Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Checksum לצ'יפ

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6381 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כיצד / היכן ניתן להשיג אלגוריתם או מודול תוכנה לחישוב checksum של צ'יפ מסויים?

יש לי צ'יפ שאחרי עמל לא קטן (בכלל) הצלחתי למפות לביצועים טובים יותר, ושאלת חישוב הצ'קסאם נותרה השאלה הפתוחה האחרונה (אני יודע את הכתובת בו היא אמורה להמצא ובגודל 16 ביט).

באתרים בינ"לים המחירים מטורפים. לא משהו עממי בכלל.

מישהו ניתקל?

היכן שבטוח, כדאי, וסביר לנהוג מהר - הזהר!

שם השוטר מחכה...

פורסם

א. CHECKSUM זה מושג די כללי במחשבים ויש כמה וכמה דרכים לחשב אותו ככה שאתה צריך לפרט יותר

ב. מה כוונה - יש לך קובץ כזה על המחשב? מה סוג הגישה שלך לנתונים? איזה מערכת הפעלה?

ג. אתה מודע לכך שחוץ מהקובץ המקורי - הCHECKSUM כנראה לא יהיה זהה בחיים כן? זו פונקציית HASH שנועדה לזהות הבדלים כאלו קטנים.

ככה שאו שאני לא מבין אותך נכון, או שאתה משתמש במושג "ליד" שקשור לעולם אחר ונלקח בהשאלה כדי להסביר משהו קרוב לזה.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

אני מדבר על checksum בצ'יפ של רנו קליאו דיזל 1.5dci. היצרן של ה-ECU (הצ'יפ) זה Delphi, ולמודול של הצ'קסם (ה-DLL לתוכנה או האלגוריתם יהיה אשר יהיה) הוא Delphi DCI.

יש לי 3 קבצים עם שינויים שונים (אחד מקורי והאחרים שונים) ולכל אחד ניתן לזהות את ה-16 ביט צ'קסם השונה מאחד לשני.

אני עושה שינויים משלי בטבלאות הדלק, הלחץ טורבו, והתגובה מול טמפרטורה ועומס מחושב. אבל אחרי שעשיתי את השינויים אני צריך לחשב את ה-CHECKSUM . הבעיה שאם מנסים להניע את הרכב עם טעות בו אז הבנתי שהמחשב מנתק עצמו ואז זה הופך לבעיה מסובכת.

שם השוטר מחכה...

פורסם

הסתדרתי. מצאתי מישהו שעשה מצווה. הרכב השתנה פלאים! חייב בהזדמנות לעשות בדיקה על דיינו, מרגישים אקסטרא כח והמון המון מומנט. מי היה מאמין שממנועון כזה ניתן להפיק כ"כ הרבה.

עכשיו לשלב הבא: שאלת ביזון : איך קוראים לפילטר ששמים במקום זה הקיים אבל הוא לא פילטר פתוח. כלומר ההאוזינג של הפילטר אויר אצלי הוא "פתוח" מטיבעו, ויכול לנשום היטב ישירות לאיזור של הטורבו, ורק להחליף את ה"ספוג" למשהו מקצועי ואוורירי יותר יכול לעזור מעט.

אז איך קוראים לזה ? (אני זוכר משהו כמו "IN PLATE")

שם השוטר מחכה...

פורסם

קח בחשבון שיכול להיות שכל הסוסים ש"הערת" משנתם יכולים לגרום לבלאי מואץ למנוע ומכלוליו. לכן רק ימים יגידו האם השינוי שעשית באמת עובד.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

מרגע שמניעים את הרכב מתחיל בלאי כלשהו. אין חינם. אני לא משלה את עצמי. אמנם מדובר ב-home made chip ולא בקסטום או משהו מהמדף ולכן רמת הסכנה עולה, אבל אני אזקוף לזכותי לילות רבים של מחקר ניסוי ותהייה כדי להגיע למשהו סביר שלא חורג בצורה בוטה מיכולותיו של המנוע והמכלולים. טרחתי לבדוק את הלחץ בטורבו והוא לא עובר את מה שהיה במקור (הגדישה מגיעה מהר יותר ונישמרת למעט יותר זמן). גם צריך לזכור שלא מדובר באוטו ספורט או משהו. מנועון דיזל ולא יותר ולכן גם לא אאמץ אותו בכל ישורת מזדמנת. לציין שבטורים נמוכים (עד 2500 סלד) השארתי אותו כמו שהיה

עיקר ההתלהבות שלי היא בזה שזה האוטו היומיומי שלי, בגלל הקילומטראז' הגבוה והחיסכון העצום שלו בדלק : לפני הצ'יפ 1 ל-22 ברגוע, 1 ל-19 במאמץ. קודם ניראה מה השינויים עשו לצריכה ואז ניראה אם בכלל היה כדאי.

כל הזמן הייתי בתחושה שצריך לסבול ביומיום כדי להגיע לסופ"ש בשביל לקרוע את הרכב השני שהאשה זוכה לו ביומיום שלה (עולם הפוך). עכשיו כבר אין סבל. אם צריך לעקוף - פתאום אפשר... זה חדש לי עם האוטו הזה.

שם השוטר מחכה...

• תוכן חדש...