Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6161 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב, בגדול כבר זמן מה שאני חושב לכתוב לגבי הנושא, ואני שמח שיוצא לי להעלות את דברי על גבי הפורום.

הרבה מאיתנו שמתנסים בנהיגה ספורטיבית באופן קבוע על רכבים, עוברים קורסים ומשייפים יכולות וקונוסים, מרגישים לעיתים שמיצינו את יכולת השלדה הנוכחית והינה הגיע הזמן להחליף מכונית או להחליף קפיצים/בולמים/תושבות מתלה ועוד.

אני לא פוסל שום שיפור בתחום השלדה והמנוע ובטח שלא בתחום הבלימה, אבל אני מציע לפני שנעלה שלב לבצע כמה שינויי כיול, בעלות אפסית באופן יחסי לתמורה המתקבלת.

אציין תחילה שאני לא ממליץ להתנסות לפני מספר קורסים ונסיון עשיר בנהיגה ספורטיבית בלבד. בטח שלא להתחרע בסביבה לא מספיק סטרילית.

כיוון פרונט / ציר אחורי:

כולנו מכירים את המושג הזה, ברכבים מסוימים ניתן לכוון זויות שונות במערכת ההיגוי לחידוד יכולת הפניה, יציבות, וטרן-אין.

בדרך כלל משיקולי צריכת דלק, יציבות בכביש מהיר, ורגישות הגה היצרנים מכוונים את הרכב (כן גם רכבים ספורטיביים ורכבי ספורט) לפשרה מסוימת. פשרה זו מאפשרת לנו ליסוע 110 קמ"ש בכביש החוף עם יד אחת על ההגה, כמעט ללא השפעות של שיפועי צד, עליה, ירידה, ורוחות. אינני איש טכני ולכן לא אכנס לדקויות מסוימות.

כיוון זוית TOE הזוית בה הגלגלים פונים ביחס לציר האורך של הרכב. בסט-אפ סטנדרטי לרוב כמעט ולא תהיה סטיה, וברכבים רגילים הכיוון יהיה אפילו מעט פנימה כדי ליצור מירכוז הגה חזק. אם נכוון את הגלגלים טיפ-טיפה החוצה (כמובן במכון פרונט מקצועי ולא על המדרכה ברחוב) נקבל רגישות הגה חזקה מאוד(מדי?), שינוי בזויות הכביש יורגש ולא נוכל להוריד 2 ידיים מההגה כמעט, אבל הבונוס בטרן-אין בנהיגה ספורטיבית הוא עצום ביחס לרגיל.

זוית קסטר: משפיעה על הפנית גלגל אחד יותר מהשני, מה הכוונה? אם נדמה ציר בין הגלגלים הקדמיים, בפניה ימינה למשל, גלגל ימין "יזוז" אחורה וגלגל שמאל קדימה, כך תהיה לנו יציבות נוספת בזמן סיבוב.

זוית קמבר: זוית זו היא הזוית בה הגלגל "עומד" ביחס לציר הרוחב של השילדה. כיוון זוית קמבר חיובית יניב לנו מירכוז הגה חזק, מתאים לחיות אוטוסטרדה, אך יוריד את רמת היציבות בסיבוב. כיוון קמבר שלילי יניב לנו רגישות הגה חזקה והשפעה יחסית של זוית הכביש, שפ"צ וכולי, אך פה יש בונס מיוחד, יציבות מעולה בסיבוב מכיוון שיש פחות עיוות של הצמיגים, וכניסה חדה בהרבה לפניה.

יש שנוהגים לכוון גם TOE וקמבר בציר אחורי. המלצתי החמה אם אתם לא נוהגים "להדריפט" בהנעה אחורית כל שבוע, תוותרו על הרעיון, אנחנו עדיין משתמשים ברכבינו ביום-יום.

ישנם אתרי מועדוני רכב שונים בחו"ל עם סט-אפים מוכנים לרכבים אשר ניתן לגשת עימם למכון הפרונט הקרוב ולאמר להם מה אתם צריכים.

אני ממליץ על 2 מקומות בהם התניסיתי וקיבלתי שירות טוב ועבודה איכותית:

מוסך מקסיקו (של זלמן) בנתניה אזה"ת ישן. צמיג ישיר (דני) פ"ת, נמצא באזה"ת מטלון.

מומלץ להיוועץ עם מישהו בעל רכב כמו שלכם אשר ביצע כבר את הכיוון.

עלות: בין 200-400 ש"ח.

חשוב לציין שפגיעה במדרכה, בור באספלט ועוד יכולים להרוס ברגע כיוון פרונט ששילמתם עליו כסף רב. טוב, בזה סיימנו לגבי כיוון פרונט / ציר אחורי.

לחץ-אויר בצמיגים:

נכונה הסברה שהיצרן יודע הכי טוב וכו' וכו'. אבל, אם הדרישות שלנו מהרכב קצת יותר גבוהות, ואנחנו לא מייבאים מישלן או פירלי...

אז ככה: אצלי לדוגמה ביאריס TS הפרטית, לחץ אויר מומלץ על-ידי היצרן הוא 30 קדימה ו-29 אחורה בעומס רגיל ומלא. אציין שהיא נועלת 185/55/15.

עם לחץ האויר הרגיל הרכב מתנהג "שמח" אבל, הצמיגים הקדמיים נוטים "להמרח" ונשחקים ללא צורך.

פה אני מציע לכם לפנות לעצמכם זמן אימון גדול במקום גדול וסטרילי ומרוחק, ולקחת איתכם קומפרסור ולנסות.

אני אחרי ניסויים רבים נוסע על 38 PSI (אני יודע, הרבה) מקדימה ו-32 PSI מאחורה. הרכב חד ביותר, צריך להתעלל בשלדה כדי להגיע לתת-היגוי, הצמיגים נשחקים בעיקר בסוליה ולא בדופן, מהירויות הפניה גבוהות בהרבה. הרכב קשיח יותר ומתנהג יותר. אפילו בצריכת הדלק יש בונוס קטן.

עלות: 0 ש"ח :)

סיכום קצר למאמר קצר: כמובן שמרו על עצמכם ועל המכוניות ועל הסובבים אתכם. ואל תשרפו צמיגים לשווא.

בברכה.

_\"""""""/_

0|||||||0]

|_|-+-|_|

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תודה רבה החכמתי.

למישהו יש המצלה לגבי לחץ אוויר בגולף 2001? מידת הצמיגים היא 205\60\15, כרגע על 32 -קדימה\אחורה.

ד"א המלצת יצרן למידת 195\65\15 שהיא המידה הכי קרובה לשלי, היא 28-קדימה\אחורה.

"אתה רוצה לקנות ביוניר דולבינים?! חדש, לא גנוף. נפל ממשאית"

HU: pioneer 5800 AMP: soundstream lw 4.500 COMP: morel pulse SUB: rockford P2

פורסם

יפה ונכון!!!

מספר תוספות:

לחץ אוויר

עוד שיטה למצוא את לחץ האוויר "הנכון" לרכב הוא פשוט לסמן עם גיר (של לוח בית ספר) סימן על הסוליה והדופן, ואז, במגרש סטרילי להסתובב בסיבוב 360 מעלות ולהגביר מהירות עד לנקודה שכמעט מאבדים אחיזה, הסימון צריך להימחק עד לנקודה בין הדופן לסוליה (יש גם סימון של משולש על הצמיג שמראה שהנגיעה בכביש מותרת עד קודקוד במשולש), ד"א - גם אני הגעתי ל 37-38 מקדימה ומאחור (לאון-4)

כיולי מתלים וזויות

אכן מדוייק, פרט לכך שמאד מסוכן לנסוע בכביש עם TOE OUT חיצוני, מצ"ב מאמר שכתבתי על שיפור וכיול מתלים ברכב ספורטיבי, המאמר מופיע גם בראש הפורום הזה, אבל לקחתי מאתר המגזין, כי התמונות שם לא נמחקו:

http://www.motori.co.il/content/view/122/10909/

ליאור

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

פורסם

אף פעם לא הבנתי איך כותבים הסבר עם מאפיינים גרפיים ללא צירוף דיאגרמה או תמונה אחת לרפואה.

image002.jpg

image003.jpg

Camber intake is the measure of how much the camber angle changes as the suspension is compressed. This is determined by the length and angle between the top and bottom suspension arms (or turnbuckles). If the top and bottom suspension arms are parallel, camber will not change as the suspension is compressed. If the angle between the arms is considerable, the camber will increase as the suspension is compressed.

A certain amount of camber intake is desirable to maintain the face of the wheel parallel to the ground as the car rolls into a corner.

image004.jpg

image005.jpg

image006.jpg

image008.jpg

align_sai.gif

SAI is the measurement in degrees of the steering pivot line when viewed from the front of the vehicle. This angle, when added to the camber to form the included angle (see below) causes the vehicle to lift slightly when you turn the wheel away from a straight ahead position. This action uses the weight of the vehicle to cause the steering wheel to return to the center when you let go of it after making a turn. Because of this, if the SAI is different from side to side, it will cause a pull at very slow speeds. Most alignment machines have a way to measure SAI; however it is not separately adjustable. The most likely cause for SAI being out is bent parts which must be replaced to correct the condition. SAI is also referred to as KPI (King Pin Inclination) on trucks and old cars with king pins instead of ball joints.

הסברים

http://www.rctek.com/technical/handling/index.php

http://rc-setup.com/guide.html

פורסם

החכמתי רבות, תודה רבה.

אני נוסע ברובר 200 אם אותה מידת צמיגים כמו שלך 185/55/15 +קוני ספורט ו-35מ"מ הנמכה.

לא יודע למה אבל תמיד הרגשתי צורך למלא יותר אוויר, אומנם תמיד עשיתי את זה אבל העלתי רק 1-2 PSI.

עכשיו כשאני יודע שזה לא פוגע בכלום ואפילו מוסיף, אני הולך לבדוק מה הלחץ הרצוי אצלי :wink:.

תודה ושבוע טוב.

רובר 214 SI למכירה אלפא 75 טורבו למכירה

"הפחד הוא רק תחושה, האומץ לנסות - זאת המעלה" (א.איינשטיין).

פורסם

אני כיוונתי מינוס 2.5 מעלות קמבר מקדימה.

התוצאה היא שהרכב "דבק" בסיבובים ותת היגוי מופיע רק ביציאה מסיבוב חלקלק עם המון גז.

היה לי גם Toe Out מקדימה 3 מ"מ אבל הרכב היה ממש לא מדויק בכביש אז החזרתי לאפס (לא IN לא OUT).

לגבי לחץ אוויר אני פחות או יותר מסכים איתכם אבל לא נוסע בלחץ כזה ביומיום כי מרגישים כל חריץ בכביש.

פורסם
יפה ונכון!!!

מספר תוספות:

(...)

כיולי מתלים וזויות

אכן מדוייק, פרט לכך שמאד מסוכן לנסוע בכביש עם TOE OUT חיצוני, מצ"ב מאמר שכתבתי על שיפור וכיול מתלים ברכב ספורטיבי, המאמר מופיע גם בראש הפורום הזה, אבל לקחתי מאתר המגזין, כי התמונות שם לא נמחקו:

http://www.motori.co.il/content/view/122/10909/

ליאור

לא הייתי מכוון קמבר שלילי בגלגלים האחוריים, בטח שלא ברכב חובב תת היגוי וחזק כמו שלך.

אני לא שיניתי זויות בגלגלים האחוריים, רק וידאתי שתקינות.

ולנהג רגוע

2.5 זה נשמע מאוד מוגזם, מצד שני באיביזה 20VT כנראה שזה הכרחי כדי שהשלדה תגיב להיגוי.

_\"""""""/_

0|||||||0]

|_|-+-|_|

פורסם

מאמר מצויין, תודה רבה.

כל מה שתעשה בחיים, יהיה חסר חשיבות.

אך חשוב מאוד שתעשה אותו,

כי איש לא יעשה אותו מלבדך.

פורסם
אני כיוונתי מינוס 2.5 מעלות קמבר מקדימה.

התוצאה היא שהרכב "דבק" בסיבובים ותת היגוי מופיע רק ביציאה מסיבוב חלקלק עם המון גז.

חבל שתגלה שבעת הצורך לא תצליח לבלום בלימת חירום כמו שצריך.

ברכב יומיומי מומלץ שלא לעבור קאמבר שלילי של 2(-). וגם זה ברכב שנוהגים בו בצורה ספורטיבית דרך קבע. כל זה בתנאי שאין לך צמיגים סופר-דביקים ואאל"ט יש לך T1R שלא נכנס להגדרה הזו.

אתה גורם לכך שלא יהיה לך מספיק גומי על הכביש בכל זמן נתון, וזה יתבטא בצורה הכי טובה (ומסוכנת) כאשר תצטרך לבלום בעוצמה.

אני בזמנו כיוונתי את הקאמבר אצלי ל-2 שלילי ובנהיגה ספורטיבית ביקרתי הרבה את ה-ABS (ראוי לציין שהאוטו התנהג מדהים), ורק אחרי תיקון ל-1.5 שלילי הבנתי כמה כל חצי מעלה משפיעה. גם בהתנהגות (לרעה) וגם בבלימה (לטובה).

פורסם

יש לי F1 מקדימה והם יותר טובים מה T1R

התנסיתי בכל מיני קאמברים שלילים, מינוס 0.75, מינוס 1.5, מינוס 2.5

ונכון שיש הבדל קטן (ממש קטן) ביכולת הבלימה.

הרכב עדיין בולם טוב יותר מכל משפחתית או מנהלים.

ככה אני מעדיף אותו.

פורסם
לא הייתי מכוון קמבר שלילי בגלגלים האחוריים, בטח שלא ברכב חובב תת היגוי וחזק כמו שלך.

אני לא שיניתי זויות בגלגלים האחוריים, רק וידאתי שתקינות.

הלאון שלי הוא 4X4, אם נוסעים בו נכון, (יוצאים מפניות "על הגז"), הוא ממש, אבל ממש לא חובב תת היגוי.

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

פורסם
הלאון שלי הוא 4X4, אם נוסעים בו נכון, (יוצאים מפניות "על הגז"), הוא ממש, אבל ממש לא חובב תת היגוי.

NO Hardfillings?

:-D

מחכה לנהוג איתך באיזה טיול

_\"""""""/_

0|||||||0]

|_|-+-|_|

פורסם

פרט לכך שמאד מסוכן לנסוע בכביש עם TOE OUT חיצוני

מחזק ומוסיף כי אצלי גם על TOE 0 הורגשה תזזיתיות יתר במהירות גבוהה.

כמובן שהיה לזה גם יתרון, ה- Turn in היה פשוט מדהים מתחת ל- 80 קמ"ש,

אבל במהירות גבוהה (ומאוד לא חוקית בארצנו) הרכב לא היה מצליח לשמור על קו פנייה והיה מקפצץ בכל מהמורה קלילה.

שיניתי את ה- TOE קצת פנימה, והמצב השתפר משמעותית במהירות גבוהה, מעט על חשבון המהירות הנמוכה כמובן.

תבקש מאשתי סיבוב, הרכב שלה.

ככה זה ליאון T, רכב של בחורות :wink:

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

• תוכן חדש...