Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5881 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למישהו פה יש ניסיון עם הוספת שפריצר מיים לאינטרקולר בסובארו GT.

אני בונה רכב ראלי לקטגוריה GT/WRX ומתלבט אם כדאי להוסיף את האופציה הזו שמותרת בתקנון אבל לא בטוח כמה זה משמעותי וכמה זה שווה את ההתעסקות שאומרת: א' לסחוב איתי ליטרים של מים לכל מרוץ, ב' אף פעם לא יהיו לי מיים במיכל של הווישרים.

אשמח לקבל התייחסותכם.

תודה

נדב

הפרוייקט הקטן(גדול) שלי למכירה, מכונית מרוץ ישראלית(לחצו כאן)

פורסם

נדב.

באימפרזה שלי מותקנת מערכת כזו תוצרת בית.

המערכת שלי מורכבת ממיכל נוזל שמשות נוסף ואני משתמש בשפריצרים מהשקיה הממוקמים מעל האינטר.

צריך לציין שזו מערכת מאוד בסיסית ואם אתה רוצה משהו רציני או שתרכוש מערכת ייעודית או שתבנה מערכת המבוססת על משאבת דלק.

רסס מים מאוד חשוב כאן כדי למקסם שטח מגע.

ועוד דבר נוסף- יכולת קירור של המים ידועה לכן גם האפקטיביות של כזה מערך גבוהה. אתה יכול להפעיל מערך כזה עם כפתור ידני או עם ציוד מתאים גם בהגיע בוסט מסויים נניח כשאתה מגיע ל 15 פי אס איי המערכת תיכנס לפעולה ותתיז מים על האינטר.

כמו"כ ישנה מערכת מקורית באסתי אתה יכול לנסות למצוא כזו.

ירון

החתימה הלכה לטייל ותיכף תשוב

פורסם

תפעול ופיקוד על המערכת הוא לא בעייתי כיוון שברכב ישב מוטק M48 שיכול לתת פקודה למשאבה.

שפריצר זה גם לא בעייה אפשר להתקין מרסס של שמשות כמו ברכבים חדשים.

השאלה אם זה שווה את הטרחה.

נדב

פורסם

חשבתי לעשות משהו כזה באאודי שלי.(היא ללא שיפורים audi a3 t )

שווה את המאמץ? האינטרקולר נמצא לפני הגלגל הימני, זה לא מפחיד שיושפרץ שם מיים ואז לא תהיה לי אחיזה?

עשיתי משהו כזה בבאגי שלנו. סתם בשביל הקטע.

תודה!

פורסם

לא נראה לי שזה ממומלץ ברכב שנוסע רוב הזמן בחול ואבק זה עלול לגרום לבוץ באינטרקולר ולסתום את הצלעות קירור באינטרקולר ולגרום לפעולה הפוכה מקירור לחימום

פורסם
לא נראה לי שזה ממומלץ ברכב שנוסע רוב הזמן בחול ואבק זה עלול לגרום לבוץ באינטרקולר ולסתום את הצלעות קירור באינטרקולר ולגרום לפעולה הפוכה מקירור לחימום

אני לא מפעיל את זה.. סתם עשיתי את זה בשביל הקטע.

אבל השאלה שלי אם שווה לעשות את זה באודי שלי.?

פורסם

נדב גם אני עשיתי את מה ש-Fifth Gear עשה,

רק שהוספתי ממטרה מהגינה, כן כן מה שאתה שומע!

ההתזה עובדת נהדר, מכסה את כל שטח האינטרקולר (חזית) ואף הסתרתי אותה מאחורי הלוחית רישוי.

לגבי תוצאות בשטח; לדעתי הן זהות, גם בימים חמים לא הורגש מי יודע מה הבדל ואם כן אז פסיכולוגי.

פורסם

כשאני מפעיל את הממטרות והאינטר חם המים מתאדים מעל גבי האינטר ואני חש את האדים כשמכסה המנוע פתוח.

זהו סימן בטוח להמרה של חום.

ירון

פורסם

לדעתי צריך למקד את השאלה -

האם האפקט (שקיים בוודאות) שווה ואף גובר על תוספת המשקל של המערכת + המים , ברכב שמיועד למירוצים ?

51 קג"מ :shock::lol:

פורסם

הכי טוב זה לקרר את זה עם גז כמו במערכת המקורית שעובדת עם ניטרוס .

ועם כבר להפעיל אותה עם מים אז יש צורך בריסוס עדין על כל האינטרקולר ולא להתיז אליו דלי של מים עם ממתרת גינה למה זה לא יתן כלום .

פורסם

משאבת מים של שפריצר חלשה מדי (חייבים מינימום 150PSI)

יש פיות התזה מעולם החקלאות, אשמש לקבל תמונה של פיה כזאת המותקנת אצל חברי הפורום שרשמו כאן.

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

פורסם

היום הנווט שלי יקיר הביא לי ספר לקרוא:

"Forced Induction Preformance Tuning"

הנה הקטע הרלוונטי:

"Intercooler water Spay

A good water spray onto the core of an air/air unit will increase its heat fejection efficiency up to about 8%. That might not sound much, but as we increase intercooler size it becomes more and more difficult to get a big efficiency increases...

... However, to be really effective a water spray arrangement has to dump a lot of water...

... Competiotion cars regularly have a 30 liter water tank which is sufficient for about 30 miles on a race circuit or rally stage...

זה ממשיך עם עוד הסברים על כיצד לעשות את זה יעיל ועל כך שכנראה המשקל הנוסף כן משתלם.

נדב

פורסם

נכון צריך רסס מאוד עדין כדי למקסם את פני השטח של המים המרוססים ע"ג האינטר.

בכל אופן גם שפריצר פשוט יעבוד ויקרר רק מה? הרבה פחות טוב כיוון שהרסס שלו לא דק מספיק.

בכדי לעבוד ברסס דק מספיק ואם לוקחים את זה ברצינות יש להשתמש במנוע חזק הקיים במכונות קפה וכן במשאבות דלק.

מנוע של וישרים לא ירים את המתזים החקלאיים - מניסיון.

ירון

• תוכן חדש...