Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6383 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מצטרף לנושא המדובר כאן,

אני חושב בימים אלו להחליף את הג'אנטים(ב-106 ראלי דור שני)המקוריים שלי לג'אנטים של speedline

הבעיה היא שהג'אנטים המקוריים שלי הם במידה 14x6

והג'אנטים של speedline הם 15X6.5

חיפשתי כבר שבוע תשובות לשאלותיי אך ללא הצלחה,

אני יודע שיש אתר שמראה את התוצאות לפני ההחלפה ואחרי

http://www.tirerack.com/

לא הבנתי בו כלום,בכל מקרה שאלותי הן:

1.האם המעבר במידות הנ"ל הוא יתרון/חיסרון?

למה זה תורם? (כמובן שאני יודע שזה יתרון מבחינת יציבות וחיסרון בנוחות אבל אם אפשר לפרט בנושא-זה יעזור)

וכמובן שאני יודע במבחינת הצמיגים זה יתרון,כך אני יכול להביא

toyo ללא בעיה של מידה.

2.האם יש אישור לכך במשרד התחבורה וכשאני יבוא לטסט לא יכשילו אותי?

3.אם תוכלו לכוון אותי איך לראות במדיוק את ההבדלים בקישור שצויין מעלה-זה יעזור לי להבין

בדקתי כרגע באתר של toyo וראיתי שיש מידה 185/55/14 לג'אנטים המקוריים-מה דעתכם?

להישאר עם ה14'' או לעבור ל15''?

תודה רבה על העזרה,

נדב.

106Rallye S2 :onfire:

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תקשיב הכי חכם שיש! אתה הולך למכון בדיקה של רכבים איפה שמעבירים את הרכב טסט ושם אתה מבקש יפה שהבחור יסתכל לך בתוכנת מחשב שלו (auto car) משהו כזה נראה לי אני לא זוכר בכל מקרה שמה הוא יכול להסתכל על כל דבר אפשרי שאפשר לשים באוטו באופן חוקי ובטיחותי. תיגש אליהם הם יעזרו לך וככה יש לך ראש שקט ואתה יודע שאתה עובר טסט ללא בעיות

פורסם
השאלה שלי האם 195/45R16 של טויו לא יגמרו מהר מה בערך התקופת חיים שלהם ? והאם ה680 שקל שאמרו לי שכך הצמיג הזה עולה האם זה המחיר הנכון או שאפשר למצוא יותר זול ?

ענו כבר בתחילת השרשור שהמחיר מעט יקר וניתן להשיג ביותר זול את הצמיגים.

פורסם
תקשיב הכי חכם שיש! אתה הולך למכון בדיקה של רכבים איפה שמעבירים את הרכב טסט ושם אתה מבקש יפה שהבחור יסתכל לך בתוכנת מחשב שלו (auto car) משהו כזה נראה לי אני לא זוכר בכל מקרה שמה הוא יכול להסתכל על כל דבר אפשרי שאפשר לשים באוטו באופן חוקי ובטיחותי. תיגש אליהם הם יעזרו לך וככה יש לך ראש שקט ואתה יודע שאתה עובר טסט ללא בעיות

אתה בטוח שהם נחמדים והם עוזרים לך?

הם לא ממהרים לתקתק את המכוניות שעומדות בתור לטסט?

106Rallye S2 :onfire:

פורסם
אתה בטוח שהם נחמדים והם עוזרים לך?

הם לא ממהרים לתקתק את המכוניות שעומדות בתור לטסט?

גם במוסכים ישנה התכנה,

גש למוסך שאתה מכיר ושאל או שתחכה למשכיל בפורום שעשה את המעבר כבר,

בכל מקרה הרוחב עולה ב0.5" ז"א שעם אופסט מתאים לא תהיה שום בעיה.

ליום יום: Alfa Romeo 147 2.0 TS 2002 with 4 Koni & 30mm MAD lowering springs

לאישה: Alfa Romeo Mito Multiair 135HP 2014

לנשמה: Lancia Delta GTi.e 2.0 16v

פורסם

תבקש יפה והוא יעזור הוא יוציא לך תדפיס חבל שאין לי סורק להראות לך בכל מקרה הוא יוציא לך תדפיס של בדיוק איזה גודל ג'אנט וצמיג מותר לך לשים על הרכב הוא גם יכול לבדוק לך איזה מנוע וכו הוא פשוט בודק כל חלק מכנאי שניתן לשים על הרכב שלך ושזה עובר טסט תבקש זה לא עולה כסף :wink:

פורסם
פרוקסימה -

ספציפית לוולקן (ולשאר PSA), אחד השיקולים הנפוצים להעלות ל "15 הוא האפשרות להגדיל בלמים (לדוגמא להסב לסט של "ברלינגו"). מעבר לכך, ב "15 יש מגוון גדול יותר של צמיגים.

אגב, אפשר לחסוך חלק מתוספת המשקל ע"י שימוש בג'אנטים קלים.

ג'אנטים קלים ואיכותיים עולים לא מעט ומהווים אחוז נכבד מעלות הוולקן, זה כבר פוגע במשוואת המקסימום תמורה עבור כסף שלה.

בנוסף אל תשכח כי צמיג בקוטר גדול יותר לא ניתן לייצור מסגסוגת קלה ש ל גומי, ופה אין חסכון.

פרט לתוספת המשקל, יש תוספת למומנט הסיבוב כשעוברים לקוטר גדול יותר .

הגדלת בלמים: יותר משמעותית לעמידות בבלימות רצופות ויתכן שגם ניתן להכניס את בלמי הברלינגו ב 14

שיפור ניכר בבלימה יהיה עם צמיגים דביקים ורפידות עם מקדם חיכוך גבוה .

נכון, ב 15 יש יותר מגוון, ועוד יותר ב 17 וב 18.

קפיצה בשתי מידות בגלגלים נראית לי מוגזמת.

לעבור מידה אחת ל 15 , יהיה בגדר הסביר.

פורסם
ג'אנטים קלים ואיכותיים עולים לא מעט ומהווים אחוז נכבד מעלות הוולקן, זה כבר פוגע במשוואת המקסימום תמורה עבור כסף שלה.

ג'אנטים מסגסוגת קלה של C5. בפירוקיה / פנצ'ריה אפשר להשיג רביעיה מורכבת ומאוזנת בכ - 800 ש"ח.

אני יודע שוולקן קשישות לא יקרות, אבל 800 ש"ח הם עדיין לא אחוז נכבד מעלות הרכב.

106GTI - Deus ex machina

פורסם

הם לא בדיוק קלים , המקוריים דיי כבדים , אלו של ה ZX16V למשל שוקלים 12+- ק"ג ,ולא נראה לי שאלו של ה C5 קלים יותר.

הוולקן מגיעה גם עם ג'אנטים מגנזיום (ללא הגבלת הכלליות) במקור.

כדי להגיע לגלגלים קלילים באמת של מותג מכובד (ה SUPER LEGRRA "15למשל שוקל 5 ק"ג ) תצטרך להשיל מכיסך 4000-3000 ש"ח . החסכון החשוב הוא בהתפלגות המשקל , המינימום ההכרחי בהיקף , במרכז אפשר יותר .

וזאת הבעיה בהגדלת הקוטר: יש לא מעט מסה של צמיג כבד יותר המרוכזת על ההיקף ומשפיעה על מומנט הסיבוב .

פורסם
ג'אנטים "15 של סיטרואן C5 מסגסוגת קלה שוקלים 4.8 ק"ג.

proxima הג'אנט המדובר של C5 נראה בעצם כמו ג'אנט ברזל ומה שtop geek ציין הוא אכן משקלו.

תמונה להבהרה

wheel.jpg

הצלחת להפתיע אותי.

להגיע ל 4.8ק"ג בעיצוב "כבד" כזה, מוזר ומענין!

פורסם
ענו כבר בתחילת השרשור שהמחיר מעט יקר וניתן להשיג ביותר זול את הצמיגים.

מחזק את פיליפ, אני שלמתי על זוג 1000 ש"ח כולל התקנה .

בן

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?

• תוכן חדש...