Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6297 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מעולה, אז עכשיו רק צריך למצוא מנוע כזה. :)

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

קיבלתי היום הצעת מחיר למנוע RFV, מייבוא עם 40K~ (לטענת היבואן) - 4000 ש"ח.

כמובן מנוע בא ללא צמה ומחשב, האם לצורך העניין המחשב יכול לרדת מ406 2L? או שחייב לבוא מ306XSI דור שני?

מישהו יודע עלות משוערת של צמה+מחשב?

עוד דבר - מה הצ'קליסט שרצוי לעשות לפני שמכניסים מנוע? מבחינת טיפולים שכדאי לבצע כשהמנוע עדיין בחוץ.

ואחרון - בPSI אמרו לי שהדגם מנוע הוא XU10J4R והקוד הוא RFV, אז מה היחס ביניהם? האם כל RFV הוא XU10J4R? וההיפך?

חפרתי מספיק להיום :wink:

למכירה המערכת שלי -Focal, Nakamichi, Xetec, Eclipse...

פורסם

למה כמובן? מקובל שהמנוע יגיע עם צמה ומחשב. :roll:

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

לכמה יבואנים שדיברתי איתם בצפון יש את המנוע ללא צמה ומחשב, או שרק עם צמה.

בכל אופן, מצאתי מנוע במקום שאני סומך עליו, עם צמה אך ללא מחשב.

עוד כמה שאלות:

אני צריך את הפרטים של המחשב - יצרן ומס' יצרן. יש למישהו מושג?

כמו כן, באותו מקום טען הבחור שהמנוע שלו ירד מרכב ידני, ומנועי RFV שירדו מאוטומט

צריכים לעבור איזושהי התאמה כדי להרכיב אותם על הגיר הידני. זה נכון?

והאם מחשב של מנוע כזה שונה מהמחשב שבמנוע ששודך לאוטומט?

פורסם

כן, מחשב שמחובר לגיר אוט' (AL4) שולט גם עליו, ומצפה לקבל ממנו נתונים. ניתן להתגבר גם על זה (אל תשאל אותי איך. לא ניסיתי).

פורסם

מזל שיש את גוגל :idea:

לפי העמוד הזה:

http://www.peugeotlogic.com/workshop/wshtml/specs/vincode.htm

וגם זה:

http://www.pugi.si/forum/viewtopic.php?t=1546&sid=6e86db3877c536b8bc4daad7cda0f829

מצאתי שמחשב המנוע הוא Bosch MP5.2

וע"מ לדעת את מספר היצרן של המחשב, אני יכול להשתמש בקוד שלדה של 306XSI דור שני (מקווה שזה מספיק בשביל המחסן של המורשה) מהאתר הראשון:

7ARFVE

אני בטוח שאחרים יוכלו להיעזר בזה.

פורסם

סלחו לי על הגאונות, אבל לאגרים זה לא דבר בר החלפה?

אם זאת כל הבעיה לדעתי עדיף להרכיב מיסבים חדשים.

פורסם

אם אני זוכר נכון אז הלך הקראנק - צריך חריטה מחדש שמחלישה אותו, או חדש שעולה כמו מנוע חדש + שני טלטלים, לא שווה להתעסק עם זה לפי המוסכניק.

אני עכשיו בדילמה: הגיע המנוע מתל אביב והוא לא במצב משהו - שבור שם הפלסטיק של הכויל (שמתחבר לראש מצד ימין), בית טרמוסטט שבור, הצמה במצב לא משהו. בקיצור צריך לשפוך עוד כסף על המנוע הזה בשביל להשתמש בו, למרות שהמנוע עצמו בסדר.

מצד שני יש מנוע של XSI 16V מפירוקיה, שעשה 150K, אבל מטופל ושמור, יש לי את ההיסטורית טיפולים והכל נראה תקין.

הקטע שאני מתכנן להחזיק את הרכב לעוד כמה שנים טובות, ככה שאני אתקרב ל200K על המנוע מפירוק, ואז מה? עוד שיפוצים והחלפות?

יש גם אופציה שלישית, לבדוק מנועים אחרים מיבוא, אבל עליהם אני לא יודע כלום - יבואנים טוענים ל40K קילומטרג', אני מעריך לפחות פי שניים.

מה כדאי לי לעשות?

פורסם

ברור שיבואן מנועים או גירים יגיד שהרכיב שהוא מוכר עבר רק מעט ק"מ , אך לא ניתן להפריח את טענותיו .

נראה לי סיפור מצוץ מהאצבע מנוע מיבוא עבר מקסימום 50,000 ק"מ .

אם המנוע בר שיפוץ עדיף לשפץ לדעתי בצורה יסודית .

Sound Stream -Trantula 800.2

פורסם

אם אתה מתכנן לשמור את הרכב לאורך זמן והאמינות חשובה לך, אני מציע שבלי קשר למקור המנוע (פירוק מקומי או ייבוא), אל תתקין אותו ברכב כמו שהוא.

• תוריד ראש, בדוק את מצב הצילינדרים (מידות, בלאי, חריצים, מדרגות וכו') ואת מצב השסתומים.
  • שקול לפרק בוכנות, לבדוק מיסבים ולהחליף רינגים.
  • נצל את ההזדמנות לבדוק את מצב משאבת המים ומערכת הטיימינג.

באופן כזה אתה יודע בדיוק מה מצב המנוע שאתה מתקין + מבצע את כל התיקונים הנידרשים "על הדרך". אתה גם מרענן את כל האטמים, מחליף נוזלים ואמור לקבל מנוע אמין שישרת אותך מס' שנים ללא כאב ראש.

החיסרון הוא המחיר.

אגב, אני יכול להעיד שזה בדיוק מה שאני עושה ברכב הפרטי שלי.

106GTI - Deus ex machina

פורסם
  • תוריד ראש, בדוק את מצב הצילינדרים (מידות, בלאי, חריצים, מדרגות וכו') ואת מצב השסתומים.
  • שקול לפרק בוכנות, לבדוק מיסבים ולהחליף רינגים.
  • נצל את ההזדמנות לבדוק את מצב משאבת המים ומערכת הטיימינג.

למה?

אף אחת מהפעולות הללו לא מצריכה פירוק מנוע, אם חו"ח יהיה צורך אח"כ. בשביל מה לזרוק כסף מראש?

הח' רצ' טיימינג+ מותחן, אם יש סימני קורוזיה - גם משאבת מים, פילטר שמן + שמן, וקדימה לאוטו. כל השאר מיותר, אלא אם ידוע מראש שיש בעייה (אגב, אפשר לבדוק קומפרסיה עוד לפני הרכבת המנוע, כדי להיות שקטים).

• תוכן חדש...