Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סופר צרגר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6113 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אור אל תנסה אפילו,יש להם ראיה אחרת משלנו,וזה בסדר גמור,אני פשוט אין לי סבלנות לשכנע אותם שכן אפשר לשפר בלי לגעת בכלום מסביב.

עם האוטו שלו עוצר עם 150כ"ס,אז הוא גם יעצור שהיה לו גם 200 כ"ס! לתת ברקס ב 180 ק'מש עם רנו של 150כ"ס,זה אותו דבר שהוא נותן ברקס ב 180 ק'מש עם 220כ"ס.

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

סתם נסיון להבין , שמדברים על חיזוקי שלדה , אתם בעצם מדברים על בניית שלדת צינורות והעתקת הגוף לפיבר והרכבתו על שלדת הצינורות ?

או ?

וסתם ברגע של רצינות , אם פותח השרשור רציני , אז קודם כל התקציב של 6 באמת לא רלוונטי , משהו יותר לכיוון ה 8 , 9 כן .

ולפני הכל קח את האוטו ובצע בדיקה מקיפה למנוע ובדוק שהוא במצב מעולה , שום דבר מתחת לא באמת יחזיק גדישה בטח אם מדובר על מנוע שכבר מעשן וכאלה זה יעשה לך ים בעיות .

נזרק פה קלאץ , בזמנו על פרויקט טורבו מסוים הקלאץ המקורי של הרכב החזיק קצת מעבר ל 200 כוח על אוטו שבא אורגינל עם 150 .הילוך שני היה טיפלה בעייתי אבל שום דבר מעניין במיוחד .

פורסם

באמת שהדיון הפך ללא רלוונטי.

אני מקווה שפותח השרשור הבין את היקף הפרוייקט ויעשה מה שנראה לו לנכון.

בכל מקרה, אני בטוח שהוא השכיל ותכל'ס זה מטרת הפורום, לא? :wink:

פורסם

שאלה.

במידה ואחליט להרכיב סופר(עזבו עלוית ) מה אצטרך לשנות ברכב?

אים מישהו יוכל לפרט ולהסביר לי כדי שאבין למה אני נכנס.

תודה מראש.

פורסם

תראה יש בחור שכבר לפני כמה שנים הרכיב סופר על גולף VR6,הוא החליף רק ציפ, ומזרקים.

תנסה לחפש קיט דומה לרכב שלך בפרומים בחו'ל.

בהצלחה!

פורסם

רונן, אתה יכול בבקשה לתת קצת פרטים לגבי היעד שאליו אתה רוצה להגיע?

כמה הספק להוסיף?

האם מעניינת אותך רק תאוצה או גם שיפור התנהגות?

מה מצב הרכב כרגע?

למה דווקא סופר - האם יש סיבה מיוחדת?

פורסם
אור אל תנסה אפילו,יש להם ראיה אחרת משלנו,וזה בסדר גמור,אני פשוט אין לי סבלנות לשכנע אותם שכן אפשר לשפר בלי לגעת בכלום מסביב.

עם האוטו שלו עוצר עם 150כ"ס,אז הוא גם יעצור שהיה לו גם 200 כ"ס! לתת ברקס ב 180 ק'מש עם רנו של 150כ"ס,זה אותו דבר שהוא נותן ברקס ב 180 ק'מש עם 220כ"ס.

נתחיל בזה שלרכב יש 134 כ"ס ולא 150. נמשיך בזה שעלית הספק כמו שציינת (200 כ"ס) מחייבת שידרוג של מערכת הבלימה, בולמים, קפיצים, מוטות מייצבים וכ'ו שכן המערכות הסטנדרטיות ברכב לא יוכלו להתמודד עם תוספת כוח שכזו!

אני הכי בעד שיפור של רכבים בטנדרטיים ולא לרכוש משהו ספורטיבי ולשפר אותו אבל צריך לקחת בחשבון שיש המון חלקים שצריך להחליף והעלויות יהיו בהתאם.

אתם מסתכלים על מיש שגדש מנוע סגור ולא החליף כלום מעבר להרכבה של הקיט טורבו תותח.

אני רואה אותו כאידיוט גמור ומתאבד!

איש איש באמונתו יחיה אבל לומר מראש שאנחנו "סצם אנטי" או ש"אנחנו מדברים שטויות" זו אמירה מטופשת לחלוטין.

אחרת כל בן-אדם שני היה גודש בארץ לאדה, פיאט אונו או מאזדה לנטיס :?

נ.ב. לגבי הקופרה: היא לא רכב ספורט אבל בהחלט בנויה בצורה הרבה יותר מתאימה להתמודד עם הספקים ועומסים גבוהים יותר (גם ההספק ההתחלתי הרבה יותר גבוה מזה של המגאן)

פורסם

מאוד לא מוצא חן בעיניי מה שהולך בשרשור הזה, ואני לא מדבר על הבחור שפתח אותו כי איתו כולם כבר התחשבנו פעמיים אלא לאן שהוא התדרדר.

1) חוק תעשייתי: כשמחשבים חוזקים ועמידות של כל מערכת לוקחים מקדם ביטחון של פי 2, כלומר אם מהחישוב לומדים שבולם X קורס בלחץ Y אחרי Z שעות מחלקים את Y וZ בלפחות 2, כאשר מגיעים למערכות שקשורות לבטיחות או שלמות המשתמש או שיכולים לגרום לנזקים כלכליים כבדים המקדמי ביטחון לפעמים מגיעים ל10 ואפילו ל20.

אם הוא יוסיף למגאן שלו גם 70-80 כ"ס ו10-15 גק"מ לעניות דעתי הוא ללא יצטרך שום דבר מלבד כיול מחדש של מתלים, בלמים ושלדה, אמנם אני לא בא לטעון שמדובר בעסק זול, ולא הרפידות והצלחות המקוריות כנראה לא יספיקו אבל המערכות הכבדות והיקרות יותר יעמדו בכיוונונים מחדש, אבל בשביל כל זה צריך אנשים שכבר עשו את זה ועובדים לפי הנתונים שהם חישבו מהנתונים של היצרן!

2) לא כל רכב/ מנוע יכולים להגדש בצורה מוצלחת. אני לא יודע לאיזו קטגוריה שייכת המגאן, את זה אני משאיר לחכמים ממני שיחליטו. אבל, וזה אבל גדול כל רכב יכול להגדש ברמה כזאת או אחרת.

בגדישה של 0.6/0.7 אין שום סיבה שהרכב יתפרק לחתיכות, אמנם המנוע יחיה הרבה פחות (כי שוב אם הוא לא יועד להגדש התוספת לחץ ולו הקטנה ביותר לא תעשה לו טוב). אם הו יתקין סופר בגדישה נמוכה אין שום סיבה הגיונית לגעת במחשב ניהול מנוע, אלא אם כן הוא מקשר את חישובי הדלק שלו לסל"ד מה שלעניות דעתי לא רק שלא קורה במציאות אלא גם לא הגיוני, אבל! היות להסופר מתחבר לרצוע תזמון/אביזרים/רצועה חדשה ונוצצת משלו תהיו חייבים לקנות קיט ייעודי וכנראה להחליף פולים (עד כמה שזה משמח וזול) אבל בוודאות להחליף לפחות רצועה ופולי ראשי, קחו בחשבון חיי רצועת תזמון קצרים יותר.

אם הוא יתקין טורבו הוא יצטרך לגעת במחשב ניהול, זה אפילו לא נתון לויכוח, ייתכן שהוא יצטרך גם מזרקים תלוי מזרקים המקוריים וברמת הגדישה.

3) ב6K (ונדבר כרגע רק על חלקים חדשים) הדבר היחיד שניתן לגדוש זה אוגר שתחבר לו משפך לתחת ותשים בקצה המשפך מאוורר שיופעל מהדינמו שהאוגר יסובב כשהוא רץ בגלגל שלו.

אין סופר איכותי בפחות מ10K דולר, כמה שקשה להאמין המחירים בניד פור ספיד לא משקפים! טורבו רגיל עולה הרבה ואני מתכוון להרבה מאוד פחות מסופר.

4) אמנם סופר עולה הרבה יותר כסף,ו(כל עוד נשארים בגדישה נמוכה) לא צריכים להחליף בשבילו מזרקים וניהול ובטורבו מאוד רצוי ולפעמים אפילו חייב. אבל אינטרקולר חובה, צנרות יניקה ופליטה, דודים ופילטרים זה גם בהחלט לא בא ברגל.

בסופו של יום המחירים (שוב אם נישאר בגבולות החדש בלבד) דיי זהים(לפני פתיחת מנוע והעלאת הגדישה) כאשר הסופר עוקף את הטורבו במספר אלפיות בודדות.

יש להבדיל(וזה במיוחד למען פותח השרשור) בין טורבו לסופר בעיקר שהסופר מיועד לכוח בסל"ד נמוך, ושהיה של המנוע בסל"ד גבוה פוגע בו (אלא אם כן זה סופר עם קלאץ בציר מה שעולה עוד יותר כסף) ולעומת זאת טורבו מיועד לסל"ד גבוה ושהיה בסל"ד נמון לא פוגעת בו.

5) אין לי ולשאר חברי הפורום שום דבר נגד חלקים משומשים בבתנאי בל יעבור: המצב חייב להיות מושלם! צנרות ללא שריטות וקמטים, טורבויים שמצב הציר והמניפות שלהם לא נופלים בשום דבר מאותו הטורבו כשהוא חדש (ותתפלא בשימוש נכון, עם תיכנונים וחישובים מוקדמים זה אפשרי לשמור על רכיבים עד כדי כך). ויש לזה סיבות, לטורבויים אני לא אכנס כי כבר רשמתי פה יותר מידי אבל בנוגע לסעפות, כל פיפס קטן שמשנה את צורת פני הסעפת הפנימיים וזה אפילו לא חייב להראות בעין משנה את צורת זרימת האויר בצנרת. ואת התוצאות של השינוי הזה לא תמיד אפשר לחזות ולפעמים השינוי הזה מוליד בעיות.

פורסם

אנשים פה פשוט עלובים, איביזה קופרה זה לא רכב ספורט?

הקנאה שלכם באיביזות כבר נהיית מוגזמת, רכבים שגודשים 1.5 באר, מעל 200 כ"ס,

שיושבים על צמיגים סופר ספורטיבים ומצויידים במערכות בלימה מטורפות.

כל אחד עם צרפתיה 2.0 ליטר מרגיש איזה ספורטאי.

Golf GTi MK5: Revo Stage 2+ - Tein SuperStreet 2 - MILLTeK Performance Pipe - APR Hpfp

למכירה: איביזה טורבו 20VT.

פורסם

אני מכיר כמה אנשים שהרכיבו סופרצרגר אבל בירדן. על בימרים ולא על מגאן אומנם אבל המחיר פחות מרביעיה. הינה סרטון של אחת כזאת מהארץ שכיום כבר ללא הסופרגארגר )בגלל בעיות שנוצרו הבעלים הוריד).

http://www.youtube.com/watch?gl=IL&hl=en&v=dX5VZVtTwIU דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
פורסם

הייתי מגדיר אותה רכב זריז מאוד בקו ישר ותו לא.

פיגו 306 הייתי מגדיר ספורטיבי 106 הייתי מגדיר ספורטיבי.

קליאו ספורט ספורטיבית ועוד!

זה שהחלטתם שזה אוטו חזק מאוד וגודש 1.5 באר עם צמיגים סופר ספוטיביים ובמערכת ברקס עוצמתית

לא עושה אותו ספורטיבי.

ואגב כל צרפתיה 2 ליטר מוגדשת יותר ספורטיבית.

גילוי נאות לי יש האצבק 99 מוסבת 1.6 ידני והיא בכלל לא בקטגוריה של ספורטיבית ולא מתקרבת לשם.

Mazda 3 Spirit Canary Yellow

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6113 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...