Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6258 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בדיוק בגלל שאני רוצה למקם את האיסוף אחרי הטורבו (בצנרת של ה-2.5") ולא בנשם, ולזה לא מצאתי שום דבר מהמדף. אחרת, תמורת 5$ כבר ממזמן מישהו מחול היה מביא לי.

היכן שבטוח, כדאי, וסביר לנהוג מהר - הזהר!

שם השוטר מחכה...

פורסם

אנזו יש לי טעות בתגובה 15

בלבלתי אותך עם פותח השרשור ולכן התיחסתי למאזדה 3

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

אנזו,

• ממליץ בחום לקרוא את השרשור של פיזבן בנוגע לגדישה. יש שם מחשבון "אקסל" פשוט שיאפשר לך לחשב פרמטרים שונים, כגון טמפ' ביציאה מהטורבו. תופתע לגלות שמדובר בטמפרטורות נמוכות מ - 200 מעלות צלזיוס.
  • להבנתי, היציאה ממיכל האיסוף צריכה לצאת ללחץ אטמוספרי כדי "לנשום". אחרי הטורבו (ולמשל באינטרקולר) אתה נמצא באזור לחץ גבוה.
  • בנוגע למתזים / מע' קירור לאינטרקולר - יש כמה מאמרים מעניינים באוטוספיד. בצע שם חיפוש.
  • מד הטמפרטורה שברשותך מבוסס על IR ולא על לייזר. הלייזר משמש כסמן מיקום בלבד. שם לב לקשר בין גודל השטח ממנו המכשיר מודד טמפרטורה למרחק בין המכשיר לשטח הנמדד (זיות פתיחת הקרן) ול - EMS FACTOR כדי לקבל קריאה אמיתית (אני למדתי בדרך הקשה, מסתבר שאלומיניום מבריק וחם מאוד הוא חם מאוד למרות שה - IR מראה אחרת). בד"כ המכשירים הנ"ל באים מכויילים לקריאה מברזל שחור.

בהצלחה.

עריכה: אנזו - קראתי שוב את ההודעה שלך (מס' 16) ואני לא בטוח שהבנתי נכון. יכול להיות שאתה מתכוון להתקין מיכל איסוף שמן שיהיה ממוקם בין הטורבו לאינטרקולר?

106GTI - Deus ex machina

פורסם

טופגיג - תודה על התשובה.

1. אני מכיר היטב את המאמר של פיזבן. אני לא חושב שיש שם חישוב לטמפ' כניסה, במיוחד לאור העובדה שצריך להוסיף את התרומה של חום גזי הפליטה בטורבינה עצמה. כמו כן אני גודש 1.2 ומתכוון להגיע ל-1.4 באר (מנוע דיזל). ברכב אחר שאני מכיר שגודש 0.9 (בנזין) הטמפ' בכניסה היא 150 מעלות. ביציאה יוצאים 70 מעלות ביום חם. לכן אני מעריך שיהיו לי בכניסה לפחות 150 מעלות.

2. לעניין הנשם שנושם אטמוספרית - זה בדיוק העניין שאני שואל עליו. בתשובה לשאלתך - כן, אני רוצה להתקין את מיכל האיסוף לפני הכניסה ל-IC בחלק הגודש. וזאת על מנת לא להפסיד את אפקט השימון שקיים באויר האטמוספרי הנידחס בלהבים של הטורבו. ושאלתי אם האפקט שימון הזה הוא מיתוס או משהו שחשבו עליו. "מעצבן" אותי שאני רואה כל מיני רכבים מוגדשים עם IC מקורי ולכולם יש מין קופסה כזאת ביציאה מהטורבו, ואני לא יודע למה זה משמש ואני בטוח שלמטרה הזו באיזשהו אופן (אבל מי מרוקן את זה? אולי בטיפול "100,000" ?)

3. לעניין המד טמפ' - אתה כמובן מדייק, והמד עצמו מבחוץ לא ייתן קריאה מדוייקת אלא מקורבת בלבד. יש טרמוקפלר שחשבתי אולי איכשהו למדוד איתו חד פעמית (לקחת מחבר סיליקון, לעשות חור קטנטן ולהחדיר את הטרמוקפלר עם אטימת סיליקון ביתית, למדוד ולחבר חזרה מחבר חדש). לא מתכוון להתקין מד טמפ' מקצועי לזה.

4. מתזים - ראיתי. כשיעבוד סופסוף ה-IC נגיע גם לזה.

היכן שבטוח, כדאי, וסביר לנהוג מהר - הזהר!

שם השוטר מחכה...

פורסם
אנזו,

• ממליץ בחום לקרוא את השרשור של פיזבן בנוגע לגדישה. יש שם מחשבון "אקסל" פשוט שיאפשר לך לחשב פרמטרים שונים, כגון טמפ' ביציאה מהטורבו. תופתע לגלות שמדובר בטמפרטורות נמוכות מ - 200 מעלות צלזיוס.
  • להבנתי, היציאה ממיכל האיסוף צריכה לצאת ללחץ אטמוספרי כדי "לנשום". אחרי הטורבו (ולמשל באינטרקולר) אתה נמצא באזור לחץ גבוה.
  • בנוגע למתזים / מע' קירור לאינטרקולר - יש כמה מאמרים מעניינים באוטוספיד. בצע שם חיפוש.
  • מד הטמפרטורה שברשותך מבוסס על IR ולא על לייזר. הלייזר משמש כסמן מיקום בלבד. שם לב לקשר בין גודל השטח ממנו המכשיר מודד טמפרטורה למרחק בין המכשיר לשטח הנמדד (זיות פתיחת הקרן) ול - EMS FACTOR כדי לקבל קריאה אמיתית (אני למדתי בדרך הקשה, מסתבר שאלומיניום מבריק וחם מאוד הוא חם מאוד למרות שה - IR מראה אחרת). בד"כ המכשירים הנ"ל באים מכויילים לקריאה מברזל שחור.

בהצלחה.

עריכה: אנזו - קראתי שוב את ההודעה שלך (מס' 16) ואני לא בטוח שהבנתי נכון. יכול להיות שאתה מתכוון להתקין מיכל איסוף שמן שיהיה ממוקם בין הטורבו לאינטרקולר?

קנית מפטרוטק?

חבל , היית קורא את השרשור הזה לפני כן.

המכשיר יקרא נכון כל עוד המקום מואפל. אפשר לכוון אותו לתוך פתח באינטרקולר , או באגזוז ולקבל קריאה מדויקת .

• תוכן חדש...