Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6295 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

ברשותי מזדה לאנטיס 1800 שנת 97.

אני מעוניין לשפר מעט את חווית הנהיגה.

כיום מותקנים 4 צמיגים של אליאנס 185/65/14 וחשבתי לרכוש ג'נטים 15" ובהתאם לכך לשנות את גודל הצמיג ל- 195/55/15כך שרוחב הצמיג גדל ואמור לשפר את האחיזה.

מבקש המלצות לצמיג מתאים בתקציב של כ- 400 ש"ח לצמיג.

בנוסף, הייתי מעוניין בחוות דעת לגבי הכדאיות שבהחלפת הג'נטים ל- 15. אולי כדאי להשקיע בצמיג טוב במידה המקורית ?

תודה

ALFA ROMEO 147 120HP

פורסם

במידה המקורית אין לך מבחר צמיגים טובים ממש

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

זה מחזיר אותי לשאלתי הראשונה,

אילו צמיגים טובים בקוטר 15" (195/55/15) ניתן למצוא סביב 400-500 ש"ח

אני מעוניין להתמקד ב- 2-3 דגמים אפשריים ולהחליט.

ALFA ROMEO 147 120HP

פורסם

אכן כפי שנאמר, בהגדלה הזאת מה שישפר את האחיזה בצורה משמעותית ביותר הוא המבחר של צמיגים HP שכלל לא נמצא במידה המקורית ולא העוד 5 מ"מ שנוגעים בכביש.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

מה הכוונה ב:

המבחר של צמיגים HP

אילו צמיגים אני צריך ואילו הכנות עליי לערוך, אם בכלל כדאי להתעסק עם זה ?

בסופו של דבר, איך שלא נהפוך את זה, מדובר במאזדה לאנטיס 97, היא לא תהפוך לחיית מרוצים, רק מעוניין להינות ממנה קצת יותר תמורת תוספת של כמה אלפי שקלים.

ALFA ROMEO 147 120HP

פורסם

אני מבטיח לך שההבדל בין רביעיית אליאנס 14' ובין רבעיית צמיגי HP 15' יהיה תהומי על כל רכב באשר הוא.

אם הרכב מתוחזק היטב והבולמים תקינים, חווית הנהיגה תשתנה לחלוטין.

אם הבולמים גמורים והרכב מתנדנד בסיבובים כמו לולב בסוכות(לא שאני רומז על הרכב שלך, אני רומז על מצב המשפחטומטיות הכללי בארץ), שום צמיג לא יעזור כאן.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

הרכב שלי מתוחזק להפליא, למרות שהוא מגרד את ה- 200K.

אני גם הייתי מעוניין להחליף בהמשך בולמים וקפיצים, במידת הצורך (ואולי גם ללא צורך),

הכל שאלה כמה זה יהיה כדאי על פני רכישת רכב מתקדם יותר.

לעניין הצמיגים, אני בהחלט כבר הגעתי למסקנה שעליי להגדיל את הג'נט ממספר סיבות.

1. מהם הדגמים הספציפיים בהם כדאי לי להתמקד ואז להתחיל בסקר שוק ?

2. איך אני מזהה שצמיג הוא HP, זה רשום איפשהו או שאני צריך להניח את זה על פי נתוניו האחרים ?

3. למעשה מותר לי להתקין 195/55/15 או 195/60/15 , מה יהיה עדיף ?

ALFA ROMEO 147 120HP

פורסם

בדקת באוטודטה או בשרשור צמיגים וג'אנטים אם אתה יכול לאשר את המידות האלו?

1. צמיגים טובים בטווח מחיר הזה - יש לך טויו T1R, יוקוהמה C/S-Drive, פאלקן ZE-512 (דעות חלוקות), ועוד כמה שאני לא זוכר בחיפוש.

2. תחפש את הצמיג באתר הזה הוא מחולק לקטגוריות - http://www.tirerack.com/tires/surveyresults/index.jsp

אם אין באתר אתה יכול לשאול פה.

3. ההבדל בין המידות הוא בגודל ה"כתף" (מידת חתך) של הצמיג, ובקוטר הכללי שנגזר בין השאר מגודל הכתף.

קוטר גדול יותר = מנוע שמתאמץ יותר להניע את הגלגל, אובדן מומנט מסוים

כתף גדולה יותר = באופן כללי כשמשווים חתכים בין שני צמיגים מאותו סוג, מידה וחתך שונה - החתך הגדול יותר יתן נסיעה נוחה יותר, במחיר של רכות מסוימת של הצמיג בפניות (אם אני לא טועה).

למכירה המערכת שלי -Focal, Nakamichi, Xetec, Eclipse...

פורסם

אכן בדקתי באוטודטה.

אם אני מבין היטב את דברייך, עדיף לבחור בחתך הנמוך יותר (55) לצורך אחיזה טובה יותר, שתבוא ע"ח נוחות.

לגבי האתר אליו הפנית אותי, הקטגוריה שאותי מעניינת היא : High performance - all season , נכון ?

אם כן, אז אף אחד מאלו שהלצת לא נמצאים שם. זה בגלל התקציב שלי ?

ALFA ROMEO 147 120HP

פורסם

מספיק שתרשום בחיפוש את המידה החדשה ותקבל מספיק אופציות.

אצלי יש DZ-101, אחלה ביבש לא "סוף" ברטוב.

יש TOYO TR1 הרבה אוהבים אותו.

SP 9000 וכו'.

[CENTER] [/CENTER]

פורסם
אכן בדקתי באוטודטה.

אם אני מבין היטב את דברייך, עדיף לבחור בחתך הנמוך יותר (55) לצורך אחיזה טובה יותר, שתבוא ע"ח נוחות.

לגבי האתר אליו הפנית אותי, הקטגוריה שאותי מעניינת היא : High performance - all season , נכון ?

אם כן, אז אף אחד מאלו שהלצת לא נמצאים שם. זה בגלל התקציב שלי ?

כן אני לדוגמה נוסע ב306 XSI על חתך 185/55 וממש אין לי שום בעיה עם זה..להיפך אפילו יותר נוח מכריזמה עם 185/65, אמנם נכנסים לתמונה כמה אלמנטים אחרים (כמו היות הכריזמה מש-פח-טומטית :wink:) אבל עדיין.

הקטגוריות שמעניינות אותך הן HP/UHP - Summer

לא All season כי אצלם המשמעות היא צמיגים שמתאימים גם לשלג, Summer המשמעות היא צמיגים לקיץ ולחורף מתון כמו אצלנו.

רוב מה שמעניין אותך יהיה בUHP, למשל הT1R שלפי ביקורות בפורום הוא הצמיג הספורטיבי הכי משתלם, במידה שלי מחיר נע

על בערך 350 (185/55/15).

אתה יכול להיעזר גם באתר הזה, לא מחירים מציאותיים אבל תוכל לראות גם דגמים שאפשר באמת לקנות בארץ.

למכירה המערכת שלי -Focal, Nakamichi, Xetec, Eclipse...

פורסם

בהצלחה למי שהולך לחכות למשלוח הבא של T1R ב195/55/15, אני חיכיתי כחצי שנה ואז התייאשתי.

רכשתי פאלקן 912 במידה הנ"ל ואני מרוצה. אחיזה טובה ביחס לג'אנק שהיה קודם - גם ברטוב וגם ביבש.

הרכב מאבד פחות אחיזה בזינוק בעליה (בסט צמיגים הקודם התחלת נסיעה בעליה הייתה גורמת לאיבוד אחיזה בקדמיים)

אולי הוא פחות מT1R בביצועים, אבל לרכב פרטי סטנדרטי לדעתי מספיק צמיג HP ולא UHP, שיעלה יותר ויישחק מהר יותר.

עוד צמיג טוב שאפשר להמליץ עליו הוא הגודייר אקסלנס והיוקוהמה SDRIVE..

• תוכן חדש...