Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6213 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלת סקרנות,

לא פעם שמעתי על מכוניות שמשלבות מגדש-על (סופרצ'ארג'ר) עם טורבו על מנת להשיג את מיטב הביצועים בכל טווח הסל"ד.

אני לא יודע אם המגדש-על שמדובר עליו במכוניות הספציפיות ההן הוא מהסוג שיושב בין הסעפת יניקה לקבורטור/ בית מצערת

או שדוחף אוויר למצערת דרך צינורות גדישה.

השאלה שלי היא איך משלבים את שניהם כדי שיעבדו ביחד?

אני מצטער אם המושגים שאני משתמש בהם לא מובנים, ההבנה שלי בתחום היא די כללית.

מגדש א.jpg

מגדש ב.jpg

:evil: לא תצליחו לעצור אותי, לא תצליחו להשתיק אותי! :evil:

פורסם

את יתרונותיהם מול חסרונותיהם אתה ודאי יודע.

לכל אחד מהם יש השהיה/טווח לא אפקטיבי. שילוב של שניהם כאשר כל אחד ספציפית מכויל/בנוי לעבודה בטווח מסוים כאשר שניהם מכסים כל טווח מהירות סיבובי מנוע כלשהיא (כמעט), היא מצב אופטימלי.

בנוסף, בדיוק כמו טווין טורבו, ניתן לשלב מגדש על עם טורבו להשגת גדישה גבוהה מאוד בטווח סיבובי מנוע מסוים.

פורסם

ליאור, תודה.

אבל את זה בעיקרון אני כבר יודע, הסופרצ'ארג'ר אפקטיבי יותר בסל"ד נמוך, בעוד שהטורבו אפקטיבי יותר בסל"ד גבוהה, ככה שהשילוב של שניהם בא לכסות את כל טווח הסל"ד עד כמה שניתן.

השאלה שלי היא איך מבחינה מעשית שניהם משתלבים במנוע, האם הטורבו דוחף אוויר באופן קבוע דרך הסופרצ'ארג'ר? האם כאשר אחד נכנס לפעולה יש משהו מכאני/אלקטרוני שחוסם/פורק גדישה מהשני?

זה בגדול מה שמעניין אותי

פורסם

ישנם שני סוגי פעולה מקבילים של שני המגדשים שאני מכיר:

1) יצירת מעין צומת T עם פיסת כיסוי מתכתית על ציר ביניהם שנפתחת יותר אל הכיוון שגודש יותר וכך הסופרצ'ארגר עובד בהרמוניה מלאה עם הטורבו בכל טווח הסלד,אם זה עושה טוב או רע לסופר תחליטו אתם. הבנתי מחבר שכך עובדת מערכת הגדישה במנועי הTSI של VW, אך מעולם לא טרחתי לבדוק.

2) הצבת המגדשים בטור כאשר על הציר ציר הכניסה לסופר ישנו קלאץ' שמנתק אותו כאשר הסלד כניסה הופך לגבוה מידי. אם אני לא טועה ישנו קלאץ דומה בגל יציאה של הסטרטר.

ישנו גם סוג שלישי שהוא חאפריות לשמה ושלמרות הנסיון הדל שלי בנושא יצא לי לראות כמה וכמה סופרים (ותסלחו לי על הביטוי) פשוט מזוינים. השיטה היא פשוט לחבר את הסופר והטורבו בטור ונקווה לטוב.

פורסם

אני חשבתי על צומת T עם שסתום כמו שתיארת, וזה נראה הגיוני.

לגבי קלאצ', זה לא יעבוד עם מגדש-על שיושב בין הסעפת לקארב'. כי למעשה ברגע שנכנס קלאץ' שמפריד בין הפולי של הסופרצ'ארג'ר לרוטורים, הוא יעצר פיזית, וימנע כל מעבר של אוויר דרכו לכיוון המנוע.

פורסם

ללנצ'יה אינטגרלה האגדית שקרעה את המתחרים במרוצי הראלי של היצרנים וזכתה ברציפות בתואר בין השנים 87-92

היה קומבינציה של טורבו +סופרצ'ארג'ר שהוציאו מהמנוע 500 כ"ס.

פורסם

הוא מדבר על לנציה S4.

ההספק עמד על 550 כ"ס.:shock:

המשקל היה 890 ק"ג.:shock:

0-100 על דרך כורכר לקח 2.3 שניות.:shock::shock::shock:

לא פלא שהעיפו את הקטגטריה הזאת לכל הרוחות (מיד לאחר שהרכבים העיפו כמה נהגים לכל הרוחות).

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
הוא מדבר על לנציה S4.

לרגע לא חשבתי אחרת.

ומה הקשר בין ה S4 לנצחונות האינטגרלה, רק אללה יודע. זו הסיבה שהוא נשלח לנבור שוב בנבכי ההיסטוריה.

לאינטרגלה היה מנוע בנזין טורבו ללא סופרצ'ארג'ר. וקטגוריית B לעומת זאת, נשלחה בכלל לחפש את חבריה במקום אחר.

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

פורסם

השאלה שלי היא איך מבחינה מעשית שניהם משתלבים במנוע, האם הטורבו דוחף אוויר באופן קבוע דרך הסופרצ'ארג'ר? לא. :shock: הטורבו דוחף אויר לסעפת יניקה. האם כאשר אחד נכנס לפעולה יש משהו מכאני/אלקטרוני שחוסם/פורק גדישה מהשני? כן, מערכות שסתומי פריקה ולחץ הם לא דבר חדש, הכל כמובן תלוי ביעוד של השילוב ביניהם - פריסה על כל טווח פעולת המנוע, חפיפה בטווח מסוים, חפיפה כללית, הכל מתוכנן בסופו של דבר לפי התוצאה הסופית הדרושה.

5 תווים

פורסם
בדיוק כמו טווין טורבו, ניתן לשלב מגדש על עם טורבו להשגת גדישה גבוהה מאוד בטווח סיבובי מנוע מסוים.

התכוונת לבי טורבו.

Omnia mea mecum porto

פורסם

אחד לסל'ד חלבי ואחד בשרי :twisted:

attachment.php?attachmentid=160038&stc=1&d=1244715920

DG84-14.jpg

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
  • תוכן חדש...