Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6337 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

אני הבעלים של רכב מסוג מאזדה NEO, לאחר סיום פרוייקט נרחב על הרכב(במשך חצי שנה) בו הרכב פורק לגורמים והורכב מחדש,

אני לא יכנס לכל שאר הפרוייקט (דלתותו מושבים ריפודים מעור, שטיח לרצפה חדש,,חשמל ואלקטרוניקה חדשה, בידוד כל פח הרכב ועוד ועוד-....)

לגבי המנוע - 1500 Z5 (גרסת ביצועים של מאזדה) כל חלקי המנוע חדשים לגמרי, בוכנות, מייסבים, רינגים, יחס דחיסה עלה והורכבו דאבל קאמשפטים ספורטיבים(חדשים לגמרי), פולי קאמשפטים מתכווננים,מערכת הטיימיניג שונתה גם כן לתצורה היפנית Z5-DE (תודה לבני ל. על המקצועיות והסבלנות עד שהגיעו כל החלקים מיפן.), כמו כן סעפת יניקה 4 ל2 ל 1 (כן כן יניקה), הרכב נוסע תענוג חזק מאוד, כוח זמין מסל"ד נמוך ומתגבר לאורך כל טווח הסל"ד, בדרך לארץ מחשב ניהול מנוע JDM שמיועד לשוק היפני , מה שיבטל את ההגבלות של המנוע הקיים(תקני זיהום אוויר), כמו כן באותו זמן, יבוטל שסתום EGR ברכב.

אני צריך להרכיב וסת לחץ מתכוונן, קיט יניקה קר CAI מהטמבון.

חשוב לי להשאיר את הרכב אטמוספרי

נשאר לי רק להזמין סעפת פליטה, השאלה היא האם להזמין 4 ל 2 ל1 או 4 ל1 ? מה עדיף? חיפשתי בפורום ואין תשובה ברורה.

כמובן שלאחר הזמנת הסעפת והרכבתה הרכב יעבור כיול חיישנים מחדש והתאמה.

אז איזו סעפת תתאים יותר לאחר כל השינוים שהמנוע עבר?

תת היגוי זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק הקדמי של הרכב, היגוי יתר זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק האחורי של הרכב. כוחות סוס זה באיזו מהירות פגעת בקיר, מומנט זה לאיזה מרחק לקחת את הקיר איתך.

פורסם

אני מניח שאתה לא יודע מה ההבדל בין 4-1 לבין 4-2-1...

בקצרה- שני הסוגים יעשו טוב למנוע שלך. ההבדל הוא בסגנון המנוע והנהיגה שאתה רוצה שיהיה לרכב.

4-1 יהיה יעיל יותר בסל"ד הגבוה. החיבור ה"מאוחר" יחסית של הצינורות ישירות לצינור אחד ללא חיבורים נוספים בדרך

מקטין מאוד את הלחץ החוזר מה שעוזר מאוד בנשימה של המנוע בטורים הגבוהים.

החיסרון- הרגשה של חוסר מומנט בטורים הנמוכים (היות והמומנט נבנה בעזרת הגזים החוזרים בסל"ד הנמוך).

4-2-1 יהיה יעיל יותר בסל"ד הנמוך בשל החיבור באמצע הדרך מ 4 ל 2. החיבור הזה מייצר גזים חוזרים ברמה מתאימה שלא

תפריע לזרימת הגזים בסל"ד הנמוך אך תיצר את ההתנגדות הרצויה על מנת לבנות מומנט בריא.

החיסרון- המבנה של הסעפת לא מיטיב כ"כ עם הסל"ד בגבוה, לכן שם יורגש פחות שיפור בביצועי המנוע.

עכשיו אתה צריך להחליט איזה אופי אתה רוצה שיהיה למנוע שלך-

שיפור בסל"ד הנמוך והביניים (היומיומי) או שיפור בסל"ד הגבוה?

אני מנחש שעם הסטאפ שתארת שיש לך במנוע תלך על הסעפת שתתאים דווקא לסל"ד הגבוה 8)

עכשיו אתה תענה על השאלה הזו ותדע איזה סעפת לקנות.

בהצלחה,

ערן

פורסם

נכון שלאחר כל השינויים הנ"ל הרכב מגיב בגבוהות בצורה מטורפת, ולאחר החלפת ניהול המנוע ישתפר גם המומנט בטורים נמוכים(תוכנת הניהול מנוע הספציפית הזו מתאימה בצורה יעודית אל הקאמשפטים שהותקנו), העיניין הוא שלאחר הסרת ה EGR אני מבטל גם את הממיר הקטליטי (כן כן אני יודע שאני מזהם יותר), ומרכיב במקום דוד ביינים על מנת לשמור על הלחץ החוזר בצנרת ולא לפגוע בטורים נמוכים עוד יותר.

כך שלמען האמת אני יותר פוזל לכיוון הסעפת פילטה 4 ל 2 1 , כך אני בעצם נהנה מ2 העולמות לא? הרכב מאוד חזק מעל 3000 טור, אך אכן מרגיש "אנמי" בטורים נמוכים, והוספת סעפת 4 ל 2 1 תעזור לרכב בנושא של טורים נמוכים. השאלה האם היא תגרע מהיכולת בטורים גבוהים??

יש לזכור שאחרי ההתקנה אני מעביר את הרכב TUNING מלא.

תת היגוי זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק הקדמי של הרכב, היגוי יתר זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק האחורי של הרכב. כוחות סוס זה באיזו מהירות פגעת בקיר, מומנט זה לאיזה מרחק לקחת את הקיר איתך.

פורסם

נניח שיש לך את שתי הסעפות ודיינו ליום שלם.

סביר להניח שעם סעפת 4 ל1 תוציא נתון הספק גבוה יותר שיתקבל בסל"ד גבוה יותר.

עם סעפת 4ל2ל1 תוציא נתון מעט נמוך יותר אך העקומה תהיה יותר שמנמנה והמומנט יהיה גדול משמעותית.

ברכב שלי ניסיתי את שתי הסעפות, וכרגע מותקנת סעפת 4-2-1 שבזכות המומנט המוגבר הרכב מאיץ טוב יותר.

בנוסף המנוע יותר גמיש ונעים לנהיגה.

לדעתי, אם אתה מרגיש שהאוטו מטורף בגבוהות אבל חסר מומנט בנמוכות לך על ה4-2-1.

כשמישהו צועק טיפש ואני מסתובב, זה אומר שאני טיפש?

פורסם

אני מסכים עם ירון בכך שאין ספק שתהנה הרבה יותר מהסעפת 4-2-1 בסל"ד ה"יומיומי".

אם התחושה היא שיש המון כוח בסל"ד הגבוה ובסל"ד הנמוך הרכב מעט אנמי, תפצה על האזור האנמי.

את טווח הסל"ד הגבוה כבר שיפרת...

ערן

• תוכן חדש...