Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6379 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי לכם, הרבה זמן לא כתבתי והנה שוב אני מתעניין במשהו חדש:

א- היום נסעתי למכון בדיקה וגיליתי שאני יכול על האיביזה החמודה שלי לשים חתיכת עקבים 195/45/R16

ביררתי על צמיג של toyo והם במידה הזו עולים 680 שקלים (צמיגים יקרים)

השאלה שלי היא :

חוץ מהיופי שבהחלט זה יוסיף האם אני ירגיש הרגשה שונה ברכב לטוב ולרע ? אשמח אם תתנו לי את העצתכם לגבי הנושא

הרכב : 1600 סמ"ק 100 סוסים פילטר אינבוקס ודוד אחורי בניה עצמית

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בעיקר אחיזה יותר גבוהה ,צריכת הדלק תעלה, נוחות לפי דעתי תרד כל מכה תורגש בגב ובתזוזת המרכב , עצה בדוק 15 אינץ יעשה את עבודת האחיזה ויהיה יותר נוח בכיס ובגב!

!Blue Subaru Impreza

פורסם

תאמת אם אני עובר ל15 אני גם לא צריך להחליף צמיגים כי הם רק בני שנתיים ולא הראו סימני עייפות והמידה על 15 היא כמו על ה14 שיש לי

השאלה שלי האם אני בכלל יראה הבדל בגודל הג'אנט בהתחשב בעובדה שאנחנו רק עולים ספרה אחת קדימה אני פשוט לא רוצה להתאכזב ולהגיד "טוב נו אז זה אותו גודל"

פורסם

מה זאת אומרת לא תצתרך להחליף צמיגים?

מידה 14 של הצמיג לא תעלה על גאנט 15".

אם תגדיל את רוחב הצמיג האחיזה תשתפר אבל עם זאת תרצה להוריד בחתך ובעקבות זה הנוחות תפגע.

מקס.

<-- זה היעד :evil:

פורסם

680 ש"ח לטויו T1R זה מחיר יקר, אם אתה מעוניין אני אשלח אותך למקום במרכז שמוכר ב100 ש"ח פחות (ואפילו יותר זול) לצמיג

הרכב יהיה משמעותית יותר נוקשה על הכביש, האחיזה תישתפר והרכב פחות "ימרח" בסיבובים הדוקים\חדים עקב הפרופיל הנמוך.

קח בחשבון שהצמיגים במידה הנ"ל מאוד רגישים.

פורסם

תסביר לי את תופעת ה"ימרח" מה שאני ממש מרגיש אצל האיביזה שנגיד לעומת האוודי זה מתי שאני לוקח פניה אז נוצרת ההרגשה של הבול עץ שכביכול המתלים של הרכב לא חזקים מספיק ונוצרת התופעה שגוף הרכב כביכול נשען שמאלה בפניה ימינה, והאוודי דבוקה על הכביש אתה לא מרגיש שאתה פונה. שאנשים אומרים שלאיביזה אין אחיזה למה בעצם הם מתכוונים למה שאני עכשיו ציינתי או למצב שהתחת נזרק להם ? כי התחת שלי מוצק ותמיד נשאר במקום פשוט הבול עץ הזה אני מרגיש כאילו הרכב רוצה שמאלה מתי שאני פונה איתו ימינה

מה הכוונה רגישים ? שאני ירגיש כל אבן קטנה בכביש או שתוך חצי שנה צריך להזמין שוב 2 זוגות צמיגים?

ובקשר לבחור ששאל אז הנה :

זה המידות לרכב:

engine code:AKL

מה שיש בבעלותי עכשיו -185/60R14 H *מה אומר הH החיתוך על הצמיג ? כביכול H זה עמיד במהירות מעל 200 האם והוא יותר גבוה מV ?

יש מידה אחת ל15 והיא : 185/55R15 H/V

האם אתם חושבים שתהיה השפעה מורגשת אם אכן אחליף בין המידות או כבר עדיף לעבור ל16 שזה כבר חתיכת נעליים 195/45R16 V

פורסם

ברגע שאתה עובר לצמיגים עם חתך נמוך אתה מקטין את היחס בין הדופן לרוחב הצמיג.

אתה מאבד חלק מיכולת ספיגת הזעזועים של הצמיג הנטבעת מגובה הדופן שלו

ומרוויח היגוי טוב יותר ותגובת הגה מהירה יותר.

אם אתה מחפש שידרוג למראה הרכב אז תעשה מה שבא לך, אבל אם אתה מחפש

יותר אחיזה הגורם המשמעותי הוא רוחב הצמיג, תשקול אולי לעלות רק ל 15, כך תחסוך במשקל בלתי מוקפץ

ותשיג אותה מידת אחיזה.

פורסם

אני יגיד לך את האמת השיקול לרכוש ג'אנטים חדשים הוא 50% באמת לאחיזה ואת האפשרות שאוכל להנות יותר בפניות ו50% זה כי אני רוצה נעליים חדשות ויפות וגדולות!

אז אמרנו אחיזה תהיה מורגשת ויותר טובה אז ב50% הראשונים קלענו

אבל האם ב50% הנותרים אני יהיה מרוצה מהשינוי האם ויזואלית הג'אנט נראה יותר גדול ברמה שאני יגיד וואלה היה שווה לשים את הכסף או שזה כמעט אותו גודל מה אתם אומרים ?

פורסם

השפעת תוספת המשקל תורגש יותר ברוב הזמן ,מאשר תוספת אי אילו קמ"ש תיאורטיים בפניות,

185/60/14 זו מידה נאה, מספיקה בהחלט.

יש וולקן מוגדשת עם מעל 200 כ"ס שמסתובבת עדיין עם המידה המקורית בדיוק כמו שלך, וננהגת ללא שום רגשי נחיתות מבעליה.

פורסם

אני עברתי לפני מספר חודשים מג'אנט 14 (185.60.14) לג'אנט 16 אינץ (205.45.16) , ויש לי רק דברים טובים להגיד על המעבר.

לפני שעברתי אמרו לי הנוחות נסיעה שלך תיהיה ממש על הפנים ותרגיש כל חריץ ,והאוטו יהיה ממש איטי ויזלול דלק.ממש זרעו בי פחד :?

האמת? אני לא מרגיש שום הבדל האוטו נשאר כמו שהוא היה הנוחות לא נפגעה ,הצריכת דלק נשארה כמו שהיתה.אין שום דבר מורגש.

מה שכן מורגש הוא שהאחיזה השתפרה בצורה מדהימה וההגה ניהיה יותר קשה בקצת (אבל לא כזה משמעותי) , אבל זה לא מפריע לי כי אני אוהב הגה קשה ומלא רגש.

אני עברתי למידה כזאת כי השאיפה שלי לאט ללאט להרים פרוייקט .לא הייתי עובר אם הייתי רוצה להשאר את האוטו כמו שהוא.ככה אני רואה את הדברים.

יוגב

פורסם

השאלה שלי האם 195/45R16 של טויו לא יגמרו מהר מה בערך התקופת חיים שלהם ? והאם ה680 שקל שאמרו לי שכך הצמיג הזה עולה האם זה המחיר הנכון או שאפשר למצוא יותר זול ?

פורסם
185/60/14 זו מידה נאה, מספיקה בהחלט.

יש וולקן מוגדשת עם מעל 200 כ"ס שמסתובבת עדיין עם המידה המקורית בדיוק כמו שלך, וננהגת ללא שום רגשי נחיתות מבעליה.

פרוקסימה -

ספציפית לוולקן (ולשאר PSA), אחד השיקולים הנפוצים להעלות ל "15 הוא האפשרות להגדיל בלמים (לדוגמא להסב לסט של "ברלינגו"). מעבר לכך, ב "15 יש מגוון גדול יותר של צמיגים.

אגב, אפשר לחסוך חלק מתוספת המשקל ע"י שימוש בג'אנטים קלים.

106GTI - Deus ex machina

פורסם

גם ג'אנטים פשוטים בלי חברה יעשו את העבודה , ג'אנט של oz או bbs יעלה לי כל אחד לפחות 2500 שקל ואין לי כוח לראות את הרכב שלי אחרי כמה שבועות על בלוקים (גנבים יודעים כמה שווים הג'אנטים האלה בשוק השחור) אני רוצה לשים לה שחור רצועות דקות ופס ניקל בכותר, משהו יפייפה

• תוכן חדש...