שיפורים - כוח, אחיזה ומה שביניהם
כאן אפשר לקבל הצעות וייעוץ לגבי כל דבר שבסופו הרכב שלכם יסע מהר יותר, יאחוז טוב יותר או יבלום חזק יותר. זיכרו! שיפורים בישראל הם תחום אפור, שלא לומר שחור. קחו את זה בחשבון. ונהגו בבגרות ואחריות.
כללי פורום שיפורים - חובה לקרוא
ברוכים הבאים לפורום שיפורים. כדי לשמור על פורום נעים ומכבד, להלן כללי הפורום:
1. אין לפרסם מוצרים למכירה כאן בפורום אלא בפורום המסחרי (אם אתם ספונסר פורום מורשה) או בפורומי המכירה (אם אתם חברי פורום מהמניין).
2. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י "חברי פורום" חדשים, ימחקו.
3. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י גולשים וותיקים, ימחקו בתוספת ענישה.
4. לו לאחר המלצה על מקום מסוים יהיו עודף תגובות כגון: "כן, הם הכי מגניבים/הכי שולטים!!!/הכי מקצועיים/אחלה בורקסים" הן תמחקנה בתוספת ענישה.
5. תופעות של משתמשים שמגיבים רק בכדי להשמיץ מתחרים ו/או לפרגן יחסמו.
6. כתיבה נאותה מחויבת גם מהספונסרים.
7. לא. אין אופציה לשנות אף אחד מששת הסעיפים הקודמים.
המטרה כאן היתה לבנות פורום מקצועי, רלוונטי, אמין ובין היתר עם דעות מכל הכיוונים. זה לא מה שקורה.
אחלה יום לכולכן.
תודה, מנהלי הפורום.
9,654 נושאים בפורום הזה
-
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום,אני מחפש ג'אנט 15 לאימפרזה שלי הבנתי שמותר לשים 15 55 205 ראיתי היום ג'אנט דמוי כוורת בצבע שחור אים פס אדום מסביב פשוט מדהים! המחיר שלו 1600 אבל אני צריך גם צמיגים,שעלותם 1400 ל4 . אים יש למישהו מקום יותר זול אים מיבחר גדול של ג'אנטים אשמח לקבל המלצה תודה ושבת שלום.
הודעה אחרונה מאת יאשה והפיצפוצים, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
רציתי לשאול האם אפשר לשים מנוע של הונדה ברכב רובר 216 כמה זה עולה ואיפה אפשר להשיג את זה, אני גר בבת ים תודה
הודעה אחרונה מאת rover turbo, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום,השאלה בכותרת נסיתי להיעזר בחיפוש בפורום אבל לא מצאתי אשמח לתשובה ברורה וחוקית. תודה לכולם וסליחה למנהלים בבקשה לא לנעול.
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אהלן, אני ממש לא מתמצא בתחום. איזה הצעות לשיפורי כוח יש לכם עבור סיוויוק האצ'בק 2007? איזה תוספת כוח אני יכול לקבל ומה העלויות? תודה
הודעה אחרונה מאת ELAD Y, -
-
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני לא כל כך אוהב את הלוח שעונים של הפיג'ו 205 הרגיל אין שעון טורים לא מפלס מיים לא מפלס שמן ולא כלום רק מד מהירות שעון ומפלס דלק יש אפשרות לשנות את הלוח שעונים? אם כן מה עלות של זה? תעזרו לי בבקשה זה דחוף תקציב של 2000 ש"ח מעוניין גם בפילטר אוויר פתוח פתוח להמלצות והצעות!!
- 1 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם. יש לי פורד פוקוס 2004 מנוע 2.0 אוטומטית. והגיר שלה מרגיש מעוד עצלן גם בהורדת הילוכים וגם בהעלאת הילוכים. רציתי לדעת אם יש איזו דרך לשפר את התגובה שלו ולהפחית את הדיליים בין ההילוכים?
הודעה אחרונה מאת Dan-idin, -
- 11 תגובות
- 2 אלף צפיות
שיפורים חוקיים בלבד! אה ושאלה פורק אפשר להרכיב על הרכב הזה? תנו לי עצות מה אפשר לשפר ברכב פרטים על הרכב פיג'ו 205 דגם STYLE GR מנוע 1400 צבע שחור אגב אני לא ממש מבין בזה והייתי רוצה לדעת מה אפשר להוסיף שיהיה חוקי ומה עלויות?
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
בהנחה שאין בעיה של עלות ההובלה - מה עדיף? באיזה צורה משתחרר מהר יותר מהמכס ? האם יש הבדל בין השניים בצורת השיחרור?
הודעה אחרונה מאת רונן גלמן, -
- 4 תגובות
- 7.1 אלף צפיות
שלום, יש ברשותי אינטרקולר שאני מעוניין לדעת כמה עד כמה CFM הוא יכול לתמוך האם קיימת קיימת נוסחה (ברגע שאני מחשב את מידותיו אורך ,עובי ,רוחב) שתתן לי את הcfm ? תודה לעוזרים,
הודעה אחרונה מאת AVIHAITOPOR, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני יודע שזה נשמע דיי טיפשי אבל רציתי לדעת במה פילטר פתוח עוזר לרכב,האם הוא מוסיף כוח סוס ומשפר את ביצועי הרכב..
הודעה אחרונה מאת asaf.m, -
- 2 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אשמח אם תוכלו להרחיב. מה לגבי צריכת הדלק? יש טיונרים שטוענים שהיא אפילו משתפרת! האם ניתן לפני הטסט לעבור בין המפות? (הבנתי שעכשיו החמירו בקריטריונים לרכבי דיזל ומאוד קשה לעבור טסט). תודה
הודעה אחרונה מאת aa123, -
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
האם יש הבדל בביצועים בין פורק חיצוני\פנימי או 50\50? הבנתי שהדעות מאוד חלוקות בעניין הזה ורציתי לשמוע מספר חוות דעת. תודה.
היי, למישהו יצא להחליף את תוכנית ניהול המנוע שלו (צ'יפ...) ולהתנסות בשימוש באחריות? האם אפשר לדעת שהוחלפה התוכנה? האם צריך להחזיר ל"מקורי" לפני טיפול במוסך? האם אפשר להחזיר לתוכנה המקורית בלי להשאיר סימנים? אם בכלל יש צורך... אשמח לקבל מידע בנושא. תודה
הודעה אחרונה מאת gil, -
- 8 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
במסגת שיפור האחיזה לאוטו הנ"ל, ברצוני להחליף בין היתר את מידות הג'אנטים והצמיגים. כעת הרכב נועל צמיגים 175/65 על ג'אנט R14. ברצוני להרכיב ג'אנט R15 על מנת שחתך הצמיגים יהיה יותר נמוך ובכך הצמיגים פחות יתפתלו בזמן פניות. הצמיגים יהיו 195/50 R15. שאלותי הן כאלה: 1. עד כמה יהיה שיפור באחיזה במעבר לג'אנט הנ"ל עם הצמיגים הנ"ל? 2. האם רכיבי פרונט מסויימים ינזקו עקב בלימה לקויה של מעמורות הכביש, של צמיגים בעלי חתך נמוך? 3. אני מתכוון לקנות ג'אנטים מגנזיום מקוריים מחברת הונדה. האם בדרך כלל ג'אנטים כאלה יהיו קלים יותר מהג'אנטים ברזל המקוריים 14", בחישוב יחד עם משקל הצמיג? בבקשה כל מי שיש לו ניסיון בנושא הנ"ל, נא להגיב. תודה
הודעה אחרונה מאת idanpere1, -
- 22 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
קודם כל נתחיל בזה שאני מעדיף ביצועים בקו ישר, ללא פתיחת מנועו לא דברים יותר מדיי רציניים, חשבתי בתור התחלה על פילטר פתוח גם אם לא יוסיף כוח אלא רק רעש, מעבר לזה על צ'יפ אפסולוט, פורק, צנרת ודוד לחץ?
הודעה אחרונה מאת AVIHAITOPOR, -
-
- אחראי פורום
- 25 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
שלום, אני מעוניין להחליף צמיגים בפיג'ו 306 XSI 1998 (התיישנו). כרגע עם דנלופ SP 9000. 195/55 R15. ראיתי המלצות ל טויו T1R למישליין פיילוט ספורט, גודייר F1 ועוד. ראיתי גם הרבה אתרים בנושא, אני חייב להודות שלא היה לי את הזמן ללמוד את הנושא לעומק. האם יש המלצה יחסית ברורה לצמיג עבורי, אני רוצה צמיג יחסית טוב, אוחז שיכול לשמש אותי ביום יום בהנאה. מה תווך המחירים בערך? האם ה SP 9000 נחשב טוב? האם כדאי להחליף לכאלה רק חשדים או שהצמיגים שהזכרתי מעל טובים יותר מבחינת אחיזה, עמידות וכו'. האם יש המלצה למקום טוב לקנות בו? תודה, נתן.
הודעה אחרונה מאת jink, -
-
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 6 אלף צפיות
נתונים כללים S60 שנת 2002 250 כ"ס קילומטראג 112000 לאחר שיפוץ גיר (באוטו גיר - חולון ) (יותר נכון 4 שיפוצי גיר עד האחרון הנוכחי שהצליח ) ובקר (מחשב ) גיר חדש . האוטו מאיץ ללא בעיות הרעש מטמטם במובן החיובי אך אני מרגיש שהנתונים על הנייר כבר רחוקים מהמציאות לפחות בחצי שניה - שניה לגבי הסיומת אין תלונות . יש מכון שבודק נתוני הספק ( ולא מכון בדיקה שיבלבל תמוח ) ? האם ציפ יזיז תעסק ? פילטרים /אגזוזים זה לא אני ...מכירים מכון שיפורים אמין ? לא מחפש מפלצת של 500 כ"ס ולא מתחרה ברייסים (מחפש שיפורים הגיונים ) סתם אחד שאוהב להאיץ שהילדה והאישה ישנות בבית . תשובות יתקבלו בברכה ...
הודעה אחרונה מאת rgod54, -
-
- 5 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם! ברשותי מגאן קופה מנוע 2.0 לפני כחצי שנה הרכבתי ברכב דוד אחרי סברינג, האמת התקמצנתי להשקיע בעבודה אצל אגזוזן שדרש כ300 שח, אז החלטתי לעשות את העבודה בעצמי,כמובן לא רציתי לחתוך את האורגינל אז יצרתי צינור כמעט במדויק באותם הכיפופים,הבעיה שהצינור שהשגתי הוא די עבה ובנוסף גם טיפה קטן בקוטר הפנימי מהמקור כ-3 מ''מ בערך,שאולי בכיפופים הוקטן משמעותית בנוסף! בקיצור אני חושב שבמקום להוסיף טיפה כוח,הורדתי . -אז אני מחפש אגזוזן שיעשה עבודה מכל הלב ויחליף לי את הצינור שהכנתי וגם יושיב לי את הדוד לפי בקשתי. -ובנוסף על הדרך איפה ניתן לקנות תוסף לדלק K44 במחיר הכי זול? תודה רבה, יניב
הודעה אחרונה מאת Philip R, -
- 14 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
האם מישהו יודע מה הפרוצדורה? ייבאתי בעבר חלקים שאינם חלקי מנוע ואינם משופרים ולא הייתה ממש בעיה (חוץ מהטירטור הנוראי למשרד התחבורה והמיסים המופקעים) אבל ככול הידוע לי יש הגבלה על ייבוא חלקי מנוע ובטח ובטח כשמדובר בחלקים מיובאים. אני רוצה לייבא סעפת יניקה שאין אותה בארץ. אני יודע שבפורום אספנות יש לאנשים ניסיון עם ייבוא אבל רציתי לדעת האם למישהו מהמשפרים יש המלצות. כן - אם הייתי מכיר מישהו שמגיע מארה"ב אז ברור שהייתי משלח את זה איתו אשמח לעזרתכם.
הודעה אחרונה מאת mayrun, -
- 4 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
יש לי בוסט קונטרול של גריידי יש משיהו שיודע איך לכוון אותו?
הודעה אחרונה מאת אביב קליאו T, -
- 5 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
שלום לכולם . יש לי פיגו 406 שנת 98 הרכב צורך דלק 1:6 אומנם האוטו נפח מנוע 2000 ונוסע רק בעיר אבל עדיין נשמע לי מוגזם . פניתי למוסך מורשה הם בדקו לי בעזרת המחשב שלהם את הרכב וטענו שהוא בסדר . ניסיתי גם תוסף לדלק אך עדיין נשאר אותו הדבר . האם יש למישהו רעיון איך אני יכול לשפר את צריכת הדלק ?
- 12 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום חברים, ברשותי פיאט בראבה 1.6L V16 שנת 96 (כמה 6). בכל אופן יש ברשותי את הכלים ואת הכישרון (לא שלי ממש אבל עדיין) לבנות מוט שכזה. רציתי בבקשה לדעת במה אני צריך להתחשב או לקחת בחשבון, מלבד העובדה שהמכסה מנוע יסגר .
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מעונין לקבל תגובות על האוטו שלי לאחר תוספות שהוספתי לו קישור: http://www.siz.co.il/my.php?i=nyjyhjwydex1.jpg
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם.בקרוב יוצא דגם חדש של פולו עם מנוע 1.2 טורבו עם 105 כ"ס.רציתי בבקשה לדעת,אם בכלל ניתן לשאר מכיוון שמנוע זה חדש בשוק,לאיזה הספק ניתן להגיע עם הוספת צ'יפ אולי צנרת ופילטר אך ללא חיזוקים למינהם של מנוע.במקרה הקיצוני אולי גם החלפת קלאצ'.תודה לכולם.אם אפשר אז גם עלות של פרוייקט קטן שכזה. מודה המון על תשומת לב
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
- 8 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום, ממה שמצאתי על המנוע שלי זה ככה: 1996-2000 Honda Civic EJ9 (European Market) Displacement : 1,396 cc (85.2 cu in) Bore and Stroke : 75.0 mm × 79.0 mm (2.95 in × 3.11 in) Compression : 9.2:1 Power : 90 hp (67.1 kW, 91.3 ps) @ 6400 rpm Torque : ? ft·lbf (? kg/m, 124 Nm) @ 4800 rpm Valvetrain : SOHC (4 valves per cylinder) Red line : 6800 RPM Fuel cut: 7100 RPM Fuel Control : Multi-point fuel Injection (PGM-FI) Transmission: S40 כמו שהבנתי יש לו 16 שסתומים ואין ויטק. הרכב הוא גיר אוטומאט. מה ניתן לעשות כדי שהתאוצה שלו תיהיה מהירה יותר? מעדיף בלי כל מיני אגזוזים ופילטרים שעושים המון רעש. אפשר להימנע מזה?
הודעה אחרונה מאת נירן עזריה, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
בצמיגים מסוימים אחרי סימון הדגם למשל: 185/55HR15 K406 HR 82H רשומות צמד אותיות לפעמים, כמו: XL, TL מה הסימונים האלה אומרים? הייתי בפנצ'ריה ושאלתי ובעל המקום זרק משהו על דופן מחוזקת? בבקשה מבינים בלבד לענות.
הודעה אחרונה מאת senda, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שבת שלום לכולם! יום ראשון אני הולך לרכוש A3 שנת 2000. היא ידנית עם 180 כ"ס. הרכב בלי כל שיפורים נוספים חוץ מאגזוז יציאה חופשית וממיר חדש. השאלה שלי איך אני יכול לשמור על חיי המנוע? חוץ מאשר לנסוע על 100... מה אני צריך לשנות ברכב או להוסיף? (שמנים, פילטר יותר טוב?) מה אתם ממליצים? ועוד שאלה, אני רוצה לשמוע את הרעש של ה פורק. הבנתי שאני צריך להחליף לפורק חיצוני אלקטרוני או משהו, זה נכון? זה מוריד מחיי המנוע? כמה עולה הצליל היפה הזה? תודה!
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 5 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
היי, כבר תקופה שהבולמים (מקוריים) בפיג'ו 106 שלי עושים רעשים של נקישות אני מעוניין להחליף אותם כבר למשהו טוב על הדרך, ראיתי באתר של "בילשטיין" שזוג בולמים מהדגם הסטנדרטי B4 עולים בערך 140 EURO שאלתי היא האם הבולמים האלה עדיפים על חליפיים שזמינים בארץ? ואם כן, אתם מכירים מקום באיזור נתניה והסביבה שמוכרים את הבולמים הנ"ל במחירים סבירים או שעדיף להביא מחו"ל? תודה....
הודעה אחרונה מאת Liviur, -
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אהלן, היום סוף סוף בשעה טובה הגיעו הצמיגים שהזמנתי והותקנו בהצלחה, הצמיגים הם MAXXIS VICTRA MA-Z1 205/50ZR16 91W, לגבי האיכות שלהם והביצועים אני עדיין לא יכול להגדיר אותם כי לא ניסיתי אותם הרבה. עכשיו יש לי שתי שאלות: (עשיתי חיפוש ולא מצאתי תשובות מדיוקות) 1- הצמיגים הישנים שהיו לי הם ברידגסטון פוטנזה עם קוד מהירות 87V , ועכשיו יש לי 91W אז רציתי לדעת האם יש הבדל לטוב או לרע? 2- הצמיגים הישנים היו במדה R16 עכשיו כתוב עליהם ZR16 האם זה משנה? ומבחינה חוקית לא צריך לשנות משהוא ברשיון? ולגבי המחיר 500 ש"ח לצמיג, זה בסדר? תודה ושבת שלום.
הודעה אחרונה מאת יוסי1234, -
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום! אני רוצה לעשות את 2 החלונות מאחורה שחורים. ומקדימה לשנות את האורות של הפנס לכחולים במקום צהוב. זה חוקי נכון? לא יעשו לי בעיות בטסט ומשטרות?
הודעה אחרונה מאת ilan 206,
-
מי מחובר 43 משתמשים רשומים, 15 אנונימיים, 343 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- needforcs
- Avia
- fishmanl
- yor2
- gadik6
- PYA
- GTI33
- sperial
- ArikB
- yuvk
- LEGACY 1.8
- yahaga