Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6179 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני מעוניין להחליף צמיגים בפיג'ו 306 XSI 1998 (התיישנו).

כרגע עם דנלופ SP 9000. 195/55 R15.

ראיתי המלצות ל טויו T1R למישליין פיילוט ספורט, גודייר F1 ועוד.

ראיתי גם הרבה אתרים בנושא, אני חייב להודות שלא היה לי את הזמן ללמוד את הנושא לעומק.

האם יש המלצה יחסית ברורה לצמיג עבורי, אני רוצה צמיג יחסית טוב, אוחז שיכול לשמש אותי ביום יום בהנאה.

מה תווך המחירים בערך?

האם ה SP 9000 נחשב טוב? האם כדאי להחליף לכאלה רק חשדים או שהצמיגים שהזכרתי מעל טובים יותר מבחינת אחיזה, עמידות וכו'.

האם יש המלצה למקום טוב לקנות בו?

תודה,

נתן.

פורסם

המישלין והגודייר יקרים משמעותית לעומת הטויו שנותנים תמורה מצוינת למחיר מצוין.

כל עוד אין לך סיבה טובה לF1 או פילוט ספורט, אז זה מיותר לחלוטין.

חוץ מזה, מה רע ב- SP9000 קצת קשה לי להאמין שהם לא מסוגלים לעמוד בקצב של XSI סטנדרטית.

אז המלצה שלי, מה שתמצא במחיר הכי טוב מבין ה-SP ל-טויו לך עליו, אבל תן עדיפות קטנה לטויו.

רובר 214 SI למכירה אלפא 75 טורבו למכירה

"הפחד הוא רק תחושה, האומץ לנסות - זאת המעלה" (א.איינשטיין).

פורסם

אתה יכול לתת כוון לאזור מחירים?

מקריאה בפורום נראה שיש לחלק מהחברים קושי בהשגה של טויו זמין.

האם הבעיה היא של מידה ספציפית?

יש המלצה למקום קניה?

לגבי מישלין, ראיתי המלצות ל PE2 ול PS2 , מה ההבדל?

תודה.

נתן.

פורסם

מעבר להמלצות על המחיר, אני דוקא הייתי נותן שימת לב מיוחדת לתאריך הייצור כי לא תמיד מוצאים צמיגים במלאי וכשמוצאים, לפעמים מזדעזעים מהתאריך שעליהם ובסופו של דבר מבינים שמכל הרשימה הארוכה של צמיגים מומלצים, יש רק סוג אחד(מקסימום שניים) במלאי בארץ כרגע שהוא עם תאריך טוב.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

מחזק את בגירה, תוקף כמה שפחות מחצי שנה .

לגבי הזמינות של הטויו, לפי מה שידוע לי באמת יש חוסר אבל בכל מקרה אם אני לא טועה בחודש הקרוב הם כבר אמורים להגיע אלינו. {כולם יודעים שאמור זה שם של דג:wink:}

בהצלחה8)

פורסם

בכמה ה מישליין וה גודייר יקרים יותר מה SP ו ה טויו?

על מה אנחנו מדברים פחות או יותר?

יש המלצה למקום לקנות בו באזור המרכז?

תודה,

נתן.

פורסם

כן, שמעתי היום מפנצ'ריה די אמינה שהגודייר F1 מתגלים כבעייתים אחרי מספר חדשים, המליץ לי לא להתקרב.

פרט לכך הוא די הסכים עם כל שאר המלצות הפורום.

פורסם
זה משפט שאני משתמש בו המון, אנחנו מכירים :-) ?

אולי מחייל הים פלגה 914 תמיד היינו אומרים את זה בספינה, במיוחד כשהיינו אמורים לצאת הביתה.:wink:

משיהוא יודע מה ההבדל בין מישלין אקסלטו לבין פיילוט ספורט?

אני יודע!

אין הבדל כי זה אותו צמיג :roll: Michelin Pilot Exalto PE2

בסביבות 700ש"ח+- לצמיג.

T1R TOYO בסביבות 400ש"ח+- לצמיג.

לא לתפוס אותי במילה, תעשה סקר שוק עד שתמצא את המחירים הכי טובים.

דרך אגב אני יכול להמליץ לך גם על הרבעייה שנועלת הרובר שלי, Dunlop LM702 אני מאוד מרוצה, אחיזה מדהימה.

502LM_702.jpg

פורסם

שלום נתן,

מניסיון עם סט SP-9000 וסט יוקוהאמה S-Drive במידה 195/50-15, ברכב זהה לשלך,

היוקוהאמה טובים משמעותית בכל תנאי הנהיגה (רטוב, יבש, עומס צד) מהדאנלופים.

ניתן לאשר את המידה ברישיון, ממליץ לך בחום לשדרג, היצע הצמיגים הטובים במידה זו בארץ גדול יותר.

פורסם

ה SP9000 הם טובים אבל פחות מה T1R, גודייר F1 (שאכן בעייתי) והיוקוהומה SDRIVE

בקשר לגיל הצמיגים:

חצי שנה זה צמיגים צעירים מאוד, בעיקר עקב העובדה שרק הדרך לארץ לוקחת לצמיגים זמן מעבר לזמן אחסנה מסויים אצל היצרן ואחר כך אחסנה אצל היבואן.

באופן כללי, צמיג המוחזק במקום מוצל בטמפרטורות נמוכות נשאר ללא פגע גם יותר משנה. קניתי בעבר צמיגים שהיו כמעט בני שנתיים (הנקוק Z212) והם היו מצויינים, בעלי אחיזה פנטסטית ולא גילו אפילו אפילו שביב של יובש או סדק. גם צמיגים אחרים שניסיתי (גודייר F1 וברידסטון פוטנצה RE070) לימדו אותי שהסטנדרטים של הארץ (צמיג טוב הוא פחות מחצי שנה) הם פשוט לא נכונים.

לאחר מכן עשיתי מחקר קצת יותר מקיף בשיתוף פעולה עם אופיר מאוטולוקס והבנתי שיש לצמיגים כללים ברורים מאוד של איחסון ושמירת חיים, ובתנאים הנכונים הצמיגים אכן יכולים להחזיק מעמד באחסנה לתקופה של גם 5 שנים ויותר.

בקיצור פחות מחצי שנה זה נחמד, זה ממש לא מחוייב וגם צמיגים בני שנה יתפקדו באופן מלא.

כמובן שהדברים נכונים רק על צמיגים שמורים באיחסון נכון, ברגע שהצמיגים נמצאים על הכביש - השמש והאוויר משפיעים על הצמיג ומיישנים את הגומי בצורה גבוהה יותר משמעותית.

• תוכן חדש...