שיפורים - כוח, אחיזה ומה שביניהם
כאן אפשר לקבל הצעות וייעוץ לגבי כל דבר שבסופו הרכב שלכם יסע מהר יותר, יאחוז טוב יותר או יבלום חזק יותר. זיכרו! שיפורים בישראל הם תחום אפור, שלא לומר שחור. קחו את זה בחשבון. ונהגו בבגרות ואחריות.
כללי פורום שיפורים - חובה לקרוא
ברוכים הבאים לפורום שיפורים. כדי לשמור על פורום נעים ומכבד, להלן כללי הפורום:
1. אין לפרסם מוצרים למכירה כאן בפורום אלא בפורום המסחרי (אם אתם ספונסר פורום מורשה) או בפורומי המכירה (אם אתם חברי פורום מהמניין).
2. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י "חברי פורום" חדשים, ימחקו.
3. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י גולשים וותיקים, ימחקו בתוספת ענישה.
4. לו לאחר המלצה על מקום מסוים יהיו עודף תגובות כגון: "כן, הם הכי מגניבים/הכי שולטים!!!/הכי מקצועיים/אחלה בורקסים" הן תמחקנה בתוספת ענישה.
5. תופעות של משתמשים שמגיבים רק בכדי להשמיץ מתחרים ו/או לפרגן יחסמו.
6. כתיבה נאותה מחויבת גם מהספונסרים.
7. לא. אין אופציה לשנות אף אחד מששת הסעיפים הקודמים.
המטרה כאן היתה לבנות פורום מקצועי, רלוונטי, אמין ובין היתר עם דעות מכל הכיוונים. זה לא מה שקורה.
אחלה יום לכולכן.
תודה, מנהלי הפורום.
9,654 נושאים בפורום הזה
-
- 1 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
עשיתי לעצמי פרוויקט קטן של צבחעת הפלסטיקה שמסביב לרדיו+מזגן+החופה למעלה של השעון. המוצרים:צבע ספריי אפור(בצבע הרכב)ספריי לקה לכיסוי ונייר מים לשיוף אז עד עכשיו כבר הספקתי לשייף הכול לצבוע שלוש שכבות של צבע אפור על הפלסטיק, אבל בגלל הידיים השמאליות שלי צריך להתחיל מהתחלה עם החלק הגדול מכיוון שהוא נפל לי מהידיים. התחלתי בכך שפירקתי את כול הקונסולה אחרי זה שייפתי טוב עם נייר מים שלוש פעמים עד לתוצאה מושלמת, אחרי זה שכבה ראשונה המתנה של כ-5 דקות אחרי זה שכבה שניה המתנה של כ-10 דקות ואז השכבה השלישית שאחריה עוד המתנה של 10 דקות. אחרי זה מתחילים עם הלקה שכבה ראשונה מחכים 5 דקות עוד שכבה מחכים 10 דקות ואז שכבה שלישית ואחרונה. תמונות בהמשך! אשמח לענות לשאלות בברכה ט…
הודעה אחרונה מאת יאשה והפיצפוצים, -
- 7 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אז ככה מי שיודע יש לי צנרת עם פילטר פתוח. רציתי לדעת עם יש איזה חומר שאני יכול לעטוף את הצנרת כדי לבודד אותה מהחום החיצוני? מה שחשבתי זה:יש לי בעבודה צינור נירוסטה יותר רחב, חשבתי להשחיל את הצינור שלי בצינור הרחב יותר, ולמלאות את הרווחים באיזה שהוא חומר בידוד. אלה אם כן יש חומר אחר או אפשרות אחרת. בתודה מראש טל
הודעה אחרונה מאת or444, -
- 7 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
הנושא מדבר על השתלת ראש 100 כ"ס(AFT) על מנוע 75 כ"ס. קדח ומהלך הבוכנה זהה. נפח הצילינד ב4 סמ"ק יותר גדול במנוע ה75כ"ס. 399 סמ"ר ב100 כ"ס מול 399.5 סמ"ר ב75 כ"ס. יחס דחיסה ב75 כ"ס הוא 1:10, ואילו ב100 כ"ס הוא 10.5. מנוע ה75 כ"ס הוא OHC דיסטריבוטר. מנוע ה 100כ"ס הוא DOHC הצתה אלקטרונית. בהנחה שאני נכנס לפרוייקט, האם זה אפשרי להחליף ראשים? נ.ב אני אצטרך גם להחליף חיישן אויר מMAP לMASS. ואם אני זוכר נכון גם משאבת דלק. מה ההצעת מחיר לעניין?
הודעה אחרונה מאת 2pac, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
פרוייקט עולמי טווינגו ישנה מנוע V8 חדש יחסית של לנד רובר מתכון מעניין קישור לאתר JALOPNIK http://jalopnik.com/5390201/renault-twingo-v8-trophy-picks-up-where-clio-v6-left-off?autoplay=true
הודעה אחרונה מאת Mickael Meyer, -
-
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
היי,יש לי ZX 1600 שהלך לה הבלוק. אני החלטתי בסופו של דבר להתקין לה מנוע מיבוא,לפני שאני עושה את זה רציתי לדעת אם יש אפשרויות אחרות חוץ מהמנוע המקורי שיכולות להתאים ולהיות חוקיות? 205 GTI לא מתאים?
הודעה אחרונה מאת chebu, -
- 17 תגובות
- 3 אלף צפיות
יש לציין שאני לפעמים "לוחץ" אבל לא נוהג נהיגת אקסטרים או מתחרה, אך בכל זאת חשובים לי מספר מאפינים *שהצמיג יתאים לנסיעה יומיומית (בורות וכבישי ארצנו). *בעל תוחלת חיים טובה. *שיפור אחיזת הרכב על הכביש. מידות הצמיג הן 205/45/16 על הרכב מורכבים הצמיגים מקניית הרכב "משליין פילוט" בהם אני לא מעונין שוב, והT1R של TOYO לא יהיו זמינים עד דצמבר בארץ כך שגם על דגם זה אין צורך להמליץ.
הודעה אחרונה מאת E_M777, -
שאלה| מתנול
מאת eli3- 5 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אז ככה ליפני בערך חודשיים חבר שלי אמר לי שיש "פטנט" להוריד משמעותית את צריכת הדלק.. הוא הראה לי "סכמה" שמראה בערך איך המערכת עובדת ולפי מה שהבנתי יש מייכל מיים שבתוכו יש סליל המחובר לחשמל ומה שקורה שכשעובר חשמל אז נוצרים בועות גז והגז עובר מהמייכל אל סעפת היניקה כ"תוסף" לחמצן האטמוספרי. אני לא יודע אם הבנתי נכון.. אבל בכל זאת.. זה מתנול או לא? כי לפי מה שהבנתי מתנול הוא גם בנוי ממיכל מיים כלשהם, והוא מחובר בסופו של דבר ליניקה, והוא גם מוריד את צריכת הדלק. אז זה אותו מערכת ? [מתנול] ?
מה ההבדל ביחס דחיסה בין המנועים NFU ו- NFX ומה עדיף ?
הודעה אחרונה מאת colchao, -
- 16 תגובות
- 3 אלף צפיות
אחרי התעניינות רבה בנושא הנמכת הרכב וכל הפלוסים (שינוי לטובה באחיזה) והמינוסים שיש לקחת בחשבון(ירידה בנוחות) החלטתי ללכת על זה! בשישי נסעתי ל-E&A קבלתי הצעה מפתה של סט V-MAXX שכולל 2- קווילאוברים קדמיים ובולמים רגילים מאחור בסכום של פחות מ-3000 ש"ח. לעומת זאת בPIT STOP סט KW/WIETEC לא פחות 4500 ש"ח בערך. סט של B6 (רק בולמים) במחיר של 4100 ש"ח. מבקש הצעות מה לדעתכם כדאי לרכוש ל-206 XS שלי??? בתודה רפי
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
איפה אפשר להשיג אבזרים לסיוויק כגון:וילון אחורי,מגיני רוח וחו' באזור פ"ת.רצוי מקורי.אני גם מחפש מגנזיום לאוטו.אולי מישהו מוכר משומש?
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היי, אני צריך לעשות מספר דברים לפני הטסט שמגיע והייתי שמח לעזרה שלכם, הראשון הוא שאני מחפש צמיגים 205/55/16 והייתי שמח לדעת מה לדעתכם מומלץ, אני לא נוהג מירוצים, סביר עם נטיה לסיבובים חדים... היום הצמיגים שיש הם של dunlop sp3000 sport אבל הם כבר גמורים אז... איפה אפשר לקנות צמיגים טובים במחירים הוגנים? 2. כנראה צריך כיוון פרונט או משהו כי גם אחרי שאני ממלא אוויר שווה בכל הגלגלים אז יש נטיה חזקה ימינה אני נמצא באזור המרכז, ככה שעדיפות למשהו קרוב לאור יהודה, תל אביב, יהוד וכו'. תודה תודה לכל העוזרים מיקו
הודעה אחרונה מאת senda, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
הרי בשאר הרכבים הפלגים תוצרת חברות כמו DENSO NGK וכו' מתפקדים יופי.. מה כ"כ מיוחד ברנו שיש צורך אך ורק בפלאג המקורי?
ראש מנוע RS
מאת TheStig- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם ברשותי פורד סיירה GHIA DOHC 2.0 , שסתומים 8 רציתי לברר לגבי החלפה לראש מנוע של פורד אסקורט RS שסתומים 16, לפי מה שהבנתי זה אותו בלוק רק ראש מנוע אחר קודם רציתי לדעת אם זה בכלל אפשרי? ואם כן במה זה כרוך? (האם אצטרך להחליף עוד דברים כמו סעפת יניקה, מזרקים, שינוי כלשהו במערכת ניהול...) תודה רבה, גיא
הודעה אחרונה מאת yohann, -
הורדה מהכביש
מאת idan1410- 6 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום לכולם קיבלתי אתמול הורדה מהכביש על זה שיש לי פילטר פתוח ומוט מיצב קידמי אני לא כולכך מבין במכונית וקניתי אותה ככה. השאלה שלי מה אני צריך לעשות עכשיו, האם באמת שניהם לא חוקיים, ואם אני יוריד אותם בכדי להעביר את האוטו במכון רישוי ויחיזר אחרכך מה יהיו ההשלכות אם אתפס שוב אני יודע שכמובן הכל תמיד תלוי במצב הרוח של השוטר והכל אבל ככה מידע כללי של ניסיון השאלה שלי לגבי החוקיות של הנושא היא מאחר והאוטו עבר טסט לפני חודש ורק ההשחרה של החלונות הייתה בעיה תודה מראש לכל העוזרים!
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אהלן, היום בבוקר פירקתי סוף סוף את משתיק רעש היניקה המקורי באימפרזה שלי, ובמקומו הכנסתי צינור שרשורי מאלומניום מפתח כניסת האוויר המקורי עד בית הפילטר. ככה תמיד יש לי אוויר קר כמו שהיה מקורי וחלק. לגבי הרעש, עכשיו באמת זה תענוג לנהוג ברכב ,רעש דומה לאגזוז זרימה חופשית וקצת דומה ליפלטר פתוח. אבל באמת רעש חזק ומגניב, במקרה עברתי ליד איזה אוטו שחונה בצד ונתתי קיק חזק אז יצא רעש מפחיד ופתאום האזעקה שלו התחילה לצרוח. ולגבי הצינור השרשורי הוא זמני עד שאקפוץ לאיזה פירוקיה ואקנה משתיקשל אימפרזה, אני אחתוך את החלק התחתחון שלו שהוא המשתיק ואשתמש רק בחלק העליון שהוא רק מעביר אוויר בין הצנרת, ואסדר לו סגירה מלמטה וככה אחבר אותו והכל יראה מקורי ואף שוטר לא יוכל לדעת כ…
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
איך עובדים כל השיפורים החיצוניים ? למשל אני רוצה לשים לאוטו שלי חצאיות , גריל , דברים כאלה , איך זה עובד ?? הדברים האלה מגיעים מוכנים מחו"ל או שמכינים את זה לפי בקשה שלי במוסך ? וד"א איפה יש מוסך לשיפורים מהסוג הזה בת"א ? תודה
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 22 תגובות
- 12.4 אלף צפיות
שלום לכולם, במאמר הבא אני אסביר איך לקרוא מפות גדישה של מגדשי טורבו ואיך לחשב זרימת אויר במנוע שלכם. בתקווה שכולנו נשכיל לבחור את הטורבו הנכון למנוע שלנו, או להבין כמה אפשר להעלות את הגדישה בטורבו מסוים בלי להזיק לו. תוכן: * הקדמה * מפת גדישה לדוגמה והסבר * חישובי זרימת אויר * סיכום * ביבלוגרפיה הקדמה: יוצא לי להתקל בויכוחים על כמה גדישה טורבו מסוגל להחזיק ואיזה טורבו הכי מתאים למנוע מסוים. אני מקווה שלאחר קריאת המאמר הארוך הזה תוכלו לדעת קצת יותר על העולם המופלא של מנועים ומגדשי טורבו. החישובים במאמר מתיימרים להיות מדוייקים (לדעתי עד 95%) אבל קשה מאוד לכסות …
הודעה אחרונה מאת fizban, -
-
היי לכולם, החלטתי להשקיע קצת בצנרת. אין בכוונה שלי להחליף דוד אחורי, אני נשאר עם המקורי כי זה יוצא יותר מדי יקר. אז בפניי כמה אפשרויות הבאות: 1. החלפת צנרת ל 2.75 מהדאון פייפ ועד הדוד האחורי כולל ממיר ספורטיבי - הכי יקר - חדש מ-א-ד יקר, יד שניה 2500 ש"ח 2. החלפת צנרת ל 2.75 מהדאון פייפ ועד לדוד האחורי בלי ממיר ספורטיבי - יותר זול וגם לא עובר טסט (בעיה רצינית) - חדש - 2500 ש"ח, יד שניה 1000 ש"ח 3. החלפת רק דאון פייפ - הכי זול. יד שניה בסביבות 1100 ש"ח כולל עבודה אני נוטה כלפי אפשרות 3 כיוון שכבר כמה אנשים אמרו לי שדאון פייפ באיביזה עושה 75% מהעבודה בשיפור צנרת כיוון שבדאון פייפ המקורי יש פניה מאד חדה והצרת הקוטר בדיוק בהתחלתו של הדאון פייפ. ה…
הודעה אחרונה מאת sshh, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום יש לנו קורדובה דיזל שנת 2000 ומידת הצמיג שלה הוא 175\65\13. אני רוצה לדעת אם אפשר להגדיל את מידת הצמיג ולאיזה גודל תודה.{14}
- 6 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
יש למשהו מושג מה היא טבלת הלחצים של הצמיגים המומלצת ע"י היצרן של סיאט לגבי מידת צמיגים 205/45/16 שהיו במודלים 2005 - 2007 המידה הישנה?
הודעה אחרונה מאת WarDevil, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
היי אני מתכנן להביא לארץ ( ייבוא אישי ) אקליפס gs מודל 2009. בהתחלה חשבתי על ה gt אבל משיקולים של עלויות החלטתי ללכת על ה gs ולשפר אותה. אני מתכנן לטוס לארה"ב ושם לקנות ולשפר את הרכב. יש לי ידע מינימלי בנושא ולכן רציתי המלצות, אילו שיפורים ( מכאניים בעיקר ) כדאי להוסיף כגון: פילטרים, הזרקה, פליטה, הנמכה, היגוי, צ'יפים וכל דבר אחר שעולה לראש . . . כמובן שצריך שהשיפורים האלו יהיו תקניים על מנת שאוכל להכניס את הרכב לארץ !!! תודה מראש
הודעה אחרונה מאת miki_lo, -
-
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
יש לי פיג'ו 306 1600 סמ"ק ( בעל הספק 90 כ"ס ) דגם המנוע הוא TU5JP/Z (NFZ) שנת ייצור 97 עם תיבה ידנית הבעיה שהלך מנוע.. אני רוצה להחליף את המנוע למנוע קצת יותר חזק.. חיפשתי ומצאתי את המנוע של פיג'ו 206 1.6 16v , הוא בא עם 110 כ"ס השאלה שלי האם המנוע ישב אצלי באוטו בלי בעיות ? מה לגבי תושבות , גיר ( נראה לי אותו גיר יתאים ,לא ?) , מחשב ,וכו... ( לא כל כך מעניין אותי את האישור של משרד רישוי ) אשמח לקבל הצעות והמלצות , תודה.
הודעה אחרונה מאת Herman, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם קניתי היום 3 שעונים וחופה את השעונים והחופה אני רוצה לשים על העמוד מצד ימין כמו שיש לכולם. וקניתי גם הגה ספורט אני רוצה לשים את שני הדברים האלה אני מחפש מקום להתקין מישהו מכיר ?? עם תוכלו לעזור לי תודה אני גר באזור המרכז (מודיעין) יש ברשותי פגו 306 שנת 95 תודה ארז
הודעה אחרונה מאת fiesta92, -
-
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם: בשעה טובה החלטתי לשפר קצת את הרכב (שנת 02), יש לי קצת ידע בנושא אבל ממש לא מספיק ולכן הייתי שמח לשמוע הצעות לחלקים שניתן לשפר... כמו כן מה לגבי הוספת מערכת של מתנול, אני מתלבט אם להשאיר את ה K03S ולשפר לשלב 2 או להחליף כבר ל K04-01 והאם כידי להוסיף עוד אינטרקולר כמו שיש ב TT-Q או להחליף למשהו יותר חזק ואם כידי להשקיע גם בשעוני בקרה כלשהם. התקציב לשיפורים 10-13K, מה שכן אשמח בעיקר לשיפורים שיגרמו נזק מינימאלי למנוע. תודה מראש לכל העונים.
הודעה אחרונה מאת audi t, -
- 30 תגובות
- 6.8 אלף צפיות
אוקיי ,הבנתי ממקור אחר שישנו חלק שניקרא הN249 ,שזו בעצם קופסאת וואקומים מיוצרת מאוד שבמכוניות הוואג המוגדשות באותן שנים החליטו להשים אותו על מנת לדאוג ליותר מומנט (לתת תגובת דוושה) וברגע שמוסיפים צ'יפ וגודשים גבוה ,הN249 מתחיל מאוד להעיק וליצור דיליי בכל נגיעה של דוושה ומוריד הספק עקב לחץ שמצטבר שם וסותם את המערכת. [וגם מאוד מכוער על המנוע למען האמת.]- ולכן הרוב מפרקים אותו בשל האסטטיקה ובשל היותו מפריע לפעולת וואקום סדירה במנוע בעל ציפ. מישהו יכול לשפוך קצת אור בעניין? עידן...? תודה מראש. אגב צירפתי תמונה של הN249
הודעה אחרונה מאת BIG Y, -
- 11 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
איך אני מבטל את הבקרת משיכה ואחיזה מאיביזה? יש לציין שהאוטו הוא מדגם קופרה ושנת 2005. תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת edanj, -
- 13 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
שלום. יש לי גולף מנוע 1600 ידני. וההיתי רוצה שהיא תרגיש יותר קלילה ומהירה מה ההיתם ממליצים לשפר ?
הודעה אחרונה מאת Romek, -
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
הי חברים. יש ברשותי פג'ו 306 מושתלת RGX. חשבתי להחליף את הבלוק של RGX על בלוק של RFX, כידוע לי ההבדל בין הבלוקים הוא ש RGX ברזל ו RFX אלומיניום חוץ מזה הם זהים. האם ההחלפה אפשרית פיזית, וכול המכלול של RGX יתיאים (ראש, קראנק, בוכנות, עגן שמן וכו')? האם זה יתן כל שיפור מבחינת הורדת משקל? וכמובן אם זה כן יתאים פיזית, האם הבלוק יוכל להתמודד עם גדישה? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת kizis, -
שלום לכולם רציתי בבקשה לדעת מהם סוגי טורבו המתאימים למנוע 1.8T של משפחת וואג,ז"א שמות,לאיזה הספקים הם מיועדים וכמובן חברות איכותיות שמייצרות אותם. תודה
הודעה אחרונה מאת Kreios, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 2 אלף צפיות
ברשותי פורד עם מנוע 1.6 מדגם ZETEC,מנוע 16V הזרקה רב נקודתית. קניתי מאנגליה מודול powerchip למחשב מנוע. למי שלא מכיר במנועים מסוג זה בפורד, מגיעים מחשבים אינטרגלים עם מחבר למודול צ'יפ חיצוני(ללא צורך לפתוח מחשב ולהחליף פלאש תוכנה עם רגליים). המוצר יד שניה ונקנה כאשר הוא תקין לחלוטין. חיברתי אותו למחשב והרכב נדלק ושומר על טורים נמוכים מאוד (בסביבות ה-5000 +/-) בלחיצה עדינה על דוושת הגז(עד חצי דוושה) המנוע מגיב כראוי, מעל חצי דוושה המנוע נחנק ומוריד טורים תוך כדי שהוא משמיע רעש חניקה. נסיתי לפתוח את כניסת האוויר של המנוע (חשבתי אולי דרכי האוויר סתומים) אך עדין אותו הדבר. נתתי לחיצה ממושכת של בערך כ-30 שניות ולפתע התחיל לצאת עשן מאזור הגב של המנוע/קיר…
הודעה אחרונה מאת fiesta92, -
-
מי מחובר 61 משתמשים רשומים, 11 אנונימיים, 239 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- nadavd4
- TvrSpee12
- `Infinity
- Tal7
- sfargol
- nglancer
- Chmimo
- SlowRide
- itzik123
- shaymolcho
- yuvk
- ofralon