Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6055 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צהריים טובים לכולם,

אני מתלבט אם יש טעם להשקיע בשיפורים סבירים איכותיים שישאירו את האוטו מן הסתם חוקי ואטמוספרי אני מודע לכך שללא טורבו השיפורים בכוח הם באמת זניחים אבל אם אפשר להוציא אפילו עוד 10 כוח סוס (זה המון אני יודע למנוע אטמוספרי) אז אולי זה שווה את זה כמובן ביחס נזק לתועלת ולמחיר.

האם מערכת פליטה איכותית + פילטר פתוח יכולים לסייע? לדעתכם זה שווה את ההשקעה?

יש עוד דברים שניתן לשפר על מנת לחזק טיפונת את הרכב?

פורסם

טעות שלי כנראה התוכן לא היה מובן, הכוונה היא לא לשנות את האוטו בצורה דרסטית שכזו שעלותה והסיבוך שכרוך שבה הוא גדול מאד.

אני מודע לזה שגיר ידני עדיף בהרבה אני מעדיף להשאר עם המפרט הנוכחי של הרכב כמו שהוא.

עוד דעות??

פורסם

כנראה שלא הבנת, מבחינת החוק היבש כל שינוי לא מאושר במבנה הרכב הוא לא חוקי.

פילטר פתוח לא חוקי, צנרות פליטה לא חוקיות. ישנן דרכים לעקוף את הנושא כמו צנרות פליטה עם אישורים ותווי תקן אבל אז נזכרים בנושא הכלכלי:

צנרות איכותיות עולות כ3K.

תרומה לכוח? אולי 2-5 כ"ס.

בשורה התחתונה כל עוד אתה לא גודש החלפת צנרות היא לא כלכלית.

נ.ב.

פילטר פתוח משפר פלאים את תגובת המצערת-תיבה אוטומטית הורס פלאים את תגובת הרכב וסחיבת המנוע.

יש לך מושג כמה כ"ס בגלגל אתה מאבד בגלל התיבה? ממאמרים שקראתי: הפסדי תיבה ידנית כ10-15%, פסדי תיבה אוטומטית כ25-35%.

פורסם

הבנתי, אין לי בעיה להשקיע עד סביב ה 4K בעבור מכלול של מספר שיפורים, אם צנרת איכותית נותנת עד 5 כוח סוס + עוד מכלול שאפשר לשפר אפשרי להגיע אני מאמין סביב ה 7 כוח סוס שיפור?

השאלה אם זה יהיה מורגש בכלל? הרעש של הרכב ישתנה, חווית הנהיגה?

או שהדין המר הוא שלרכבים אטמוספריים לא כדאי בכלל להתעסק עם תחום השיפורים ולהשקיע בבולמים + צמיגים איכותיים ולסגור סיפור.

עריכה: אחרי שקראתי את התגובה שלך עם ירידת ערך הכוח הגיר אוט' נראה לי שבאמת מה שרשמתי בסוף התגובה זה התשובה... זה מסרס את כל האוטו וההשקעה לא באמת שווה את זה.

לפחות מבחינת חווית נהיגה פילטר פתוח ודוד זרימה חופשית (נעזוב את השיפור בכוח כי הוא טיפשי) עושה איזשהו נזק לרכב?

אם לא אני אשקול את זה, רק בשביל להפוך את הנהיגה לכיפית יותר.

פורסם

למיטב הבנתי ההפך הוא הנכון, צנרות פליטה ויניקה משופרים הינם בעצם צנרות שבהן הגזים(אויר מצד אחד וגזי פליטה מהצד השני) זורמים יותר בקלות ובכך מעמיסים פחות התנגדות על המנוע. מצד שני המנועים מחושבים לעבוד עם ההתנגדות המסויימת הזאת ולכן עקב השינוי שלה עלול להיווצר בלאי.

לעולם אל תזלזל בשיפור מתלים וצמיגים, ללחוץ בקו ישר זה תמיד נחמד אבל לתקוף פניות במהירות גבוהה עקב תוספת האחיזה והיציבות זוהי הנאה שאין לה הרבה מתחרות.

לסיוויק יש מוניטין של רכב לקו ישר ואני חושב שלא תתחרט אם תשפר לו את האחיזה למרות ששוב שיפור לחלקים מאוד איכותיים יעלה הרבה יותר מ4K.

הכל פונקציה של איכות מול מחיר, תתפשר באיכות ותחסוך בכיס.

פורסם
האם מערכת פליטה איכותית + פילטר פתוח יכולים לסייע?

לדעתכם זה שווה את ההשקעה?

יש עוד דברים שניתן לשפר על מנת לחזק טיפונת את הרכב?

1 לא

2 לא

3 יש דבר קטן ,כמו נוס. אבל זה לא פרקטי ו לא זול.

אין סיבה להרחיב,חוץ מכמה דברים:

1 4K זה לא מספיק לכלום

2 הגיר הורס הכול

3 עבור מנוע שלך,אין דברים אכותיים

Omnia mea mecum porto

פורסם

4 אלף בשביל להוציא 10 אפשרי .

היתי מברר מה אפשר להוציא עם ציפ פה ,פילטר נמכר גם ככה במחיר של זוג גרביים משומשות .

פורסם

צ'יפ יכול לשנות טיפה את עקומת המומנט שלך.תוכל לקבל אותו בסל"ד נמוך יותר ואולי אפילו טיפה חזק יותר,מה שיתרום לך לתגובת עדיפה ללחיצה.לעומת זאת המנוע יחנק מהר יותר בסל"ד גבוה.זה מה שקרה לחבר שלי בקורולה שלו.

gladen pro25+rs audio 100m -mosconi pro 4/30

eton ug 20sub-ground zero gzpa 2sq

gladen pro10-mosconi pro 1/10

fiio 11m plus coax-mosconi aerospace 6to8 dsp

• תוכן חדש...