שיפורים - כוח, אחיזה ומה שביניהם
כאן אפשר לקבל הצעות וייעוץ לגבי כל דבר שבסופו הרכב שלכם יסע מהר יותר, יאחוז טוב יותר או יבלום חזק יותר. זיכרו! שיפורים בישראל הם תחום אפור, שלא לומר שחור. קחו את זה בחשבון. ונהגו בבגרות ואחריות.
כללי פורום שיפורים - חובה לקרוא
ברוכים הבאים לפורום שיפורים. כדי לשמור על פורום נעים ומכבד, להלן כללי הפורום:
1. אין לפרסם מוצרים למכירה כאן בפורום אלא בפורום המסחרי (אם אתם ספונסר פורום מורשה) או בפורומי המכירה (אם אתם חברי פורום מהמניין).
2. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י "חברי פורום" חדשים, ימחקו.
3. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י גולשים וותיקים, ימחקו בתוספת ענישה.
4. לו לאחר המלצה על מקום מסוים יהיו עודף תגובות כגון: "כן, הם הכי מגניבים/הכי שולטים!!!/הכי מקצועיים/אחלה בורקסים" הן תמחקנה בתוספת ענישה.
5. תופעות של משתמשים שמגיבים רק בכדי להשמיץ מתחרים ו/או לפרגן יחסמו.
6. כתיבה נאותה מחויבת גם מהספונסרים.
7. לא. אין אופציה לשנות אף אחד מששת הסעיפים הקודמים.
המטרה כאן היתה לבנות פורום מקצועי, רלוונטי, אמין ובין היתר עם דעות מכל הכיוונים. זה לא מה שקורה.
אחלה יום לכולכן.
תודה, מנהלי הפורום.
9,654 נושאים בפורום הזה
-
turbo ל 205.
מאת igi2000-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
נתקלתי בזה .. האם זה מועיל? מישהוא ניסה? http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Supercharger-Turbo-Peugeot-206-207-106-307-Superbe-205_W0QQcmdZViewItemQQhashZitem359e9e2f73QQitemZ230294433651QQptZMotorsQ5fCarQ5fTruckQ5fPartsQ5fAccessories
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
ברשותי נמצאת פולו שנת 97 1600 רציתי לדעת אם שווה לתקן מד קמש וטורים שלא פועלים אם שווה לתקן כמה יעלה כל הסיפור... ואיך אני יכול להוסיף לה עוד כוח סוס..
הודעה אחרונה מאת יאשה והפיצפוצים, -
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם, בתור מתצפת קבוע של האזור הזה בפורום, בא לי התאבון לשפר משהו ברכב. במקרה זה את האחיזה/יציבות והבלימה (כי הבנתי שבעניין הכוח אני לא אצא מזה ). הרכב בבעלותי הוא גולף 97' 1.8 (מנוע ADZ). אתם כבר בטח מעבירים לכם בראש את המשפט שאומר "קודם כל תתחיל מהצמיגים", אז נראה לי שלפחות בתחום הזה אני מכוסה - מקדימה זוג מישלין פיילוט אקסלטו PE2 ומאחור זוג טויו R1R טריים שנקנו במחיר מוצלח (ורק כדי להקניט, יותר זול מהפירסום שהיה כאן). כולם במידה 195/50/15. לגבי הבולמים הקיימים ברכב - מקוריים, קדמיים הוחלפו למיטב זכרוני לפני כשנתיים אם לא יותר, אחוריים, לא בתקופתי (רכב בבעלותי 3 שנים עם סה"כ 147K ק"מ). כולם תקינים למראית עין ואין נזילות. מעיון בפורום ובאינטרנט הבנתי…
הודעה אחרונה מאת Tom_22, -
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
אז ככה קודם כל אתחיל בכך שכבר כתבתי פה בפורום נושא מאד דומה רק השאלה הייתה לגבי המנוע וזו הייתה שאלה ממש לא במקום אז אם מישהו שקורה את זה זוכר והתעצבן עלי או לא הבין אותי (כי אני מתאר לעצמי שזה היה עובר לי בראש) אז סליחה. ועכשיו לעניין אני עומד להחליף תיבת הילוכים כי את שלי נורא שחקתי והיא עומדת למות (אגב זה תיבה ידנית). והשאלה שלי האם אני יכול לשים במקומה תיבה אחרת: משופרת או פשוט יותר טובה. האם זה בכלל אפשרי ללא החלפת החלפת חלקים אחרים, מה יגיד לגבי זה החוק (מה אני יצטרך לעשות בישביל לעבור טסט) ואם זה באמת אפשרי איפה אני יצטרך לחפש תיבה או איפה אני יוכל לשפר את התיבה המקורית? ובבקשה מי שבאמת רוצה לענות לי על השאלה תפרטו, תסבירו ותנמקו לפחות טיפה. אגב הת…
הודעה אחרונה מאת lmfao123, -
- 17 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
שלום חברים אתמול קיבלתי הצעת מחיר לצמיגים בשביל הרנו מגאן קופה 2.0 שלי. הצמיגים הם של TOYO T1R במידה 195/50/16, המחיר ל4 צמיגים הוא 1700 כולל הרכבה והכל. רציתי לדעת האם המחיר הוגן? מה לבדוק כשאני קונה את הצמיגים? תודה.
הודעה אחרונה מאת rsi2000, -
- 11 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
כשמגיעים עם הרכב ל200 בערך הגז מתבטל עד שהמהירות יורדת לבערך 185.. יש אפשרות לבטל את זה איכשהו?
- 8 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
טוב אז הגעתי למסקנה שנמאס לי מהסרג'ים בקופרה שלי,והאשם בזה חיישן N75 שחונק את הרכב.האם יש דרך לפתור את זה חוץ מלהוריד גדישה או הרכבת בוסטקונטרול? תודה
הודעה אחרונה מאת BLACK COLT, -
שעון טורים
מאת edenz2- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
יש לי פיסטאה 95 1300 רציתי לדעת יש אופציה להכניס לה שעון טורים?
הודעה אחרונה מאת kookoo, -
- 9 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
צהריים טובים לכולם, אני מתלבט אם יש טעם להשקיע בשיפורים סבירים איכותיים שישאירו את האוטו מן הסתם חוקי ואטמוספרי אני מודע לכך שללא טורבו השיפורים בכוח הם באמת זניחים אבל אם אפשר להוציא אפילו עוד 10 כוח סוס (זה המון אני יודע למנוע אטמוספרי) אז אולי זה שווה את זה כמובן ביחס נזק לתועלת ולמחיר. האם מערכת פליטה איכותית + פילטר פתוח יכולים לסייע? לדעתכם זה שווה את ההשקעה? יש עוד דברים שניתן לשפר על מנת לחזק טיפונת את הרכב?
הודעה אחרונה מאת Tricepz, -
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכל חברי הפורום, אני חדש כמו שרואים (מבחינת הודעות) עד כה נהנתי מלקרוא הרבה חומר מועיל גם בנושא חוקיות בשיפורים קוסמטיים ומכניים גם כן הידע שלי הועשר פלאים ותודה לפורום. ברשותי הונדה אקורד 2001 דגם אנגלי, עשיתי חיפוש בפורום למצוא משהו לגבי חוקיות אגזוז, יש לי 2 אגזוזים זאת אומרת אני אצטרך משהו תואם כפול או איך שזה נקרא, לא מדובר ברעש או אגזוז פתוח וכל הדברים האלה נטו כיסוי שיהיה יפה יותר ומכאן עולות כמה שאלות מאחר וגם לא ממש מצאתי באתרי אביזרים. 1.האם מישהו יכול לייעץ על מקום שממנו ניתן לרכוש 2.איך המשטרה מגיבה על דבר פשוט כזה (כן ידוע שאין שפיות לפעמים בארצנו) קראתי פה על הורדות מהכביש על כיסוי דוושות או שלא הבנתי נכון 3.בקרוב אזמין אנג'ל אייז בהזמנה א…
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אהלן, ההודעה הזו נכתבת עבור SHAI.S. בעל ה206 מהפורום, יש למישהו מושג איפה רוכשים פילטר אוויר ל206 מסוג ראם-אייר? בנוסף אם יש למישהו מושג מה העלות של כל הסיפור? תודה מראש, -שי- אוהד.
הודעה אחרונה מאת ohanaohad, -
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אני רוצה לדעת בקשר החלפת מנוע לרכב. לפי מה שהבנתי יש חוק שאוסר להגדיל את את הנפח בזמן החלפת מנוע [להרכיב מנוע בנפח גדול יותר מהקודם]כי זה לא יאושר. רציתי לדעת אם החלפת מנוע במכונית כרוחה אך ורק בהתאמתו למיבנה המכונית [מחשב תושבת וכו..] והנפח שלו ? או שיש מיכשולים אחרים באזור ? חבר אמר לי שהוחלף מנוע ברנו מגאן למנוע של פונטיאק [הדבר מאושר והכל מסודר]
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אוקיי אז אני חדש כאן.. ברצוני לרכוש רכב : רנו מגאן קופה 1.6-1.8 ידני בעיקר ואני רוצה לפני כל התוספות חיצוניות לשפר מתחת למכסה מנוע קודם כל אני צריך חוות דעת שלכם אני עוסק בתחום המכונות תעופה,אבל ברכבים זה טיפה שונה.. קודם כל האם זה אפשרי לשים סעפת יניקה מינרוסטה במנוע אטמוספרי? האם זה יעזור בתחום כל שהוא? והשאלה שלי גם לגבי פילטר אוויר פתוח.. אני מודע לכך שיש יתרונות וחסרונות אבל אני מעוניין להתקין זאת בגלל שהוא מעניק נשימה יותר טובה למנוע ואם יהיה אפשרי להתקינו במקום נכון ולא ממש "בתוך המנוע" שיקבל אוויר קר מבחוץ ולא מהמנוע במה הוא בדיוק עוזר חוץ מהעניין של נשימת המנוע. ואם יהיה לי תקציב זמן ורצון להתקין ברכב מע' QUICK SHIFT מהלך הילוך קצר…
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
התחדשתי לפני חודשים ספורים בסיוויק האצ'בק ידנית 1.4 שנת 99'. מאז שהרכב אצלי חרשתי את האינטרנט וקראתי כל מה שמצאתי שקשור לרכב הזה. באחד מהחיפושים שלי עלה לפני מיני פרוייקט (בפורום של מועדון הונדה) שבו הרכיבו סעפת יניקה של מנוע 1.6 על מנוע 1.4 של סיוויק. הבנתי שהסעפת עצמה מתאימה ללא בעיה ורק צריך להעביר את המצערת המקורית של המנוע על הסעפת החדשה. עכשיו לשאלות: 1. הסעפת הגדולה יותר אמורה לתת לי את השיפור בטווח הסל"ד הגבוה או הנמוך? (אני ממש לא נוסע חזק עם הרכב והייתי שמח לשיפור הכוח בסל"ד נמוך.) 2. לאחר ההחלפה כל פילטר פתוח עם מתאם (צינור המתכת) למנוע של סיוויק 1.6 יתאים וישב כמו שצריך בהאצ'בק? 3. איזה עוד חלקים פרט לסעפת עלי לוודא שיש לי לפני תחילת הסבה כזו? …
הודעה אחרונה מאת Aviran_n, -
-
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היי ברשותי 106 XS מנוע 1600 דור שני רציתי לדעת מהו רוחב הצמיג/ג'אנט המקסימלי שאני יכול לשים ברכב ללא צורך בשינוי כלשהו במרכב ושאינו מצריך אישור מיוחד כלשהו. אפשרי?
הודעה אחרונה מאת gabi911, -
- 6 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
אוקיי אז ככה אני רוצה לדעת אם יש פנסים שקופים למאזדה 323 לא F הינה תמונה: http://1.bp.blogspot.com/_N62jN4qlWY4/SKpyM_dppPI/AAAAAAAAAzg/a3ZWBxJKfBs/s320/mazda-323f-sedan.jpg כמה שאני חיפשתי לא מצאתי אני מקווה שיש לכם חבר'ה מקורות טובים יותר, תודה רבה מחכה לתשובה בקוצר רוח תודה למגיבים והעוזרים
- 8 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אהלן חברים אני יודע הנושא הזה עבר פה הרבה אבל אני צריך תשובה מלאה כי אני רוצה ללכת לקנות ולא רוצה להידפק אחר כך. הרכב שלי הוא 206 שנת 2000 90 כ"ס, הרכב בא ברישיון מידת צמיגים 175/65/R14. לרכבי ה206 יש שלושה דגמים יש את ה110 ויש את הGTI. בדגם ה110 כ"ס הוא בא עם מידת צמיג 185/55/R15. האם אני יכול לשים ברכב שלי את מידת הצמיג הזאת? ואיך עובד פרוצדורת האישור ברישיון? תודה ושבת שלום.
הודעה אחרונה מאת Nitzann, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום אני מחפש טורבו לדגם 940 gl שנת 1996 הלך לי הטורבו מאיפה אני יכול להשיג טורבו משופץ או מפירוקים במחיר סביר? ולא מחיר בשמיים.? אם מישהו מוכר מכיר משהו בבקשה לכתוב לי פה או בפרטי אני ממש יודה לכם תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת hoba_jm, -
- 11 תגובות
- 2 אלף צפיות
בבעלותי סונומה 94', 4.3 ליטר אשמח לדעת אם למישהו יש את הידע להמליץ איך אני משפר את המהירות של הרכב (כמובן שאני מודע שזה יבוא על חשבון כוח הסחיבה בעומס) בשינוי יחסי העברה בסרן האחורי Back Axle השינוי מצריך כמובן קניה של גלגלי שיניים עם יחס העברה אחר איפה רוכשים דבר כזה? האם זה לא הורס את הגיר? האם צריך להחליף צמיגים בעלי קוטר או חתך שונה? בכבוד
הודעה אחרונה מאת kobyiso, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 11.2 אלף צפיות
את שלי אני גם ככה צריך להחליף. יש לי אפשרות להזמין מ EBAY רפידות קרמיות + דיסקים מחוררים . התענוג יעלה אחרי משלוח לארץ הקודש כ 800 שח ... בנוגע לעיניין יש לי כמה שאלות : 1. האם רפידות קרמיות הם טובות יותר מהמקוריות או שיש איזה סוג אחר שמומלץ יותר? 2. המשלוח הוא בדואר - ישנו מכס/מע"מ על המוצר ? הזמנתי בעבר מוצרים שונים גם יותר יקרים ואף פעם לא לקחו לי מיסים על הסוג הזה של המשלוח . בכל אופן אם לוקחים מסים מה הגובה שמקובל לשלם על חלקים לרכב? 3. האם אני ירגיש שינוי משמעותי מלבד החור בכיס ?
הודעה אחרונה מאת mitsugli, -
-
- 6 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אהלן חברים, שבת שלום. אני כבר הרבה זמן רוצה לשים פילטר פתוח לרכב, אבל תמיד נשאר עם הבעיה של מיקומו בתא מנוע, חשבתי ללכת בכיוון של ראם אייר מותאם אישית לרכב שלי אבל מצאתי רעיון יצירתי. מה שאני חשבתי עליו הוא לחבר את הפילטר הפתוח עם הצינור לסעפת יניקה והכל, לקחת את הפילטר INBOX שבא עם הרכב, לחתוך אותו בצד שיוצא ממנו הצינור לסעפת ,ולהכניס את הפילטר הפתוח בתוכו,וככה ישאר לי הצינור שמוביל לטמבון הקידמי למטה והוא ילך ישר לפילטר הפתוח, ואז בעצם יהיה את הפילטר הפתוח בתוך הקופסא והוא יהיה סגור לאוויר חם מהמנוע. האם אפשרי? והאם זה באמת יפתור את הבעיה? מה אתם אומרים על הרעיון? זה בוצע פעם?
הודעה אחרונה מאת amirxt, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
יש ברשותי פיאט אונו שנת 94 1400 עכשיו הרכב הנ"ל ידוע באי יציבות שאלתי היא איך אפשר לשפר את יציבותו של האוטו על הכביש ולא לבזבז הרבה כסף על כך?
הודעה אחרונה מאת airwolf1980, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
קיבלתי הצעת מחיר זולה מאוד על צנרת מאלומינייז , בניה אישית , הבן אדם לוקח מידות ובונה בידיוק לפי הזוויות של האוטו. הייתרון הגבוה שלו שזה זול משמעותית מאוד ביחס לצנרות מוכנות מנירוסטה. הבן אדם וותיק מאוד בתחום (עוד היה משפר מכוניות לפני שהסדנאות שכולנו מכירים נפתחו) והוא אמר לי שאני יכול לנסוע עם הצנרת הזו גם 10 שנים בראש שקט שלא יהיו לי בריחות או ריקבון או משהו דומה. יש חסרונות בהצעה הזו ? אני מחפש חוות דעת ממי שיש לו ממיר ספורטיבי במיוחד אם הוא של Magnaflow , מישהו הצליח לעבור איתו טסט ? גם חשוב לי שהצנרת שלי תיהיה שקטה מאוד , האם ממיר קטליטי משקיט את הצנרת ? אני מתכוון ליבא את הממיר מחו"ל , האם יכולה להיות בעיה של תו תקן או משהו דומה ? תו…
הודעה אחרונה מאת E_M777, -
-
יש לי XSI שנת 96 1600 האוטו אם קיט קוני ואין שיפורי מנוע באוטו הכל מקורי אני רוצה לשפר אותו לגדוש את הXSI אם אני יכול לקבל פירוט איזה טורבו כמה בר ואיך הפרויקט הזה בנוי וכמה יעלה לי הדבר
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום. ברשותי מיצובישי קולט שנת 96. אני מעוניין להזמין פילטר אין בוקס של K&N מ EBAY. באתר שלהם מופיעים שני דגמים של הקולט. האחד הוא V והשני הוא VI. לדעתי הדגם שלי הוא VI מהסיבה שרק לדגם הזה מופיע מנוע 1.8 ואני יודע שבחו"ל יש דגם עם מנוע כזה. האם מישהו יכול לעזור לי בבקשה עם הדגם? תודה רבה. עודד.
הודעה אחרונה מאת y.bar, -
אהלן לכולם. אז אחרי שהתקנתי באיביזה FR 2007 שלי צ'יפ אפסולוט, פילטר עם נשם, אינטרקולר חזית של קופרה, אינלט סיליקון, התקנתי גם שעון גדישה של RACE-TECH אלקטרוני, לפי המלצתו של "תמירFR" (תודה תמיר) תמונת השעון מצורפת. סוף סוף אני יודע מה קורה אצלי מבחינת הגדישה(פחות או יותר) השאלה היא כזאת: אני מתחיל ללחוץ בשני מ 2200 סל"ד, והגדישה בשעון עולה בהדרגתיות ל 1.1BAR ונשארת עד העברת הילוך, ואז בהילוכים שלישי ורביעי לקראת 4000 סל"ד הגדישה עולה ל 1.3BAR ונשארת כך קבוע עד 5500 סל"ד ואז קצת יורד ל 1.2. (זה גם בשלישי וגם ברביעי). השעון אמור להיות מדויק, אך אני לא רואה שום "פיקים" שאנשים מדברים אליהם. אצלי זה עולה ונשאר. האם זה נורמלי? תודה לכל העונים
הודעה אחרונה מאת AVIHAITOPOR, -
פלגים "אדומים"?
מאת kizis- 12 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
היי חברים ברשותי פז'ו 306 מושתלת RGX (המנוע מקורי וללא שינויים) נוסע בגדישה של 0.8 אתמול הוצאתי את הפלגים לבדיקה והם היו בצבע אדום חום, על מה זה יכול להעיד ומה יכול לגרום לתופעה? הפלגים שהיו הם DENSO-k20txr והרכב עבד בסדר. היום החלפתי ל BOSCH-SUPER-fr7dc והמנוע התחיל לגמגם בסרק זה הפלגים שרשומים לפי הספר של הפלגים בחנות. ולמה זה? תודה.
הודעה אחרונה מאת kizis, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אני שואל בישביל חבר, הוא רוצה לדעת אם אפשר להחליף לג'נט גדול יותר [16"] ולאשר אותו במשרד התחבורה. ובכלל אם יגרמו בעיות או חסרונות כל שהם באזור המיתלים. וכמובן כמה יעלה לאשר את זה ברישיון.
הודעה אחרונה מאת y.bar, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
היי חברים, ראשית, שמחתי לדעת שיש פורום שמכיר על בוריו את עולם הצמיגים .. שאלתי : חזרתי מחו"ל והתבשרתי לדעת שאחד הצמיגים ללא אויר. לאחר ביקור קטן בפנצ'ריה הבנתי שלא מדובר בפנצ'ר אלא בבלאי של הצמיג. אני מעוניין להחליף את 4 הצמיגים , הרכב הוא AUDI A3 2.0T הנתונים של הצמיג הנוכחי שלי הם 225/45/17 והם מתוצרת PIRELLI PZERO , אני מאוד נהנתי ממנו , רק שהחברה כבר לא מייבאת אותם לארץ . ולכן אודה לעזרתכם בהמלצות לצמיגים שיתאימו לרכבי .. אני מחפש צמיג טוב שיושב על הכביש בין אם הוא רטוב או יבש בצורה אובסולוטית. לא מחייב צמיג עם אופי ספורטיבי בלבד. תודה מראש לעונים , אמיר.
הודעה אחרונה מאת פומפה, -
-
- 15 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
אחרי שפירקתי את הפילטר+הפנסים לקראת הטסט השנתי, החלטתי לצלם את ההתנה שלהם בכדי לשתף אותכם: בהתחלה תמונה של האוטו מפורק, מיקום הפילטר(אני יודע שזה לא טוב מאחורי הרדיאטור אך אני מעדיך את זה ולא לשאוב שלוליות),התקנת הפילטר,פילטר ממבד צד, הפנס המיועד, הפנס במקום ואחרון אחרי התקנת שני הפנסים
הודעה אחרונה מאת shai.s.,
-
מי מחובר 47 משתמשים רשומים, 3 אנונימיים, 529 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- yuval1111
- malcishua
- yoav911gt2
- Shakëd Nathan
- amosbmw
- שביט
- GTאי
- PASHUT
- andor
- לב טוב
- גולדן191
- D4K