Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5806 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם

בדרך כלל אני כותב בפורום אספנות אך הפעם אני חושב שיותר מתאים לשאול את השאלות כאן

למי שלא מכיר יש פורד אסקורט דור ראשון (הצהובה) מנוע אטמוספרי משופר סעפת 4 ל1, דוד זרימה חופשית, 2 ווברים 40 כפולים,

הבעיה: הרעש הורג אותי אי אפשר לדבר בלי לצעוק רדיו בפול וכדומה.

חשבתי על הפיתרון של להוסיף עוד דוד השתקה בזרימה חופשית ז"א שני דודים בטור.

דעתכם בבקשה לחיוב ושלילה.

דורון

פורד אסקורט ‏‎Mexico MK1 RS ,

פורסם

עם קרבורטורים תמיד רועש :twisted:

ולגביי מה שהצעת ומה שאני ביצעתי אצלי ברכב.

שמתי דוד מעבר באמצע ואגזוז מקורי, ועכשיו הרכב שקט ולא חופר.

זה קשה לנסוע עם רכב רועש ביום יום.

ומבחינת הביצועים נשאר אותו הדבר.

פורסם
עם קרבורטורים תמיד רועש :twisted:

ולגביי מה שהצעת ומה שאני ביצעתי אצלי ברכב.

שמתי דוד מעבר באמצע ואגזוז מקורי, ועכשיו הרכב שקט ולא חופר.

זה קשה לנסוע עם רכב רועש ביום יום.

ומבחינת הביצועים נשאר אותו הדבר.

ברור לי שדוד מקורי יותר שקט אבל גם יותר פוגע בזרימה ,אשמח לדעות נוספות לגבי שני דודי זרימה חופשית בטור.

דורון

פורסם

טעות שלי.

דוד אחורי מקורי של רכב עם הספק גבוהה יותר כמו ברכבי דיזל לדוגמא.

וגם נותן "רעש" יפה כי היציאה היא קטנה.

אצלי שמתי של קסרה HDI.

פורסם

אתה בכיוון הנכון.

שני דודי מעבר לא יפגעו בביצועים.

רצוי שהדודים יהיו גדולים בנפחם ככל הניתן.

איכות הדודים מאוד משמעותית, יכולים להיות שני דודים שעל פניו נראים דומים מאוד, אך רמת ההשתקה שלהם תהיה שונה.

אני ממליץ להתייעץ עם החברה הנחמדים מ http://tig-art.com ,הדודים שמיוצרים על ידם משתיקים מאוד.

כשמישהו צועק טיפש ואני מסתובב, זה אומר שאני טיפש?

פורסם

"אני ממליץ להתייעץ עם החברה הנחמדים מ http://tig-art.com ,הדודים שמיוצרים על ידם משתיקים מאוד."

כמו שנאמר, " אור לגויים ".

דוד מעבר שנמכר אצלהם במחיר הזוי נמכר אצל "אגזוזן" פשוט בעשירית המחיר.

אבל זה טוב, תמשיכו לבזבז את הכסף שלכם במקום להפעיל את הקופסא שאתם קוראים לה "שכל". :?

עכשיו מובן העניין שבן-אדם "נורמאלי" מפעיל רק עשירית מהשכל שלו בכל חייו.:roll:

הרבה פה ייחלקו עליי, אבל שיהיה, מי ישמע הם המציאו את הגלגל.

חח.

עלוב. :roll:

פורסם

על מנת להמשיך את הדיון.

לי ברור דבר אחד ,הדרך היחידה לבדוק את נצילות הדודים והשפעתם על ההספק היא על דיינו(בדיקת הספק על הגלגלים) אבל.... ניסוי מסוג זה יקר ולא בא בחשבון מבחינתי .לגבי התקנת דוד סטנדרטי של רכב עם הספק/נפח גבוהה יותר אני ממש לא בטוח. המנוע שלי מגיע לשיא ההספק שלו באזור 7000 סל"ד שזה אומר כמות אויר גדולה שהופך לגזים ואמור להיתפנות בקלות יחסית דרך האגזוז. דוד של רכב דיזל לדוגמא מגיע לשיא עקומת הההספק מוקדם מאוד יחסית ולכן כמות הגזים שיש לפנות נמוכה. שוב הכל תאוריה !

לגבי שני דודים זרימה חופשית בטור : התאוריה שלי אומרת שעוצמת הרעש תרד השאלה בכמה ,נניח שדוד אחד משתיק ב 50% בכמה ישתיקו שניים ???

דורון

פורסם

אין כמו נוסחאות מדויקות

לא בטוח שדוד ישתיק לך ב- 50% ולא בטוח ששתיים יעשו עבודה יותר טובה מאחד

מניסיון על האוטו שלי , יש לי רק דוד אחד אבל ממש גדול (מטר אורך 40 ס"מ קוטר ) וצנרת 3"

והאוטו ממש שקט ,

המשחק פה הוא בדוד ובכמה חומר שמים בפנים (צמר פלדה או מה שזה לא יהיה )

בכל אופן , הדודים של סרדין הוכחו כסופר מעולים רק עולים ביוקר אם זה מעל למגבלות התקציב

אתה יכול לנסות ללכת למישהו סטייל "סלינס" שיבנה לך דוד , תגיד לו מה בידיוק אתה רוצה ותשב לו על הראש

שיכניס הרבה חומר פנימה , רק תוודא שהצינור שעובר בפנים יהיה בקוטר כמו כל מערכת הפליטה וישר

בהצלחה

פורסם

חח.

עלוב. :roll:

לפני יומיים לא ידעת מה זה פלטת דקומפרסיה ועכשיו נעשית כבר מומחה למערכות פליטה.

יש לך בכלל מושג איך נראית רצפה של אסקורט שאתה ממליץ לו על דוד מרכב אחר?.

המוצרים של סרדין מעולים. זה שאתה לא מוכן לשלם על איכות זה כבר עניין שלך.

חוץ מזה תמיד כדאי להתייעץ עם מומחה, גם אם אתה בסופו של דבר לא קונה ממנו את המוצר.

כשמישהו צועק טיפש ואני מסתובב, זה אומר שאני טיפש?

פורסם
אין כמו נוסחאות מדויקות

לא בטוח שדוד ישתיק לך ב- 50% ולא בטוח ששתיים יעשו עבודה יותר טובה מאחד

מניסיון על האוטו שלי , יש לי רק דוד אחד אבל ממש גדול (מטר אורך 40 ס"מ קוטר ) וצנרת 3"

והאוטו ממש שקט ,

המשחק פה הוא בדוד ובכמה חומר שמים בפנים (צמר פלדה או מה שזה לא יהיה )

בכל אופן , הדודים של סרדין הוכחו כסופר מעולים רק עולים ביוקר אם זה מעל למגבלות התקציב

אתה יכול לנסות ללכת למישהו סטייל "סלינס" שיבנה לך דוד , תגיד לו מה בידיוק אתה רוצה ותשב לו על הראש

שיכניס הרבה חומר פנימה , רק תוודא שהצינור שעובר בפנים יהיה בקוטר כמו כל מערכת הפליטה וישר

בהצלחה

סליחה על הבורות איזה רכב יש לך.

דורון

פורסם

שני הסנטים שלי:

1. המשתיק העיקרי הדומיננטי הוא האחורי

2. הוספה של דוד אמצעי היא כמעט-חסרת משמעות מהנסיון שלי. דוד אמצעי טוב בעיקר לטיפול ברזוננסים שמתקבלים בתוך האוטו בנסיעה או בעמידה - רעידות מעצבנות שפותחות אומים וברגים, מרעידות את המראות, ומשקשקות פלסטיקים חופשיים.

ראיתי רכבים עם צנרת 2.5, שני דודים אמצעיים ודוד סופי פתוח - והרכב הרעיש בטירוף.

דוד סופי ראוי פותר את הבעיה.

כמו שהציעו פה לפני -

דוד יוקרה מבית היוצר של גיא סרדין אמור להיות פתרון ראוי (אם כי יקר)

פתרונות אחרים יהיו בנייה עצמית או אצל סדנא מוכרת פחות - אלא שאתה תשלם על עקומת הלימוד של הבונה ולאוו דווקא תקבל תוצאות אופטימליות.

אופציה שלישית - שגם היא עלתה פה היא שימוש בדוד סטוק של רכב מתאים - מי אמר אחד מדגמי הטורבו שמסתובבים בארץ ונמצאים כמו זבל בפירוקיות ויכולים להיות ניסיון מעניין וחסכוני

בכל מקרה, האילוץ העיקרי הוא העבודה במקרה הזה - התקנה ופירוק של הדוודים, יחד עם המקום שיש לך מתחת לרצפת הרכב הם אלה שיכריעו לגבי הפתרון שייבחר.

נ.ב. - אדרנלין ג'אנק, דוד באורך מטר זה קל, אבל 40 ס"מ קוטר זה חתיכת טיוב - הדוד עגול או אובלי?

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם
שני הסנטים שלי:

1. המשתיק העיקרי הדומיננטי הוא האחורי אתה יוצא מנקודת הנחה ששני הדודים אינם זהים נכון?

2. הוספה של דוד אמצעי היא כמעט-חסרת משמעות מהנסיון שלי. דוד אמצעי טוב בעיקר לטיפול ברזוננסים שמתקבלים בתוך האוטו בנסיעה או בעמידה - רעידות מעצבנות שפותחות אומים וברגים, מרעידות את המראות, ומשקשקות פלסטיקים חופשיים.

ראיתי רכבים עם צנרת 2.5, שני דודים אמצעיים ודוד סופי פתוח - והרכב הרעיש בטירוף.

דוד סופי ראוי פותר את הבעיה.

כמו שהציעו פה לפני -

דוד יוקרה מבית היוצר של גיא סרדין אמור להיות פתרון ראוי (אם כי יקר)

פתרונות אחרים יהיו בנייה עצמית או אצל סדנא מוכרת פחות - אלא שאתה תשלם על עקומת הלימוד של הבונה ולאוו דווקא תקבל תוצאות אופטימליות.

אופציה שלישית - שגם היא עלתה פה היא שימוש בדוד סטוק של רכב מתאים - מי אמר אחד מדגמי הטורבו שמסתובבים בארץ ונמצאים כמו זבל בפירוקיות ויכולים להיות ניסיון מעניין וחסכוני

בכל מקרה, האילוץ העיקרי הוא העבודה במקרה הזה - התקנה ופירוק של הדוודים, יחד עם המקום שיש לך מתחת לרצפת הרכב הם אלה שיכריעו לגבי הפתרון שייבחר.

נ.ב. - אדרנלין ג'אנק, דוד באורך מטר זה קל, אבל 40 ס"מ קוטר זה חתיכת טיוב - הדוד עגול או אובלי?

בגלל שאני עושה את הכל לבד כולל צנרת כולל בניית דודים העבודה היא חסרת משמעות. אין לי רצון להמציא את הגלגל! הכוונה שלי

להרכיב שני דודי אחוריים זרימה חופשית זהים בטור,אחד מתחת לרכב ואחד בסוף. כמו שכתבתי קודם אני מעוניין ללמוד מנסיונם של אחרים כדי לקצר את עקומת הלמידה.

דורון

פורסם
לפני יומיים לא ידעת מה זה פלטת דקומפרסיה ועכשיו נעשית כבר מומחה למערכות פליטה.

יש לך בכלל מושג איך נראית רצפה של אסקורט שאתה ממליץ לו על דוד מרכב אחר?.

המוצרים של סרדין מעולים. זה שאתה לא מוכן לשלם על איכות זה כבר עניין שלך.

חוץ מזה תמיד כדאי להתייעץ עם מומחה, גם אם אתה בסופו של דבר לא קונה ממנו את המוצר.

זה נקרא למידה מהירה, אפילו שאין קשר בין פלטת דקומפרסיה למערכות פליטה.

אין לי מושג איך נראת רצפה של אסקורט, אבל הכוונה שלי זה ניסוי וטעייה וככה לומדים לפני שהופכים להיות "מומחוי".

או שאני טועה? תקן אותי אם אני טועה.

ולגביי הדודים אני בטוח שהם עושים את העבודה וכל מי שהתקין אותו ברכב, אני שמח בשבילו.

פורסם

א. אצלי באוטו יש דוד עגול (אגב, נבנה לפי מידות שלקחנו מהרכב ולא השארנו ס"מ מקום )

ב. הרכב שלי , אאודי A4 טורבו

אם אתה רוצה לבנות מערכת פליטה שלמה מנירוסטה, ממליץ לך בחום לפנות לאסף מסדנת ART PROFORMANCE

הוא בנה לי את מערכת הפליטה באוטו , הוא יידע לעשות לך הכי טוב לפי הדרישות שלך

ובלי קשר, שני דודים באותו גודל נראה לי מייותר, ממה שיצא לי לראות בחיים , דוד אמצעי (מכונה בד"כ "נקניק") הוא הרבה יותר ארוך ובעלי קוטר יותר קטן (מאמין בגלל חוסר מקום )

נ.ב

המשתיק הכי טוב שאפשר לשים רכב אטמוספרי זה ללא ספק טורבו ! :lol:

• תוכן חדש...