Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6325 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,לאחרונה קראתי לא מעט שירשורים בפורום PSI אשר קשורים ל206 על גירסאותיה החמות.

בכל השירשורים הXS עם מנוע 1.6 היתה מומלצת יותר מה-GTI עם מנוע 2 ל' מכיוון שפוטנציאל השיפורים של מנוע ה1600 גדול יותר.

רציתי לדעת במה בדיוק המנוע הקטן טוב יותר ועל איזה שיפורים החברה שם מדברים? כמה צריך להשקיע על מנת שה1600 יהיה חזק יותר מה2 ל'? והאם אותה השקעה על המנוע הגדול יותר לא תניב תוצאה טובה יותר? :roll:

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

אתה יכול לפרט קצת? הוא מגיב טוב יותר לשיפורים אטמוספריים? כמה אפשר לסחוט מהמנוע הזה בכלל?

זה אותו מנוע כמו בקסארה וב307 כן?

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם
היי,לאחרונה קראתי לא מעט שירשורים בפורום PSI אשר קשורים ל206 על גירסאותיה החמות.

לא כל מה שיוצא מבית psi הוא קדוש.

אם משהו מאוד מעניין אותך אז לך תעשה מחקר עצמאי של דברים שזה כולל עיון בפורומים אחרים (כולל חו"ל) + לשאול בעלי מיקצוע שמתעסקים במכוניות האלה .

זה מה שאני עושה ,בנוסף לעיון בpsi.

יוגב

פורסם
אתה יכול לפרט קצת? הוא מגיב טוב יותר לשיפורים אטמוספריים? כמה אפשר לסחוט מהמנוע הזה בכלל?

זה אותו מנוע כמו בקסארה וב307 כן?

אותו מנוע, קוד דגם TU5JP4.

וכן, הוא בסיס טוב יותר לשיפורים אטמוספריים מ-EW10J4.

אחת הסיבות היא הדמיון הרב בינו לבין TU5J4 (המנוע שנמצא ב-106 GTI), מה שמקנה לו שוק אפטרמרקט גדול יותר - בנוסף המנוע מרגיש יותר חי ותאב סל"ד מהמנוע שנמצא ב-GTI.

בנוגע לכמה אפשר "לסחוט מהמנוע" - זו בעיקר פונקציה של כסף, יש מנועים כאלה שעוברים את ה-200 כ"ס (אטמוספרי).

הבעיה ברכבים האלה היא המחשב שהורס את כל החגיגה, בשביל להשיג תוצאות אמיתיות צריך מחשב ניהול עצמאי - ברכבים אחרי שנת 2001 הסיפור מסתבך בשל מערכת המולטיפלקס.

פורסם

אבל אם תשים קאמשפט חם ל 2 ליטר, עם סעפות וכל מה שצריך, האם הוא לא יהיה תאב סל"ד הרבה יותר?

אם כבר משקיעים כסף בהחלפת כל המכלולים של המנוע, (אני מניח שאין הבדל כמעט במחיר בין מכלולי ה 1.6 לבין 2 ליטר) אז למה להישאר עם מנוע שיש לו 20% פחות נפח ולכן גם 20% פחות הספק ומומנט? (למשל 160 כ"ס מול 200 כ"ס)

פורסם

לא יצא לי לראות חברות שמוכרות קאמשאפטים חמים משמעותית ל-EW10J4 (קנט לדוגמא מציעים דגם אחד פושר).

בנוסף גם לא ראיתי מרימים וקפיצים משופרים למנוע הנ"ל.

לעומת זאת, TU5JP4 יכול להגיע ל-7600 RPM אחרי החלפת קאמשאפטים.

לא חסר מנועי TU5-JP4/J4 שמוציאים 150+ כ"ס אחרי החלפת קאמשאפט סעפת פליטה וחמוצים - פורומים באנגליה מלאים בדוגמאות כאלה (על 106 וסקסו, שוב - ב-206 צריך מחשב ניהול עצמאי בשביל להשיג תוצאות דומות).

stock מול stock, ה-GTI רכב טוב יותר מ-XS - אבל אם אתה מראש הולך לקנות את הרכב במטרה לשפר, לדעתי עדיף XS כי:

1) יש הרבה יותר אקזמפלרים לבחור מהם

2) ההפרש במחיר ילך לטובת שיפורים

3) הדיון הנ"ל - יש יותר ידע, חלקים ותוצאות בשטח על מנועי TU.

פורסם

גלוש - מדובר על מנועי 16 שסתומים (106 GTI), אתה מדבר על 8 שסתומים.

ירין - מה הבדלי המשקל בין מנוע 2.0 ל - 1.6? אם אני לא טועה קראתי שה 2.0 כבד יותר ומרגישים את זה בשינויי כיוון. (דרך אגב, קפוץ לראות את החלקים שלך מתחברים...)

106GTI - Deus ex machina

פורסם

לא ראיתי שמישהו מזכיר את האפשרות להחלפת מנוע ל- EW10J4S של ה RC וקיים גם ב C4-VTS

180 כ"ס ו 21 קג"מ לא נראה לי סביר שיושג מ 1.6.

Mazda MX-5 NC RWD

Subaru Forester 2.5 Sport AWD

BMW R1200GS Adv

פורסם

רונן - אין לי את המידע הזה אבל ברור שיש הבדל לטובת ה-1.6 (ירון התרשם לטובה בנושא הזה מה-XS שבעברי מול GTI, בילשטיין+אייבך ב-2 הרכבים).

וכבר ראיתי את החלקים וכל מה שיש לי להגיד זה: :bigcry:אני מקנא!!!

זאב - צודק, באמת אופציה מעניינת ולמיטב ידיעתי כבר נעשה בארץ, שווה לברר במה זה כרוך ומה העלויות.

• תוכן חדש...