Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6007 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אוקיי למי שזוכר מהתרד האחרון והקודם שפתחתי פה בפורום[בעיות משחקי גדישה שניפתרו בעיקבות בריחות בצנרת שסודרו,ולאחרונה בעיות בגדישה נמוכה ועצלה של הטורבו אצלי [KO3] ולאחר שלא הצלחתי להיתגבר על התופעה בכוחות עצמי.]

היום על הבוקר התייצבתי אצל אלי ואביחי[הבורקסים חיכו לי על השולחן ,חמים ופריכים,באתי בדיוק בזמן].אביחי ניגש ישר למאלכה בדק שוב ,בריחות,צינורות,דיאגנוזה במחשב,שבין היתר כללה בדיקות גדישה בכמה סוגי לחיצות,חיישנים תיקוני הצתה משאבת דלק לחץ בעמידות בלחיצות,הכל היה תקין,לאחר מכן חשדנו שוב בMAF,הוא הוחלף,לא עזר,החלפנו N75 לא עזר,האוטו נימצא בבסיסו תקין למהדרין.

אביחי מתח עוד קצת וויסטגייט [3-4 כריכות לפני הסוף]ראינו שהרכב מגיב וגודש פחות או יותר כמו שהיה בהתחלה.

מפה הוסקה המסקנה שיכול להיות 2 סיבות עיקריות:

1.סדק בסעפת פליטה[מחלה ידועה באיביזות משופרות] שגורם לבריחת לחץ לסובב את הטורבו.

2.ווסגייט עייף ולא אוטם טוב[באיזור הרגל עם הקפיץ],כתוצאה מכך יותר גזים זורמים לצנרת הפליטה במקום לטורבו[ גם סוג של מחלה באיביזות ששופרו].

התחלנו את כל הבדיקות +אינדיקציות בכביש באיזור השעה 10:00 וסיימנו בשעה 12:30

אביחי החליט לבדוק ראשית את פונקציה 2[ווסגייט עייף] לפני שחושדים בפונקציה 1[שהיא פחות נעימה] וזאת ע"י עידכון הציפ אפסולוט[גירסה ישנה אצלי] לגירסה המשופרת נטולת התקלות והפתוחה לבוסט חיצוני+הוספת ברז גדישה מכאני,וזאת ע"מ לייצר יותר ,"דיוטי סייקל" כתחליף למה שהN75 היה מסוגל לתת,ובכך "לעזור ולתת קונטרה לווסגייט שתפצה על כך שהוא לא כמו ביום שיצאה מהמפעל.

עידכון הציפ נעשה,ברז הגדישה הותקן,N75 פורק,בוצע הכיול מצערת למצב החדש,ויצאנו לנסיעת מבחן בכביש האינדיקציות!

האוטו חזר לבעוט ולגדוש חזק,הילוכים 2,3,4 בוסט בשיא של 21PSI,הילוך 5 פיק 24PSI ומתייצב ל22PSI,הרכב מחזיק 18PSI ב5500 סלד שזה מכובד ביותר. אביחי עושה כיוונים אחרונים וחוזרים לסדנה.

וברוח השימחה -אלי ,אביחי ואנוכי מבסוטים שהרכב גודש וכמובן:החיוך מרוח לי על הפנים,

הם עושים מצווה לאיביזה ומפרקים ["מנקים"]את כל "הזבל "שישב לי על הבלוק. החלק העיקרי שפורק הוא הN249 המסורבל שרובינו שונאים,[שמועות בארץ ובחול אומרות שפירוקו וזריקתו לפח זה חלק בילתי ניפרד ממסכת השיפורים].

השעה הייתה 14:30 והופ סיימנו סוף סוף!!

לסיכום,

היום ביליתי חצי יום בסדנה,מהבוקר אביחי לא מרפה מהאוטו חופר ונובר ולבסוף הבעיה תוקנה והרכב פונק בגירסה הכי חדשה של הציפ שלדעתי שווה כל שקל.שבעיקבותיה אני נוסע בלי N75+N249,לא אסבול מצ'אק אנגן על למדות אחרויות מפגרות יכול לגדוש כמה שאני רוצה ,פתוח לבוסטקונטרול,ממש דליקטוסיק!!:lol:

אני מאד מרוצה ,לא יכולתי לצפות לטיפול מסור ואוהב יותר עבורי לרכב.האוטו גודש חזק ונוסע חזק,ופונק בעוד חמוצים קטנים.

אלי,אביחי.תודה על כל היום הזה שדאגתם לי כמו שרק אתם יודעים,5 כוכבים כמו תמיד!

ושניתראה רק בשמחות.:wink:

תא המנוע שלי לפני הפיתרון והניקיון שבוצע היום:

dsc00603m.jpg

עידכון גירסת הציפ בוצע,עכשיו מפרקים את הN75+N249 ,ומנקים את תא המנוע:

dsc00608u.jpg

מתחילים להתקין את הבוסטקונטרול המכאני:

dsc00606v.jpg

ממשיכים:פה הבוסט הותקן,וצינורות וואקום נאטמים,ונגדים מתווספים כתקליף לפיקוד החסר של הN249]

dsc00609l.jpg

ופה כל ה"זבל" הועף מתא המנוע,הבוסט המכאני הותקן,הפילטר קיבל תושבת לבית הבולם,והשמנמנה הגודשת מוכנה לגדוש:wink:

dsc00610ub.jpg

שוב תודה לכל הנפשות הפועלות אביחי,אלי,ליאור.

:cry:IBIZA 20vT -נימכרה!:cry:

בחסדך רחם עליי,כוון אותי בצעדיי..

• תגובות 66
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני שמח שסף סוף תמו צרותייך.

לכל מחלה בוואגיות הולכים למרפאת e&a ,שם יש את צוות הרופאים הכי טוב מיומן ומקצועי.

פורסם

אורון,תודה רבה על הפירגון,ממה שזכור לי אתה באמת רצית שהבעיה אצלי תיפתר.8)

דור,אצל כל העולם ואחותו הN249 פורק ממזמן,לך רק נישאר להעיף את הN75 ..

ובוא נאחל שהשיחות שלי איתך בטלפון יהיו באמת על דברים יותר משמחים8)

לגבי העלות,נאסר עליי לדבר על כך.:wink:

פורסם

:beerchug: לאלי ואביחי, אשר הפגינו היום מקצועיות, ידע, סבלנות, שירות מצוין והכי חשוב איפוק בכך שסבלו את אסף חצי יום שלם!

באמת שצריך לפרגן להם על היום והכי חשוב זה שאסף מרוצה סוף סוף (הייתכן שניגמרו שיחות הלילה על מר גורלה של הנבלה שלך?)

פורסם

יש בעיות חדשות,האוטו מדי פעם מחליט בלי שום הודעה לדומם את המנוע,היה קטע ממש מפחיד שהמנוע היתכבה באמצע פניה ואיבדתי הגה,וברקס מזל שזה ניגמר בנס.

אני כבר לא יודע מה ניסגר אם האוטו ,אבל כניראה שלצערי שוב אני השבוע אצל אלי ואביחי כי זה ממש מלחיץ אותי.

:-(

פורסם

תתחדש עכשיו התא מנוע נראה טוב יותר,

רק עכשיו אחר שהורדת את הN249 נפער חלל גדול בחלקו העליון של

המנוע שצריך לטפל בו :twisted:.

Build your own dreams or someone will hire you to build theirs.

פורסם

לבקשת אביחי,בדקתי שכל הפיוזים והרליים יושבים חזק במקומם

ובעיקבות נסיעה מקודם,הצלחתי למקד יותר את התופעה,

התופעה מתרחשת במצב של גדישה עדינה[מצערת על שליש]בהילוך גבוה ביחס למהירות,לחיצה על קלאץ לצורך החלפת הילוך,ומשם הטורים צונחים מהר ל500 סל,ד ומשם הרכב מתכבה.

כרגע משיחה עם אביחי,מקור הבעיה הוא במצערת שצריכה להתאקלם לתנאים החדשים[בעיקר לערכי הציפ ולכיול החדש שהיא עברה]לכן דבר ראשון אבדוק הנעת בוקר שהטורים לא משחקים לי [אם הם ישחקו -מדובר בניקוי מצערת עקב הכיול החדש]

בהנחה והם לא ישחקו ,השלב השני לתת לרכב ,"להתאקלם" לתנאים החדשים[ציפ]מדברי אביחי כ100 ק"מ.

בהנחה וזה לא יעזור ,אחזור ביום שישי למרפאת E&A לאישפוז מהיר,של השמנה.:oops:

פורסם

אחרי 100 ק"מ הראשונים המחשב אכן מתאקלם עבור נתונים חדשים וישנו שינוי קטן במהלך אותם קילומטרים.ביקרתי אצל אביחי באותו זמן שהיית שם ואכן חבר'יה נהדרים שם ב E&A ומפנקים אותנו ואת ה1.8T שלנו בכח אגקסיבי בדיוק כמו שאנחנו אוהבים.:-D

gladen pro25+rs audio 100m- brax gx2400

eton ug20 -brax gx2000

gladen pro10- helix c one

fiio m11plus-brax dsp

פורסם
יש בעיות חדשות,האוטו מדי פעם מחליט בלי שום הודעה לדומם את המנוע,היה קטע ממש מפחיד שהמנוע היתכבה באמצע פניה ואיבדתי הגה,וברקס מזל שזה ניגמר בנס.

אני כבר לא יודע מה ניסגר אם האוטו ,אבל כניראה שלצערי שוב אני השבוע אצל אלי ואביחי כי זה ממש מלחיץ אותי.

:-(

אמנם אני לא מכונאי מומחה אלא סתם בחור פשוט , אבל לפי ההגיון הבריא שלי כל השתפכות המחמאות שלך ושל חבריך

על המיקצועיות והמומחיות של הסדנא / מוסך בה עבדו על הרכב חצי יום - ממש לא מוצדקת ולא מובנת לי.

לפי הציטוט לעיל עושה רושם שמדובר בחאפריות רצינית הגובלת בסכנה בטיחותית , ואפילו בסיכון חיים. (שלך ושל אחרים).

לא עבר יום מהעבודה ה"פנטסטית" שנעשתה לך במוסך והיית במצב שבצבא נקרא "כמעט ונפגע" - לאבד תפקוד מנוע, הגה

ובלמים באמצע פנייה מסוכן מאוד. בעמצך אמרת שמדובר בנס. יכולת להיות בתאונה קשה מאוד .

אם ה"טיפול" שנעשה לך היה ראוי ובאמת מקצועי , תאמין לי שזה לא היה קורה. אם התקלה החמורה היתה "טבעית" וצפויה

כמו שניסו למכור לך בדיעבד , האם הוזהרת / יודעת על כך מראש ? אני מבין שלא. מעניין למה לא.

לי הייתה נדלקת מנורה אדומה ענקית לגבי האימון והמיקצועיות שיש ליחס לסדנא / מוסך שגרמו למצב כזה.

פורסם

אדון

אתה מאשים אותנו עוד לפני שידועה לך מקור התקלה,וחבל.

מנסיון של 10 שנים עם הרכב הנ"ל,מקורה של התקלה המתוארת מצביע על שני כיוונים אפשריים,אליהם אנחנו לא קשורים:

1.מצערת מלוכלכת .

2.מד כמות אוויר תקול.

להערכתי,ניקוי המצערת,יפתור את הבעיה ואולי אפילו תוכל לעשות זאת לבד:

בכדי לבצע זאת,תזדקק לשני דברים:

1.ספריי לניקוי קרבורטורים

2.מברשת שיניים

הוראות :

1.פרק את צינור הגומי המגיע למצערת

2.פתח את הסוויץ ברכב,ובקש מחבר שילחץ את דוושת הגז עד הסוף ,בלי להניע את הרכב!(המצערת הינה חשמלית וחשוב מאוד שדוושת הגז תהיה לחוצה לכל אורך תהליך הניקוי.

3.רסס לתוך בית המצערת את הספריי ונקה את בית המצערת מבפנים בעזרת מברשת השיניים.(גם את חלקה הפנימי העליון)

4. חזור על התהליך מספר פעמים עד שהמצערת תבריק .

5.בקש מחברך שירפה מדוושת הגז,ואז רסס שוב לתוך המצערת ונקה את ה"פרפר".((הדלתית של המצערת)

6.המתן מספר רגעים ונסה להניע את המנוע כאשר אתה מדביק את דוושת הגז לרצפה.אל תעזוב את הסטרטר עד שהמנוע ידלק.(10-15 שניות.)

במידה והרכב לא הניע בפעם הראשונה חזור על שלב 6 שוב.

7.תעדכן אותנו בבקשה....

בהצלחה.

פורסם

לחבר טוב (שחר עם הצהובה) הייתה אותה בעיה בדיוק!

בסוף היתברר שזה בכלל קודנית דפוקה.

בדוק גם את זה, אולי משהו היתחרבש בהתקנת האזעקה.

• תוכן חדש...