שיפורים - כוח, אחיזה ומה שביניהם
כאן אפשר לקבל הצעות וייעוץ לגבי כל דבר שבסופו הרכב שלכם יסע מהר יותר, יאחוז טוב יותר או יבלום חזק יותר. זיכרו! שיפורים בישראל הם תחום אפור, שלא לומר שחור. קחו את זה בחשבון. ונהגו בבגרות ואחריות.
כללי פורום שיפורים - חובה לקרוא
ברוכים הבאים לפורום שיפורים. כדי לשמור על פורום נעים ומכבד, להלן כללי הפורום:
1. אין לפרסם מוצרים למכירה כאן בפורום אלא בפורום המסחרי (אם אתם ספונסר פורום מורשה) או בפורומי המכירה (אם אתם חברי פורום מהמניין).
2. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י "חברי פורום" חדשים, ימחקו.
3. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י גולשים וותיקים, ימחקו בתוספת ענישה.
4. לו לאחר המלצה על מקום מסוים יהיו עודף תגובות כגון: "כן, הם הכי מגניבים/הכי שולטים!!!/הכי מקצועיים/אחלה בורקסים" הן תמחקנה בתוספת ענישה.
5. תופעות של משתמשים שמגיבים רק בכדי להשמיץ מתחרים ו/או לפרגן יחסמו.
6. כתיבה נאותה מחויבת גם מהספונסרים.
7. לא. אין אופציה לשנות אף אחד מששת הסעיפים הקודמים.
המטרה כאן היתה לבנות פורום מקצועי, רלוונטי, אמין ובין היתר עם דעות מכל הכיוונים. זה לא מה שקורה.
אחלה יום לכולכן.
תודה, מנהלי הפורום.
9,654 נושאים בפורום הזה
-
- 0 תגובות
- 1 אלף צפיות
כמו בכותרת אשמח לעצות ממכם,התקציב שלי היתגמש מעט ל-6K מה אתם מציאים,שבוע טוב לכל חברי הפורום הנכבד הזה.
הודעה אחרונה מאת ג'ינו, -
זה חוקי ב ארץ? ו איפה אפשר לעסות?
הודעה אחרונה מאת iconizer, -
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום, אני מחפש מנוע 1600 16v דגם NFX. ( 120 כ"ס ) מאיפה אני יכול להשיג מנוע כזה ? וכמה עלות שלו ?
הודעה אחרונה מאת יאשה והפיצפוצים, -
- 7 תגובות
- 10.1 אלף צפיות
אהלן, הגיע הזמן לשאלה היומית (למרות שבאמת מעניינן אותי בזמן האחרון לאן אפשר להתקד עם כזה פרוייקט) יש לנו במשפחה לנד קרוזר 2007 מאחר והוא עומד להיות מוחלף כנראה בדגם החדש, אני מעוניין לבדוק סדרה של שיפוריפ ושינויים לרכב, הראשון שהוא רלוונטי לנושא הוא הגדלת הספק ומומנט ע"י ניהול מנוע חדש. האם יש מישהו עם ניסיון בתחום? ההספק המקורי הוא באזור 160+ כ"ס, לאן הוא יכול להגיע אחרי ניהול מחודש? כמה זה עלול לפגוע במכלולים המכאנים של הרכב? איך ובכה תושפע צריכת הדלק (מניסיונכם עם רכבי דיזל אחרים) המנוע הוא כמובן 3.0 ליטר טורבו דיזל, אני גם חושב שזה יועיל בשטח עם תוספת נחבדת של מומנט. תודה
הודעה אחרונה מאת OrionG, -
MF2 מחפש מידע
מאת or444- 1 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
מכיוון שב MF2 עוד לא יצא לי להתנסות אני קצת לא מכיר את המכשיר ולכן השאלות . האם ברגע שאני מרכיב MF2 כל המחשב שלו עובד עצמאית לחלוטין וללא אף קשר לניהול שברכב ? אם כן איך אני גורם למחשב לפצות בדלק האם הוא מתחבר למחשב ואפשר לכוון דרכו כמה דלק להזריק בנקודה כזו וכזו ? תודה אור
הודעה אחרונה מאת יותם ק., -
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם יש לי פז'ו 206 1.4 ידנית וכבר מספר פעמים תיקנתי סדקים בסעפת רציתי לדעת עם כדי להשקיע על סעפת חדשה איכותית או פשוט ללכת למכון אגזוזים ולהחליף ברגילה פשוטה ? כמה כל העסק אמור לעלות ?
מחיר של T1R TOYO 1 2
מאת asik- 27 תגובות
- 6.7 אלף צפיות
האם 570 שקל כולל מעמ זה מחיר יקר? הגיוני? במידה 205.40.17
הודעה אחרונה מאת פומפה, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם ! רציתי לדעת עד איזה מידה מותר להגדיל/להרחיב בצמיגים למזדה לנטיס שנת 2000
- 12 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום, אני מתכוון להחליף זוג צמיגים (אחד נפגע). מידה מקורית - 195/45 R16 כיום הרכב נועל Toyo T1R , האם זה בסדר להשים זוג מסוג אחר קדימה? איך ה T1R בהשוואה לקונטי ספורט? האם יש חלופה אחרת? אני קצת מאוכזב שזה ש T1R נפגע כביכול ללא סיבה נראית לעין והם בני שנה וחצי. תודה, נתן.
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם, יש לי סיטרואן ZX שמוסבת למנוע 605 טורבו. ברכב יש מחשב גדישה APEXI AVC-R.במחשב יש 2 מצבי גדישה A-B, תוכניות קבועות. כשאני שם על מצב A שזה 1 באר הרכב לא גודש הוא נשאר על מצב גדישה סטנדרטי של 0.5 מקורי. וגם על מצב B הרכב לא גודש, המחשב עצמו פועל וכנראה ממה שאני הבנתי יש חישן לחץ שהוא זה ששולט בגדישה וכנראה שהוא תקול. אם מישהו כאן מבין בסוג מחשב הזה וברכיבים שמותקנים ברכב יחד איתו אני אשמח לקבל ממנו עזרה ואולי ולנסות לפתור את התקלה. תודה ויום טוב.
הודעה אחרונה מאת ShayRally, -
- 0 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
ברכב יש לי הונדה סיוויק קופה מודל 96 , רציתי לדעת מאיפה קונים תאנגל אייז וקסנון ? וגם כן איזה גנטים הכי מתאים להונדה סיווק קופה ? יש לי אישור של מידה 15 .
הודעה אחרונה מאת Daniel Abutbul, -
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 5.8 אלף צפיות
ברשותי 205 GTI,אני מעונין לקנות ג'נט במידה 15 שיהיה חזק וקל. חשבתי בהתחלה על LENSO דגם הזה: http://catalog.pantip.com/lsportmag/9892-0066.jpg מה המשקל שלו?לפי מה שבדקתי זה 7 קילו גנט(ראיתי איפה שהוא כתבה אבל חבר אמר שזה 5קילו,הגיוני שזה ככה למרות שרשום על הגנט משקל סופר קל.? ויש את הדגם הזה: http://www.topgear.co.uk/acatalog/KRU.jpg מה המשקל שלו? איך 2 הדגמים האלו? יתרונות חיסרונות-משקל,ביצועים,חוזק. אם תוכלו להציע לי עוד כמה גנטים בסגנון הזה של הצלעות אשמח מאוד- בחברות של OZ או BBS וכדומה. תודה רבה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת 205GTI1.9, -
- 9 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
יצא לי לשמוע שיש מין רשימה של מידות שכביכול מאושרות. האם ידוע למישהו מה הטווח המותר?
הודעה אחרונה מאת dudi oknin, -
חשבתי להתקין ברכב{רנו מגאן 2.0 01} סופר צרגר . האים מישהו יודע פרטים לגבי חוקיות? ניתן להרכיב בארץ? עלויות?
- 12 תגובות
- 2 אלף צפיות
יש לי פיג'ו 306 1600 סמ"ק ( בעל הספק 90 כ"ס ) דגם המנוע הוא TU5JP/Z (NFZ) שנת ייצור 97 עם תיבה ידנית הבעיה שהלך מנוע.. אני רוצה להחליף את המנוע למנוע קצת יותר חזק.. חיפשתי ומצאתי את המנוע של Saxo 1.6i VTS 16v וזה מדגם TU5JP4/L3 (NFX) הוא בא עם 120 כ"ס .. ( נראה לי כמו ב 106 ראלי ) השאלה שלי האם המנוע ישב אצלי באוטו בלי בעיות ? מה אני הולך להחליף ? גיר ( מקווה שישאר לי אותו גיר ) ? מחשב ? צמה ? מה התגובה של משרד רישוי ? ותודה מראש לכל עזרה.
- 0 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם. לאחר חיפוש בפורום, שמתי לב שכמה פעמים נאמר כי אסור להגדיל את הספק המנוע ביותר מ-10% ללא אישור משרד הרישוי או מחלקה טכנית של היבואן. האם מישהו יכול לומר לי מהו המקור של ההוראה הזו או להפנות אותי? תודה
הודעה אחרונה מאת autolaw, -
- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם ברשותי יש מיצובישי לנסר 2006 ידנית 2.0L+גפ"מ, אם תוספות מקוריות ": חישוקים קלים,צמיגים 195/50/16 ,ספוילר וכו. אשמח לקבל המלצות/כיוונים לשיפורים ברכב, כאשר היעדים הם (גם השגת חלק מהיעדים זו הכוונה): 1. זמינות כוח ותאוצות 2. אחיזת כביש וניהוג 3. התנהגות גיר/יחסי העברה. מעוניין להשאר בתקציב שפוי, להשאר עם רכב חוקי לנסיעה (או לא-חוקי אך בלתי ניתן לזיהוי ע"י שוטר/טסט טיפוסי). מה כדאי? איפה להתקין? מחירים? אני מאזור המרכז.
הודעה אחרונה מאת kookoo, -
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום יש לי מיצובישי לנסר 2006 ידנית 2000 סמ"ק איך אני יכול לשפר אותה? נ.ב יש לי גפ"מ
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
יש לי פיג'ו 306 1600 סמ"ק ( בעל הספק 90 כ"ס ) דגם המנוע הוא TU5JP/Z (NFZ) שנת ייצור 97 עם תיבה ידנית הבעיה שהלך מנוע.. אני רוצה להחליף את המנוע למנוע קצת יותר חזק.. חיפשתי ומצאתי את המנוע של Saxo 1.6i VTS 16v וזה מדגם TU5JP4/L3 (NFX) הוא בא עם 120 כ"ס .. השאלה שלי האם המנוע ישב אצלי באוטו בלי בעיות ? מה אני הולך להחליף ? גיר ( מקווה שישאר לי אותו גיר ) ? מחשב ? צמה ? מה התגובה של משרד רישוי ? תודה מראש לכל עזרה..
הודעה אחרונה מאת hoba_jm, -
- 0 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
ראיתי את האשכול שניפתח בקשר לוולוו 940,ובכן כמו שאתם מתארים לעצמכם אין לי קשר לשטות הפתתית הזאת,אחיין שלי היה אצלי בבית והמישתמש שלי פה היה פתוח וכניראה הוא החליט "לחגוג" על המישתמש ולנסות להרשים וגם זה לא הלך לו,אז עמכם הסליחה ואדאג לא להשאיר את המישתמש שלי פתוח שוב ושאיזה "פרחח" יחבל לי פה,אז שוב סליחה גדולה ותבינו אותי בבקשה
הודעה אחרונה מאת ג'ינו, -
- 5 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
היי אני מעוניין להחליף צמיגים ל-156 (כרגע יושבת על צמיגי all weather ירוקים ומשעממים שנרכשו תחת לחץ לאחר פנצ'ר לא מתוכנן...) במידה 205.55R16 העדיפות הראשונה היא לצמיגים שהוצעו לי ב"פורטל" הצמוד למשרדי (עניין של נוחות), והם: - ברידג'סטון טוראנזה - מישלין ספורט - פירלי P-זירו - דאנלופ דירזה (שלהבנתי קצת פחות ספורטיביים מהשלושה לעיל) העדיפות היא כמובן לצמיג אוחז ורך, עם נכונות להתפשר קצת על treadwear ואחיזה בקו ישר לטובת תגובה חדה יותר בפניות (לעומת ה-SP9000 שהיו לי פעם, שהיו בעלי אחיזה משובחת אבל בעלי דפנות רכות שגרמו להשהייה קלה ב-turn in). כמו כן, צמיג שיידע לסלק מים כמו שצריך ולא "יצוף" על שלוליות. אין לי בעיה עם רעש או כל בעיה "סביבתית", ה…
הודעה אחרונה מאת oferh, -
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
ברשותי מאזדה סדן 97 ידנית 1600. הכל שם מקורי ומשעמם, ברצוני לשנות משו (=משהוא)מבחינת תוספות או שינוים מכניים. יש למישו (=מישהוא)הצעות לא יקרות ?הרכב מקורי ומשעמם. אודה לכם אם תוכלו להציע לי דברים שיתאימו לי לאוטו ומחיר. תודה רבה לעוזרים. (הערותיי באדום, נא להקפיד על הודעות עם פיסוק נכון וללא שגיאות כתיב.)
הודעה אחרונה מאת Giora, -
- 10 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם רכשתי לאחרונה פיז'וR-XT 307 מנוע 2.0L, שנת 2006 אחרי מתיחת פנים. אוטומט (טיפטורניק). הרכב במצב מקורי לחלוטין, למעט חישוקי מגנזיון אגרסיבים וצמיגי 205R17. אשמח לקבל המלצות/כיוונים לשיפורים ברכב, כאשר היעדים הם (גם השגת חלק מהיעדים זו הכוונה): 1. זמינות כוח ותאוצות 2. אחיזת כביש וניהוג 3. שיפור בצריכת דלק (ידוע לי שעלול להתנגש עם יעד מס' 1) 4. התנהגות גיר/יחסי העברה. מעוניין להשאר בתקציב שפוי, להשאר עם רכב חוקי לנסיעה (או לא-חוקי אך בלתי ניתן לזיהוי ע"י שוטר/טסט טיפוסי). מה כדאי? איפה להתקין? מחירים? אני מאזור המרכז. תודה לכל העונים והמומחים! MB
הודעה אחרונה מאת kookoo, -
מכונית שאינה כ"כ מוכרת בארץ אך בעלת פוטנציאל אדיר לשיפור היא האודי 200T קווטרו. מנוע החמישה צילינדרים 20 שסתומים טורבו מסוגל לספק בין 450-520 כ"ס בשימוש יום יומי ויותר למסלול. המכונית שבתמונה של ידיד - כרגע רק עם 450 כ"ס עד להורדת יחס הדחיסה מ 8.6:1 ל 8:1. הסיפור מתחיל לפני ארבע שנים. המכונית הייתה אז עם מנוע עייף שבעצמו עבר שיפור מוקדם יותר (תיאורטית 320 כ"ס) אך הגיע לסוף זמנו. שפות הכנפיים הורחבו אך לא בצורה משכנעת וכיו"ב... ההחלטה נפלה להחליף את הכנפיים לאודי V8 שמאפשרות מקום לגלגלים 18 אינץ' וגומי מתאים. העקרון מאחורי הפרויקט היה לשמר הופעה "אזרחית" ואת הנוחות של מכונית לוקסוס אך בלי שום ויתור על ביצועים. אה, כן, המרוח בין כל פנל לפנל צומצם ל 3.5-3.7 ממ במקום 7 …
הודעה אחרונה מאת Tatra, -
ערב טוב. מי שזוכר או לא הרכב שברשותי הוא סופר לנסר. ברצוני לבצע כמה שיפורים ,שינויים באוטו. אני מעוניין לעלות את כ"ס ברכב ל130-135. מה אני יכול להוסיף כדי שאני אצליח להגיע ל130-135 כ"ס? חשבתי על פילטר,מערכת פליטה יותר מתקדמת ואיזה צ'יפ השאלה אם זה יעשה את השינוי. יישור קו כבר יש הכל תקין ברכב. והכי חשוב שהכל יהיה חוקי,תודה. שי
הודעה אחרונה מאת itamareiny, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום! אני מעונין לשפר את עוצמת ההארה של הרכב (יאריס 07) H4. לא משנה לי הגוון אלה רק העוצמה. התנאי היחיד הוא שהנורות יהיו חוקיות בארץ (טסט, משטרה). על מה אתם ממליצים מהאתר הזה: http://www.autolamps-online.com/index.htm
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 20.9 אלף צפיות
סליחה על הבורות אבל מזה בקקס נעול racing יחס 3.71 מזה אומר היחס ומה ההבדל בין נעול לפתוח הרכב הוא במוו e36
הודעה אחרונה מאת Mk3, -
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום וברכה רציתי לדעת מספר דברים לגביי קוויקשיפט לפיג'ו 106 דור שני XS 1600 1) האם ניתן למצוא בארץ? ואם כן מה העלות בערך ואיפה? 2) איזה חלקים צריך להחליף לצורך הפיכת הגיר ל"קוויקשיפט" 3) האם ישנם תופעות לרעה כלשהם בהרכבת קוויקשיפט ברכב? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת or_18d, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם, רציתי לדעת האם יש המלצה ללחץ אויר מומלץ לקליאו ספורט 2002 דור שני. הרכב נועל צמיגים במידה מקורית - Toyo T1R. האם למלא לפי המלצת היצרן\יותר\פחות? ראיתי את השרשור על כוון לפי מדידה עם צביעה, קצת גדול עלי כרגע לבצע את התהליך. רציתי לבקש המלצה "מהמוכן", סליחה על העצלנות . תודה, נתן.
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מה הפירוש של מנוע אטמוספרי והיכן ניתן לרכוש ציפ לסופר לנסר 97 מה ציפ נותן ?
הודעה אחרונה מאת DavidCivicSi,
-
מי מחובר 3 משתמשים רשומים, 1 אנונימיים, 460 אורחים (הצג רשימה מלאה)