שיפורים - כוח, אחיזה ומה שביניהם
כאן אפשר לקבל הצעות וייעוץ לגבי כל דבר שבסופו הרכב שלכם יסע מהר יותר, יאחוז טוב יותר או יבלום חזק יותר. זיכרו! שיפורים בישראל הם תחום אפור, שלא לומר שחור. קחו את זה בחשבון. ונהגו בבגרות ואחריות.
כללי פורום שיפורים - חובה לקרוא
ברוכים הבאים לפורום שיפורים. כדי לשמור על פורום נעים ומכבד, להלן כללי הפורום:
1. אין לפרסם מוצרים למכירה כאן בפורום אלא בפורום המסחרי (אם אתם ספונסר פורום מורשה) או בפורומי המכירה (אם אתם חברי פורום מהמניין).
2. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י "חברי פורום" חדשים, ימחקו.
3. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י גולשים וותיקים, ימחקו בתוספת ענישה.
4. לו לאחר המלצה על מקום מסוים יהיו עודף תגובות כגון: "כן, הם הכי מגניבים/הכי שולטים!!!/הכי מקצועיים/אחלה בורקסים" הן תמחקנה בתוספת ענישה.
5. תופעות של משתמשים שמגיבים רק בכדי להשמיץ מתחרים ו/או לפרגן יחסמו.
6. כתיבה נאותה מחויבת גם מהספונסרים.
7. לא. אין אופציה לשנות אף אחד מששת הסעיפים הקודמים.
המטרה כאן היתה לבנות פורום מקצועי, רלוונטי, אמין ובין היתר עם דעות מכל הכיוונים. זה לא מה שקורה.
אחלה יום לכולכן.
תודה, מנהלי הפורום.
9,654 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
מתנצל מראש על חוסר הבנה בסיסית בנושא הזה- אני רחוק שנות אור מהרכבים, שיש להם בכלל דבר כזה! השאלה בשביל חבר, שאינו חבר בפורום: באימפרזה טורבו שלו הוסר ממיר קטליטי, מה שגורם לנורית "check engine" להדלק. הוא שמע, שמוסיפים איזה נגד, שמבטל את החיישן, או משהו כזה- השאלה: מה/מי/מו ומאיפה (בעיקר)? שוב, אינני מכיר את העניין, אז לא לזרוק עליי אבנים! תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת AVIHAITOPOR, -
- 21 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
אהלן, קניתי פילטר פתוח INBOX של SIMOTA בצבע כחול, הפילטר יצא קצת גדול מהקופסא של האמפריזה, אז חשבתי לחתוך קצת ממנו איזה 3 ס"מ לכל אורכו ואז הוא ישב טוב, מה דעתכם? האם אז הפילטר ישאר במצב עבודה תקין? לא יזיק למנוע?
הודעה אחרונה מאת יאשה והפיצפוצים, -
- 0 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם אני ועוד מספר עובדים באותה חברה נוהגים בשברולט קרוז החדשה (1.6 ליטר, דגם ליסינג). כולנו בהתחלה סבלנו מהתנהגות רכב מאד מאד "כבדה" ו"איטית". רכב אחד (שלי) עבר עדכון תוכנה למנוע ולגיר (לדברי המוסך) ומאז הרכב פשוט טס/רץ/משייט/מרחף וכו'. רכב נוסף עבר עדכון והתנהג כמו שלי למשך 24 שעות, ולאחר מכן חזר להתנהגות הכבדה. ישנם עוד שני רכבים שלא עברו עדכון. המוסכים וחברות הליסינג לא כל כך משתפים פעולה ואנחנו היינו מאד רוצים להצליח להביא את כל המכוניות לגרסת התוכנה הנכונה. אשמח מאד אם יש כאן מביני דבר שיודעים איך ניתן לראות במחשב הרכב את מספרי הגרסאות של הגיר והמנוע, כדי שנוכל לפנות לחברת הליסינג / מוסך בצורה מסודרת ומרוכזת בבקשה לעדכון. לפ…
הודעה אחרונה מאת eyweb, -
-
- אחראי פורום
- 23 תגובות
- 6.7 אלף צפיות
אז ככה יש לי אפשרות לרכוש רכב זה בכדאיות לא מבוטלת. אך אני חושש מהרבה תגובות בארץ ובחו"ל על כך שהמנוע חלש יחסית. לפני הכל אני מכיר את הכלל התשיעי. אבל כמו שאמרתי כלכלית הדיל על הרכב הוא טוב. אינני מעוניין במפלצת חסרת אמינות! הרכב הוא יום יומי ואינו יבקר בסל"ד מטורף. תקציב 7000 +- תלוי באפקט שאמור להתקבל ניתן לחרוג. אם פחות ישיג את מבוקשי אז יותר טוב. המטרה היא לצאת לעקיפה ולא לחשוש חשוב...יום יומי סל"ד שפוי לאדם רגוע יחסית לא מתכוון לעלות צפונה מ 4000 4500 . הכח והמומט צרכים להתקבל בסל"ד נעים ויום יומי. 20 HP אני מניח יעשו את ההבדל ומחסור עבורי לא יורגש אם ניתן יותר,אדראבה. האמינות חשובה עד מאוד והינה שיקול לרכישת רכב זה(נכון שייש כאן גם מ…
הודעה אחרונה מאת MichaelV, -
-
שלום לכולם בגלל ריבוי אפשרויות למיפוי חדש של מחשב המוגדשות שסופסוף יש לנו בארץ רציתי לקבל קצת יותר חוות דעת שלכם על צ'יפים שאתם משתמשים בהם .כמו כן קצת נתונים על שינוי בהספקים שקיבלתם לעומת המקור וגם מומנט ,ובאיזה סל"ד בערך מתקבלים כל אחד מנתונים.צריכת דלק גם לא יזיק. כמו כן עלות של הרכבה ועד כמה אתם מרוצים וממליצים על חברה זו או אחרת תודה
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
יש לאבא שלי וולוו 940 מנוע 2.0 טורבו שבא מהחברה עם 155 כ"ס אז לשאלתי כמה יעלה לי צ'יפ לאוטו ומה זה ישפר לי והעם הגיר יחזיק קיקים .. תודה מראש והאם מומלץ?
הודעה אחרונה מאת ג'ינו, -
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
והאם הגיר יחזיק קיקדאונים פה ושם עם הצ'יפ? (הבנתי שניתן להגיע לתוספת של 40 כ"ס, אמת?) תודה
הודעה אחרונה מאת nimikipod, -
פוטושופ
מאת whiteraver- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
התנצלות מראש - זה כנראה לא המקום הנכון לפרסם את השאלה, אך אין פורום שיפורים חיצוניים כא. אם יש מקום טוב יותר מוזמנים להפנות אותי: האם יש בפורום מישהו שיכול לעזור עם פוטושופ לקראת שיפוץ רכב? (המטרה היא לעזור התכנון ראשוני של השיפוץ)
הודעה אחרונה מאת T-Roy, -
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
הרכב קצת מגמגם בטורים נמוכים , הרכב חובר למחשב שמראה התנגדות גבוהה. האם מדובר רק בהחלפת כבלי הצתה או שיש לבדוק משהו אחר? הפלגים הוחלפו לאחרונה
הודעה אחרונה מאת חולגי, -
- 5 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום. האוטו: mazda MX 3 94 ידנית נפח 1800 רצתי לדעת אם ידוע על איזשהו מנוע כלשהו חזק/משופר שאפשר להתקין ברכב הזה בגדר החוקיות. מהמנועים שמאזדה מצעיה לרכב זה יש מנוע יותר חזק מהסטנדרטי?
הודעה אחרונה מאת Tamir FR, -
- 4 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום ושנה טובה - לאחרונה רכשתי וולוו S60 בעלת מנוע 2.4 ליטר ו-140 כ"ס. לטענת איש המכירות ההבדל בין גרסה זו לגרסת ה-170 כ"ס נעוץ בתוכנת ניהול המנוע. מה דעתכם? ניהול מנוע אכן יכול לשנות כ"כ הרבה ברכב אטמוספרי? יצויין כי לבד מהעלאת ההספק אין ממש הבדל במומנט בין 2 הגרסאות. ושאלה נוספת - איך ניתן להעלות את ההספק אצלי? אולי לגיא פרילינג הפתרונים... בתודה מראש, מיקי
הודעה אחרונה מאת ELAD Y, -
- 13 תגובות
- 2 אלף צפיות
לאחרונה רכשתי לי קופה 2.0 מודל 2001 ואני מחפש עבורה שיפורים מכאניים ניתקלתי בEBAY בציפ שלטענתם מוסיף 30 HP הוא מתחבר לחיישן האוויר המשנה לו נתונים כך שהמחשב יגיב אחרת . אני חושש בגלל המחיר הנמוך 24$ האים מישהו מכיר?
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום , לאחר שאתמול הרכב החליק 3 פעמים בגשם הראשון הבנתי עד כמה מצב הצמיגים גרוע , אני זקוק להמלצה לרביעיית צמיגים ,הרכב יונדאי טוסון והמידה 235/60 R16 שיהיו כמה שיותר אוחזים כמובן ואם אפשר גם כמה שיותר שקטים. תודה מראש וחורף שמח לכולם.
הודעה אחרונה מאת skubi, -
-
- אחראי פורום
- 22 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
רכב שנת 2007 ציריה התחילה לדפוק השאלה שלי היא כמה שנים אחריות יש לרכב וגם אם יש אחריות האם הציריה נכללת באחריות.
הודעה אחרונה מאת Uno Turbo, -
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מבקש המלצה ל צימיגים חדשים לקראת החורף המגיע . מידה 175/65 R14 . צרכים : לא ספורטיבי , ולא ירוק מדי , שיהיה אוחז ושיחזיק מעמד לפחות 35-45 אלף ק"מ . עד 1200 לרבעייה עם סיבולת של 10% למשהו שווה+ . שנה מעולה !
- 2 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום, אני מחפש המלצה \ כיוון להתקנת ציפ הרכב שלי. אין לי מושג או כיוון אפילו לא כללי אז אני אשמח לכל מידע אפשרי כגון חברות \ סוגים איך זה עובד כמה למה .... דניאל
הודעה אחרונה מאת AVIHAITOPOR, -
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
לאחרונה רכשתי סיאט איבזה ספורט ידנית 1400 100 כוח סוס אחרי שנהנתי מהכוח שיש לה להציע החלטתי לבדוק אם אפשר לשפר אותה מעט ולכן אני פונה לעזרתכם. מה שאני מחפש זה בעיקר תגובת מצרעת טובה יותר. אני אציין שהתקציב הוא סביבות ה1000 שח לכן גדישה לא אפשרית גם מבחינת הפלטפורמה שאני מתחיל ממנה וגם מבחינת תקציב ואני בעצם מחפש משהו פשוט, כמו כן יש ברשותי פילטר אויר פתוח מרכב קודם שאני לא בטוח אם כדאי לחבר אותו או לא. מה אתם הייתם עושים? תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת Philip R, -
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אמנם מדובר בקטנוע 250 סמ"ק , אבל העיקרון הוא אותו עיקרון. החלטתי להוריד את תיבת האויר ולחבר ישירות לקרבורטור פילטר פתוח קוני. כלומר הפילטר הוא לא INBOX אלא מחובר ישירות לפתח המצערת. כמובן שכתוצאה מזה נכנס יותר מדי אויר לקרבורטור אז לאט לאט חסמתי את הפילטר ע"י הדבקה של איזולירבנד על שטח הפנים שלו עד שהגעתי לזה שהמנוע עובד יפה ויציב. המהירות הסופית ירדה מעט אבל מהירות התגובה ומהירות הפתיחה השתנו פלאים , עניין המהירות הסופית כנראה קשור להורדת הRAMAIR שהיה . איך אני מביא את המנוע לעבוד טוב גם בלי האיזולירבנד ? האם אני חייב לעשות REJETING? האם אני חייב להחליף את הדיזה הראשית? איך אני יודע באיזו? מה אני עושה עם הנשמים שמחוברים לתיבת האויר? לשים להם פילטר וזהו? או ש…
- 7 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
יש לי פ'גו 206 2002 עם מידת צמיגים של 175/65/14 השאלה שלי היא האם אני יכול להגדיל את המידה ועד כמה, כי אני רוצה לשים מגנזיום לאוטו אבל במידה גדולה יותר מ14. ואני מבקש גם המלצה על צמיגים טובים במחירים סבירים נגיד 1000-1200 ל 4 צמיגים. יש באוטו דיפו מבצע על צמיגי GOODYEAR הצמיגים הבסיסיים 4 ב1200, איך הם? תודה!
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני מתעניין ביבוא מנוע M103 a של מצרדס להשתיל ב190e שאני רוצה לרכוש,הכוונה היא להפוך את הדגם מאחת רגילה לרפליקה של הדגם האגדי 2.5 16v ,התכנון הוא לייבוא בודי קיט ומנוע 2.6 רגיל כמה מסובך לייבוא מנוע ארצה,מה המיסוי עלהם? מה עלות ההרכבה של המנוע? והאם יש חברה שמתמחה בתחום? ומה לגביי בודי קיטים? האם אי ביי זה המקום? תודה
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אהלן , בדקתי במשרד הרישוי לגבי החלפת מידה ואני זוכר שהמידה 185/55/15 מאושרת, אבל לא מצליח להזכר אם גם 195 מאושר ? מישהו יודע? ואם לא, אני יכול לשים צמיג 185/55 על ג'אנט שהיה עליו עובי 195 ?
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מכל צוות השיפורים, מכולנו, מכל 2 חברי הצוות ומרז ששומר עלינו, שנה טובה לכולכן! מי ייתן ותיתנו בוסטים כמו משוגעים. מי ייתן ולא תצטרכו גרר לאחר מכן. מי ייתן ולא תצטטו את ההודעות שמעליכם. מי ייתן וגם אם כן, אז שאיכשהו לא נשים לב לעניין. מי ייתן ולא תפגשו רמזורים אדומים. מי ייתן וגם אם תפגשו אותם, אז יהיה רכב מועד לפורענות אחר לצידכם. מי ייתן ולא תיקחו את דברי ברצינות כי הרי אנחנו שומרי חוק. מי ייתן ותקחו ברצינות את הקטע של שומרי חוק. או לפחות השוטרים שבינינו. מי ייתן וישכילו האנשים הנכונים במדינה ויאפשרו לבצע שינויים ברכבים. מי ייתן וכל הענף ישגשג ותגור הונדה עם VAG ובמוו עם אמריקאית תרבוץ. או משהו כזה... מי ייתן ולכול…
הודעה אחרונה מאת סופר גיפ, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
יש לי כמה שאלות בנוגע לגדישה של כמה "סוגים" קודם כל אני ניתקל בהרבה מאוד קיטים של טורבויים למכוניות כמו סיויק וכל מיני דברים כלאה קיטים שמחירם נעים בין 850 ל1600 דולר והקיט כולל פורק סעפת אינטר קולר צנרת לאינטר קולר באנדים ועוד כל מיני דברים לצנרת שמן ולצנרת של הפורק ובקיצור כל מה שצריך שהטורבו ישב על האוטו. השאלה שלי מה דעתכם על הקיטים האלה אמינים ? חזקים [דרך א"גב: שמתי לב שברוב הקיטים מציינים את החילזון T3\T4 מהדעתכם על הסוגים האלה?] או בקיצור שווים את הכסף ? ויש לי עוד שאלה. אני לא יודע עד כמה באר אפשר\ניתן לגדוש אבל אני ניתקל הרבה ב2 באר. והשאלה שלי היא האם אפשר לגדוש מנוע של מכונית כמו סיויק לדוגמא ובלי צורך בחיזוק שסתומים או הרכבת הפתחים או חיזוק גיר או מ…
-
- 27 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
היי לכולם. כידוע לאיביזות FR/קופרה משופרות יש הרבה כוח במנוע שלא מצליח לרדת לכביש בהילוכים נמוכים מה שמתבטא בפירפורים. האם החלפת צמיגים ליותר רחבים (225) תעזור לפתור את הבעיה? הרי יהיה יותר שטח מגע עם הכביש. אולי זה ישפר גם יציבות? אפשר להתקין צמיג 225 על הג'אנט המקורי של FR או שצריך ג'אנט אחר? תודה
הודעה אחרונה מאת Dudi@PIT-STOP, -
-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
שלום בימים אלו אני עובד על הרכב שלי סיאט איביזה שנת 99 מנוע 1600 יש לי ניסיון קודם עם מנועים של פולקסווגן אני בסטאז' להסמכה סוג 3 מכונאות וחשמל רכב ואני מחפש מערכת פליטה טובה וחזקה יותר ממה שיש לי כרגע, אני מחפש סעפת פליטה וצינורות לדוד ללא ממיר קטליטי, ובנוסף לזה אני מחפש ומבקש עזרה במציאת בוכנות מחוזקות למנוע, כרגע אני עובד על הספק המנוע, לאחר פילטר אוויר פתוח ודוד זרימה חופשית וחיבור הצ'יפ לרכב הגעתי מ-75 כוח סוס ל-100 כוח סוס. אשמח אם תעזרו לי ותייעצו לי חברות שאתם מכירים שמוכרים בוכנות מחוזקות וסעפת פליטה לדגם שלי. יש לציין שזהו דגם MK2 LATINO . תודה.
הודעה אחרונה מאת proxima, -
-
-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
שלום , ברצוני לדעת מה ההבדלים בין אגזוז פרי פלו נרוסטה מהגרסה היותר פשוטה שנמכרת במחיר 400-500 ש"ח לאגזוז שהוא "פירמה" כמו סופרספרינט,רמוס,סיברינג שנמכר ב1500 שקל
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום לכולם לאחותי יש את הרכב הנ"ל שנת 95 ללא ABS, הצמיגים הקדמיים פשוט זוועה! של חברת Ceat ובמצב יבש, האוטו נועל דיי מהר את הגלגלים, אז לקראת החורף אני מחפש צמיג שאוחז טוב במידה הטיפה בעייתית 185\60\14 התלבטות בין יוקוהמה C דרייב לבין Yokohama AVS dB V500, אם יש עוד המלצות אשמח לשמוע. עם ה C דרייב יש לי ניסיון טוב במידה שונה מעט, השאלה איזה מהם יותר ספורטיבי? לא מצאתי נתונים על ה V500 ולהתלבטות אחרת- הזוג החדש שיורכב, "תמיד החדש לאחור" נראה לי קצת פחות תופס פה, אין ABS ככה שצריך מקסימום אחיזה מקדימה, הצמיגים האחוריים של GT במצב דיי טוב,אשמח לשמוע דעות על איזה סרן להרכיב? תודה לכל העוזרים.
הודעה אחרונה מאת ניב, -
-
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
כיום הS70 שלי נועלת נעליים של TOYO T1R במידה 205/45/17. מכיוון שהסוליה מתחילה להישחק ואינני רוצה לסחוב זמן עם צמיגים אני מעדיף להחליף קצת לפני הזמן שצריך. את האמת שאני מחפש קצת יותר מצמיג, אם היה שווה לי הייתי שם גם R888, אבל הרכב הוא גם לשימוש יומיומי ולפי מה שהבנתי הצמיג הזה לא סוחב יותר מ10K ק"מ... מה גם שהמידה הזו מיוחדת ואין הרבה דגמים במידה הזו. מישהו יכול להמליץ לי על צמיגים שיתאימו לי לרכב? תקציב לא מוגבל. תודה מראש, מאור
הודעה אחרונה מאת ELAD Y, -
- 16 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
שלום לכולם, חבר ביקש ממני עזרה במציאת דרך לגשת לפרמטרים של הCHIP שמותקן לו ברכב (איביזה 2005 PD130). כרגע הרכב עם CHIP שאמור לספק (עד כמה שהוא,אני והאתר של REVO יודעים) עוד מקס' 40 סוסים. הבעיה היא שיש לו את כבל הUSB לגישה ל CHIP אבל יש לו רק תוכנה אחת שנקראת VAG-COM Release 409-1, לאחר נסיון עבודה איתה אני לא מבין שם כמובן כלום ולאחר מחקר קטן אני יודע דיי בוודאות כי התוכנה הנ"ל רק מבצעת ניתוח של מערכות הרכב ומוציאה פלטים מסודרים לפי בקשה. באתר של REVO ועוד כתוב כי תוכנה שמגיעה עם ה CHIP או/ו עם כבל הUSB ששמה REVO DIRECT PLUS. היא נראית דיי פשוטה וכבר מצאתי את כל ההסברים עליה ועל דרך ההפעלה שלה,איפה להוריד אותה וכו לא מצאתי, מישהו מכיר את התוכנה? דרך אחרת …
- 3 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם ברצוני לשאול שאלה בנושא חיסכון בדלק אם אני גורם לאוויר להתערבל בסעפת יניקה יש מצב שזה חוסכך דלק
הודעה אחרונה מאת יאשה והפיצפוצים,