שיפורים - כוח, אחיזה ומה שביניהם
כאן אפשר לקבל הצעות וייעוץ לגבי כל דבר שבסופו הרכב שלכם יסע מהר יותר, יאחוז טוב יותר או יבלום חזק יותר. זיכרו! שיפורים בישראל הם תחום אפור, שלא לומר שחור. קחו את זה בחשבון. ונהגו בבגרות ואחריות.
כללי פורום שיפורים - חובה לקרוא
ברוכים הבאים לפורום שיפורים. כדי לשמור על פורום נעים ומכבד, להלן כללי הפורום:
1. אין לפרסם מוצרים למכירה כאן בפורום אלא בפורום המסחרי (אם אתם ספונסר פורום מורשה) או בפורומי המכירה (אם אתם חברי פורום מהמניין).
2. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י "חברי פורום" חדשים, ימחקו.
3. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י גולשים וותיקים, ימחקו בתוספת ענישה.
4. לו לאחר המלצה על מקום מסוים יהיו עודף תגובות כגון: "כן, הם הכי מגניבים/הכי שולטים!!!/הכי מקצועיים/אחלה בורקסים" הן תמחקנה בתוספת ענישה.
5. תופעות של משתמשים שמגיבים רק בכדי להשמיץ מתחרים ו/או לפרגן יחסמו.
6. כתיבה נאותה מחויבת גם מהספונסרים.
7. לא. אין אופציה לשנות אף אחד מששת הסעיפים הקודמים.
המטרה כאן היתה לבנות פורום מקצועי, רלוונטי, אמין ובין היתר עם דעות מכל הכיוונים. זה לא מה שקורה.
אחלה יום לכולכן.
תודה, מנהלי הפורום.
9,654 נושאים בפורום הזה
-
שלום חברים. הייתי רוצה לדעת אם אפשר לשים אגזוז זרימה חופשית ופורק לחץ באוטו בלי טורבו? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת יאשה והפיצפוצים, -
- 6 תגובות
- 3 אלף צפיות
שלום. רציתי קצת להרחיב את הבנתי לגבי מנועים מוגדשים. אשמח לקבל תשובות לשאלות בסיסיות או לינקים למידע רלוונטי. (אני מכיר את עקרון הטורבו בצורה כללית ופשטנית מאד) 1.האם יש מקור מידע פשוט ככדי להבין את העקרונות? 2. איך מודדים גדישה - אני יודע שביחדות מידה של לחץ (באר) אבל אשמח לדעת מה ממש משמעות המדידה? 3. מהוא פורק? למה הוא דרוש? 4. למה הכוונה כשמתיחסים לצליל הפורק? 5. מה ההבדל בין פורק פנימי לחיצוני? 5. מה הסיבה להתקנת פורקים לא מקוריים, מה הם משפרים? 6. באיזה סל"ד מתחיל להשפיע המגדש באימפרזה WRX למשל? 7. מה היתרונות לעומת חסרונות של הגברת הגדישה? 8. מדוע דרושה תכנת ניהול מנוע חדשה לאחר שיפור מנוע טורבו? 9. האם מגדש ב…
הודעה אחרונה מאת kookoo, -
בקשר לשיפורים
מאת guy454- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום יש לי סובארו לגאסטי (לגאסטי? )חדשה (פה בא פסיק) יש לי דוד ששיפר את ההונדה שלו (פסיק)עשה אותה קטלנית(עוד פסיק) שם בה חצאיות(עוד פסיק) קונס(=כונס) אוויר(פסיק) אגזוז לחץ(ולסיום נקודה) אני רוצה לעשות גם משו (=משהוא) בסגנון יפה כזה(פסיק) אתם יודעים(עוד פסיק) אני חולם על זה חחחח(זאת מילה בעיברית?) מה אתם ממליצים לי לעשות? האם חוקי בארץ BODY KIT? איפה אני משיג(פסיק) כמה עולה בערך ומה כדאי לי לעשות באוטו לעשות אותו יפה התקציב עד 3200 ₪(פה בדרך כלל בא סימן שאלה) חשבתי אולי על להשחיר חלונות גם(ופה בד"כ, נקודה) תודה רבהה(רבהה?) כמו שאתה רואה, ערכתי ותיקנתי לך טעויות אבל ההודעה שלך כתובה בסגנון כ"כ עילג ומזלזל, שהחלטתי לנעול. פתח שרשור חדש אבל בדוק את מה שכ…
הודעה אחרונה מאת proxima, -
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום חברים ברצוני לדעת אם ישנה אפשרות לעלות את הספק המנוע ברכב מהסוג הזה, ואם יש לכם איזה טיפים אודה לכם מאוד. תודה מראש גילי
הודעה אחרונה מאת Accent Coupe, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
יש לאימפרזה שלי אגזוז כבן שנתיים "פתוח" ונסעתי ללא משתיק עד כה (מלבד טסט) החזרתי את המשתיק ושוד ושבר הדבר הזה מרשרש כמו רעשן פורים בסרק. האום מחוזק היטב. אבוד עצות
הודעה אחרונה מאת FifthGear, -
-
- 0 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
אני מתכנן ליקנות הונדה סיוויק שנת 95 קופה ... ורציתי לשים באוטו חצאיות,טמבון משופר מקדימה ואחורה ואני לא יודע עם זה משתלם לי כמה זה עולה?? מישהו יודע בערך כמה הדברים האלה עולים ??? תודהה אחיםם שלייי
הודעה אחרונה מאת asaf17, -
האם מישהו כבר הרכיב בארץ מנוע כזה? מעוניין לנסות להכניס לVR6 דור 3, האם הגיר יתאים או שצריך את כל ה"קומפלט"?
הודעה אחרונה מאת bagira, -
- 29 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
שלום. התחדשתי בגולף GTI 2001 לפני חודשיים ואני מועניין לשפר תקציב 6000 על הרכב מורכב קפיצי הנמכה, פורק לחץ. אני מעונין בצ'יפ וצנרת רוצה את המלצתכם על צ'יפ וצנרת שמתאימים ומאיפה לקנות ולהרכיב? ו כמה עולה +- תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת Tamir FR, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
רכשתי לפני שלושה שבועות גולף 2003 ,2.0 סמ"ק כחול שמיים. חלום חיי מהרגע שידעתי מזה אוטו ומזה רישיון.... הגשמתי לעצמי טת החלום ועכשיו אני רוצה לעשות את החלום הרבה יותר יפה... רציתי בבקשה לדעת איך לבחור/ממה להיזהר/מה הסיכונים מבחינת משרד התחבורה ומה לבדוק לפני ציפוי חלונות כהים,רכישת בקליות שקופות עם לדים, מנורות אנגל אייז וספויילר אחורי קטן.... תודה מראש לכל העונים ואם מישהו מכיר מוכר שמומלץ אז לתת פרטים, תודה ענקית!
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 8.7 אלף צפיות
רציתי לדעת מה ההבדל בין אגזוז לחץ לזרימה חופשית ? והאם יש בכלל הבדל? ומה יותר כדאי לשים ברכב? תודה!
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
-
- אחראי פורום
- 19 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
שלום לכולם, אני בכלל כותב כאן בתחום האודיו אבל אני קורא הרבה בפורום של שיפורי מנוע. כרגע יש לי טויוטה קורולה 96 GLI רגילה ומשעממת ואוטומטית, יש גם רכב ליסינג אבל זה כבר הסיפור על האיש מהכפר הירוק. אני שוקל שנה הבאה להחליף את הרכב (טסט הקרוב במרץ) ואני מחפש רכב קטן ואמין וזול - יונדאי גטס נופלת היטב למשבצת. אני רוצה לקנות רכב ידני 1.4 או 1.6 (אם יש) עד שנתון 2006 ושוקל ברצינות להפוך את הרכב למעניין יותר. אני יודע שזה נשמע כמו בדיחה - אבל זו תופעה מאוד מוכרת בהרבה ארצות ואפשר למצוא גטסים מהממות ביוטיוב בשביל להבין על מה אני מדבר. ------- לנושא הטכני ------ אפשר למצוא באיביי המון רכיבים לרכב הזה למשל בנושא של שיפורי בודי, פנסים אפטר …
הודעה אחרונה מאת E_M777, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום לכולם!! יש לי הונדה האצבק שנת 97 עכשיו קניתי חם חם.. רציתי לדעת אם אני ישים עליו ג'נט 17 זה יהיה כבד על המנוע?? ושכחתי להגיד שזה אוטומט. תודה רבה על העזרה
-
- 11 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
היי, מישהו יודע כיצד ניתן לבטל את הגבלת המהירות ל-155MPH הנהוגה במכוניות מתוצרת BMW ? במקרה הספציפי מדובר ב- M3 E92. אני יודע שניתן להחליף את ה ECU לאחד שהוא Aftermarket ובו אין את המגבלה, השאלה היא האם ניתן לעשות זאת באופן זמני (נגיד מתאפס בעת כיבוי המנוע) באמצעות קומבינציות של מתגים בלוח המחוונים / מחשב הדרך ? תודה, דני G.
הודעה אחרונה מאת Croc, -
סיטרואן סקסו
מאת master_a- 11 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום לכולם וצהריים טובים! יש ברשותי סיטואן סקסו 1.1 שרכשתי לפני זמן מה במצב בוא נגיד לא הכי טוב (נרכשה מהמשפחה במחיר זנות). המצב שלה לא משהו ורציתי לקחת אותה לכיוון של פרוייקט פחחות וצבע וגם מכאנית. המנוע גמור ואני לא רוצה לשים 1.1 חדש כי הוא די חלש. ורציתי לשאול אתכם אם יש אפשרות למנוע בעל נפח יותר גדול אם אפשר רק 1.4 של סקסו או של פי'גו מכיוון שסקסו ו-106 הם אחיות תאומות אם יש אפשרות להשתיל מנוע של 106XS 1.6 ברכב? אם אינני טועה יש אם 90 כ"ס ויש אאם 110 כ"ס רציתי לשאול אם אפשר לאשר דבר כזה תודה לכל העונים. נ.ב אם אפשר מקום טוב לפחחות וצבע באזור המרכז תודה לכולם!
הודעה אחרונה מאת winitzj, -
- 5 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
יש לנו אודי 100 מנוע 2.0 5צלינדר. הרכב ממש כבד והמנוע חלש חסית רק 113 כוח סוס . תקציב 8K פחות או יותר הרכב הוא אוטומט ומצב מצויין. יש רעיונות או משהו
הודעה אחרונה מאת Tatra, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
יש לי מיצובישי לנסר 93 מצב מכני מעולה והכל אני רק רוצה לשפר את המראה החיצוני שלי רציתי לדעת אם מישו כבר שיפר או למישו יש תמונות של כל מני משופרת אני רוצה טמבונים חדישים מראות ניקל ופנסים קדמיים\אחוריים ג'אנטים כל מה שיהפוך את המכונית לכוסית..
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם, אני מעוניין ב- פנסיי אנגל מקדימה, ופנסיי לדים מאחורה, ופנסי ערפל יפים, וקסנון, וניקלים לידיות. באתי לכאן שתמליצו לי איפה ללכת לאיזה חנות אמינה וזולה ללכת, תודה.
-
- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם. מדובר במנוע פורד, מנוע פינטו בלוק 205. למנוע ישנו יחס דחיסה נמוך במקור, קראתי באחד מן האתרים ברשת שהחלפת ראש מנוע לראש מנוע של פינטו 1600, בלוק 165. תעלה את יחס הדחיסה באופן משמעותי ותעלה את ביצועי המנוע. רציתי לדעת כמה דברים על הדבר, האם החלפת הראש תפגע באמינות של הפינטו הזקן? האם הדבר אפשרי וכדאי? תודה, JEP.
הודעה אחרונה מאת redroze, -
- 37 תגובות
- 5 אלף צפיות
שלום חברים! מותקן לי ברכב פורק חיצוני HKS SUPER SQV חדש יחסית היום נסעתי עם הרכב, גדשתי כמה פעמים הכל היה בסדר ופתאום הגעתי למצב שאני גודש משלישי לרביעי והרגשתי ירידה חדה בהספק והפורק "נסתם" לגמרי. הבוסט קונטרולר באותו הרגע הראה נתון שנקרא "L10" בדיוק כשזה קרה. מאז המקרה הפורק לא עובד בכלל ובשום טווח של סל"ד. מה יכולה להיות הבעיה במצב כזה? תודה לעונים, אלעד.
הודעה אחרונה מאת FifthGear, -
- 11 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אהלן חברים, אחרי חיפושים רבים אחרי מתאם בין הפילטר פתוח לחיישן אוויר באמפריזה נפל עלי רעיון שנראה לי הכי טוב שיש, אז ככה אצלי בטנדר איסוזו דימקס בין הקופסא המקורית של פילטר האוויר לבין הצינור שהולך למנוע יש חתיכת צינור עם בנד בכל צד ובאמצע יושב החיישן, והקוטר של הצנרת בשני הרכבים אותו קוטר, אז חשבתי ללכת לפירוקיה ולקנות את הצינור הזה של הדימקס ולהתקין אותו על הצינור של האמפריזה ולפרק את הקופסא ולהתקין פילטר פתוח, עד כאן הכל טוב ויפה אבל נשאר העניין של החיישן אוויר שבטנדר נראה לי יותר גדול ,אז אם אכניס את החיישן של המאפריזה ישאר קצת חלל, האם אוכל לאטום את זה בעזרת סיליקון נגד חום? אם לא אז איזה חומר צריך שם? והאם בכלל כל הרעיון של מתאים ? ואם יתאים אחר כך לא יהיה לי …
הודעה אחרונה מאת יוסי1234, -
-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
שלום אני חדש כאן ויש לי שאלה, שמעתי לא מעט פעמים את המושג מנוע מחוזק ומנוע בניה עצמית אפשר בבקשר לקבל הסבר על כל אחד מהמושגים הנ"ל? תודה מראש, אייל. אגב, מקווה להשתלב בפורום שלכם.
הודעה אחרונה מאת honda t, -
-
- 9 תגובות
- 2 אלף צפיות
hey guys im in around at a momnet sorry for the english im coming back next week,and i would like to know what is the best way and the cheapest the get this lazy 2.3 8v more power and tourqe (around 25-30 more bhp ) i know nothing about tunning cars. thanks.
הודעה אחרונה מאת tzvipper, -
לחברי הפורום שלום רב. בעברי פתחתי נושא בקשר להרכבת פורק לחץ חיצוני על PASSAT 2003 טורבו בנזין אחרי בירורים רבים בנושא הבנתי שהכי טוב להתקין פורק של חברת FORGE מדגם 004 לשם עבודה תקינה ופריקה נכונה של הטורבו שאלתי אליכם היכן הכי טוב למקם את הפורק מהסוג הנ"ל ברכבי ? אשמח אם תוכלו לעזור לי בתמונה של המנוע וסימון של מקום ההתקנה האולטמטיבי לפורק זה . (http://www.edmunds.com/media/longterms/vw.passat/5-01.passat.ltupict.500.jpg) בתודה רבה כפיר.
-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
ערב טוב, רציתי לדעת מהי הדרך הטובה ביותר להוספת כוח במנוע אטמוספרי מלבד טורבו? ובמידה ומדובר בסיוויק האצ'בק 1400 ידנית 90 כ"ס האם הכי משתלם להחליף למנוע חזק יותר? ואם כן אז זה חוקי? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת elkmino, -
-
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני מעוניין לרכוש פילטר פתוח לרכב הנ"ל , הבנתי שבקיט אמור להיות מקום לחיישן האוויר הנכנס למנוע וישנו איזה צינור שצריך לנתק משם ובמקומו לשים "נשם" שנמצא ממש על ראש המנוע עד לכאן הכל נראה לי פשוט. הבעיה שלי היא שמאחורי הפילטר המקורי ישנו עוד צינור כזה בדיוק בעל העסק שרציתי לרכוש ממנו את הקיט אמר לי שאני צריך שני "נשמים" לשני הצינורות מה שנשמע לי קצת לא הגיוני. אם יש למישהו תמונה של תא המנוע הנ"ל ויכול לתת הסבר קצר אני יישמח, אני מקווה שהצלחתי להסביר את עצמי. תודה דוד
הודעה אחרונה מאת DUDUSL2, -
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
האם מישהו יכול לומר לי מה ההבדל בין הגירים הנ"ל ?350,400,700
הודעה אחרונה מאת kookoo, -
שיפורים ל WRX 1 2
מאת פומפה-
- אחראי פורום
- 21 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
שלום, אני מתעניין ברכישת רכב ספורטבי, עד לאחרונה הנחתי שזה יהיה קליאו ספורט או משהוא דומה. לאחרונה שקלתי איפרזה WRX, החיסרון המרכזי מבחינתי הוא ההיגוי שנחשב מעורפל (ממבחנים ונסיון חברים - לצערי אין לי ניסיון אישי עם הרכב). אני מבין שניתן לשפר את ההיגוי על ידי הקשחת המרכב והלפת המסרק למקוצר - האם שיפור כזה אכן משפר משמעותית את תחושת ההיגוי? האם לאחר שיפור כזה ניתן להשוות אותו לזה של קליאו ספורט? תודה, נתן.
הודעה אחרונה מאת Kundason, -
-
- 4 תגובות
- 2 אלף צפיות
לילה טוב. לאחר כ9 חודשים עם הפז'ו שלי ולאחר שהחלפה ברכב אחר ירדה מהפרק, חיפשתי איך אני יכול לשפר את התגובות שלו ולו במעט. לאחר המלצות וחיפושים הגעתי לתוכנת ניהול מנוע של חברת אבסולוט. על פי הנתונים באתר היצרן, הרכב יקבל עוד 11 כ"ס ל120 כ"ס, והמומנט יעלה ל16 מ14.7 כיום. כמו כן מנבירה בפורום לא מצאתי התייחסות לצ'יפ המסויים הזה (כמעט כל הדיונים התנהלו על רכבי קונצרן vag ובצדק שם השיפור עם הטורבו הוא עצום). מכאן, האם ברכב אטומספרי כשלי אני ארגיש בשינוי? האם הציפ עדיף על אגזוז ופילטר אויר, שנראה שהם תוספות פסיכולוגיות עם צליל יפה ובעייתיות בטסט, ובעיקר בכביש עם 3 ניידות על הדרך? אשמח להתייחסות נקודתית בקשר לכוח ובעיקר למומנט ולא לשיפורי התנהגות, ממנה אני מרוצה עד כה…
הודעה אחרונה מאת קופרה, -
טוב, בגדול כבר זמן מה שאני חושב לכתוב לגבי הנושא, ואני שמח שיוצא לי להעלות את דברי על גבי הפורום. הרבה מאיתנו שמתנסים בנהיגה ספורטיבית באופן קבוע על רכבים, עוברים קורסים ומשייפים יכולות וקונוסים, מרגישים לעיתים שמיצינו את יכולת השלדה הנוכחית והינה הגיע הזמן להחליף מכונית או להחליף קפיצים/בולמים/תושבות מתלה ועוד. אני לא פוסל שום שיפור בתחום השלדה והמנוע ובטח שלא בתחום הבלימה, אבל אני מציע לפני שנעלה שלב לבצע כמה שינויי כיול, בעלות אפסית באופן יחסי לתמורה המתקבלת. אציין תחילה שאני לא ממליץ להתנסות לפני מספר קורסים ונסיון עשיר בנהיגה ספורטיבית בלבד. בטח שלא להתחרע בסביבה לא מספיק סטרילית. כיוון פרונט / ציר אחורי: כולנו מכירים את המושג הזה, ברכבים מסוימי…
הודעה אחרונה מאת נהג רגוע, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
ערב טוב לכולם. יושב אצלי כרגע על האוטו ( מזדה 323F 1.6 ידנית) דוד זרימה חופשית (בלי חברה) התקנתי אותו לפני חודש + , היום אני מצטער על כך שעשיתי את הטעות הזאת. אי אפשר לסוע רגוע ושקט במצבים הבאים: עליות ארוכות , ירידות בהילוך (3000-4000 סל''ד) והכי סיוט זה שיושבים 5 אנשים באוטו בעליה פשוט אי אפשר לדבר! רעש של באס חזק ועמוק שבקושי שומעים את המוזיקה באוטו. מצד שני שאתה לבד באוטו בשעות הקטנות של הלילה עם אתה תרצה אדרנלין והנאה אתה תקבל רעש מאוד יפה במשיכה של הילוכים. ברצוני להחזיר לאגזוז האורגינלי של האוטו ( הוא עדיין אצלי ) האם יהיה אפשר לעשות משהו עם האגזוז הזה? בכמה יהיה אפשר למכור דוד כזה? המצב שלו חדש לחלוטין ישב רק חודש אצלי הוא גם מאוד יפה , יציאה כפולה…
-
מי מחובר 33 משתמשים רשומים, 10 אנונימיים, 1,022 אורחים (הצג רשימה מלאה)