיה בבית. הרכב המדובר הוא אימפרזה WRX שנת 2006 שעברה שלב שידרוגים ראשוני הכוללת: צנרת 3' של בורלה מהמנוע לדוד, ניהול מנוע של ECUTEK , משאבת דלק וולברו 255, גאנטים של BBS וצמיגים במידה 225-45-17.

לרכב 75,000 ק"מ עכשיו עבר טיפול שבו הוחלפו הרפידות והצלחות של הבלמים לכן שידרוג מערכת הבלימה ישקל בהמשך.

מטרות השידרוג:

1. הקטנת תת ההיגוי בכניסה לפניות מהירות.

2. שיפור ההתנהגות הכללית של הרכב.

3. העלאת הספק המנוע.

הרכב משמש אותי בעיקר לסופ"ש אך עדיין חשוב לי שרמת איכות הנסיעה תפגע כמה שפחות למרות השיפור בהתנהגות.

תקציב: 15-20 אלף ש"ח.

חשבתי בנושא שיפור ההתנהגות על סט קוויליברים של טין או חברה אחרת ברמה הזו.

בנושא שידרוג ההספק אני פתוח להצעות ואשמח לקבל התייחסויות של בעד ונגד להצעות שיעלו.

חשוב לציין ששיפור ההתנהגות הוא העיקר בשדרוג הזה והדגש הוא עליו ופחות על העלאת ההספק.

זוהי ההזדמנות של חברות השיפורים כאן בפורום להציע את הרעיונות שלהם ולקבל עבודה בתמורה, פרט לכך אשמח לקבל הצעות לבעלי מקצוע שמתמחים באימפרזות ואינם מפרסמים פה כדי שאוכל לקבל מהם הצעות.

תודה רבה לכל העונים מבטיח לעדכן בהמשך.

פורסם

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=318638&highlight=wrx

השיפור בהתנהגות מורגש ותת היגוי ירד.

השלב השני, אליו לא הגעתי עדיין, הוא החלפת מוטות הפיתול (sway bars) הקידמיים והאחוריים למידה של 22 מ"מ. קויילים יפגעו משמעותית בנוחות היומיומית (לא שזה כזה להיט כמו שזה).

אגב, לא יודע מה מצב הצמיגים, אבל שם המקום להתחיל.

פורסם

ממליץ לפני קוילאוברים/בולמים קפיצים להתקין סט אנטירולים.

השינויי משמעותי מאוד מבחינת ההתנהגות!

בברכה,

אייל

BMW M135I

פורסם

האמת היא שאני ממליץ לעבוד הפוך. קודם קפיצים\בולמים ואחר-כך אנטי רולים.

קפיצים מקשיחים את הרכב גם מפני זוויות גלגול וגם זוויות נסיקה וצלילה ולכן עדיף להתחיל שם לשיפור התנהגות כללי. קפיצים גם לא מעבירים משקל ולכן מגבלות האחיזה עולות. מומלץ גם לבצע כיוון פרונט.

אנטי רולים מסייעים רק לזוויות גלגול ובשל אופן העבודה שלהם, הם מעבירים משקל לגלגל הנגדי. מבלי להכנס יותר מידי לפרטים, מעבר לערכים מסויימים הרכב יאבד את האחיזה. כמו-כן, יש לתת את הדעת לגבי המידות (הקשיחות) הרצויה קדימה\אחורה. יש להם השפעה גדולה על ההתנהגות (תת היגוי\היגוי יתר).

כמו-כן ככלל אצבע, ככול שהקפיצים קשיחים יותר, מוטות הפיתול שידרשו הם חלשים יותר ולהפך. יש נסיון (אפילו פה בפורום) לייצר מכוניות סופר קשיחות - גם קפיצים\קויילים וגם אנטי רולים עצבניים- זה לא תורם לבטיחות ולא לאחיזה שכן על הכביש הציבורי, מכונית קשיחה פשוט מקפצת על הכביש...

הסדר שאני ממליץ:

צמיגים

קפיצים (או קויילים, למרות שלרוב זה אובר קיל) + כיוון פרונט (נדרש כחלק מהתהליך בכל מקרה)

מוטות פיתול

פורסם

תודה לכל העונים עד כה.

צמיגים כמו שהוזכר וגם אני מסכים הם החלק החשוב לכן הם כבר בהזמנה והם לא חלק מהתקציב של השדרוג הנ"ל. הצמיגים הם בריגסטון פוטנזה re070 המצויינים.

אשמח לשמוע הצעות ודעות נוספות, תודה.

פורסם

אכן צמיגים מעולים. אופציות נוספות הן:

Dunlop direzza Z1 Starspec

יוקוהמה אדוון נואבה

Toyo R1R לתקציב נמוך יותר.

אגב, כמה עלו הבריג'סטונים?

פורסם

לא ממליץ על ה-R1R לשימוש יומיומי. הצמיג מרעיש מאוד!

עוד צמיג ששווה לבדוק הוא ה- hankook ventus k110 - הצמיג הזה מקבל תשבוחות בחו"ל ונותן בראש גם לסטים ידועים ונחשבים ולאחרונה הגיעו לארץ סטים טריים ובמחירים טובים.

אני החלפתי לסט כזה מטויו T1R והשיפור מורגש בכל פרמטר (אחיזה, רעש, נוחות...).

בברכה,

אייל

BMW M135I

• תוכן חדש...