Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6345 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יצא לי לקרוא פה תגובות של כמה מחברי הפורום ולא ברור לי משהו

הטענה המרכזית היא שברגע שאתה מנמיך רק שן אז אתה מגדיל את התת היגוי, כלומר הפרונט יתחיל להרחיב קווים.

וברגע שאתה מנמיך רק את הסרן הקידמי אז האתה מגדיל את את היגוי היתר והחלק האחורי יהיה לו יותר נטיה לזרוק.

זה לא צריך להיות הפוך:?:

ברגע שאתה מנמיך את האוטו מאחורה אז מהלך המתלה מאחורה ניהיה יותר קצר ויש פחות זוית גלגול .וברגע שיש פחות זוית גילגול האוטו יהיה יותר שובב.

בקיצור, תקנו אותי אם אני טועה.(או שאני לא טועה..)

תודה

יוגב

פורסם

יוגב,

אני אתייחס למצב הנפוץ בו מורידים שן אחורה ומתקינים קפיצי הנמכה קדימה.

קפיצי הנמכה הם לא רק קצרים יותר, אלא גם "קשיחים" יותר.

הורדת שן, לעומת זאת, לא משפיעה על קבוע הקפיץ של המתלה האחורה.

למעשה הקשחנו את החלק הקידמי ביחס לחלק האחורי.

סט אפ כזה יגדיל את תת ההיגוי.

אגב, בהחלט ייתכן ותקבל תחושה "חדה" יותר, עקב הורדת מרכז הכובד והקשחת הפרונט.

106GTI - Deus ex machina

פורסם

איך מורידים מאחורה שן ?

יש לי גם 306 ואני מעוניין.

מה יקרה במידה ואני מוריד שן מאחורה ולא משנה את הקפיצים\בולמים מקדימה?

Pug 306 Gti6 2.0 16V

התענוג שבסיבוב

פורסם

יש מוט פיתול, חולצים אותו ממוט הרדיוס לאחר סימון, מותחים את המוט רדיוס למעלה (להנמכה) ומכניסים שן אחת הצידה מהסימון. הנמכה של כ2.5-3 ס"מ אם אני זוכר נכון (יצא לי פעם אחת לראות בשאפט). אם תנמיך אחורה ולא קדימה החזית תיזדקר כמו ז*ן וההשלכות ברורות.

פורסם
יוגב,

אני אתייחס למצב הנפוץ בו מורידים שן אחורה ומתקינים קפיצי הנמכה קדימה.

קפיצי הנמכה הם לא רק קצרים יותר, אלא גם "קשיחים" יותר.

הורדת שן, לעומת זאת, לא משפיעה על קבוע הקפיץ של המתלה האחורה.

למעשה הקשחנו את החלק הקידמי ביחס לחלק האחורי.

סט אפ כזה יגדיל את תת ההיגוי.

אגב, בהחלט ייתכן ותקבל תחושה "חדה" יותר, עקב הורדת מרכז הכובד והקשחת הפרונט.

אוקי

אבל לא דיברתי על מקרה שמחליפים קפיצים מקדימה.

דיברתי רק על הנמכת שן(בלי לגעת מקדימה).

נאמר פה שזה מוסיף תת היגוי וזה לא הגיוני כי מהלך מתלה מקוצר(במתלה האחורי) גורם להתנהגות יותר חדה ולפחות תת היגוי.

יוגב

פורסם

הבנתי אותך.

אם אתה מוריד שן מאחורה בלי לשנות כלום קדימה, אז:

• אתה לא משנה את היחס בין קשיחות הציר הקידמי לאחורי
  • אתה כן משנה את העברות המשקל על ציר האורך

לדעתי אתה תקטין את ה - LIFT OFF OVERSTEAR.

מה שכן, כתוצאה ממהלך המתלה המקוצר אחורה תגיע מוקדם יותר למיצוי מהלך המתלה. אם זה יקרה באמצע סיבוב כתוצאה משיבוש בכביש, הזנב יקפץ החוצה. מאוד ייתכן שרכב שלא מונמך מאחורה יעבור באותה הנקודה ללא דרמות.

106GTI - Deus ex machina

פורסם

מהניסיון שלי ליסוע עם סרן אחורי מונמך ומוטות פיתול יותר עבים מהמקור אז בהחלט יש יותר נטיה להיגוי יתר.(מאשר לפני זה)

והטענה שאם אתה מנמיך את הקדימה אז לאוטו יש יותר נטיה להיגוי יתר היא ניראית לי לא נכונה.

(אם שמתם לב רוב המכוניות המשפחתיות יש תמיד סרן קידמי יותר גבוה מאחורי בגלל שמקדימה עומס המשקל על הסרן נשאר קבוע ומאחורה עומס המשקל משתנה. וקשה לי להאמין שישחררו מהמפעל מכונית משפחתית רגילה מונמכת מקדימה בשביל שיהיה לה יותר נטיה להיגוי יתר:shock:)

יוגב

פורסם
מהניסיון שלי ליסוע עם סרן אחורי מונמך ומוטות פיתול יותר עבים מהמקור אז בהחלט יש יותר נטיה להיגוי יתר.(מאשר לפני זה)

יוגב

מוטות פיתול עבים יותר מאחורה בהחלט יגדילו את הנטיה להיגוי יתר.

106GTI - Deus ex machina

פורסם

עוד משהו שבד"כ לא נלקח בחשבון.

הגבהה או הנמכה של הסרן האחורי ,משפיעה על זווית הקאסטר (קדם האופן) של הסרן הקדמי.

זהו גורם המשפיע משמעותית על נטייה לתת היגוי.

כשמישהו צועק טיפש ואני מסתובב, זה אומר שאני טיפש?

פורסם

לזה אני רוצה הסבר, למה שזה ישפיע על זווית הקאסטר? גם במצב "רגיל" הנבה אליה מחובר הגלגל מקושרת דרך תפוחים המונעים ממנה לקבל זוויות קמבר/קאסטר בעת מתיחה/כיווץ המתלה, בהנחה שתזוזת הסרן האחורי למעלה/למטה היא צירית ביחס לקדמי, למה שהגלגלים קדימה יקבלו זוית?

פורסם

זווית הקאסטר בסרן הקדמי לא מיוחסת למצב המרכב,אלא ביחס למישור שעליו משיקים הסרן הקדמי והסרן האחורי.

במכון פרונט לדוגמה, זוויות הגלגלים לא נמדדות ביחס לרכב אלא ביחס לשאר הגלגלים.

norm_ED49441727984F5A8D51645E7F9704B9.JPG

סרן אחורי במצב גבוה או נמוך, בכחול ואדום בהתאמה.

לילה טוב.

כשמישהו צועק טיפש ואני מסתובב, זה אומר שאני טיפש?

פורסם

הסבר קצר מעולם המירוצים -

בשביל היגוי טוב צריך משקל על החלק הקדמי של האוטו. לכן כשבולמים והמשקל עובר קדימה יש יותר יכולת היגוי, בולמים לפני הפנייה, נכנסים ובאפקס חוזרים להאצה. מה שקורה כשמנמיכים רק מאחור אז חלוקת המשקל הולכת יותר אחורה ואז יש פחות כוח היגוי לגלגלים הקדמיים מה שמוביל לתת היגוי מוגבר.

התחת יותר שובב כשמנמיכים מקדימה מכיוון שהמשקל עובר קדימה יותר ואז התחת חופשי לעשות כרצונו מה שמורגש במיוחד בפניות. בעת האצה המשקל עובר חלק האחורי ומשקיע אותו בכביש. ברגע שאתה מוריד את הרגל או בולם, המשקל עובר קדימה והתחת חופשי יותר להשתובב. תנסה רק להפחית לחץ מהגז באמצע הפניה, לא לבלום כי זה ממש מערער את האוטו, ואתה תרגיש את האוטו נכנס חזק יותר לפנייה - הגברת את כוח ההיגוי מה שמוביל להיגוי יתר.

מקווה שזה עזר להבין עניינים.

עירא

• תוכן חדש...