Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6345 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במסגרת הצ'יפור, אחרי שהצ'יפ הביא את הרכב למקומות שהוא לא ידע, ואחרי שה-EGT החזיר אותו לקרקע המציאות, נישארה התקנה של האינטרקולר, ולכן שאלה:

כיצד לקבוע את גודל הליבה הנידרש? אני יכול לחשב את כמות האויר (סל"ד כפול נפח חלקי שתיים, לדקה), ושעון הבוסט מספר על גדישה מירבית של 1.25 (לחוששים, מנוע דיזל גודש גבוה יותר). אין לי נתון חום של האויר הנידחס, אבל קל לנחש ממגע על צינור(ית) הטורבו הקיים שהוא מאוד חם, בטח משמעותית מעל ל-100 מעלות.

הטורבו מוגדר ע"י היצרן כ-SAFE עד 1.5 באר, ואני יודע (ממחקר "אינטרנטי", כך שמוטל בספק קל) שאני "רוצה" להגיע לדחיסה של 1.4 באר ע"י שינוי האקטואטור אבל הומלץ רק לאחר התקנת IC.

אם כך, ובהנתן 2.5" קוטר ותוספת צנרת באורך כולל של 3 מטרים, כיצד לחשב גודל ליבה נידרש? (יותקן בחזית, למטה, כמו "כולם")

היכן שבטוח, כדאי, וסביר לנהוג מהר - הזהר!

שם השוטר מחכה...

פורסם

קליאו דיזל 1460 סמ"ק. טורבו מקורי KP35, ובמקור ללא אינטרקולר.

0 ל-100 "סטוק" עשתה ב-14 שניות (13.9 אם לדייק) במדידה נכונה. אחרי צ'יפ בשיטת DIY (שאני גאה עליה מאוד) 10.8 שניות (הייתה גם ירידה מ-10 שניות אבל טמפ' גזים עלתה בצורה לא סבירה ולכן הגעתי ל"פשרה" מסויימת). לפילטר הפתוח יש גם חלק בשיפור - מעט פחות מחצי שניה - אבל זה מורגש בטורים גבוהים, וצריך להעביר אותו לאיזור קריר יותר ומבודד (טמפ' ביניקה עלתה מטמפ' סביבה לכ-15 עד 25 מעלות תוספת.. לא טוב)

במטוטה מכם בלי ההערות הרגילות, וכאחד שנהג "נהיגה פרועה" על ה-STI החדשה, אני יודע בדיוק מה אני רוצה מהאוטו הזה.. לא מחפש סופר ספורט אלא נסיעה נורמאלית בצריכת דלק שהייתה 1 ל-22 ברגוע ואחרי הצ'יפ ברגוע 1 ל-24 ובמאמץ קשה לאורך טנק דלק שלם 1 ל-17.5 וליומיום זה טוב לי.

אבל השאלה היא גם כללית כי אני רוצה לעשות משהו דומה עם הסיירה 88' (לגדוש מנוע בנזין הזרקה 2L) ורוצה להעריך גודל ליבה עבורה (אגב, שם מקום הוא לא בעיה, אפשר לשים שם 3 מנועים ופיל תינוק מתחת למכסה מנוע ועדיין ישאר מקום).

שם השוטר מחכה...

פורסם
ואיזה הספק אתה מתכנן

במקור היא 65 כ"ס. לא העלתי אותה על דיינו, אבל לפי הערכות גסות היא כרגע על 90 כ"ס (אני מנחש עפ"י טבלאות צ'יפים, וזה גם מרגיש כך), ויש לי ציפייה מהעלאת הגדישה עם IC לעוד 10 כ"ס. אני מכיר פרוייקט של מישהו שהביא את הדגם שלי ל-135 כ"ס עם החלפת טורבו והחלפת פיסטונים - יש "מחוזקים" מדגם חדיש יותר שרנו יצרו במיוחד לדגמי 105 כ"ס סטוק, ויכולים ככל הניראה לעבוד יפה עם הספקים גבוהים, אבל את זה באמת אני לא מתכוון לעשות (אלא אם יהיו לי חורים בפיסטון... לא עלינו)

שם השוטר מחכה...

פורסם

יש מאמר שכתבתי על חישובי זרימת אויר. שם יש נוסחה לחישוב CFM. אתה צריך אינטרקולר שמסוגל להעביר אותו נפח אויר.

אחרי שיש לך את הנתון הזה, אתה נכנס לאתר של חנות שמוכרת אינטרקולרים ובודק איזה הכי מתאים לך ואז קונה מהם. :)

למשל - bell intercoolers

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

בנוסף, אל תגזור מפעולת מנועי דיזל לבנזין. מנועי דיזל עובדים ביח"ד הרבה יותר גבוה ולכן מחוזקים הרבה יותר ממנועי בנזין. לצורך העניין, בסוף שנות ה70 החליטו בGM להוציא גירסת דיזל למנוע הקאדילאק סיביל של אז. המנוע נבנה על בסיס הבלוק של מנוע הבנזין שלא היה מחוזק מספיק לאפליקצית דיזל, וכמובן ללא טורבו בכלל. התוצאה: ראשי מנוע אהבו להתעופף במהלך נסיעה והרכב עבר לככב הרבה שנים במדורי האוטו-זבל.

פורסם

את ה יכול גם להחליף קאמשאפט ליותר חם זה יתן לך עוד כמה סוסים וגם זמינות כח וכמובן מומנט יותר גבוה.בנוסף תוכל למשוך תורים יותר גבוהים.בכל מקרה אחרי הרכבת קולר אתה חייב לתכנת מחדש את המחשב .

נתן

פורסם

קאמשפט חם וטורבו לא הולך ביחד. בטח לא עם טורבו קטן בגדישה גבוהה.

פורסם

מעבר למאמר המצויין של פיזבן ולחישוב ספיקת האוויר, אתה צריך להוסיף עוד מס' נתונים למשוואה:

• כמה אנרגיה אתה רוצה לסלק (כלומר בכמה מעלות אתה רוצה לקרר את האויר)
  • מה טמפרטורת הסביבה בה האינטרקולר אמור לעבוד (באלסקה צריך אינטרקולר קטן יותר, למרות ההתחממות הגלובאלית)
  • מה מפל הלחץ על האינטרקולר שאתה מוכן לסבול

אל תשכח שאתה מדבר על מנוע דיזל. בדיזלים מדובר על נפח אויר קבוע יחסית למנועי בנזין (אין פרפר מצערת) ולפיכך השיקולים להתאמת אינטרקולר משתנים בהתאם.

יש מאמרים יפים וברורים ב "אוטוספיד".

מאמר המתאר את ההבדל העקרוני בין אינטרקולר של מנועי בנזין לדיזל.

106GTI - Deus ex machina

פורסם
קאמשפט חם וטורבו לא הולך ביחד. בטח לא עם טורבו קטן בגדישה גבוהה.
קאמשאפט חם לטורבו שונה מקאמשאפט לאטמוספרי בזוויות פתיחת השתום, במנוע מוגדש הם שליליות. מבחינת משך וגובה פתיחת השסתום הנתונים בערך דיי זהים לאטמוספרי.
פורסם

תודה על כל התגובות!

1. עשיתי חיושבי AIR FLOW לפי אותו שירשור, קיבלתי תוצאות שהן דווקא דומות למנועי בנזין מקובלים. כניראה שהבוסט הגבוה קיזז את הנפח הנמוך. זה אומר, לפני שמתייחסים ל"הבדל בנזין-דיזל", שהליבה היא כמקובל במנועי 2L מוגדשים (או 1.8T מוכרים) וזו ליבה גדולה יחסית.

2. קראתי בעיון המאמרים מאוטוספיד, כשההבדל בין בנזין לדיזל בגדישה הוא משהו שמסתבר צריך לתת עליו את הדעת. בנהיגה רגועה מאוד, בינעירונית הגדישה היא כל הזמן בין 0.4 ל-0.7, כאשר היא מגיעה ל-0.9 עד 1 באר בהאצות מתונות יחסית. כלומר כותב המאמר צודק - יש כאן עניין לסלק את החום, ולא לספוג אותו כמו שעושים בבנזין.

3. קאמשפט חם - בכיף, ברכב אחר.... לא בזה.

מסקנתי מכל אלו, ליבה קטנה עם מאוורר חשמלי היא הדבר הטוב ביותר לאפליקציה שלי. ההתקנה תהיה בחזית למטה מתחת לרדיאטור ולא במקביל אליו כמקובל בהתקנות בנזין בגלל עניין של ספיגת החום שצריך להמנע ממנה בגדישה "קבועה". משיקולי מקום (בכ"ז קליאו, לא במוו סידרה 7..) אני מעדיף אינטרקולר רחב יחסית עם גובה מינימאלי, למרות שעדיף אינטרקולר צר וגבוה ל-AIRFLOW טוב יותר, יכול להיות שיעלה לי קצת בלאג (שכמעט לא קיים כרגע לפני התקנה).

אגב, חיישני טמפ' (כניסה/יציאה) ל-IC : זה פשוט להרכבה? כדאי להיכנס לזה?

שם השוטר מחכה...

פורסם

יש שעון שיכול לקרוא במכה את טמפרטורות הכניסה והיציאה? אם אתה מוצא, אשמח אם תודיע לי.

איזה גודל מאוורר תצטרך?

• תוכן חדש...