Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6285 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רוצה לשים פילטר פתוח בפונטו שלי (s75 מודל 95). אני מתלבט ולכן יש לי כמה שאלות.

1) זה יתן לי שיפור(אפילו קטן) ברכב הזה?

2) ההתקנה ברכב הספציפי הזה היא פשוטה מבחינת מיקום הפילטר כדי שינוק אוויר קר? או שצריך לשבור את הראש כדי למצוא מקום טוב לפילטר?

3) זה מסובך לפרק לבד את הפילטר ולהרכיב במקומו את המקורי לפני הטסט?

4) אם שוטר תופס אותי עם זה, זה הורדה מהכביש?

תודה מראש על העזרה ויום טוב,

לירן.

HU: Pioneer DEH-80PRS Woofers: SEAS Lotus Reference Tweeters: SEAS Lotus PerformanceSUB: Hifonics12" Wiring:KnuKonceptz,Omega-Audio,Sound quest AMPS:Lightning Audio,Phonix Gold

פורסם

1.כן

2.אי אפשר לדעת, תעלה תמונה של תא המנוע

3.לא, פשוט מאוד

4.עקרונית כן, אותי פעם לא העבירו טסט בגלל זה.

היה שירשור לא מזמן של מישהו שקיבל הורדה בגלל פילטר.

בכל אופן הורדות מהכביש בגלל פילטר זה נדיר מאוד, אני לא מכיר מישהו שהורידו אותו בגלל פילטר.

פורסם

או שאתה יכול לקנות אחד שבא בתוך תיבה (רצוי שחורה ועוד יותר רצוי משהו שמבודד חום) עם שני פתחים משני הצדדים, אחד למנוע, אחד ליניקת אוויר קר מבחוץ ובבקשה יש לך ראם אייר שיונק אוויר קר, ושוטרים לא יבינו מה זה ולא ישאלו שאלות, ואם כן, אז "לא יודע זה בא ככה עם האוטו כשקניתי" או שהם כן יבינו ותוכל לשחק אוה ראש קטן "אבל זה לא פתוח, הנה, הוא סגור מכל המקומות"

*יש אחד כזה של סימוטה עם תיבת קרבון שמגיע אפילו עם צינור PVC/גומי/משהו גמיש שמאוד מקל על החיבור שיושב אצלי על מנוע 1.8 ומורגש הבדל. אפילו אבא שלי שנוהג מאוד רגוע לא הבין מה קרה לאוטו (לא הבדל עצום כמובן אבל מורגש בהחלט)

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

ספייר כמה עולה דבר כזה?

אפשר למצוא כזה בירושלים?

HU: Pioneer DEH-80PRS Woofers: SEAS Lotus Reference Tweeters: SEAS Lotus PerformanceSUB: Hifonics12" Wiring:KnuKonceptz,Omega-Audio,Sound quest AMPS:Lightning Audio,Phonix Gold

פורסם

אני קניתי אותו לפני 7-8 חודשים ב900 ש"ח כולל כמובן התקנה והכל, אי לכך ובהתאם לזאת (?), קניתי אותו בדלית אל-כרמל מי שמכיר, דרך חבר שמכיר את בעל המקום, אבל אני מאמין שאפשר למצוא את זה בכל מקום אחר שמכבד את עצמו, אתה יכול להכנס ל www.pitstop.co.il יש שם בדיוק את אותו אחד תחת קטגוריית שיפורי מנוע- פילטרים או משהו בסגנון

עריכה: לפי התמונות של המנוע אני רואה שיש מספיק מקומות לדחוף אותו, רק תזכור שאם וכאשר אתה תעשה את זה, תזכור לשים אותו לא ליד מקורות חום גדולים, ובכלל לשים אותו בחור הכי גדול שתוכל למצוא

פורסם

אז אתה אומר שאפשר להביא אחד רגיל ויהיה לו אוויר קר בלי התיבה וכל הבלאגן הזה?

איזה חברה יותר טובה סימוטה או K&N?

פורסם

מה זאת אומרת "רגיל בלי כל הבלאגן?" אתה יכול לשים אחד "רגיל" (בלי תיבה) ולעשות לו ראם אייר שזה בעצם תיבה אטומה (או שנאטמת כשסוגרים את מכסה המנוע) וצינור שלוקח אוויר מבחוץ, לדעתי הפילטר של סימוטה שדיברתי עליו פשוט חוסך את כל הטרחה הזאת

פורסם

התכוונתי אם חייב את התיבה הזאת או שאפשר גם בלעדיה.

(אגב סליחה על החפירות גבר קצת הסתבכתי עם זה)

חשבתי על הקיט הזה:

http://www.carshops.co.il/index.php?main_page=product_info&cPath=23_46_103&products_id=303&zenid=4a4c36c28991f8a0ff5e29a41031ecbb

מה אתה אומר כדאי לקנות אותו?

לך יש את זה?:

http://www.carshops.co.il/index.php?main_page=product_info&cPath=23_46_103&products_id=304&zenid=4a4c36c28991f8a0ff5e29a41031ecbb

פורסם

יתקנו אותי אם אני טועה, אבל לדעתי לקנות קיט ראם אייר לדעתי לא שווה, אפשר לעשות את זה לבד מאוד בקלות, בעצם פשוט להעביר צינור גמיש לקדמת הרכב (איזור פנסי הערפל, או גריל או משהו בסגנון) זה כמובן בתנאי שאתה קונה את הפילטר שמוצג בקישור השני (וכן זה מה שמותקן אצלי).

הקטע אצלי שבקסארה מסתבר שיש "ראם אייר" מקורי שלוקח אוויר מבחוץ מקדמת הרכב בין הגריל למכסה המנוע (רעיון גאוני לדעתי) ככה שכשאני קניתי אותו הוא התחבר לי יופי לשם

יכול להיות שאני יוצא פה ממש מטומטם ובהרבה רכבים יש את זה, אני פשוט לא מכיר

(בתמונה - כניסת האוויר בקסארה)

עריכה: התמונה מהאינטרנט אז אל תתפלא אם אתה לא רואה את הפילטר

*ואל תדאג בקשר ל"חפירות". אני שמח לעזור, חוצמזה שלפני 8 חודשים הייתי בדיוק באותו מצב

untitled.JPG

פורסם

אוקיי, אם העלות של הפילטר קרבון לא תהיה יקרה מדי ארכוש אותו. (הוא בא עם צינורות וקופסא אטומה?)

במידה שהוא יהיה לי יקר מדי ואחליט לרכוש פילטר זול יותר כמו זה למשל:

http://www.carshops.co.il/index.php?main_page=product_info&cPath=23_46_103&products_id=760&zenid=5181e48f43d95c57b25c6ec28604877a

צריך פשוט לחבר אותו ולמקם נכון בתא המנוע?

אני אגיד לך מה סיבך אותי בעניין, לא בדיוק הבנתי מה ההבדל בינהם מבחינת ההתקנה.(בין הקרבון לפשוט יותר)

כמו שאני יודע פשוט מחברים את הפילטר לצינור וממקמים אותו נכון בתא המנוע. הקטע של הפילטר קרבון עם התיבה והצינורות וכל זה עשה לי קצת בלאגן בראש, אשמח אם תבהיר לי מעט את הנושא לפני שאחליט את מה אקנה.

פורסם

לדעתי חבל על הכסף לא תגיע לטורים שתיצטרך פילטר פתוח.

לא תגיש כלום אפילו לא תישמע כלום.

בטורים נמוכים כימעט ואין לו משמעות,רק בטורים גבוהים שהמנוע צריך הרבה אוויר והפילטר המקורי מסרס לו את האוויר אז פילטר פתוח מוסיף כמה אגורות למנוע (יותר קל לו לינשום בטורים גבוהים עם פילטר פתוח)

(במידה ויהיה למנוע קל לישאוף בטורים אז צריך לידאוג שיהיה לו גם קל ליפלוט )

לדעתי חבל על הכסף להשקיע ברכב כזה וחבל על הטסט שבחלק מהמקומות בארץ יכשילו אותך .

רז...

פורסם

ואחרי כל מה שרז אמר, שת'כלס בחלק גדול מאוד הוא דיי צודק, שוב, אצלי ההבדל היה כן מורגש, אבל מדובר במנוע 1.8 וחיברתי את הפילטר למערכת היניקה.

עכשיו בקשר לשאלה שלך, אם אתה רוצה, מחר אני אוכל לצלם את תא המנוע אצלי כדי להסביר את זה יותר בפשטות.

בעצם, אתה יכול לשים פילטר רגיל שכמו שאמרת פשוט מתחבר לסוף הצינור. ההתקנה של הפילטר השני דווקא נורא פשוטה (במידה ויש לך ברכב מערכת יניקת אוויר קר מבחוץ, מה שקצת קשה לפענח מהתמונות) בכך שפשוט לצד אחד מחברים צינור שהולך למנוע(כמו בפילטר ה"רגיל"), ובצד השני מחברים צינור אחר שהולך לקידמת הרכב כך שיכנס אוויר "קר" מבחוץ, כלומר מחוץ לתא המנוע

פורסם
לדעתי חבל על הכסף לא תגיע לטורים שתיצטרך פילטר פתוח.

לא תגיש כלום אפילו לא תישמע כלום.

בטורים נמוכים כימעט ואין לו משמעות,רק בטורים גבוהים שהמנוע צריך הרבה אוויר והפילטר המקורי מסרס לו את האוויר אז פילטר פתוח מוסיף כמה אגורות למנוע (יותר קל לו לינשום בטורים גבוהים עם פילטר פתוח)

(במידה ויהיה למנוע קל לישאוף בטורים אז צריך לידאוג שיהיה לו גם קל ליפלוט )

לדעתי חבל על הכסף להשקיע ברכב כזה וחבל על הטסט שבחלק מהמקומות בארץ יכשילו אותך .

רז...

אתה בטוח במה שאתה אומר?

כל אחד אומר לי משהו אחר..

לגבי הטסט זה לא בעיה, מחזירים את המקורי לפני הטסט.

• תוכן חדש...