Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

CLOSE\OPEN DECK-מה המשמעות?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5999 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נתקלתי במושגים האלו בהקשר של אימפרזות טורבו למיניהן ועמידה בהספקים.

מה המשמעות של הביטויים הנ"ל?

תודה.

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

פורסם

בקצרה, בהתחלת הייצור (לגאסי טורבו שנת 1992 והלאה המנועים יוצרו בשיטת ה- CLOSED DECK), עם התפתחות המנוע ועל מנת לחסוך בייצור סובארו עברו ל - OPEN DECK ובאמצע הדרך וכמובן בדגמי ה- STI הם ייצרו גם SEMI CLOSED DECK.

ההבדלים הם החיזוקים לצילינדר וככל שהוא מחוזק יותר כך הוא פחות נוטה להתעוות בבוסט וחום גבוהים יותר.

כמובן שעד היום כל סובארו שמעלים בה הספק בצורה קיצונית וכמובן רכבי הראלי כולם משתמשים ב- CLOSED DECK

אני מניח שהתמונות יסבירו את זה הכי טוב....

Open deck:

opendeck21.jpg

SEMI CLOSED DECK:

semicloseddeck21.jpg

CLOSED DECK:

closeddeck2.jpg

פורסם

אוקי, תודה.

ושאלה: איך מנוע CLOSE DECK מתמודד עם פינוי החום?

[שהרי יש לו פחות שטח מעברי מים מסביב לצילינדר.]

אגב, כל מנועי סובארו טורבו עובדים עם סליבים?

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

פורסם

כידוע אלומניום מעביר חום טוב יותר ממים(בסידרי גודל רבים- פי 400+-)

מעבר הולכה בין ראש המנוע לאטם הראש ולאחר מכן לבלוק, טוב בהרבה כאשר יש מגע מוצקים.

יחד עם זה לא נשכח שהקרר הינו מים ויש להעביר אליהם את החום.

כן - יכולת הקרור הכוללת של המנוע פחותה, בתצורת בלוק סגור,אך משופרת באיזור תאי השריפה ואטם הראש.

גם בתנאי עבודה כמו בארץ ,ישום כזה לא קרוב למגבלות היכולת, ומערכת טרמוסטט מקורי ומחליף חום מקורי עושים את העבודה.

כמובן, שאם רוצים לבצע ישומים קיצוניים(עומס גבוה במהירויות נמוכות) כדאי לעבור למחליף חום בעל יכולת פינוי משופרת (בד"כ אלומניום).

• תוכן חדש...