Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5810 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

עד לפני כשבוע היו מורכבים על הסיויק שלי (96 קופה) 4 צמיגי GOODYEAR EAGLE F1 (ג'נט "16 195/45).

הייתי מאוד מרוצה מהצמיגים - אחיזה מעולה פנייה מדויקת ושקט מופתי.

לפני כשבוע החלפתי את זוג הצמיגים הקדמיים לTOYO T1R לאחר שקראתי המלצות חמות בפורום על הצמיג והבנתי שאין הבדל גדול בינם לבין הGOODYAER.

בעת החלפת הצמיגים העברתי את זוג החדשים לאחור ואת הזוג שנשאר העברתי לקדמת הרכב, כלומר כרגע בחלק הקדמי מורכב זוג ה-GOODYAER ומאחור מורכב זוג ה-TOYO.

מאז שהחלפתי את הצמיגים הרגשתי שינוי לרעה ביציבות הרכב בפניות.

קשה להסביר אך ברגע הפניית הגה ההרגשה היא שהזנב מכניס את החרטום לתוך הפנייה, בנוסף משחק עם הההגה במהירות הגבוהה מ-80 שוב גורם להתנהגות מוזרה שלא הכרתי קודם לכן.

האם נשמע לכם מוזר או בסדר, והאם ישנה אפשרות שהתופעה נובעת מההבדל בין שני סוגי הצמיגים ?

פורסם

קודם כל לשאלתך, כן. סביר מאוד להניח שהתופעה שאתה חווה נובעת מהעובדה שיש לך על האוטו 2 צמיגים ישנים ו2 צמיגים חדשים וסביר להניח שגם אם היו מאותו דגם היית מרגיש הבדל ולו בגלל ההבדל בגיל ובשחיקה של הזוג הישן מול הזוג החדש.

אם הייתי אתה הייתי משלים לסט שלם של אותו צמיג.

אגב, בגרמניה לדוגמה לא ניתן לערבב בין סטים של צמיגים. או כולם אותו דבר או שאתה יורד מהכביש. גם באופנועים וגם במכוניות.

בארץ כמובן שהמודעות לנושא נמוכה מאוד עם גישת ה"יהיה בסדר" וההסתפקות בבינוניות אבל זה כבר לסיפור אחר...

בקשר להתנהגות הספציפית, ובכן.. לא ברור מההודעה שלך מה בדיוק אתה מרגיש וכיצד מאופיינת בדיוק ההתנהגות ה"המוזרה". אם תפרט יותר נוכל גם לעזור יותר.

פורסם

שמע, T1R אינו צמיג מושלם.

לדעתי F1 עדיפים. אבל הם יקרים ב-50% וגם לחברים שלי היו לפחות 4-5 בעיות איכות איתם.

מבחינת אחיזה גרידה T1R קרוב/זהה.

מבחינת מה שקורה לך אני מהמר על כך שF1 שלך מאחור קיבלו שחיקה לא סימטרית ועל הציר הקידמי זה גורם לך להרגשות/תופעות מוזרות.

לחץ אוויר בסדר?

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

אם שני ה F1 בני יותר מ 3, זו הזדמנות טובה להעיף אותם לפח ולהתקין רביעייה מאותו דגם ומאותו תאריך יצור

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

פורסם

הי.

מה שאתה מתאר נשמע הגיוני.

עשית בשכל כששמת את הצמיגים החדשים מאחור!

עשית פחות בשכל:| כשקנית רק זוג..

עכשיו לבעיה.

נתקלתי לא פעם בצמיגים חדשים, שאיכותם הייתה ירודה לעומת הצמיגים הישנים יותר.

זאת אומרת, שיש סיכוי שהF1 למרות היותם ישנים יותר (לא ציינת בני כמה הם וכמה ק"מ הם עברו), עדיין אוחזים טוב יותר מה T1R החדשים.

ואז מה שקורה הוא, שבחלק הקדמי יש לך יופי של אחיזה והיגוי, אבל אז החלק האחורי לא ממש מצליח לעקוב.

בעקבות זה אתה מרגיש "פסיעה" של החלק האחורי שמתבטאת בתחושה שהזנב "מכניס" את החרטום לכיוון הפניה.

ברכב ליסינג של ההורים שלי, החליפו את זוג הצמיגים הקדמיים המקוריים של הרכב (ברידג'סטון בני שנתיים עם 65K שהיו קצת שחוקים בדפנות) בצמיגים חדשים לגמרי מתוצרת "ספורטיבה" :shock:

העבירו את המקוריים לפרונט ושמו את החדשים מאחור.

התוצאה הייתה, מלא היגוי יתר! 8) הברידג'סטון למרות גילם ה"מופלג", אחזו טוב משמעותית מהחדשים. (גם בגשם)

אצלך אמנם לא שמת סתם צמיגים עלומי שם, אלא צמיג עם ביקורות לא רעות בכלל, אבל עדיין לטעמי ה F1 אוחזים טוב יותר. (בעיקר ברטוב).

לא סתם הוא עולה כמעט כפול במחיר..

נסה להחליף את הצמיגים בין הסרנים ולראות אם התופעה נעלמת..

כמו שכתבו לך, יכול להיות שהצמיגים (F1) קיבלו שחיקה לא סימטרית. (למרות שהתופעה שלך באה לידי ביטוי בבעיות אחיזה בחלק האחורי..)

בהצלחה!

RACING! Because football, baseball, bowling & golf only require ONE BALL!!

פורסם

אני לא גאון גדול, אבל הצמיגים החדשים וה"טובים" מאחורה והישנים מקדימה? הסיוויק היא הנעה קדמית, לא יותר נכון להרכיב ההיפך? שוב אני לא ממש מבין בדברים האלו, אבל לוגית נראה שעדיף אחיזה גבוה איפה שמערכת ההיגוי וההנעה.

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

פורסם

גם אני חושב שאת הצמיגים החדשים צריך להרכיב מקדימה.

תקנו אותי אם אני טועה...

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

אם כבר,

מבחינה הגיונית שהזוג החדש מאחורה והישן מקדימה

בגלל שהגלגלים הקדמיים אחראים על ההיגוי משמע שיש לנהג שליטה עליהם.

מאחורה אם הצמיגים יהיו שחוקים והזנב יברח 90% מהנהגים לא ידעו להתמודד עם מצב שכזה.

בקיצור עדיף להחליף סט של ארבעה צמיגים!נקודה!

פורסם
גם אני חושב שאת הצמיגים החדשים צריך להרכיב מקדימה.

תקנו אותי אם אני טועה...

תלוי, המצב המומלץ לאדם הממוצע הוא לשים את הזוג החדש מאחור כי 99% מהנהגים לא ידעו להתמודד עם איבוד אחיזה בציר האחורי שיהיה במידה ויהיו שם צמיגים ישנים יותר/פחות אוחזים.

פורסם

דווקא נראה לי שההגיון מגיע מהסכנה שצמיג הישן יתפוצץ ולכן מורכב מאחור ולא בגלל איבוד אחיזה מאחורה בגלל שחיקה גבוהה.

Para comer bien hay que saber manejar

"Dona Rosa"

פורסם
שלום,

עד לפני כשבוע היו מורכבים על הסיויק שלי (96 קופה) 4 צמיגי GOODYEAR EAGLE F1 (ג'נט "16 195/45).

הייתי מאוד מרוצה מהצמיגים - אחיזה מעולה פנייה מדויקת ושקט מופתי.

לפני כשבוע החלפתי את זוג הצמיגים הקדמיים לTOYO T1R לאחר שקראתי המלצות חמות בפורום על הצמיג והבנתי שאין הבדל גדול בינם לבין הGOODYAER.

לדעתי, יש כאן בפורום הערכה קצת מוגזמת לצמיגי טויו.

היתרון של הצמיגים האלה - המחיר. לא מדובר בצמיגים רעים, אבל אני חושב הבין T1R לF1 יש הבדלים, והם לא לטובת טויו.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אבל בדר"כ בהנעה קידמית, הרכב נכנס לתת היגוי, והחלק האחורי לא מחליק, ואם הוא מחליק, הוא חוזר מהר חזרה.

תקנו אותי אם אני טועה.

פורסם

מהנסיון שלי על איביזה, ההבדל הF1 לT1R לא גדול כמו שאתם חושבים.

לדעתי, הF1 כבר שחוקים וחייבים החלפה.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם
אבל בדר"כ בהנעה קידמית, הרכב נכנס לתת היגוי, והחלק האחורי לא מחליק, ואם הוא מחליק, הוא חוזר מהר חזרה.

תקנו אותי אם אני טועה.

לא מדוייק.

האינסטינקט של הנהג במקרה של היגוי יתר, הוא דבר ראשון להילחץ מהמצב.

בעקבות הלחץ והחוסר מיומנות, הנהג יפנה המון הגה לכיוון הנגדי של ההחלקה ובדרך כלל זה יגמר רע! (אני לא מדבר על היגוי יתר ב30 קמ"ש).

בדרך כלל זה יגמר ב"סטירה" לכיוון הנגדי. או ב"פיש טייל" (זנב דג). זהו מצב שהנהג מתקן יותר מידי לצד אחד ואז הרכב חוטף "סטירה" לצד השני וחוזר חלילה, עד הספין שיגיע בשלב כזה או אחר. (או שזה יגמר בנתיב הנגדי בתאונה חזיתית)

ככל שהמהירות עולה, כך יהיה קשה יותר לשלוט ברכב! ואם זה קורה בכביש רטוב, אז בכלל הנהג הסטנדרטי יכול להגיד שלום לרכב.

ראיתי בLIVE המון תאונות כאלה בירידות מירושלים. (בעיקר בגשם).

לעומת זאת, האינסטינקט של הנהג במקרה של תת היגוי, ברוב המקרים יהיה גם התיקון הנכון- להרפות מדוושת הגז- אולי אפילו ברקס.

הלחוצים גם יפנו עוד קצת הגה לכיוון הנסיעה המקורי. וזהו הסיטואציה נגמרת. (הנכון דרך אגב, זה לא להפנות עוד הגה פנימה. עדיף להשאיר את ההגה בכיוון המקורי- עוד משחק עם ההגה עלול להקטין את האחיזה ובכך להקשות על החלק הקדמי לקבל אחיזה מחדש..)

לכן, תמיד עדיף לשים את הצמיגים הטובים יותר מאחור. (תיקון, תמיד עדיף לקנות רביעייה זהה ולעשות גם כיוון פרונט מיד עם הקניה!!)

כל זה מתייחס לנהג הסטנדרטי. למרות שגם נהג מיומן יכול להיות מופתע מזנב שבורח במהירות של 80 קמ"ש ומעלה, בלי אזהרה מוקדמת..

עודד.

RACING! Because football, baseball, bowling & golf only require ONE BALL!!

פורסם
לדעתי, יש כאן בפורום הערכה קצת מוגזמת לצמיגי טויו.

היתרון של הצמיגים האלה - המחיר. לא מדובר בצמיגים רעים, אבל אני חושב הבין T1R לF1 יש הבדלים, והם לא לטובת טויו.

T1R אוחזים מעולה.

והם זולים.

יש להם מגרעות כמו שחיקה קצת מהירה, דופן רכה, אי סימטריות וכו'.

בסה"כ תמורה מעולה למחיר.

זה הכל.

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

• תוכן חדש...