Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6323 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה ברשותי נמצאת פיאט HGT 2002 מטופחת מאוד,הרכב עבר היום טיפול מקיף של 45 אלף קילומטר, הוחלפו רפידות ברקס ומצבר - חוץ מזה הרכב במצב סטוק.

הבעיה היא שגם השקעתי במערכת טובה שהורכבה על הרכב שזה עלה לי גם.

אני נהנה מאוד מהכוח שיש ברכב, אך לפעמים אני מרגיש שההיגוי היה יכול להיות יותר טוב.

אני רוצה לשפר את ההיגוי ברכב בלי לצאת עם חור בכיס, האם קיימת חיה כזאת?

נ.ב. (שאלת צד)

בנסיעות יום יומיות, איך עדיף לנסוע, עם כפתור מניעת החלקה, כבוי או דלוק? איך יותר מהנה? מה עדיף יותר מבחינת ההיגוי?

תודה!:-)

פורסם

תשתדל להשאיר את ה- ESP (או איזו מערכת שקיימת שם) מופעלת.

בטח ובטח כשאתה לא בנהיגה ספורטיבית.

ובכל מקרה, לפני שאתה מנתק את הבקרות - תוודא שעברת את ההסמכות המתאימות (קורסי נהיגה מתקדמת ותרגול) כדי שלא תמצא את עצמך ואת הפונטו החביבה במצב לא נעים.

נ.ב. - הייתי ממליץ לך לרכז את השאלות שלך בשרשור אחד. הייתי נותן לו כותרת - פונטו HGT - שיפור מנוע, היגוי ופליטה - הכיצד ?

או משהו בסגנון (פחות מעצבן לנו וקל יותר לעמוס השרת).

51 קג"מ :shock::lol:

פורסם

למיטב זכרוני, רק השבוע רכשת את הרכב, נכון?

הייתי ממליץ לך להמתין קצת לפני שתתחיל לשחק לו עם ההיגוי. אני בטוח שעוד לא טעמת אפילו כזית מהיכולות שלו.

למד אותו לאט לאט, ורק אחרי שתרגיש שהוא מתחיל להיות קטן עליך, שקול את השיפור. עד אז, אתה עלול להגיע למצב שבו תשפוך סכומים לא מבוטלים על דברים שאתה בכלל לא זקוק להם.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
תשתדל להשאיר את ה- ESP (או איזו מערכת שקיימת שם) מופעלת.

בטח ובטח כשאתה לא בנהיגה ספורטיבית.

בפונטו HGT אין ESP, מדובר במערכת שנקראת TCS, מונעת החלקת הגלגלים הקידמיים.

אין מה לנתק אותה בנהיגה יומיומית.

פורסם

תודה לכולם על התגובה כניראה שאני יחכה עם זה עוד קצת.

בנוגע למערכת TCS כבויה, אכן קרה לי היום משהו מאוד לא נעים, בגלל בחורה חסרת אחריות, שהחליטה שב40 קמ"ש היא עוצרת עצירה מוחלטת בבום כשכל התנועה זורמת, ננעלו לי הגלגלים הקידמיים והאוטו התחיל להחליק לכיוון הטמבון האחורי של האוטו שלה, והוא ממש נעצר על המ"מ של המ"מ לפני פגיעה.

פורסם

בנוגע למערכת TCS כבויה, אכן קרה לי היום משהו מאוד לא נעים, בגלל בחורה חסרת אחריות, שהחליטה שב40 קמ"ש היא עוצרת עצירה מוחלטת בבום כשכל התנועה זורמת, ננעלו לי הגלגלים הקידמיים והאוטו התחיל להחליק לכיוון הטמבון האחורי של האוטו שלה, והוא ממש נעצר על המ"מ של המ"מ לפני פגיעה.

זה כבר הABS לא הTCS, ואם אתה אומר שהגלגלים ננעלו סימן שהוא לא עובד ומומלץ לבדוק את העיניין.

פורסם

תלחץ על כפתור ה-city ותנהג איתו למשך שבוע

לאחר מכן כשאתה מתרגל אליו תנטרל אותו ואז תרגיש כמה שההגה יחסית קשה ושההיגוי יותר טוב :)

מה לעשות זו אחת מהחסרונות של HGT

פורסם
למיטב זכרוני, רק השבוע רכשת את הרכב, נכון?

הייתי ממליץ לך להמתין קצת לפני שתתחיל לשחק לו עם ההיגוי. אני בטוח שעוד לא טעמת אפילו כזית מהיכולות שלו.

למד אותו לאט לאט, ורק אחרי שתרגיש שהוא מתחיל להיות קטן עליך, שקול את השיפור. עד אז, אתה עלול להגיע למצב שבו תשפוך סכומים לא מבוטלים על דברים שאתה בכלל לא זקוק להם.

הוצאת לי את התגובה מהמקלדת :)

לפותח השרשור, בקושי רכשת את הרכב וכבר אתה מנסה לשפר אותו?

אני יודע שזה נוגד את המטרה של הפורום, אבל אני מציע לך לא לשחק עם הדברים האלה יותר מידי.

תשתפשף על האוטו (קורס נהיגה מתקדמת בתור התחלה), וכאשר תמצא את עצמך עליו, אז זה יהיה רלוונטי.

רק בשביל להכניס אותך לפרופורציות. שדרוג מערכת בולמים בלבד, לסט איכותי, יעלה לך מספר אלפים נחמד.

רוב הדברים האחרים (מלבד צמיגים, בזה חשבת להשקיע?), לא ממש יתנו לך אפקט משמעותי. השילוב של כולם, כן.

זה לא קשור למערכת ה TCS. יש לך כנראה בעיה במערכת ה ABS.

אגב, מערכת הTCS משתמשת בין היתר בחיישנים של הABS, כך שאם אלו תקולים, היא יכולה לא להיות אפקטיבית בכלל.

!AWDSOME

פורסם

חבר'ה זה בסדר, אתם צודקים, אני ילמד קודם את ההתנהגות של הרכב - ואז יתקדם הלאה במקרה הצורך.

ואני יבדוק את העניין עם מערכת הABS אצלי ברכב, כי הבלימה הפתאומית שקרתה לי היום לא הרגישה כיאלו היא עשתה שימוש במערכת אלה יותר כמו נעילת גלגלים, בכל מקרה יצאתי מהמצב הזה בלי כלום ברוך השם.

פורסם

הרגשת שדוושת הבלם מתחילה לרעוד שבלמת? אם לא,מומלץ שתלך לבדוק את זה בדחיפות.

אמנם הפעם יכול להיות שזה "עזר" לך (מרחק בלימה קצר יותר),אבל במצבים אחרים (לדוגמה בלימה בעקומה) המערכת יכולה להציל את החיים שלך\של הרכב.

פורסם
הרגשת שדוושת הבלם מתחילה לרעוד שבלמת? אם לא,מומלץ שתלך לבדוק את זה בדחיפות.

אמנם הפעם יכול להיות שזה "עזר" לך (מרחק בלימה קצר יותר),אבל במצבים אחרים (לדוגמה בלימה בעקומה) המערכת יכולה להציל את החיים שלך\של הרכב.

ממ ת'אמת מהלחץ באותה שנייה לא ממש יצא לי להתרכז בבלימה אבל אני זוכר החלקה, ויכול להיות שהייתה גם רעידה.

בכל מקרה אני לא בטוח שיש בעיה ב-ABS למרות זאת אני יבדוק את העניין.

פורסם

אין לצטט את ההודעה שמעליך .

אנא קרא חוקי קארזפורום ויישר קו עם מדיניות הפורום .

תודה ואחלה סופ"ש לכל הגולשים .

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

• תוכן חדש...